ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Δεν κρύβεται η «γύμνια» της διοίκησης!


Για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες του γνωστού θεάτρου του παραλόγου που λαμβάνει χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής. Εργαζόμενοι σε ομηρία, άνθρωποι στους δρόμους να βλέπουν μπροστά στα μάτια τους τη διοίκηση Μπουραΐμη να συνεχίζει ακάθεκτη τη δουλειά της, με τις αγοραπωλησίες να δίνουν και να παίρνουν, εκατομμύρια να διακινούνται, όμως οι άνθρωποι που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους έρχονται ως θέματα «προ ημερησίας διάταξης»!

Ασήμαντο δηλαδή ζήτημα για αυτούς που με τα έργα και τις πράξεις τους έφεραν τον Δήμο σε αυτή την κατάσταση. Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» μέσω του επικεφαλής κ. Σάββα Σάββα έθιξε για ακόμη μια φορά τόσο το θέμα των αμέτρητων και χωρίς προγραμματισμό αγοραπωλησιών, όσο και αυτό της συνεχούς ομηρίας των εργαζομένων του «ΞΕΝΙΟΥ» που πλέον έχουν αντιληφθεί πολύ καλά τις ψεύτικες υποσχέσεις, τις προεκλογικές «απάτες» και τις ψηφοθηρικές τακτικές.

«Ξεχνάει ο Δήμαρχος»



Του Βαγγέλη Βάθη

Θέλω να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας τον Δήμαρχο για τον τίτλο τιμής που μου απένειμε στο Δ.Σ. της 25ης/10/2013˙ με χαρακτήρισε τοπικιστή, δηλαδή Χασιώτη.

Ναι, είμαι τοπικιστής διότι διεκδικώ καλύτερη ποιότητα ζωής για τους συμπατριώτες μου. Ξεχνά, φαίνεται, ο κ. Δήμαρχος ότι εκπροσωπώ την Δημοτική Κοινότητα Φυλής στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Είμαι τοπικιστής διότι διεκδικώ:

α) έργα υποδομής
β) πολιτισμό
γ) την απομάκρυνση της χωματερής
δ) ασφάλεια για τους συμπολίτες μου
ε) τακτική συγκοινωνία
στ) παιδεία
ζ) τήρηση των εθίμων μας
και ό,τι άλλο γενικότερα βοηθά τον περήφανο χασιώτικο λαό να «άνω θρώσκει», να είναι δηλαδή Άνθρωπος.

Ήμουν , είμαι και θα είμαι Χασιώτης και πάνω απ’ όλα Έλληνας.


                                                                                                      Ευάγγελος Βάθης
Δημοτικός Σύμβουλος Ενότητας Πολιτών 

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Σάββας Σάββας: «Νομική διερεύνηση του παραχωρητηρίου του γηπέδου του ΑΟ Ζωφριάς» – «Να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν»


Το σοβαρό γηπεδικό πρόβλημα που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει ο ΑΟ Ζωφριάς ήταν -όπως άλλωστε αναμενόταν- το κυρίαρχο θέμα στην τελετή του αγιασμού που έλαβε χώρα την Τετάρτη, στο στάδιο όπου το ιστορικό σωματείο ουσιαστικά… φιλοξενείται εδώ και κάποια χρόνια.

Ως γνωστών, τα δικαιώματα του γηπέδου ανήκουν στο Δήμο Καματερού – Αγίων Αναργύρων και φυσικά καμία κίνηση για να αλλάξει κάτι δεν έχει γίνει ούτε από τη διοίκηση Μπουραΐμη, με τον Δήμαρχο να αρκείται στην πάγια τακτική της αποποίησης ευθυνών, δίνοντας παράλληλα υποσχέσεις πως… κάποτε κάτι μπορεί να αλλάξει.

ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;

 Του Νικηφόρου Δαδάνη  
  • ΤΗΝ  ΩΡΑ  ΠΟΥ  Η  ΕΥΔΑΠ  ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ  ΣΕ  ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ  ΟΜΑΔΕΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ 
  • ΤΗΝ  ΩΡΑ  ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ  ΧΑΡΑΤΣΙΑ   ΜΑΣ  ΠΝΙΓΟΥΝ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  
  • ΤΗΝ ΩΡΑ  ΠΟΥ  ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ  ΝΕΡΟΥ  ΣΤΟΝ  ΔΗΜΟ ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ  ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ  ΕΥΔΑΠ 
  • ΤΗΝ ΩΡΑ  ΠΟΥ Ο ΜΟΡΝΟΣ  ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ  ΤΟΝ  ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ  ΙΣΤΟ  ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ  ΜΑΣ 
  • ΤΗΝ  ΩΡΑ  ΠΟΥ  ΚΑΠΟΙΟΙ   ΔΕΝ  ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ  ΝΕΡΟ  

ΕΜΕΙΣ  ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ  ΤΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ  ΑΛΛΑ  ΚΑΙ  ΑΛΛΟΙ  ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ  Σ ΑΥΤΟΝ  ΤΟΝ   ΔΗΜΟ   ΕΙΜΑΣΤΕ   ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ  ΝΑ  ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ  ΥΠΕΡΟΓΚΑ  ΠΟΣΑ  ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ  ΝΕΡΟΥ .

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ  ΠΟΥ  ΜΑΣ   ΕΡΧΟΝΤΑΙ  ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟΙ  ,  ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ  ΠΟΥ  ΕΧΟΥΝ    ΕΙΣΦΟΡΑ     22% , ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ   ΠΟΥ  ΕΧΟΥΝ   ΦΠΑ   ΔΥΟ   ΦΟΡΕΣ  !!!!!!!

13 %   ΚΑΙ     23  % .

ΠΟΤΕ  ΞΑΝΑΓΙΝΕ  ΑΥΤΟ   ΕΝΑ  ΠΡΟΙΟΝ   ΠΟΛΥ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ  ΜΑΛΙΣΤΑ  ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΑΓΑΘΟ   ΝΑ  ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ  ΔΥΟ  ΦΟΡΕΣ   13% ΚΑΙ  23% ......

ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΜΑΣ  ,  ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ  ΤΑ  ΔΩΡΕΑΝ  50 ΚΥΒ.  ΝΕΡΟΥ  ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΗ  ΠΟΥ  ΜΑΣ ΕΙΧΕ   ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ   ΣΕ  ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ; ; ; ;

ΓΙΑ  ΤΟΥ  ΛΟΓΟΥ  ΤΩ  ΑΛΗΘΕΣ  ΣΑΣ  ΠΑΡΑΘΕΤΩ  2 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ  ΝΕΡΟΥ.  ΤΟΥ   2011  ΚΑΙ  ΤΟΥ  2012.

ΚΑΙ ΣΕΙΣ   ΒΡΕΙΤΕ   ΤΙΣ  ΔΙΑΦΟΡΕΣ   ΚΑΙ   ΔΩΣΤΕ  ΤΗΝ  ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΜΟΝΟΙ  ΣΑΣ  ΣΤΟ  ΕΡΩΤΗΜΑ   :    ΑΥΤΟΥΣ   ΤΟΥΣ  ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ   ΠΟΙΟΣ  ΘΑ ΤΟΥΣ  ΠΛΗΡΩΣΕΙ ;;;;;;;

ΤΟ  2012  ΗΡΘΕ  ΣΕ  ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ    311,50  ΕΥΡΩ  ΕΝΩ  ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ   ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ   2011    ΤΟΥ   ΕΙΧΕ  ΕΡΘΕΙ    114,50  ΕΥΡΩ  


Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Βάλτε τέλος στις «σκοτεινές» αγοραπωλησίες και αναθέσεις έργων!


Δεν είναι μυστικό -και φυσικά δε θα μπορούσε να μείνει κρυφό από αυτούς που επιθυμούν να διατηρήσουν τον πλήρη και αδιάλειπτο σκοταδισμό- πως στην Ελλάδα του 2013 ο άνεμος της, τόσο ποθητής για το λαό, αλλαγής, ακούγεται ακόμα σαν… όνειρο θερινής νυκτός. Η οικονομική εξυγίανση, που προϋποθέτει σύνθετες μετατροπές όχι μόνο στα «ψυχρά» αριθμητικά δεδομένα, αλλά -κυρίως- στη νοοτροπία, τη συμπεριφορά και τον τρόπο σκέψης όλων μας, μοιάζει να απέχει ακόμα πολύ, όσο δηλαδή η πράξη από την θεωρία!

Ποια η «προίκα» της διοίκησης Μπουραΐμη στον Δήμο Φυλής; «Σκοτεινές» και χωρίς προγραμματισμό αγοραπωλησίες εδαφικών εκτάσεων και οικοπέδων, χωρίς ουσιαστικό λόγο. Τίποτα δεν έχουμε ακούσει για δημιουργία σχολικής στέγης, για αίθουσες πολιτιστικών εκδηλώσεων, ΚΑΠΗ κτλ. Όλα φαίνεται να γίνονται για την εξυπηρέτηση ψηφοθηρικών σκοπών, που στοχεύουν στη διατήρηση του καθεστώτος ομηρίας των ιδιοκτητών, οι οποίοι δεν θα εισπράξουν άμεσα τα χρήματά τους αλλά είναι αναγκασμένοι να περιμένουν τη βούληση του Δημάρχου, η οποία βέβαια θα έρθει μετά τις εκλογές!

Προκλητικών αναθέσεων συνέχεια...

Άρθρο του Χρήστου Μουζακίτη

Στην αρχαία Αθήνα τον 5ο αιώνα π.Χ. ο Σωκράτης δίδασκε γενικά στους Αθηναίους για την αυτογνωσία (το γνώθι σ αυτόν) και ιδιαιτέρως στους κυβερνήτες για την ευπραξία, την ποιοτική δηλαδή κατεύθυνση που θα πρέπει να έχουν οι πράξεις των κυβερνητών της εποχής. Μάλιστα, ως εφαρμογή των όσων δίδασκε, δεν δέχτηκε τότε τη πρόταση του Κρίτωνα να δραπετεύσει από τη φυλακή, διότι όπως πίστευε, το μέγιστο αγαθό (το αναμφιλογώτατον όπως το έλεγε) δεν ήταν η διάσωση με κάθε τρόπο της ζωής του αλλά η ποιοτική πράξη του.

Δυστυχώς όμως, η διδασκαλία του Σωκράτη δεν ακολουθείται από την παρούσα διοίκηση. 

Στο Δήμο Φυλής του 21ου αιώνα η διοίκηση Μπουραΐμη συνεχίζει την παλαιοπολιτική τακτική της να μοιράζει απευθείας αναθέσεις και μαζί με αυτές χρήματα χωρίς αντίκρισμα. Απευθείας αναθέσεις οι οποίες έχουν κύριο χαρακτηριστικό τους τη προχειρότητα, την επιπολαιότητα αλλά κυρίως την μη χρησιμότητα για το δημότη, με σκοπό την με κάθε τρόπο επανεκλογή της. Κι αυτό, διότι ο άρχων της πόλης έχει ξεχάσει πως ο προορισμός της εκάστοτε διοίκησης είναι να εξυπηρετεί τους δημότες της και όχι να έχει αποκλειστικό σκοπό της να επανεκλεγεί με οποιοδήποτε τίμημα.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Hπειρώτικες στιγμές στο Ζεφύρι (photos)


Υπό τους παραδοσιακούς ηπειρώτικους ήχους πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η ετήσια γιορτή τσίπουρου που διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία οι Ηπειρώτες του Ζεφυρίου στο οίκημα του συλλόγου. Κλαρίνο, ντέφι, βιολί, άφθονο τσίπουρο και νόστιμα εδέσματα έδεσαν άψογα την όμορφη βραδιά, στην οποία βρέθηκε σύσσωμη η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» υπό τον επικεφαλής κ. Σάββα Σάββα και την πρώην Δήμαρχο της πόλης κ. Φωτεινή Γιαννοπούλου.

Τα τραγούδια των Κώστα Μήτση και Θωμά Χαλιγιάννη, όπως και τα χορευτικά των γυναικών του συλλόγου χάρισαν μια άλλη νότα στην εκδήλωση που, ως είθισται, μάζεψε για ακόμη μια χρονιά αρκετό κόσμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας