ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Οι συνέπειες του Καλλικράτη για το Ζεφύρι



Σχεδόν τέσσερα χρόνια Καλλικράτης, τέσσερα χρόνια Δήμος Φυλής με κατάργηση των Δήμων Άνω Λιοσίων, Χασιάς και Ζεφυρίου. Ποιος ο μεγάλος χαμένος και ποιος ο κερδισμένος είναι μάλλον ρητορικό ερώτημα σε ό,τι αφορά τουλάχιστον στον χαμένο της υπόθεσης, που δεν είναι άλλος από το Ζεφύρι. Το «Ζεφυράκι», όπως το αποκαλούν πολλοί από τους δημότες, που μέρα με τη μέρα συρρικνώνεται σε ό,τι αφορά στις δημόσιες υπηρεσίες ενώ ό,τι δημιουργήθηκε με κόπο και αγώνα αφήνεται στο έλεος του.

Από πού άραγε να ξεκινήσει κανείς να μετράει απώλειες; Από τα ιατρεία του ΙΚΑ, τα οποία ενώ εγκαινιάστηκαν μετά βαΐων και κλάδων κάπου στην πορεία θεωρήθηκαν πλεόνασμα για μια περιοχή με τόσο μικρό πληθυσμό, από την Τράπεζα Πειραιώς που επίσης αποχώρησε ή μήπως για τα ΕΛΤΑ που αναχώρησαν βράδυ και κάτω από άκρα μυστικότητα, μην τυχόν και διαμαρτυρηθούν οι πολίτες; Φυσικά, οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν αλλά ως γνωστόν φωνή βοώντας εν τη ερήμω από τη διοίκηση του Δήμου, η οποία έλαμψε για μια ακόμη φορά διά της απουσίας της.

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Μαζί μας το «ΑΓΑΠΩ» της Έλενας (photos & videos)


Με μια πολύ όμορφη και ζεστή γιορτή άνοιξε και… επίσημα τις πόρτες του το σπίτι αγάπης, αλληλεγγύης και στήριξης «ΑΓΑΠΩ», που δημιουργήθηκε μετά την πρωτοβουλία της Έλενας Σερεπίσου στη Ζωφριά (Ξενοκράτους 24). Εκεί, οικογένειες και άνθρωποι που έχουν πραγματική ανάγκη, μπορούν να προμηθευτούν ρούχα, τρόφιμα, υποδήματα και πολλά άλλα είδη, σε συνέχεια της έντονης κοινωνικής δράσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ».

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Σάββας Σάββας: "Σύλλογος-ορόσημο οι Αρκάδες" (photos + video)



Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Σάββατο 11 Ιανουαρίου ο σύλλογος Αρκάδων του Δήμου Φυλής, στα νέα γραφεία του στα Άνω Λιόσια. Η εκδήλωση ήταν εξαιρετική και ανάλογη εκείνων που μας έχει συνηθίσει ο σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια, καθώς οι ιθύνοντες είχαν φροντίσει να εκθέσουν χάρτες και ιστορικά έντυπα-ντοκουμέντα που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό του κόσμου.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» ήταν παρούσα στην εκδήλωση, με τον επικεφαλής κ. Σάββα Σάββα στην ομιλία του να υπογραμμίζει τη σημασία που έχει ο σύλλογος Αρκάδων για τον τόπο, ενώ τόσο η Φωτεινή Γιαννοπούλου, όσο και οι Σταμάτης Γεώργας και Βαγγέλης Βάθης στις τοποθετήσεις τους εξήραν το έργο των ανθρώπων που βρίσκονται στον σύλλογο και κρατούν ψηλά τη σημαία της ιστορίας και του πολιτισμού μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας