ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Δήμος Φυλής: Ο Δήμος της σπατάλης

Άρθρο του Χρήστου Μουζακίτη

Παρόλο που η διοίκηση Μπουραΐμη, οδεύει προς το τέλος της, οι σπατάλες συνεχίζονται και μάλιστα με αμείωτο ρυθμό. Συνεχίζονται οι παλιές αδιόρθωτες και στείρες πολιτικές τους. Χωρίς κανένα σχεδιασμό, σκοπό, αποτέλεσμα, παρά μόνο με γνώμονα το μικροπολιτικό και κοντόφθαλμο συμφέρον.

Τα πεπραγμένα της διοίκησης και του ίδιου του κύριου Μπουραΐμη μιλούν από μόνα τους. Λίαν προσφάτως, πάλι απευθείας αναθέσεις, που βγάζουν μάτια για το σκοπό τους, που ακόμα κι ο πιο αφελής μπορεί να διακρίνει το πώς και το γιατί.

Η με αριθμό ΑΔΑ ΒΛ41ΩΗΤ-ΝΑ5 απόφαση αναθέτει απευθείας, σε κάποια εταιρεία για καθαρισμό με JCB σε διάφορα σημεία του Δήμου, με 24.000 €, διάρκειας ενός έτους. Πάλι, όπως πάντα, στα ανώτατα χρηματικά όρια της απευθείας ανάθεσης. Τυχαίο; Λίγο αργότερα η με αριθμό ΑΔΑ ΒΛ94ΩΗΤ-ΗΟ1 απόφαση και με το ίδιο αντικείμενο αναθέτουν πάλι απευθείας με το ίδιο ποσό 24.000 €, καθαρισμούς με JCB αυτή τη φορά για 3 μήνες!!! Τελικά ας αποφασίσουν, για 3 μήνες ή για ένα έτος δίνουν 24.000 €; Ας μάθουν όμως πως με 48.000 € αγοράζουν 4 ίσως και 5 και 6 JCB για να τα έχουν μια ζωή. Τους ενδιαφέρει όμως η πιο συμφέρουσα για το Δήμο προσφορά ή το δικό τους μικροπολιτικό, στενόμυαλο και πάνω από όλα πολυέξοδο συμφέρον; Πιστεύω πως η απάντηση είναι προφανής.

Υπάρχουν κι άλλα σκανδαλώδη όμως στις αναθέσεις αυτές. Σε μια από τις δύο αναθέσεις η εταιρεία που τα ανέλαβε, όχι JCB δεν έχει, αλλά ούτε σκαλιστήρι για το κήπο τους!!! Γιατί λοιπόν της ανατέθηκε η εργασία αυτή; Ας μας εξηγήσει αν μπορεί η διοίκηση ή ο ίδιος ο κύριος δήμαρχος.

Θα τους θυμίσω όμως, ότι την ίδια ώρα που σπαταλούν έτσι τα χρήματα των δημοτών ( θυμίζω 8.000 € το μήνα αμοιβή!!! ), οι περισσότεροι συμπολίτες μας, δεν έχουν τα απολύτως απαραίτητα. Δεν έχουν για να αγοράσουν στα παιδιά τους τετράδια, δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια, δεν έχουν να πληρώσουν την ασφάλισή τους, πολλοί δεν έχουν ούτε για το super market. Θα ήταν πολύ καλύτερα λοιπόν για όλους, τα χρήματα αυτά να δίνονταν για να καλυφθούν τέτοιες ανάγκες στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και όχι για υποχρεώσεις σε ημετέρους. Τα αναλώσιμα για ένα παιδί της α’ δημοτικού (τετράδια, μολύβια, γόμες, ξύστρες, κασετίνα) δεν υπερβαίνουν τα 30 €. Με τα χρήματα αυτά λοιπόν, θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν 1600 παιδιά. Όμως όλα είναι θέμα οπτικής ή μάλλον θέμα παιδείας.

Κλείνοντας, θα θυμίσω στον κ. Μπουραΐμη την φράση του τραγικού αρχαίου ποιητή Αγάθωνα: "Τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει". Δηλαδή : Ο άρχων πρέπει να θυμάται τρία πράγματα. Πρώτον, ότι κυβερνά ανθρώπους. Δεύτερον, ότι πρέπει να κυβερνά σύμφωνα με τους νόμους. Τρίτον, ότι δεν κυβερνά ισοβίως».

1 σχόλιο:

  1. Δεν φτάνουν μόνο οι καταγγελίες στο INTERNET. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι ψυχοθεραπεία μεταξύ μας. Εφ' όσον υπάρχουν στοιχεία, μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για να σφίξουν επιτέλους οι κώλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας