ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Άθληση για όλους


Της Φωτεινής Κόκκινου

Τα σωματικά οφέλη που έχουν να αποκομίσουν οι άνθρωποι από τον αθλητισμό είναι αμέτρητα: Μυϊκή δύναμη, σωστή ανάπτυξη οστών, βελτίωση καρδιαγγειακού συστήματος, μείωση κινδύνων ασθενειών, ανάπτυξη φυσικών σωματικών ικανοτήτων, όπως είναι η αντοχή, η δύναμη, η ταχύτητα, η ευκινησία, πρόληψη και καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Πολλά και σημαντικά είναι και τα συναισθηματικά οφέλη της άσκησης και οι θετικές επιδράσεις στο χαρακτήρα των ανθρώπων:
*Μείωση στρες και ανάπτυξη θετικής στάσης απέναντι στη ζωή.
*Βελτίωση αυτοπειθαρχίας και υπευθυνότητας.
*Ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης.
*Ανάπτυξη ικανότητας καθορισμού στόχων και αντιμετώπισης της ήττας.
*Καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, του σεβασμού προς τον άλλο.
*Ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων.
*Ψυχαγωγία.

Κάθε δήμος οφείλει να συντηρεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις του και να στηρίζει τον αθλητισμό με κάθε τρόπο, ώστε να μπορούν οι δημότες να απολαμβάνουν τα οφέλη του. Στον Δήμο Φυλής υπάρχουν αρκετές αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου παραμένουν αναξιοποίητες και βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη και στις τρεις δημοτικές κοινότητες . Το κολυμβητήριο των Άνω Λιοσίων, ολυμπιακών προδιαγραφών σήμερα μαραζώνει, αφού παραμένει κατεστραμμένο και χωρίς κόσμο. Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Ζωφριάς χρησιμοποιείται κυρίως για πολιτιστικές εκδηλώσεις, χωρίς να έχει ώρες χρήσης για το κοινό, ενώ και εκείνο στο εξωτερικό του παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Το κλειστό γήπεδο του Αγίου Νικολάου κάποτε έσφυζε από αθλητές και αθλήτριες που φέρανε τα Λιόσια στην πρώτη θέση του μπάσκετ. Σήμερα σιωπή! Το χοροθέατρο ‘’Άμυνα’’ έχει στοιβαχτεί στο δημοτικό γυμναστήριο (όπου τα μισά όργανα δεν λειτουργούν), χωρίς θέρμανση. Και τέλος το στολίδι των Άνω Λιοσίων, το ‘’σπίτι της πάλης’’ στέκει αναξιοποίητο. Υπάρχουν επίσης πολλοί αθλητικοί σύλλογοι με σπουδαίο έργο και προσφορά. Πέρασα από τις ένδοξες ομάδες μπάσκετ του Δ.Α.Σ Άνω Λιοσίων και θυμάμαι καθαρά και ανοιχτά γήπεδα και αθλητισμό για όλους με επίκεντρο τα παιδιά σε μια πόλη που επένδυσε πολλά λεφτά σε αυτό.

Η ‘’Ενότητα Πολιτών’’ θέλει και μπορεί να αλλάξει την σημερινή κατάσταση. Επενδύουμε στον αθλητισμό, στηρίζοντας όλους τους αθλητικούς συλλόγους(Άλμπατρος, Φερενίκη, Εύνικος, Φλόγα Πρωταθλητών Φυλής, Έπος Φυλής, Σκάκι, Ποδόσφαιρο, Βόλεϊ κ.α σε Άνω Λιόσια, Χασιά, Ζεφύρι ) και αναδεικνύοντας την προσπάθεια τους. Τιμούμε προπονητές και αθλητές του χθες και του σήμερα. Φροντίζουμε τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις.

Προσαρμόζουμε τις τιμές των συνδρομών. Οργανώνουμε ενδοσχολικά τουρνουά. Διατηρούμε με πρόγραμμα όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην διάθεση των συλλόγων και του κόσμου. Αξιοποιούμε το ‘’Σπίτι της Πάλης και το σημαντικότερο, κρατάμε τους δημότες στην πόλη μας!

Κόκκινου Φωτεινή 
Πολιτικός μηχανικός

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος 

Με την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας