ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Πέρασαν κιόλας 14 χρόνια…


Ημέρα μνήμης ήταν το Σάββατο για τους κατοίκους του Δήμου Φυλής. Δεκατέσσερα χρόνια μετά τον σεισμό της Πάρνηθας, λίγοι ήταν αυτοί που έδειξαν να μην ξεχνούν την καταστροφική 7η Σεπτεμβρίου του 1999, ημέρα που ο Εγκέλαδος σημάδεψε την πόλη, πήρε ζωές και διέλυσε περιουσίες. Κάτοικοι της περιοχής, μαζί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης τέλεσαν το μνημόσυνο στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ στη συνέχεια απέτισαν φόρο τιμής στο μνημείο που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείο των Άνω Λιοσίων.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κλιμάκιο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» υπό τον επικεφαλής κ. Σάββα Σάββα έδωσε το «παρών» στην επιμνημόσυνη δέηση, η οποία άφησε μια… πικρή γεύση στους παρευρισκόμενους, όχι μόνο για τη μνημόνευση των τραγικών συμβάντων του ’99, αλλά γιατί η -κάθε χρόνο και μειωμένη- προσέλευση του κόσμου σαφώς και προβληματίζει, βάζοντας σε σκέψεις τους πάντες…

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυμα Σάββα Ι. Σάββα για τα 14 χρόνια από τον Σεπτέμβρη του 99’ - Οι πληγές παραμένουν ανοικτές


Τα χρόνια περνάνε, ο καιρός αφήνει τα σημάδια του πάνω μας, όμως μοιάζει σαν να μην έχει περάσει ούτε δευτερόλεπτο από εκείνη τη στιγμή. Το ζεστό μεσημέρι της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999 μια ολόκληρη πόλη καταστράφηκε, περιουσίες και επιχειρήσεις διαλύθηκαν, ζωές χάθηκαν. Τίποτε από τότε δεν είναι το ίδιο, όχι μόνο για τους κατοίκους των Άνω Λιοσίων, αλλά και των τριγύρω περιοχών που επλήγησαν από τη μανία του εγκέλαδου. Τώρα, 14 χρόνια μετά, έχοντας βιώσει τις συνέπειες της οργής της φύσης, καλούμαστε να αποδείξουμε ότι πάθαμε και μάθαμε.

Όμως αλήθεια… μάθαμε; Έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε στο μέλλον να είμαστε πιο κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις; Αντισεισμική θωράκιση στην πόλη μας υφίσταται; Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» έχει προτείνει δωρεάν προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα κτίρια του Δήμου Φυλής που δεν έχουν κτιστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του νέου Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ) και περαιτέρω ενίσχυση-θωράκιση αυτών των κτισμάτων μετά από τις απαραίτητες τεχνικές υποδείξεις των ειδικών. Φαίνεται όμως πως αυτοί που κρατάνε στα χέρια τους την τύχη του τόπου, ξεχνούν γρήγορα.

Εμείς όμως, θα επιμείνουμε στο συγκεκριμένο θέμα, δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι. Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στους εαυτούς μας και πάνω από όλα στα συνολικά 143 θύματα του καταστροφικού σεισμού, που έδωσαν, εκτός από τις ζωές τους και ένα μάθημα σε εμάς για το μέλλον…

Σάββας Ι. Σάββας 


Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. 
Υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής
Επικεφαλής «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Κύριοι, αδειάστε μας τη γωνιά

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας και των θέσεων των σχολικών φυλάκων, αναρωτιέται κανείς πόσοι ακόμη άνθρωποι θα βρεθούν άνεργοι, πόσες οικογένειες θα βρεθούν στο δρόμο, στα πρόθυρα της απελπισίας, μέχρι να «εξυγιανθεί» πλήρως το Δημόσιο...

Δυστυχώς είναι αυτοί οι μέχρι πριν λίγο «τυχεροί» και «βολεμένοι» δημόσιοι υπάλληλοι που πρέπει να θυσιαστούν για να σωθούμε οι υπόλοιποι και όλοι μαζί περιμένουμε καρτερικά, παθητικά, την ανάπτυξη να έρθει ως μάννα εξ ουρανού. (Αναρωτιέμαι πάντως με την απόλυση ενός ανθρώπου πόσοι είναι αυτοί οι άλλοι που «σώζονται»; ).

Σε τοπικό επίπεδο ορισμένες μικρές κοινωνίες αυτοοργανώνονται, για να βρουν εναλλακτικές λύσεις με προσανατολισμό τον τουρισμό ή τοπικά αγροτικά και παραδοσιακά προϊόντα, με τη βοήθεια, την καθοδήγηση και τη στήριξη σε πολλές περιπτώσεις εμπνευσμένων τοπικών αρχόντων, που έχουν όραμα και όρεξη να βοηθήσουν τον τόπο τους και τους ανθρώπους του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας