ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Θλιβερών εικόνων συνέχεια στο Δ.Σ. Φυλής


Για ακόμα μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής διαπιστώσαμε πως κάποια πράγματα δεν μπορούν με… τίποτα να αλλάξουν. Μια λαϊκή παροιμία αναφέρει πως «το γέρικο σκυλί δεν μπορεί να μάθει νέα κόλπα», κάτι που ισχύει πέρα για πέρα για τη νυν διοίκηση του δήμου Φυλής, η οποία οδεύοντας προς το τέλος της εποχής της, δείχνει παροιμιώδη αδυναμία να επιτελέσει -στοιχειωδώς- το έργο της.

Και τι δεν ακούσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο που διεξήχθη, για ακόμη μια φορά, μέσα στο μεσημέρι και φυσικά δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλοί δημότες δεδομένου πως μιλάμε για ώρες εργάσιμες!

Ο επικεφαλής της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» κ. Σάββας Σάββας παίρνοντας τον λόγο έκανε μια σύντομη αναφορά στις περίφημες κατατμήσεις έργων που μέσω του «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μπορεί ο οποιοσδήποτε να διαπιστώσει αν έχει κάνει ή όχι η διοίκηση, ενώ λίγο αργότερα μετά την παρέμβαση του Βαγγέλη Βάθη για τις «διευκολύνσεις» που συνεχίζουν να γίνονται, η Φωτεινή Γιαννοπούλου εύλογα αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να φθάνουν στα χέρια των Δημοτικών Συμβούλων θέματα βαρύνουσας σημασίας, λίγο πριν την ψήφισή τους, ή… και καθόλου!

Βαγγέλης Βάθης και Θανάσης Σχίζας καταγγέλλουν τον πρόεδρο του Δ.Σ. Δημητρη Ζαφείρη



            Άνω Λιόσια, 14 Νοεμβρίου, 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Με τη ιδιότητα του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φυλής κου Δημητρίου Ζαφείρη, ο οποίος,  για πολλοστή φορά, αγνοεί το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων της αντιπολίτευσης ώστε τα Δημοτικά Συμβούλια να μην γίνονται τις εργάσιμες ώρες, γιατί  οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται. Ιδιαίτερα όταν τίθενται προς συζήτηση, σοβαρά θέματα όπως o προϋπολογισμός, το τεχνικό πρόγραμμα, ο καθορισμός τιμών για ύδρευση και δημοτικά τέλη.

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Κείμενο 7 σημείων απο Γ.Μιχελάκη για κινητικότητα υπαλλήλων Ο.Τ.Α.


Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης ως η μεγάλη δεξαμενή των απολύσεων που απαιτεί η τρόικα πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη με το προεδρείο της ΚΕΔΕ, παρουσία και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη.     
Συζητήθηκε το πρόγραμμα κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων, κάτι που, όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης, είναι αίτημα και των δημάρχων και ο κ. Μιχελάκης δεσμεύτηκε πώς το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί χωρίς απολύσεις.
Ο κ. Μιχελάκης έδωσε στην ηγεσία της ΚΕΔΕ κείμενο με εφτά σημεία το οποίο θα αποτελέσει την πλατφόρμα της εθελούσιας κινητικότητας στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Εσωτερικών, ήδη είναι πολλά τα αιτήματα δημοτικών υπαλλήλων που ζητούν να μετακινηθούν από μεγάλους δήμους σε αστικά κέντρα προς μικρότερους δήμους της περιφέρειας.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Συνέχεια στις… μεσημεριανές συνεδριάσεις



Η συνήθεια που… έγινε λατρεία δεν σταματάει στο Δήμο Φυλής. Όπως ενημερωθήκαμε, την Παρασκευή 15/11/2013 θα έχουμε δύο (!) συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου στη 13.00 και 13.30 η ώρα το μεσημέρι. Προφανώς και οι διοικούντες δεν επιθυμούν ούτε την προσέλευση του κόσμου, ούτε τη διαδικασία του live steaming το οποίο μπορεί μεν να «χρυσοπληρώθηκε» αλλά δεν χρησιμοποιείται!
Οι προσκλήσεις έχουν ως εξής:


Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ποιος είναι ανεπαρκής κ. Δήμαρχε;



Άρθρο του Ευάγγελου Βάθη

Στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Φυλής στις 12.11.13 συμμετείχα ως αναπληρωματικό μέλος λόγω κωλύματος της κ. Γιαννοπούλου.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ζήτησα τον λόγο από τον πρόεδρο (κ. Μπουραΐμη) για να καταγγείλω την μη εμπρόθεσμη επίδοση των θεμάτων και εισηγήσεων της ημερήσιας διάταξης (η συνεδρίαση ήταν στη 13.30 και οι εισηγήσεις και τα θέματα μας δόθηκαν στις 13.40).

Στην παρέμβασή μου αυτή ο κ. Δήμαρχος (πρόεδρος της Ο.Ε.) δε δίστασε να μου πει ότι σε άλλους δήμους δεν δίνονται εισηγήσεις και πρέπει να είμαι ευχαριστημένος που τις πήρα έστω και την ώρα αυτή!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας