ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» – Ερώτηση προ ημερησίας στο Δ.Σ. της Πέμπτης 28/2 για την παραχώρηση του δικτύου ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ



«Την περασμένη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου βρεθήκατε κ. Μπουραΐμη μαζί με ακόμα 6 Δημάρχους στην ειδική σύσκεψη με τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, όπου συζητήθηκε -και ουσιαστικά αποφασίστηκε όπως προκύπτει από τη συντριπτική πλειονότητα των δημοσιευμάτων του Τύπου- η παραχώρηση στην εν λόγω εταιρία των Δημοτικών δικτύων ύδρευσης.

Μιλήσατε συγκριμένα για «κατάλληλη χρονική περίοδο διευθέτησης των προβλημάτων του Δήμου, αλλά και της ΕΥΔΑΠ».

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Κυνική ομολογία και… ξύλο! – Τριτοκοσμικές εικόνες στο δημοτικό συμβούλιο της Φυλής!



Μπουνιές, κλωτσιές, αλλά και… καρεκλιές περιλάμβανε το «μενού» στη χθεσινή σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Φυλής. Εικόνες ντροπής, με δημοτικούς συμβούλους να έρχονται στα χέρια με (δικαίως) αγανακτισμένους πολίτες έκαναν το γύρω της χώρας, δυσφημώντας έτσι την πολύπαθη περιοχή του καλλικρατικού δήμου Φυλής.

Το όλο σκηνικό ξεκίνησε όταν ο Δημήτρης Καμπόλης χαστούκισε (!) μέλος της επιτροπής για το κλείσιμο της χωματερής, υπερασπιζόμενος τον πρώην Δήμαρχο Χρήστο Παππού, ο οποίος με τη σειρά του λίγο νωρίτερα είχε δεχθεί λεκτική επίθεση από ένα άλλο μέλος της επιτροπής!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ" - Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται για το καλό του τόπου (video)


Οι στιγμές απείρου κάλλους που βιώσαμε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, τις οποίες ξεκάθαρα και με βροντερή φωνή η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» καταδικάζει, σε εμάς δυστυχώς μόνο έκπληξη δεν προκάλεσαν: Τα όρια της υπομονής του λαού έχουν ξεπεραστεί, η οργή και η αγανάκτηση έχουν ξεχειλίσει και αυτό είναι κάτι που αποτυπώθηκε στις ακραίες συμπεριφορές στο χώρο που, σωστά όπως ειπώθηκε, θα έπρεπε να λειτουργεί ως ορμητήριο για τις μάχες που ενωμένοι οφείλουμε να δώσουμε ενάντια στον περιφερειάρχη κ. Σγουρό και την παρέα του, οι οποίοι έχουν καταφέρει να μετατρέψουν τους εαυτούς τους «εχθρούς» της περιοχής και των δημοτών.

Φάκελος Χωματερή: Το πρόβλημα δεν προέκυψε τώρα – Ο Σάββας Σάββας από το 2003 είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την ακατάσχετη εναπόθεση απορριμμάτων!



Το τελευταίο διάστημα, έχει ξεκινήσει ένας... ανένδοτος αγώνας από όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Φυλής, προκειμένου να αποφευχθεί στο… παραπέντε μια νέα, καταστροφική πραγματικότητα για τους δημότες, σε ότι αφορά το θέμα της χωματερής και την ενδεχόμενη δημιουργία νέων εργοστασίων καύσης.

Εδώ και αρκετούς μήνες βλέπουμε τους πάντες να ορθώνουν «αποφασιστικά» ανάστημα, προκειμένου οι αποφάσεις του κ. Σγουρού -ο οποίος προκλητικά μίλησε για «επαγγελματίες διαμαρτυρόμενους» υποτιμώντας δίχως ίχνος ντροπής τα δεινά που έχουν προκαλέσει όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή μας τα σκουπίδια όλης της Αθήνας- να μείνουν στη θεωρία.

Φυσικά ο αγώνας μας δεν σταματά, όμως το πρόβλημα δεν ξεκίνησε τώρα, ούτε πριν από ένα μήνα. Η «κατάρα» της Χωματερής είναι μια θλιβερή ιστορία, την οποία λίγοι επεσήμαιναν την εποχή που κάποιες τσέπες γέμιζαν αλόγιστα εις βάρος του λαού. Ναι, τώρα βλέπουμε τους πάντες να βροντοφωνάζουν, ωστόσο τι γινόταν τότε που όλα τα στόματα για κάποιους λόγους ήταν ερμητικά κλειστά;

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Οι «λεμούριοι» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης




Πρόσφατα είχαμε γράψει για την μεγάλη αρρώστια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
H ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε να τιμωρήσει έναν σχεδόν «ισόβιο» Δήμαρχο, τον κ. Παπαγεωργόπουλο με την ποινή των ισοβίων δεσμών για κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Ένα σχεδόν αριστοτεχνικό παιχνίδι της Μοίρας!
Πολλοί έμειναν άφωνοι με την απόφαση και στο Νετ ή στα κανάλια παριστάνουν τους έκπληκτους για την αυστηρότητα του δικαστηρίου και την πρωτοφανώς βαριά ποινή. Προφανώς όλοι αυτοί είτε δεν γνωρίζουν είτε βλέπουν τα πράγματα με κομματικές παρωπίδες. Το αδίκημα της κατάχρησης δημοσίου χρήματος (και μάλιστα τόσο μεγάλου ποσού), ανέκαθεν στην χώρα μας τιμωρούνταν με την αυστηρότερη των ποινών. Θανατική καταδίκη όσο υπήρχε η θανατική ποινή και ισόβια κάθειρξη όταν αυτή καταργήθηκε. Ακόμη και εγώ που δεν έχω καμιά σχέση με τη νομική επιστήμη, αυτό το γνώριζα και το γνωρίζω.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Θύμα της κρίσης η προσχολική εκπαίδευση

Στο 73,5% διαμορφώνεται το ποσοστό συμμετοχής των παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση στην Ελλάδα (στην ηλικία των τεσσάρων ετών), έναντι 92,4% που είναι κατά μέσο όρο για την Ε.Ε.
Τα παραπάνω αναφέρει η αρμόδια Επίτροπος για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας Αν. Βασιλείου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Γ. Παπανικολάου. «Η οικονομική κρίση ασφαλώς και επιδεινώνει τις ευκαιρίες πρόσβασης στην προσχολική εκπαίδευση», επισημαίνει σε σχετική του δήλωση ο κ. Παπανικολάου τονίζοντας ότι η Ε.Ε. σταδιακά αντιλαμβάνεται αυτό το πρόβλημα και κινητοποιεί πόρους για τον περιορισμό του.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Κάτι σάπιο υπάρχει στο… βασίλειο των πόθεν έσχες

Την πόρτα του οικονομικού εισαγγελέα θα περάσουν σύντομα 335 πρόσωπα που βρέθηκε ότι τα πόθεν έσχες τους έχουν πρόβλημα κι εκφράζονται υπόνοιες για παράνομες δραστηριότητες.
Όπως αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής», έγινε έλεγχος σε 30.000 δηλώσεις πόθεν έσχες του 2012 από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης στην οποία προΐσταται ο αντεισαγγελέας Π. Νικολούδης. Η έρευνα, ωστόσο, στοχεύει πλέον σε 335 πρόσωπα που είναι:

«Σύλλογος με έντονη κοινωνική δράση ο Άλμπατρος»


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κολυμβητηρίου Άνω Λιοσίων, ο κολυμβητικός σύλλογος «Άλμπατρος», σε μια εκδήλωση που έσφυζε από ζωή και νεανικά χαμόγελα. Το «παρών» έδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» Σάββας Ι. Σάββας, ο οποίος αφού επεσήμανε το κοινωνικό έργο του συλλόγου που έχει επιτευχθεί μέσω σημαντικών αθλητικών διακρίσεων και επιτυχιών, μίλησε για τη σημασία που έχει για τον τόπο η διατήρηση του κολυμβητηρίου, το οποίο χαρακτήρισε «στολίδι» των Άνω Λιοσίων.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Σας μεταφέρουμε «ζωντανά» τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, την Πέμπτη 28/2 στις 20.00.


Συντονιστείτε το βράδυ της Πέμπτης στις 8.00 στην ιστοσελίδα της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.savvassavvas.gr και παρακολουθήστε μέσω live streaming σε απευθείας μετάδοση τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» επιμένει και εμμένει στην τακτική της πλήρους διαφάνειας, με στόχο την άμεση και όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας