ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Τέλος στον έλεγχο των συνειδήσεων

Άρθρο του Νικολάου Καμπόλη

Το συγκεκριμένο διάστημα όπως πολύ καλά καταλαβαίνουμε, διανύουμε το πρώτο στάδιο μιας αρκετά σημαντικής στιγμής, αυτή της προεκλογικής περιόδου. Έως και την ημέρα των τοπικών εκλογών έχουμε να ακούσουμε σίγουρα πολλά από ανθρώπους, όπου ο καθένας δίνει το δικό του προεκλογικό αγώνα.

Θα τεθούν σημαντικά διλλήματα, θα ακούσουμε για επιδιώξεις και κατορθώματα, ακόμα όμως θα ανοιχτούν και οράματα που θα δίνουν ελπίδα για την καθιέρωση καλύτερων συνθηκών στην περιοχή μας, καθώς και του ευρύτερου κομματιού του Δήμου μας.

Οι προϋποθέσεις για καλύτερες συνθήκες εργασίας είναι αρχικά, η ίδια η οργάνωση της εργασίας, το ωράριο της, η ευελιξία της στους διάφορους τομείς και ο έλεγχος των αλλαγών των συνθηκών της. Πολύ ωραία αυτά, αλλά ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που περιλαμβάνεται και απορρέει από τα παραπάνω είναι η ΑΜΟΙΒΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! Η πληρωμή του εργαζόμενου και στην προκειμένη περίπτωση η πληρωμή των εργαζομένων του Δήμου.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Έκαναν την αρχή οι νέοι της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»



Οι κρίσιμες για τον Δήμο και τις ζωές μας αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν. Η αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη ημέρα του Δήμου Φυλής έχει ξεκινήσει και η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», πιστή στο δόγμα των διαφανών διαδικασιών και της δημόσιας κρίσης και κριτικής, προχωρά στην ανακοίνωση των ονομάτων που στελεχώνουν τον συνδυασμό, ξεκινώντας από τους ανθρώπους που αποτελούν το αύριο του τόπου.

Οι υποψηφιότητες της πολιτικής μηχανικού Φωτεινής Κόκκινου, του δημοσιογράφου Αναστάσιου Ατζάμπου και του επίσης δημοσιογράφου Παναγιώτη Παπανικολάου, ανακοινώθηκαν και επίσημα από τον επικεφαλής της ανεξάρτητης παράταξης Σάββα Σάββα, σε μια εκδήλωση που διεξήχθη στα γραφεία της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ», μέσα σε όμορφο κλίμα αισιοδοξίας και πίστης για ένα καλύτερο αύριο.

8η Μάρτη 2014. Οι Γυναίκες τιμούν τις Γυναίκες


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σας προσκαλούμε στην εκδήλωση αφιέρωμα στις Γυναίκες του Δήμου Φυλής που στις επιταγές του μνημονίου απομακρύνθηκαν από τη δουλειά τους, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σήμερα αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Είναι οι Γυναίκες φύλακες των σχολείων μας και οι Γυναίκες της δημοτικής αστυνομίας.

Σας περιμένουμε το Σάββατο 8 Μάρτη στις 6 το απόγευμα στο «Αίθριο» της Αττικής οδού στο Ζεφύρι, σε μια συνάντηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης.


Φωτεινή Γιαννοπούλου
Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής, Τ. Δήμαρχος Ζεφυρίου

Ράνια Λέχου
Δημοτικός Σύμβουλος, Μέλος Τοπικού Συμβουλίου Ζεφυρίου

Εκλεγμένες με την παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Παιδικά χαμόγελα στο πάρτι μασκέ της "ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ"



Με την ψυχή τους διασκέδασαν μικροί αλλά… και μεγάλοι στο πάρτι μασκέ που διοργανώθηκε από την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» και την υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Φωτεινή Κόκκινου στην αίθουσα της «ΦΕΡΕΝΙΚΗΣ» το Σάββατο 1η Μαρτίου. Οι μικροί μας φίλοι γοητεύτηκαν από τα κόλπα του μάγου, ενώ χόρεψαν και έπαιξαν χαρίζοντας δύναμη και κουράγιο σε όσους βρέθηκαν στην εορταστική εκδήλωση.

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Περί δεοντολογίας το ανάγνωσμα…

Του Βαγγέλη Βάθη

Η εποχή μας έχει χαρακτηριστεί σαν εποχή της πληροφορίας. Δυστυχώς όμως η ορθή πληροφόρηση, για να μην γίνει παραπληροφόρηση και οχετός λάσπης, απαιτεί την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, πράγμα άγνωστο από ότι φαίνεται για την «Δυτική Όχθη» και την «δαιμόνια» ρεπόρτερ της κ. Πιρπινιά.

Για άλλη μια φορά τονίζω ότι ούτε είχα, ούτε έχω άλογα στην κατοχή μου και ποτέ μου δεν όργωσα. Τη διάψευσή μου αυτή, αγνόησε η «Δυτική Όχθη», επανερχόμενη δε στο έντυπο του μηνός Φεβρουαρίου, κατά την προσφιλή τακτική της με κατασκευασμένο ρεπορτάζ διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, ρίχνοντας για άλλη μια φορά λάσπη στο πρόσωπό μου.

Επικαλούνται την μαρτυρία της κ. Ζερβάκη και του κ. Χρονόπουλου, των οποίων τα επιχειρήματα με τον υπ’αρ. κατ. δικ. 12395/2013 απέρριψε ο δικαστής του πρωτοδικείου Αθηνών, στις 24/7/2013. Το ρεπορτάζ δεν είναι τίποτα άλλο, παρά το απορριφθέν καταθετήριο δικόγραφο.

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Που είναι οι νέοι;


Της Φωτεινής Κόκκινου

Τα Τοπικά Συμβούλια Νέων είναι ένας καινούργιος θεσμός ο οποίος ψηφίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων στις 27 Φεβρουαρίου του 2006 και επιβάλλει σε κάθε Δήμο ή Κοινότητα τη λειτουργία του. Μέσω αυτού οι νέοι και οι νέες, ηλικίας 15 έως 28 ετών, μπορούν να εκφράσουν τον προβληματισμό τους και τις απόψεις τους για τα προβλήματα της Νεολαίας σε τοπικό επίπεδο. Βασική προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι η εγγραφή στα μητρώα νέων του Δήμου ή της Κοινότητας του κάθε ενδιαφερόμενου. 

Τα Τοπικά Συμβούλια Νέων αποτελούνται από Συμβούλια τα οποία συγκροτούνται μετά από εκλογές τις οποίες και προκηρύσσει ο Δήμος και από τις οποίες εκλέγονται τα μέλη του Συμβουλίου. Τα αιτήματα των μελών του εκάστοτε ΤΟ.ΣΥ.Ν., καθώς και τα συμπεράσματα που θα συνάγονται από το εκάστοτε Συμβούλιο, θα προωθούνται μέσω του Προέδρου του Συμβουλίου στις συνεδριάσεις των αντίστοιχων Δημοτικών Συμβουλίων και στη συνέχεια θα δρουν από κοινού για την προώθησή τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας