ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Τιμούν την ιστορία μας οι Αρκάδες (video και photos)


Ημέρα μνήμης ήταν η Κυριακή 6 Οκτώβρη για το Έθνος, με το σύλλογο Αρκάδων Φυλής να τιμά, σε μια εξαιρετική εκδήλωση, την επέτειο της άλωσης της Τριπολιτσάς, ενός γεγονότος που ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για τη μετέπειτα απελευθέρωση των Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό.

Σλάιτς, χορευτικά και ποιήματα έδωσαν μια άλλη νότα στη διαδικασία που έλαβε χώρα στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου των Άνω Λιοσίων και αποτέλεσε συνέχεια των εκπληκτικών ανάλογων παραστάσεων που μας έχουν χαρίσει οι Αρκάδες, κάτι που επεσήμανε και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» κ. Σάββας Σάββας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Με τον Γιώργο Πραχαλιά στην αφήγηση, το χορευτικό του Αχιλλέα Νταγιάντα και την εκπληκτική φωνή της Μύριαμ Μαρίνου, οι παρευρισκόμενοι έγιναν μάρτυρες αναβίωσης ιστορικών μαχών, όπως αυτή του Βαλτετσίου, των Δολιανών και της Γράνας, γεγονότα που σήμερα, 197 χρόνια μετά, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους τους Έλληνες, που καλούνται να ανατρέψουν, όχι τους Οθωμανούς, αλλά τους εκπροσώπους του ΔΝΤ και της τρόικα…

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Υπόθεση "ΞΕΝΙΟΣ" - Ένας διαρκής εμπαιγμός από τη διοίκηση Μπουραΐμη (video)


Πολλά έχουμε ακούσει για τον ΞΕΝΙΟ, ακόμα περισσότερα ακόμα έχουμε δει να τάζονται, από ανθρώπους που, μπορεί να είναι εξαιρετικοί στις υποσχέσεις, αλλά αποδεικνύονται ανίκανοι να τις υλοποιήσουν. Άνθρωποι που εν μέσω κρίσης παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας, εργαζόμενοι που δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει και ολόκληρες οικογένειες υπό τον φόβο της εξαθλίωσης, είναι το αποτέλεσμα των πρακτικών της διοίκησης Μπουραΐμη, η οποία για ακόμη μια φορά παραμένει θεατής στο θέμα της τακτοποίησης της οφειλών προς τους εργαζομένους του ΞΕΝΙΟΥ.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η υπομονή έχει τα όριά της, όπως και η ανθρώπινη αντοχή. Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» μέσω του επικεφαλής Σάββα Σάββα και της Φωτεινής Γιαννοπούλου, έχει αναφερθεί πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο σε αυτό το ζήτημα, χωρίς όμως ανταπόκριση, εισπράττοντας αόριστες και ψεύτικες δικαιολογίες. Ως που θα πάει αυτό; Τις απαντήσεις πρέπει να δώσει η διοίκηση, τουλάχιστον για την ώρα. Γιατί την οριστική, αποστομωτική και αμετάκλητη απάντηση θα δώσει ο λαός του Δήμου Φυλής σε λίγους μήνες, αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που ακόμα έχουν τα κουράγια να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούνται.

Παρακολουθείστε το video με το πρόσφατο ιστορικό στην υπόθεση "ΞΕΝΙΟΣ"

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ημέρα… χαράς στη Ζωφριά

Το δικό τους βροντερό «όχι» στο έγκλημα που συντελείται εδώ και χρόνια εις βάρος των ιδίων, αλλά και του συνόλου των κατοίκων του Δήμου Φυλής, είπαν το πρωί της Κυριακής δεκάδες παιδιά και γονείς στη Ζωφριά. Η 2η ποδηλατοδρομία, που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από τους πολιτιστικούς συλλόγους της Ζωφριάς, αλλά και τους συλλόγους Γονέων του 3ου Δημοτικού και 4ου Γυμνασίου και είχε ως σύνθημα την γενική απαίτηση των κατοίκων της περιοχής (για μια Ζωφριά χωρίς χωματερή…), εξελίχθηκε όπως αναμενόταν: Με την ελπίδα επιτέλους, να φύγει η χωματερή.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» κ. Σάββας Σάββας, τονίζοντας για ακόμη μια φορά πως μετά από τόσα χρόνια η περιοχή πρέπει να ανακουφιστεί από το βάρος των σκουπιδιών, ενώ επανέλαβε κάποιες από τις πάγιες θέσεις του στο θέμα της χωματερής, όπως αυτό της ανακύκλωσης στην πηγή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας