ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Λέμε «όχι» σε συνεδριάσεις με αίθουσες κενές!


Στο παρελθόν είχαμε αναφερθεί επανειλημμένως στην εμμονή του κ. Μπουραΐμη με τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μέσα στο καταμεσήμερο. Είχαμε διαμαρτυρηθεί εντόνως, επισημαίνοντας πως είναι σχεδόν ανέφικτο να συζητούνται και να αποφασίζονται θέματα μείζονος σημασίας για τον τόπο στις 2 ή 3 η ώρα το μεσημέρι, εν μέσω αφόρητης ζέστης και καύσωνα, γεγονός που αποτρέπει την παρουσία των πολιτών, καθώς μιλάμε πέραν των άλλων και για ώρες εργάσιμες.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται εκ νέου αυτό το φαινόμενο, που από ότι φαίνεται όχι μόνο δεν απασχολεί τη διοίκηση, αλλά μοιάζει να τη βολεύει. Μάλλον πρόθεση των ανθρώπων που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες αυτού του τόπου είναι να περνούν τα θέματα μόνοι τους, χωρίς καμία συζήτηση και καμία διαβούλευση.

Τρόφιμα και σχολικά είδη από την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» στον Άγιο Νεκτάριο


Η διανομή σχολικών ειδών, ακολούθησε αυτή των τροφίμων από την "ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" προς την ενορία του Αγίου Νεκταρίου
Φωτό από το συσσίτιο της Παρασκευής, με τον Πάτερ Μηνά να υποδέχεται στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου τον Σάββα Σάββα και τους Χρήστο Μουζακίτη, Νίκο Λιόση και Βαγγέλη Βάθη
Στο πλαίσιο της συμμετοχής της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» σε κοινωνικές δράσεις στο Δήμο μας, κλιμάκιο της παράταξης υπό τον επικεφαλής Σάββα Ι. Σάββα, επισκέφθηκε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου την ενορία του Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια, παραδίδοντας στον εφημέριο πατέρα Μηνά τρόφιμα, για την υποστήριξη των γευμάτων αγάπης για τους άπορους δημότες μας. Μια κίνηση που συνοδεύτηκε από την προμήθεια σχολικών ειδών, που προορίζονται για την ελάφρυνση του προϋπολογισμού των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.


Βέβαια αυτές οι κινήσεις δεν θα είναι οι μοναδικές από την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» σε ότι αφορά την ενίσχυση του έργου του Πάτερ Μηνά, ο οποίος έχει καταφέρει να μετατρέψει το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου, σε πρότυπο και κοινωνικό παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Η σχετική ενημέρωση της ενορίας

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Αλλαγή νοοτροπίας


Άρθρο του Νικολάου Καμπόλη

Είναι ωφέλιμο να γίνεται κάποιος σοφός κάτω από την επίδραση της λύπης, είπε ο Αισχύλος. Κάτω από την επίδραση της λύπης θα έρθει το ποθούμενο κοινωνικά...Το ποθούμενο που δεν είναι άλλο από την αλλαγή νοοτροπίας. Όχι σκέψης, όχι ιδεών.

Μια αλλαγή νοοτροπίας η οποία-επιτέλους- να εφαρμοστεί στην πράξη, να μη μείνει στα λόγια. Θα ήταν ίσως επίκαιρο και αναγκαίο να αναφερθώ σε θέματα διοίκησης. Τοπικής και μη. Ιδεολογίας και συμπεριφοράς... Αν και οι γνώμες ποικίλουν και οι συγκρούσεις περισσεύουν (πατριωτισμός, διεθνισμός, πολυπολιτισμικότητα κ.λ.π.) οι απαιτήσεις, εντούτοις, παραμένουν οι ίδιες : ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.

Δε θα σταθώ όμως σε αυτά. Έπειτα από λάθη δεκαετιών, όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο, γνωρίζουμε τι πραγματικά είναι αυτό που έχουμε ανάγκη και αξίζει να αγωνιστούμε για να το εξασφαλίσουμε σε μας και στη νέα γενιά. Εκεί που σφάλουμε, είναι στον τρόπο εφαρμογής των ιδεών μας! Είναι επιτακτική η ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας.

Προχειρότητες και... εγκληματική αδιαφορία


Άρθρο του Νικόλαου Πολ. Λιόση

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές μία δημιουργική σχολική χρονιά με ενεργό συμμετοχή στην μαθησιακή διαδικασία. Σε όλους τους εκπαιδευτικούς εύχομαι να έχουν δύναμη και κουράγιο ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στον στόχο τους, στην παροχή υψηλού επιπέδου παιδείας! Στους γονείς να έχουν δύναμη να ακολουθήσουν τα παιδιά τους, ως συνοδοιπόροι, στο δύσκολο δρόμο τους.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» στο καλωσόρισμα της νέας σχολικής χρονιάς (video)


Την πρώτη συνάντηση μετά την τρίμηνη διακοπή του καλοκαιριού είχαν σήμερα οι μαθητές στα σχολεία της χώρας, με την τέλεση του αγιασμού να λαμβάνει χώρα, εντός… φορτισμένου κλίματος. Και αυτό διότι στα περισσότερα σχολεία -όπως και εδώ στο Δήμο Φυλής- οι καθηγητές ενημέρωσαν μαθητές και γονείς για τις επικείμενες απεργίες, γεγονός που προβληματίζει, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τελικά πόσες διδακτικές ώρες θα χαθούν και τον τρόπο με τον οποίο αυτές θα καλυφθούν.

Το «παρών» στον αγιασμό του 1ου Λυκείου και του 4ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» κ. Σάββας Σάββας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ακούσει από κοντά για τα όσα αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί και να ενημερωθεί για τα (αρκετά) προβλήματα που συνεχίζουν να υφίστανται στα σχολικά κτίρια της περιοχής μας.

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου

Άνω Λιόσια 09-09-2013

Αριθ.Πρωτ.: 42905


Π Ρ Ο Σ …………………………………...

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στο δημοτικό κατάστημα της δημοτικής ενότητας Άνω Λιοσίων, έδρα του Δήμου Φυλής, στην Αίθουσα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», στις 13-9-2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00, για να συζητήσουμε στην με αρ. 12 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα πιο κάτω θέματα :


1. Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης έτους 2014.

2. Έγκριση Επιχειρησιακού Προγράμματος ετών 2013 - 2014.

3. Έγκριση Έκθεσης Απογραφής Έναρξης Δήμου Φυλής.

4. Ορθή επανάληψη της αρ. 157/2013 περί επανακαθορισμού δημοτικών τελών ύδρευσης έτους 2013.

5. Ορθή επανάληψη της αρ. 158/2013 περί επανακαθορισμού δημοτικών τελών καθαριότητας – φωτισμού έτους 2013.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:

1ου & 2ου θέματος : Δ/ντρια Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής κ. Φωτοπούλου 3ου,4ου & 5ου θέματος : Αντ/χος: κ. Λιόσης Νικ.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυμα του Σάββα Ι. Σάββα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Όλοι θα επιθυμούσαμε τα λόγια μας εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς να ήταν πιο αισιόδοξα. Πιο χαρούμενα, πιο εύθυμα. Όμως η σκληρή πραγματικότητα είναι αδυσώπητη, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι μαθητές που θα καθίσουν στα θρανία την περίοδο 2013-14, δεν θα βρουν μπροστά τους ένα δρόμο με στρωμένο με ροδοπέταλα, καθώς τα προβλήματα έχουν ξεκινήσει πριν ακόμα πριν τα αυτά τα παιδιά περάσουν το κατώφλι της σχολικής πόρτας.

Εδώ και λίγες ημέρες ενημερωθήκαμε για τις επικείμενες απεργίες που ετοιμάζουν οι καθηγητές, αμέσως μετά τον αγιασμό. Και η λογική (του παραλόγου) λέει πως μέσα στη χρονιά θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες, κάτι που σημαίνει πως οι μαθητές θα αντιμετωπίσουν επιπρόσθετα προβλήματα. Εν μέσω κρίσης και οικονομικής ανέχειας, οι γονείς θα αναγκαστούν να στείλουν τα παιδιά στο φροντιστήριο, γεγονός που θα επιβαρύνει περαιτέρω τον ήδη φορτωμένο οικογενειακό προϋπολογισμό. Και αυτό, για τα νοικοκυριά που μπορούν -ακόμα και δύσκολα- να ανταπεξέλθουν, καθώς για αυτούς που δεν αντέχουν, η κατάσταση είναι δραματική, με τις ανισότητες που «γεννιούνται» να είναι κάτι παραπάνω από ευδιάκριτες.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Κοσμοσυρροή στο Ζεφύρι, στην περιφορά της εικόνας της Παναγίας

Με μεγαλοπρέπεια ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στο Ζεφύρι, με την περιφορά της εικόνας της Παναγίας της Γρηγορούσας στον κεντρικό δρόμο της πόλης, υπό τη μουσική επένδυση της φιλαρμονικής Αχαρνών. Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών», υπενθυμίζοντας σε όλους πως το Ζεφύρι μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα, όχι μόνο προς αποφυγή -λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή- αλλά και προς μίμηση, μέσω εκδηλώσεων όπως αυτές των τελευταίων ημερών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας