ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Συνεχίζεται ο εφιάλτης για τους κατοίκους των Άνω Λιοσίων – «Δεν κοιμόμαστε ήσυχοι»


Από την αυγή του νέου έτους, δυστυχώς, βλέπουμε το ίδιο έργο, γινόμαστε μάρτυρες αυτού που κάποιοι εξ ημών «φώναζαν» εδώ και πολύ καιρό. Τρανή απόδειξη η στάση και τα… λεγόμενα του κ. Μπουραΐμη κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας του συλλόγου Ηπειρωτών στα Άνω Λιόσια πριν από λίγες ημέρες.

Σε μια εκδήλωση όπου φάνηκε ξεκάθαρα η αδυναμία και η ανυπαρξία της διοίκησης του δήμου Φυλής και προσωπικά του κ. Μπουραΐμη, τα πολλά λόγια… είναι φτώχεια. Αυτό μάλλον θα σκέφτηκε και ο Δήμαρχος, ο οποίος προκλητικά απέφυγε να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα που ουσιαστικά έθεσε ο πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών κ. Χρήστος Ρούσσας, ο οποίος λίγο πριν πάρει τον λόγο ο κ. Μπουραΐμης ευχήθηκε με… νόημα του χρόνου η εκδήλωση να λάβει χώρα στο -ακόμα- υπό κατασκευή κτίριο της πλατείας Ηπείρου, στη συμβολή των οδών Ιονίου Πελάγους και Ηπείρου στα Άνω Λιόσια.

Φυσικά ο κ. Ρούσσας δεν πήρε καμία απάντηση, καθώς ο Δήμαρχος θεώρησε περιττή οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα. Βέβαια, οι δεκάδες Ηπειρώτες που έδωσαν το παρών στη μικρή αίθουσα όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση σίγουρα ανέμεναν κάτι καλύτερο από τον κ. Μπουραΐμη, καθώς πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν να σταθούν όρθιοι στην εξώπορτα αλλά και στις σκάλες (!) του χώρου για να παρακολουθήσουν όσο καλύτερα μπορούν την εκδήλωση.

«Χώρος ανομίας»

Όμως το χειρότερο της υπόθεσης δεν είναι οι πρακτικές του Δημάρχου, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αντιληπτές από τη μεγαλύτερη μερίδα του λιοσιώτικου (και όχι μόνο) λαού, αλλά η κατάσταση στο χώρο όπου σήμερα θα έπρεπε να βρίσκεται το κτίριο του συλλόγου Ηπειρωτών.

Εμείς, με αφορμή τη συζήτηση και φυσικά τις λογικές και κατανοητές ελπίδες των Ηπειρωτών για αξιοπρεπή εστίαση, ψάξαμε και μάθαμε πως ο συγκεκριμένος χώρος γίνεται συχνά-πυκνά χώρος συνεύρεσης παραβατικών, όπως μας αποκαλύπτει και κάτοικος της γειτονίας, ο οποίος για ευνόητους λόγους δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του: «Για εμάς εδώ, η πλατεία Ηπειρωτών είναι ένας βραχνάς. Ένας χώρος που θα έπρεπε να αποτελούσε το «στολίδι» της γειτονίας, έχει καταντήσει πηγή κινδύνου για εμάς και τα παιδιά μας. Πολλές φορές τα βράδια, δεν μπορούμε να κοιμηθούμε από τα μηχανάκια και τις φωνές αυτών που μαζεύονται εδώ.

Ακόμα και εμπόριο ναρκωτικών έχουμε δει να γίνεται. Η αστυνομία δεν ξέρω γιατί, δεν παρεμβαίνει, ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση παραμένει ανύπαρκτη. Είναι κρίμα, γιατί θα μπορούσαμε να είμαστε περήφανοι για τη γειτονιά μας, αλλά αντί για αυτό, φοβόμαστε να ξεμυτίσουμε από τα σπίτια μας. Το κτίριο που προοριζόταν για αναψυκτήριο και χώρος του συλλόγου Ηπειρωτών παραμένει μισοτελειωμένο και δεν γνωρίζω ποιος ευθύνεται για αυτό, απλά ξέρω ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο …».

Κανένα…νέο

Φυσικά στα δικά μας αυτιά, αλλά και σε εκείνα των κατοίκων της γύρω περιοχής, όλα αυτά δεν ακούγονται για πρώτη φορά και δεν προκαλούν έκπληξη. Όσοι μένουν εκεί κοντά, έχουν γίνει λίγο-πολύ μάρτυρες όλων αυτών. Αυτό όμως που προκαλεί έκπληξη είναι η ξεκάθαρη διάθεση του κ. Μπουραΐμη να αποφύγει το όλο ζήτημα, το οποίο όπως γίνεται αντιληπτό έχει πάρει κι άλλες διαστάσεις, πέραν του θέματος του συλλόγου Ηπειρωτών.

Πρόκειται για την ασφάλεια των ανθρώπων των Άνω Λιοσίων, για την οποία ο νυν Δήμαρχος δείχνει παγερά αδιάφορος, ωστόσο η απάντηση του λαού έρχεται σύντομα και θα είναι αποστομωτική…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας