ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Η πλήρης εγκατάλειψη του Ζεφυρίου

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΠΥΡΟΥΝΗ

Μετά από τριάμισι χρόνια εφαρμογής του «πειράματος» του Καλλικρατικού Δήμου Φυλής, τα «πειραματόζωα» που κατάφεραν να επιζήσουν, καλούνται να εκλέξουν νέα Δημοτική Αρχή.

Ειδικά εμείς, οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου, είδαμε μέσα σε αυτά τα τριάμισι χρόνια, να φεύγουν από την περιοχή μας, το ΙΚΑ, το Ταχυδρομείο, η Τράπεζα Πειραιώς, είδαμε το μοναδικό λεωφορείο που εξυπηρετεί τους κατοίκους, να αλλάζει δρομολόγιο μετά τη δύση του ηλίου, είδαμε να εισβάλλουν στα σπίτια μέρα μεσημέρι να κλέβουν και να απειλούν ακόμα και τη ζωή των συμπολιτών μας, είδαμε την κλοπή αυτοκινήτων να γίνεται το «δημοφιλέστερο σπορ», μετά τη διακίνηση ουσιών. Και η Δημοτική Αρχή περί άλλων τυρβάζει.

Έξι νέα ονόματα για την "ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"



Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ». Σε αυτό το πλαίσιο, ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σάββας Σάββας ανακοινώνει έξι νέα ονόματα στο ψηφοδέλτιο νίκης της ανεξάρτητης παράταξης. 

Ο λόγος για τους:





ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΜΠΟΥΡΑΙΜΗ Ή ΠΑΠΠΟΥ ΦΙΛΕΣ και ΦΙΛΟΙ!

Του Νικολάου Πολ. Λιόση
 
Σκέφτηκα όταν μεγαλώσω να γίνω Δήμαρχος στο Δήμο Φυλής!

Θα υποβαθμίζω τους θεσμούς που πηγάζουν απο τον Καλλικράτη ...Το συμβούλιο της
νεολαίας....την επιτροπή παιδείας(ΔΕΠ) ...την επιτροπή διαβούλευσης ...την επιτροπή ποιότητας ζωής ... τον συνήγορο του πολίτη...το ΔΙΑΥΓΕΙΑ!

Θα υπογράψω για την παραμονή του ΧΥΤΑ μέχρι το 2024 μχ...θα τα εισπράττω τα αντισταθμιστικά του θανάτου (42 εκ. ευρώ)και με μέρος απο αυτά θα πληρώνω κάθε 2 ή 3 μήνες και όποτε θέλω εγώ τους εργαζόμενους του Δήμου... θα μένω μακριά απο την πόλη μας για ευννόητους λόγους...θα κτίσω σπίτι <<κάστρο>> στις παρυφές της Πάρνηθας....θα αναγκάσω τους εργαζόμενους του ΞΕΝΙΟΥ σε επίσκεση εργασίας και μετα θα τους κρατήσω ομήρους για τρισίμηση χρόνια ρίχνοντάς τους στα δικαστήρια για την δικαίωσή τους!

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

«Δασκαλεμένος» ο κος Μπουραΐμης



Του Δημήτριου Πανάγου

Συζητώντας με κάποιους συνανθρώπους μου σήμερα, το επίκεντρο της συζήτησης ήταν πως και ο κος Μπουραΐμης δεν καταφέρθηκε καθόλου κατά του Σάββα Σάββα και του συνδυασμού του, ενώ εξαπέλυσε «μύδρους» κατά του κου Παππού. Μου έλεγαν: Μήπως ο Σάββας Σάββας έχει συμφωνήσει να τον στηρίξει εναντίον του κου Παππού σε περίπτωση που είναι ξανά οι δύο αντίπαλοι της δεύτερης Κυριακής;

Φίλοι και φίλες μην ανησυχείτε, ο Σάββας Σάββας έχει κάνει δυνατή αντιπολίτευση ουσίας όλη την προηγούμενη τετραετία κατά της εντελώς καταστροφικής διοίκησης του κου Μπουραΐμη και όλοι μας ξέρουμε ότι δεν χρειάζεται να αποδείξει την στάση του 15 μέρες πριν τις εκλογές.

Νέα εξάδα υποψηφίων για την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»



Τα ονόματα έξι νέων υποψηφιοτήτων εν όψει των επερχόμενων εκλογών της 18ης Μαΐου ανακοινώνει η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» κι ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής κ. Σάββας Σάββας. 

Πρόκειται για τους:






Σπίτι με… θέση στον χάρτη


Του Χρήστου Βαγενά

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1985 και κατοικώ στο Ζεφύρι από τότε.

Ξεκίνησα το βιογραφικό μου με την ίδια ακριβώς φράση και οφείλω να αναφέρω ότι δεν πρόκειται για μία καθόλου τυχαία, εναρκτήρια επιλογή. Πρόκειται για μία απολύτως συνειδητή έκφραση αγανάκτησης προς όλες τις Διοικήσεις που έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια από τον Καλλικρατικό Δήμο μας. Αγανάκτηση, η οποία οφείλεται στο ότι η περιοχή μας δεν «υφίσταται στον χάρτη της Αττικής».

Μια αληθινή ιστορία: Εμείς και οι... άλλοι


Του Στέλιου Μουστακάκη

Πέμπτη, μεσημέρι (έχω επισκέψεις).

Έρχονται οι αντίπαλοι. (χωρίς να το ξέρουν ότι είναι αντίπαλοι. Διότι ο δικός μου αγώνας είναι χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες, αλλά με προβληματισμό για τα κρίσιμα ζητήματα του τόπου).

Μοιράζουν φυλλάδια. Του αντίπαλου συνδυασμού. Σεβαστό. Κάνουν τον αγώνα τους (τους καλωσορίζω). Θέλουν κουβέντα… Κι εγώ το ίδιο.

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

"Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν"


Του Νικόλαου Καμπόλη

Ήρθε η ώρα που δεν επιτρέπει άλλες αερολογίες και μακρόσυρτες εισαγωγές.

Πλέον είμαστε υποχρεωμένοι ΟΧΙ απλά να αναφέρουμε τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, που όλοι τα βιώνουμε καθημερινά, αλλά να δεσμευτούμε με ειλικρίνεια, πλέον να δώσουμε λύσεις σε αυτά. Άλλωστε όπως ειπώθηκε… πρέπει να ακουστούν επιτέλους αλήθειες.

Τώρα θα κριθεί κατά πόσο ο κόσμος του τόπου αυτού, έχει μάθει να ξεχωρίζει το τι είναι εφικτό και τι ανέφικτο σε κάθε περίπτωση να υλοποιηθεί, σταματώντας επιτέλους να πιστεύει σε ότι του σερβίρουν για ψηφοθηρικούς και μόνο σκοπούς.

Οι μετά Χριστών προφήτες ισχυρίζονται ότι τώρα ξέρουν!  Μπορεί και να έχουν μάθει, αλλά σε ποιες πλάτες και με τι κόστος όλο αυτό; Ο απολογισμός της θητείας τους τελικά έδειξε τεράστιο πλήγμα στον Δήμο μας  και στους κατοίκους του. Ο νοών νοείτω…

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Κώστας Μπρέμπος: Γιατί κατεβαίνω με τον Σάββα Σάββα



Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα με την παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» και να στηρίξω τον επικεφαλής της Σάββα Σάββα, πιστεύοντας ότι έτσι θα συμβάλλω σε μία αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος και των δραστηριοτήτων της τοπικής κοινωνίας γύρω από τα θέματα που ταλανίζουν το δήμο μας.

Μέχρι τώρα στην Τοπική αυτοδιοίκηση του τόπου μας έχουν αναδειχθεί, με ελάχιστες εξαιρέσεις, κομματικοί εγκάθετοι υποπροϊόντα μιας πανίσχυρης πελατειακής δομής, ενός πολύποδα που ελέγχει τα πάντα.

Έτσι οδηγηθήκαμε στη δυσάρεστη θέση ο δήμος μας να έχει ως τώρα λειτουργήσει ως όργανο της εκάστοτε κυβέρνησης μη μπορώντας  ή  μη θέλοντας να ανορθώσει ανάστημα και να διεκδικήσει μια καλύτερη μοίρα για τους δημότες.

Συνέχεια στις ανακοινώσεις για την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»



Τα ονόματα ακόμη πέντε γυναικείων υποψηφιοτήτων που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο νίκης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» ανακοινώνει ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής Σάββας Σάββας.

Ο λόγος για τις:






Ευαγγελία Κωβαίου – "Ψηφίζουμε Σάββα Σάββα, για έναν Δήμο περήφανο"


Ως πρόεδρος ενός εκ των πλέον ενεργών και δυναμικών πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας, η Ευαγγελία Κωβαίου αποτελεί ακόμα μια «ηχηρή» προσθήκη στο ψηφοδέλτιο νίκης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ». Η πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Ζωφριάς, με επιστολή της εξηγεί τους λόγους που την έκαναν να σταθεί στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Φυλής κ. Σάββα Σάββα, ενώ παράλληλα αναλύει τα πολλά και άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας. Αναλυτικά:

ΑΔΕΣΠΟΤΑ: ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ

Της Μαρίας Γλυκοκαλάμου

Τα αδέσποτα ζώα, σκύλοι και γάτες, είναι πλέον μια μάστιγα στις αστικές περιοχές της χώρας. Το πρόβλημα αυτό είναι καθημερινό και δίπλα μας γι΄αυτό και απαιτείται άμεση και προσεκτική προσέγγιση από τους Δημοτικούς Φορείς. Τα ζώα αυτά κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους με αποτέλεσμα να παρατηρούμε τα εξής φαινόμενα:

1. Περιφέρονται στους δρόμους τις πλατείες και τα πάρκα είτε μόνα τους είτε σε αγέλες, με αποτέλεσμα την αύξηση του πληθυσμού τους.

2. Η διατροφή τους είναι ελλειπής η ανύπαρκτη, με κύρια πηγή τα σκουπίδια και την αρωγή κάποιων φιλόζωων.

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ Η ΖΩΗ ΜΑΣ


 Tου Αρτέμη Σιγάλα

Πολλοί από αυτούς που με γνωρίζουν χρόνια και ξέρουν πως ποτέ δεν ασχολήθηκα σοβαρά με τα κοινά, με ρωτάνε πως και αποφάσισα τώρα να το κάνω. Θα απαντήσω με μια μόνο φράση που όμως κρύβει όλη την αλήθεια «Απελπίστηκα και δεν πάει άλλο». Δεν είμαι από αυτούς που θα άφηναν τον τόπο τους για να πάνε να μείνουν κάπου καλύτερα. Είμαι από αυτούς που θα προσπαθήσουν να κάνουν τον τόπο τους, καλύτερο. Εδώ μεγάλωσα κι εγώ και το παιδί μου, κι έζησα σε αυτό τον τόπο όμορφες και άσχημες στιγμές, δεν θα τον παραδώσω βορά στους ΡΟΜΑ και τις παράνομες ορέξεις τους.

Τα προβλήματα του Ζεφυρίου ήταν πάντα πολλά. Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια έγιναν ακόμα περισσότερα. Θα προσπαθήσω λοιπόν ψύχραιμα να περιγράψω κάποια από αυτά όπως τα ζω καθημερινά. Από πού ν’ αρχίσω! Ας αρχίσω από την Παναγίας Γρηγορούσης που από την Αττική οδό και πάνω δεν μπορείς να τη διασχίσεις ούτε οδηγώντας, ούτε πεζός από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα αριστερά και δεξιά του δρόμου αλλά και από φόβο γιατί ως γνωστόν οι ΡΟΜΑ οδηγούν μεθυσμένοι ή φτιαγμένοι.

Σε αυτόν τον τόπο, το πρόβλημα… είναι η αισθητική του;


Του Αναστάση Ατζάμπου

Γελώ. Παρακολουθώντας τα πολιτικά δρώμενα του τόπου γελώ. Νομίζουν πως με ένα μήνα επιφανειακής εγρήγορσης θα καταφέρουν να κερδίσουν τις εκλογές. Ο κόσμος βλέπει, ακούει, αισθάνεται κύριοι. Δεν γίνεται μια ανύπαρκτη αντιπολίτευση να ζητά την στήριξη του κόσμου. Είναι εμπαιγμός. Εδώ και 4 χρόνια τώρα , που ήταν αυτοί οι σωτήρες του τόπου όπως παρουσιάζονται; Δεν ήταν ανύπαρκτη μονάχα η διοίκηση αλλά και η λεγόμενη αξιωματική αντιπολίτευση αυτού του τόπου.

Πως λοιπόν διεκδικεί κάτι για το οποίο δεν κόπιασε; Τα είδαμε τα έργα του που μας παρουσιάζει, χωρίς καμία προοπτική. Λες και σε αυτόν τον τόπο το πρόβλημα είναι η αισθητική του (!). Και παρατηρώ ΜΟΝΟ τους οπαδούς του να λένε πως έγιναν έργα. Τί; Εδώ έχουμε τα ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ της Αττικής, με την χωματερή και την εγκληματικότητα και οι διοικήσεις μας κάνουν έργα και αγοράζουν οικόπεδα. Και είναι περήφανοι κιόλας. Τελικά δεν διαφέρουν κι τόσο αυτές οι παρατάξεις.

Κατερίνα Μπλουχάρη: Γιατί κατεβαίνω με τον Σάββα

Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί μεγάλη ελπίδα για τον λαό και τον τόπο. Παραμένει από τα λιγοστά κύτταρα που παράγει δημιουργεί έργο καθημερινό και λύνει προβλήματα. Μπροστά στα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις του μέλλοντος, μπορεί και πρέπει να εμπνεύσει, να ενεργοποιήσει και να αξιοποιήσει τοπικές δυνάμεις να σχεδιάσει να συνεργαστεί να οραματιστεί να πραγματοποιήσει. Να αντικαταστήσει το παλιό και διαφθαρμένο σύστημα, με νέο και δυνατό. Με όρους του χθες δεν χτίζεται το αύριο, το μέλλον αυτής της πόλης!

Βρισκόμαστε ήδη στην επόμενη μέρα. Δεν μπορούμε να πάμε στο αύριο με τα πρόσωπα και τις πρακτικές του χθες! Ας δουλέψουμε λοιπόν όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά με θάρρος αγάπη για την πόλη μας συλλογικότητα, ομόνοια και συνεννόηση, μακριά από κομματικά συμφέροντα και κυκλώματα που καταστρέφουν την ομαδική αποτελεσματική δουλειά για το καλό όλων μας και για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Χρυσούλα Κουράση: Γιατί κατεβαίνω με τον Σάββα Σάββα

Αποφάσισα να κατέλθω στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος της Ενότητας Πολιτών μετά από ώριμη σκέψη και χωρίς κανένα προαπαιτούμενο ή προϋπόθεση. Μόνη δέσμευση του επικεφαλής της παράταξης κ. Σάββα, είναι η συμφωνία μας πάνω σε θέσεις και αρχές για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας.

Πεποίθεσή μου ήταν και είναι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι πέρα από κόμματα και κομματικές εξαρτήσεις. Πεποίθεσή μου ήταν και είναι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αγκαλιάζει όλους τους δημότες ανεξάρτητα, γιατί εδώ είναι ο τόπος μας , η πόλη μας αυτή που αγαπάμε Γιατί εδώ έχουμε αντιμέτωπα τα προβλήματα, αυτά είναι οι αντίπαλοί μας και μόνο.

Σήμερα η κατάσταση επιβάλλει όσο ποτέ, μία τοπική αυτοδιοίκηση με ανθρώπους νέους με όρεξη για δουλειά και όραμα. Η "ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" πληροί τις προϋποθέσεις αυτές.

Βαδεβούλης Απόστολος – «Μόνο ο Σάββας Σάββας έκανε αντιπολίτευση»


Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» και τον υποψήφιο Δήμαρχο Φυλής εξηγεί με επιστολή του ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ζεφυρίου και ιδρυτικό μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Απόστολος Βαδεβούλης. Αναλυτικά:

"Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1985. Κατάγομαι απ’ το Μέτσοβο της Ηπείρου, μένω μόνιμα στο Ζεφύρι και το 2004 πέρασα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.

Πιστεύω ότι η νεολαία δεν πρέπει να μένει αδιάφορη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ειδικά τώρα που η ελληνική κοινωνία έχει οδηγηθεί στη χειρότερη κρίση που γνώρισε μεταπολεμικά και τα δικαιώματα που είχαν κερδηθεί με αγώνες δεκαετιών, ακυρώθηκαν. Δεν μπορούμε, επίσης, να μένουμε αδιάφοροι στα σοβαρά προβλήματα του Δήμου Φυλής, όπως είναι η ύπαρξη της χωματερής και η υψηλή παραβατικότητα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας