ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Η υποκρισία στο μεγαλείο της – Σφυρίζει αδιάφορα ο Δήμαρχος εμπαίζοντας τους δημότες

Κάπου στα μέσα του 17ου αιώνα, ο Γάλλος συγγραφέας και διαλογιστής Φρανσουά Ντε Λα Ροσφουκό, απαντώντας σε ερώτηση πολίτη σχετικά με τις τύψεις που βασανίζουν έναν άνθρωπο που έχει διαπράξει εγκληματική πράξη, έδωσε μια νέα, παρεκκλίνουσα -σε σχέση με τον κλασικό μύθο των Eρινυών- διάσταση: «Ξεχνάμε εύκολα τα εγκλήματα που εμείς μονάχα ξέρουμε…».
Ένα απόφθεγμα, του οποίου η ουσία παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο, και τώρα τελευταία έχει γίνει επίκαιρο όσο ποτέ.

Μάθαμε, στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης, και επίσημα, πως το έγκλημα που υποψιαζόμασταν ότι διαπράχθηκε, έχει γίνει! Κάτω από τη μύτη μας, πίσω από την πλάτη μας! Ο Δήμαρχος Φυλής δε δίστασε να παραδεχθεί πως ο ίδιος παλαιότερα (σαν πρόεδρος Φυλής, προ Καλλικράτη) έχει υπογράψει για την παραμονή της χωματερής μέχρι το 2024, όμως δεν φάνηκε να αναλαμβάνει την ηθική ευθύνη για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην περιοχή!

Επιστολή του Πέτρου Βιρβίλη για την παραβατικότητα – Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Ένα από τα πιο «καυτά» ζητήματα στο Δήμο Φυλής και συγκεκριμένα στα Άνω Λιόσια αποτελεί δίχως αμφιβολία το θέμα της παραβατικότητας. Άνομες συμπεριφορές, που εκφράζονται κατά κύριο λόγο από αθίγγανους, έχουν μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή σε… εμπόλεμη ζώνη, με τις αντιδράσεις των πολιτών να φαντάζουν ανίκανες να ευαισθητοποιήσουν τους αρμόδιους.

Σε συνέχεια ενός συμβάντος που θα μπορούσε εύκολα να είχε τραγική κατάληξη, ο συμπολίτης μας και μέλος της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» Πέτρος Βιρβίλης έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, σε μια προσπάθεια ανάδειξης των δυσθεώρητων προβλημάτων που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τους κατοίκους της περιοχής μας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Επίορκοι και απολύσεις

Έχει φουντώσει, για πολλοστή φορά, η συζήτηση περί εξόδου από το δημόσιο των επίορκων υπαλλήλων του. Τι σημαίνει όμως επίορκοι; Λογικά, πρέπει να σημαίνει υπάλληλοι που η διοίκηση με τις διαδικασίες της έχει αποφανθεί ότι έχουν παραβιάσει τα καθήκοντά τους σε τέτοιο βαθμό ώστε να τους προσδίδεται αυτός ο χαρακτηρισμός.

Για όσους λοιπόν συμβαίνει κάτι τέτοιο, η συζήτηση περιττεύει: δεν πρέπει να φύγουν έπειτα από πιέσεις της Τρόικας ή του οποιουδήποτε άλλου. Πρέπει να φύγουν έτσι κι αλλιώς. Τώρα πόσοι ακριβώς είναι αυτοί, αν είναι 7000, 700, ή 15000, αυτό θα πρέπει επιτέλους η ίδια η ελληνική διοίκηση να το ξεκαθαρίσει πλήρως και με πειστικότητα.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Σας μεταφέρουμε «ζωντανά» τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, την Τετάρτη 6/3 στις 20.00.



Συντονιστείτε το βράδυ της Τετάρτης στις 8 στην ιστοσελίδα της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.savvassavvas.gr και παρακολουθήστε μέσω live streaming σε απευθείας μετάδοση τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» επιμένει και εμμένει στην τακτική της πλήρους διαφάνειας, με στόχο την άμεση και όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών.

Στην με αρ. 5 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθούν τα θέματα που αναβλήθηκαν στην από 28/2/2013 συνεδρίασή του, που διακόπηκε λόγω του προχωρημένου της ώρας. Αναλυτικά:

Απλή, λιτή και απέριττη η εκδήλωση βράβευσης των αθλητών που διακρίθηκαν, από το ΔΑΣ Ζεφυρίου – Σάββας Σάββας: «Το καλύτερο αντίδοτο ο αθλητισμός»



Κοντά σε κάθε προσπάθεια που παράγει κοινωνικό έργο και προάγει τον πολιτισμό μέσω του αθλητισμού θα βρίσκεται η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», όπως τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης Σάββας Ι. Σάββας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του Ζεφυρίου, με απόλυτη επιτυχία που πιστώνεται στη νέα πρόεδρο Βούλα Λιάκου-Γκάγκοση. Εκεί, χωρίς ιδιαίτερες φανφάρες και κινήσεις εντυπωσιασμού, ο τοπικός δημοτικός αθλητικός σύλλογος έκοψε την πίτα του για τη νέα χρονιά, τιμώντας παράλληλα τους αθλητές που με τις επιτυχίες τους διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο την πολύπαθη περιοχή.

Άκουσε τα… σχολιανά του για ακόμη μια φορά ο Δήμαρχος Φυλής!


Μπορεί στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης το ενδιαφέρον να μονοπώλησε το άγριο ξύλο και τα επεισόδια, ωστόσο για τον δήμαρχο Δημήτρη  Μπουραΐμη τα άσχημα ήρθαν από τον πρώην πρόεδρο της κατασκευαστικής επιχείρησης του δήμου Άνω Λιοσίων (ΔΕΤΕΑΛΑ) Γκίκα Χειλαδάκη, από τον οποίο άκουσε τα… σχολιανά του.

Ο άλλοτε δημοτικός σύμβουλος ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα εκείνων που θεωρούν υπεύθυνο τον Δήμαρχο Φυλής για προσωπικά προβλήματα που έχουν προκύψει και ως αποτέλεσμα έχουν ο ίδιος να γίνεται συχνά-πυκνά στόχος το τελευταίο διάστημα από αγανακτισμένους δημότες
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας