ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Πρόσκληση Ημερίδας για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων από την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»


Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» σας προσκαλεί τη Δευτέρα 25/11/2013 και ώρα 18.00 στην αίθουσα του αθλητικού συλλόγου «ΦΕΡΕΝΙΚΗ» οδός Αθηνών 18 στα Άνω Λιόσια, στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Απορριμμάτων στη Δυτική Αττική».

Στην ημερίδα θα παραβρεθούν επιστημονικοί και πολιτικοί φορείς, οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Πρόγραμμα Ημερίδας


18:00 - 18:15: Χαιρετισμός – Παρουσίαση Επισήμων – Ομιλητών

18:15 - 18:30: Σάββας Σάββας , Επικεφαλής «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

18:30 - 18:45: Νίκος Μαρκάτος, Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π., Τέως Πρύτανης Ε.Μ.Π.

18:45 - 19:00: Φίλιππος Κυρκίτσος, Δρ. Περιβαλλοντολόγος, Πρόεδρος Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης

19:00 - 19:15: Νίκος Χρυσόγελος, Ευρωβουλευτής Οικολόγων Πράσινων

19:15 - 19:30: Υπόμνημα Νίκου Χαραλαμπίδη, Πρoέδρου της «Greenpeace»

19:30 - 20:30: Ερωτήσεις προς ομιλητές – Συζήτηση – Κλείσιμο ημερίδας



                                                                          O επικεφαλής
                                                          Σάββας Ι. Σάββας

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Δήμαρχε, σου θυμίζει κάτι το πολυτεχνείο;

Άρθρο του Χρήστου Μουζακίτη

Στο δημοτικό συμβούλιο της 15-11-2013 ο κ. Σάββας Σάββας κατήγγειλε μεταξύ άλλων και την πληθώρα απευθείας αναθέσεων του δήμαρχου κ. Μπουραΐμη. Για να μπορέσει να αντιμετωπίσει μάλιστα ο κ. δήμαρχος τις βολές του κ. Σάββα προσκάλεσε στο βήμα τους υπηρεσιακούς παράγοντες να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα αναφέροντας το νόμο με τον οποίο γίνονται και διάφορα άλλα διαδικαστικά.

Μια από τις πολλές καταγγελίες ήταν, πως ο δήμαρχος ανέθεσε στην κόρη του συμβούλου του έναντι του ποσού των 24.000 €, να του αναφέρει τα προβλήματα του δήμου (δεν τα γνωρίζει άραγε;). Η απάντηση του δήμαρχου ήταν πως τώρα ο σύμβουλός του δεν είναι πια σύμβουλος και άρα τί έγινε; Κύριε Μπουραΐμη μου θυμίζετε κάποιον που του έδειχναν το φεγγάρι και εκείνος κοίταζε το δάκτυλο. Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους κύριε Μπουραΐμη, το νόμιμο δεν σημαίνει πως είναι και ηθικό και δεν είναι σίγουρα ηθικό να σκορπάτε αλόγιστα χρήματα τα οποία δεν είναι καν δικά σας, για έργα και υπηρεσίες που δεν προσφέρουν τίποτα στον τόπο, παρά μόνο ψήφους και υποτέλεια στο πρόσωπό σας.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

"ΕΠΕΤΕΙΟΣ"

Άρθρο της Φωτεινής Γιαννοπούλου


Συμπληρώνονται τούτες τις ημέρες, τρία χρόνια  Αυτοδιοικητικής πορείας, στο νέο  Καλλικρατικό Δήμο Φυλής, που συνένωσε τους πρώην Δήμους  Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής.
    
Το εγχείρημα του Καλλικράτη, με τον τρόπο που εφαρμόσθηκε, βιαστικά και απρογραμμάτιστα, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ειδικά για τις δικές μας περιοχές, με τα μεγάλα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, όχι μόνο δεν βοήθησε, αλλά επιδείνωσε ότι προϋπήρχε.
    
Ο κύριος στόχος του, που ήταν η εξομάλυνση τοπικών ανισοτήτων και διαφορών δεν επετεύχθη.

Ο ένας μεγάλος, και ισχυρός Δήμος, δεν έχει λειτουργήσει ακόμα. Αντίθετα, με την πολιτική που ακολούθησε αυτά τα τρία χρόνια η σημερινή  Διοίκηση, ο Δήμος Φυλής αποτελεί τον πλέον αδύναμο κρίκο της Αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια Αττικής. Πλήρως εξαρτημένος από τα αντισταθμιστικά του ΧΥΤΑ, έρμαιο του Περιφερειάρχη και του ΕΣΔΝΑ, έχει “καταφέρει” να παγιώσει τον τελευταίο χρόνο την καθυστέρηση της μισθοδοσίας των εργαζομένων, που βλέπουν τη ζωή τους να συνθλίβεται μέσα σε αυτές τις συνθήκες.

Ανακοίνωση σχετικά με το συγκοινωνιακό πρόβλημα του Δήμου Φυλής

Κοινή ανακοίνωση μέσω των προέδρων τους εξέδωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ζωφριάς (Ευαγγελία Κωβαίου) και Πανοράματος (Νικηφόρος Δαδάνης), την οποία επίσης προσυπογράφει και το μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης κ. Ιωάννης Μαυροειδάκος.

Στο σχετικό κείμενο περιγράφεται η αδυναμία των στελεχών του ΟΑΣΑ αλλά και της διοίκησης του Δήμου Φυλής να επιτελέσουν το στοιχειωδώς έργο τους, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις που έχουν προταθεί και συμφωνηθεί εδώ και αρκετό καιρό με στόχο την ελάφρυνση των δημοτών από τον βραχνά του ισχνού συγκοινωνιακού δικτύου.

Αναλυτικά το σχετικό έγγραφο:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας