ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ήμουνα νιος και γέρασα…



Άρθρο του Σωτήρη Τσίγκου

Επί 16 χρόνια Δημαρχίας του κ. Μπουραΐμη, το μόνο που έχουμε αποκομίσει είναι η ομηρία του Δημότη.

Κύριε Δήμαρχε, οι δημότες δεν σας επέλεξαν σε αυτή τη θέση, για να τους κρατάτε σε ομηρία και αυτό είναι κάτι που πρέπει σύντομα να τελειώσει. Ό,τι είχατε να δώσετε το δώσατε και οι δημότες πλέον δεν έχουν τίποτε άλλο να περιμένουν από εσάς.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά:

Από την αρχή της θητείας σας το 1998, κατεβήκατε στις εκλογές απέναντι στον πρώην Δήμαρχο κ. Λιάκο, με συνθήματα και πανό που έλεγαν «Όχι τα σκουπίδια στη Χασιά» και «άμεσες αποζημιώσεις στα οικόπεδα».

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Φταίει το βιολί… ή ο βιολιτζής;



Άρθρο του Βαγγέλη Βάθη

Φίλες και Φίλοι,

Σήμερα το πρωί, 11 Απριλίου 2014, επισκεπτόμενος την Ιερά Μονή Κλειστών για να παραδώσω επιστολή του επικεφαλής της παρατάξεώς μας κ. Σάββα Σάββα στην Ηγουμένη σχετικά με τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος την ημέρα του Λαζάρου, βλέποντας μια μαρμάρινη πλάκα στο προαύλιο της Μονής, συνειδητοποίησα με τους συνυποψήφιους μου τη μέγιστη προσφορά των κατοίκων της περιοχής μας στη συντήρηση του μνημείου που λέγεται Μονή Κλειστών. Επίσης, απ’τον σημερινό Καλλικρατικό Δήμο, δεν είναι λίγα τα ποσά τα οποία έχουν εγκριθεί από το Δ.Σ. για τον ίδιο σκοπό.

Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα πως είναι δυνατόν να αρνούνται οι υπεύθυνοι τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας, σε ένα λαό που τους έχει προσφέρει τα μέγιστα;

Πολλά τα προβλήματα στην Παιδεία (videos & photos)



Πολλά και σημαντικά ζητήματα τέθηκαν επί τάπητος στην συζήτηση που έγινε με θέμα «Παιδεία και Προβλήματα στον Δήμο Φυλής» την περασμένη Κυριακή 11 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ».

Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Σάββας Σάββας, μαζί με την Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Φυλής και τέως Δήμαρχο Ζεφυρίου κα Φωτεινή Γιαννοπούλου και τους υποψηφίους Δημ. Συμβούλους κ. Νίκο Πολ. Λιόση, Κατερίνα Μπλουχάρη, αλλά και τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων κ. Νίκο Χατζητρακόσια, ανέλυσαν διεξοδικά πολλά από τα προβλήματα που απασχολούν γονείς και μαθητές στον τόπο μας.

Επιστολή προς Ιερά Μητρόπολη Ιλίου-Αχαρνών Φυλής



Προς  Ιερά Μητρόπολη Ιλίου-Αχαρνών Φυλής                                             

Κοινοποίηση: 
Ιερά Μονή Κλειστών 
Ιερ. Ναού Αγίου Κων/νου Άνω Λιοσίων Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής





Σεβασμιότατε,

Όπως καλά γνωρίζετε, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα λιτανεύεται η εικόνα της Ιεράς Μονής Κλειστών, στους Ναούς Αγίου Κωνσταντίνου Άνω Λιοσίων και Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής.

Για λόγους που εσείς καλά γνωρίζετε, το έθιμο αυτό τα τελευταία χρόνια έχει καταργηθεί, με αποτέλεσμα σαν πολιτικό πρόσωπο που είμαι, να γίνομαι αποδέκτης παραπόνων, από την πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου μας. Γνωρίζοντας καλά ότι τα έθιμα είναι από τα στοιχεία που συνέχουν το Έθνος μας στους πονηρούς και δύσκολους καιρούς που διανύουμε, αυτά δεν πρέπει να καταργούνται.

Η περίοδος αυτή στον Δήμο μας, είναι προεκλογική. Και οποιαδήποτε ενέργειά μου, γύρω από το θέμα αυτό, μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει σαν σκοπό να αποκομίσω πολιτικά οφέλη. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω με την Αγάπη που σας διακατέχει για την Πατρίδα και το Ποίμνιό σας, μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, να δώσετε μια οριστική λύση στο ακανθώδες αυτό πρόβλημα που ταλανίζει τον τόπο μας.

Με τιμή,

Σάββας Ι. Σάββας

Υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής.

Η Φτώχεια κι ο Κοινωνικός Αποκλεισμός


 Της Κυριακής Πάλλη

Για να μπορέσω κι εγώ να δώσω μια επαρκή απάντηση στο ερώτημα, πως μπορεί σήμερα να ζήσει μια οικογένεια στην Ελλάδα της κρίσης με 500 ευρώ, όταν μονάχα ένας μέλος της ακόμα εργάζεται, θα πρέπει να σας κοιτάξω πρώτα-πρώτα και τον καθένα ξεχωριστά στα μάτια και να σας ρωτήσω: Πόσο ευτυχισμένος μπορεί να αισθάνεται ένας άνθρωπος που ενώ ακόμα έχει εργασία, ωστόσο δεν κερδίζει αρκετά ή κερδίζει ελάχιστα, για να ξεφύγει από τα όρια της φτώχειας.

Η φτώχεια, αγαπητοί φίλοι, είναι μια σχετική έννοια. Φτωχοί δεν είναι μόνο οι άνεργοι. Φτωχοί είναι κι εκείνοι που το επίπεδο ζωής τους, είναι κατά πολύ κατώτερο από το επίπεδο ζωής που απολαμβάνουν όσοι έχουν μια επιθυμητή εργασία με βάση τα προσόντα τους και τις προσδοκίες τους.

Στο Δήμο μας, είναι ήδη το 60% των συμπολιτών μας άνεργο και έχει εισόδημα, λιγότερο από αυτό του μέσου εισοδήματος της χώρας μας. Ας κοιταχτούμε λοιπόν πάλι στα μάτια, ας κοιτάξουμε και το μέλλον των παιδιών μας, που αν και με προσόντα, μόρφωση και με ευγενική ψυχή, καταδικάζονται κι αυτοί στην ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ευθύνη επιλογής



Άρθρο της Φωτεινής Γιαννοπούλου

Διανύουμε την τελευταία δημοτική περίοδο, πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάιου. Τα 3,5 χρόνια της πρώτης θητείας του Καλλικράτη στον Δήμο Φυλής, καταγράφονται στην πορεία του τόπου με αρνητικά αποτελέσματα. Ο σύντομος χρόνος εφαρμογής του Νόμου που συνένωσε τους πρώην Δήμους Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής, οι πρόσθετες αλλά χωρίς πόρους αρμοδιότητες, η πλήρης εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στην τοπική αυτοδιοίκηση και η ανεπάρκεια των προσώπων που στελέχωσαν την απερχόμενη διοίκηση, αποσυντόνισαν υπηρεσίες και αποδήμησαν περιοχές, επιδεινώνοντας τα προβλήματα. Στον Δήμο Φυλής, το μεγάλο στοίχημα της ενοποίησης και της οργάνωσης ενός  μεγάλου και ισχυρού αυτοδιοικητικού φορέα, δεν κερδήθηκε. Οι ανισότητες λόγω και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των τριών δημοτικών ενοτήτων, δεν αμβλύνθηκαν. Αντίθετα, διογκώθηκαν.

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Διαδικτυακό ρεκόρ στη συνέντευξη του Σάββα Σάββα!



Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής Σάββας Σάββας στη Web TV του otanews.gr. Ο επικεφαλής της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» μίλησε μεταξύ άλλων για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, τα οποία η νυν δημοτική αρχή, όπως φυσικά και η προηγούμενη, δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να επιλύσουν.

Αξίζει να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Σάββα Σάββα σημειώθηκε ρεκόρ επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα otanews.gr, γεγονός που καταδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη σημασία που έχουν οι εξελίξεις στον Δήμο Φυλής που -ειδικά στο θέμα της διαχείρισης των Απορριμμάτων- επηρεάζουν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Παρακολουθήστε την συνέντευξη:

Έξι νέες υποψηφιότητες για την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» και ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής κ. Σάββας Σάββας, ανακοινώνουν τα ονόματα ακόμη έξι υποψηφίων εν όψει της επερχόμενης εκλογικής διαδικασίας.  
Αναλυτικά: 

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Κοινωνία Ώρα Μηδέν


Την ώρα που η κοινωνία βρίσκεται στο χειρότερο οικονομικό και ψυχολογικό επίπεδο της τελευταίας 50ετίας, με 2.000.000 ανέργους, εξαφανισμένη την μεσαία τάξη, διαλυμένη την υγεία και την παιδεία, ανύπαρκτα δικαιώματα για αυτούς που ακόμα δουλεύουν, χιλιάδες αυτοκτονίες, τα σπίτια έτοιμα για πληστηριασμούς και την δημοκρατία σε κώμα, κάποιοι ακόμα προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα πάμε καλά. Η κατάσταση μου θυμίζει το παλιό ανέκδοτο με το γιατρό που βγαίνοντας από το χειρουργείο ανακοίνωσε στους συγγενείς ότι η εγχείρηση επέτυχε αλλά δυστυχώς ο ασθενής απεβίωσε.

Το ζήτημα είναι τώρα τι κάνουμε;

Έχουμε δύο επιλογές:

1) Ψηφίζουμε τους ίδιους που μας οδήγησαν σε αυτό το αδιέξοδο. Κοιτάμε ατομικά να επιβιώσουμε αν μας πετάξουν κανένα ξεροκόμματο για την ψήφο μας και σκύβουμε το κεφάλι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας