ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ένσταση - τάπα στην αδιάφορη πολιτική του Μπουραϊμη από τον ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ κατά της δημιουργίας των καρκινοφόρων εργοστασίων

Ένσταση του ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ, Δημοτικού Συμβούλου Φυλής και επικεφαλής της "ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΚΑΤΑ της υπ' αριθμ. 364/19.11.2012 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) με την επωνυμία Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ν3852/2010, καθώς και η ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ από το ως άνω Νομικό Πρόσωπο, δια του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΣΤΟ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΦΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 19/4/2011 ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΈΚΑΝΕ ΈΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΑΥΣΗΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Αρ.πρωτ: 53765/47151/30-11-2012
ΕΝΩΠΙΟΝ
ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ α.152 Ν 3852/10 (ΔΚ)

ΕΝΣΤΑΣΗ - ΠΡΟΣΦΥΓΗ
Του ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΦΥΛΗΣ
ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

ΚΑΤΑ:
 της υπ’ αριθμ. 364/19.11.2012 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής
του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ)
με την επωνυμία Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ),
που εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Άντερσεν αριθμ. 6,
νομίμως εκπροσωπουμένου από τον Πρόεδρό του Ιωάννη Σγουρό, Περιφερειάρχη Αττικής,
σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ν3852/2010,
καθώς και
ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
από το ως άνω Νομικό Πρόσωπο, δια του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.


Κύριοι,
Ενίσταμαι και προσφεύγω ενιστάμενος κατά της υπ. αριθμ. 364/19.11.2012 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) με θέμα: «Λήψη απόφασης για την έγκριση τευχών δημοπράτησης για τα έργα ‘Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία τεσσάρων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αττική», σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ν.3852/2010,  για τους λόγους που αναπτύσσω στη συνέχεια.
Η προσφυγή μου γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 238 Ν.3852/2010 «μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας ΟΤΑ ο έλεγχος νομιμότητας των πράξεων κατά τα άρθρα 225, 226, και 227 του παρόντος ασκείται από τον Γενικό Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τις Ειδικές Επιτροπές του άρθρου 152 του ΚΔΚ, οι οποίες βρίσκονται στις έδρες των περιφερειών που ανήκουν στην ανωτέρω Αποκεντρωμένη Διοίκηση».

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Απαντήσεις ΦΩΤΙΑ παράγραφο - παράγραφο στο Δελτίο Τύπου του Δημάρχου ΦΥΛΗΣ

             Δεν συνηθίζουμε να απαντούμε στα «δελτία τύπου» κάποιας παράταξης.

Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με τον Δήμο και την Διοίκηση. Και όσα γράφει το «δελτίο» προσβάλλει την νοημοσύνη των δημοτών μας, την ποιότητα της Δημοκρατίας στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. αλλά κυρίως κρίνει την αξιοπιστία όσων ασχολούμαστε με τα Δημοτικά δρώμενα. Δείτε όσα γράφει το Δ.Τ. και τις απαντήσεις μας.

Δ.Τ. «Ένα από τα προτερήματα που πρέπει να έχει μία Διοίκηση, η οποία τιμήθηκε από τους Δημότες για να τους εκπροσωπήσει, είναι η υπομονή, η επιμονή και η ψύχραιμη διαχείριση των καταστάσεων με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος της κοινωνίας που την εμπιστεύτηκε. Σε καμιά περίπτωση η υπομονή, η επιμονή και η ψυχραιμία, δεν πρέπει να θεωρείται αδυναμία διότι είναι συστατικό δύναμης και γνώσης.»

Απάντηση ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ: Ένα από τα προτερήματα που πρέπει να έχει μια Διοίκηση, η οποία τιμήθηκε από τους Δημότες για να τους εκπροσωπήσει είναι η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και Ο ΠΙΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ που εξαγγέλθηκε και όχι: η ΥΠΟΜΟΝΗ να περάσει η 4ετία, η ΕΠΙΜΟΝΗ στο «άλλα να λέμε, άλλα να εννοούμε», η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ  και η ΑΠΑΘΕΙΑ όταν οι δημότες, άλλοτε εκφράζουν τον προβληματισμό τους, άλλοτε την αγωνία τους, για τα προβλήματα της περιοχής που συνεχώς διογκώνονται, χωρίς να επιλύονται.

Δ.Τ. «Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που περνά η χώρα μας και τις βιώνουμε καθημερινά, τόσο ως Δήμος όσο και ως Δημότες. Έχουμε μια κεντρική εξουσία η οποία, έπαψε να λειτουργεί ως κοινωνικό κράτος δικαίου, με τις κοινωνικές δομές να έχουν καταρρεύσει και οι Δημότες, το μόνο στήριγμα που βρίσκουν σε οργανωμένες δομές να είναι ο Δήμος.»

Απάντηση ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ: Το κοινωνικό κράτος έπαψε να λειτουργεί από τις εθνοκτόνες αποφάσεις που πήρε η Κυβέρνηση που στήριξε την υποψηφιότητα του συγκεκριμένου Δημάρχου.

Δ.Τ. «“Ως Δημοτική Αρχή, έχουμε σκοπό να μην εξαντλούμαστε με επικοινωνιακά τρυκ και να προσπαθούμε με το λιγότερο κόστος, να πετύχουμε το μεγαλύτερο όφελος για τους Δημότες μας.»

Απάντηση ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ: Όφελος υπέρ των δημοτών οι «πλασματικοί προϋπολογισμοί»;

Όφελος υπέρ των δημοτών η ανυπαρξία του Επιχειρησιακού σχεδίου;

Όφελος υπέρ των δημοτών η ανυπαρξία ένταξης έργων του Δήμου στο ΕΣΠΑ;

Όφελος υπέρ των δημοτών τα υπεραυξημένα τιμολόγια ΥΔΡΕΥΣΗΣ;

Όφελος υπέρ των δημοτών οι αυξήσεις που επωμίζονται οι Δημότες για το ΝΕΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ;

Δ.Τ. «Όλοι γνωρίζουν τα οικονομικά προβλήματα τα οποία κληθήκαμε ως Διοίκηση να αντιμετωπίσουμε. Λιγότεροι γνωρίζουν ότι, ενώ έχουν περάσει στο Δήμο τουλάχιστον 200 αρμοδιότητες από την 1η Ιανουαρίου 2011 και ακολουθούν άλλες τόσες από 1η Ιανουαρίου του 2013, η θεσμοθέτηση κρατικής χρηματοδότησης έχει μειωθεί κατά 60% από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους ΚΑΠ και ΣΑΤΑ. Πέρα από τα παραπάνω, τελευταία με μνημονιακή επιταγή, καλούμαστε και να απολύσουμε υπαλλήλους, που κάποιοι, Θεός ξέρει με ποια κριτήρια, τους θεωρούν υπεράριθμους και ζητάνε να γίνουμε οι δήμιοι της αξιοπρέπειας και της φυσικής και οικογενειακής τους εξόντωσης. Για μας, η παραπάνω προσταγή του μνημονίου κτυπά στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης που είναι ο πυλώνας της ύπαρξής μας και δεν έχει εφαρμογή.»

Απάντηση ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ: Λιγότεροι όμως κ. Δήμαρχε, ή όποιος συνέταξε αυτό το Δελτίο Τύπου, γνωρίζουν και τα πορίσματα των ελεγκτών για το ποιά ήταν η οικονομική θέση των Δήμων που συννενώθηκαν στον νέο Δήμο ΦΥΛΗΣ.     Περιμένουμε να δούμε την κριτική σας στην  κυβέρνηση που εφάρμοσε αυτές τις μειώσεις στους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους ΚΑΠ και ΣΑΤΑ μέσω των μνημονίων και που σήμερα συγκυβερνά και συνεχίζει να ψηφίζει νόμους και μέτρα για την εξαθλίωση του Λαού, να αποκρύπτει Λίστες μεγαλοκαταθετών για να τους προστατέψει από ενδεχόμενες φορολογήσεις.

Όσο για τους εργαζόμενους που απειλούνται από τις αντεργατικές εγκυκλίους ελέω μνημονίου, όπως επικαλείστε, θα σας θυμίσουμε, πως όταν σας επισημαίναμε πως ο κ. Κουκουλόπουλος μιλούσε για υπερχρεωμένους Δήμους και εφεδρείες του προσωπικού, αναφερόμενος και στον Δήμο μας, εσείς, αντί να οργανώσετε τις άμυνες του Δήμου, σχολιάζατε εμάς και όσους σας έλεγαν την αλήθεια και «έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου». Τώρα και κατόπιν εορτής κάνετε τον Δον Κιχώτη.

Ελπίζουμε να μην γίνουν απολύσεις στον Δήμο μας.

             Σε ότι μας αφορά, θα είμαστε δίπλα τους μέχρι την δικαίωσή τους, αλλά για όσους εργαζόμενους «θυσιαστούν στον βωμό του Μνημονίου» εσείς και μόνο εσείς, θα έχετε το μέγιστο μερίδιο ευθύνης

Δ.Τ. «Η κοινωνική κατάρρευση και φτωχοποίηση μεγάλης μερίδας αξιοπρεπών πολιτών που από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν τη γη από τα πόδια τους, έχει δημιουργήσει αύξηση της παραβατικότητας, ευτυχώς όχι στην περιοχή μας, στα επίπεδα και σε ένταση που έφτασε σε άλλες περιοχές. Για την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας, υλοποιήσαμε από τα μέσα Οκτωβρίου μετά από τιτάνιο αγώνα τη δέσμευσή μας για χρήση ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης, η οποία σε αργαστή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τις δομές του Δήμου, εκτελεί το έργο της χωρίς τυμπανοκρουσίες και τα αποτελέσματα είναι ορατά.»

Απάντηση ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ: Οι «κοινωνικές καταρρεύσεις» απαιτούν και κοινωνικές στηρίξεις. Απαιτούν Κοινωνικές παρεμβάσεις που θα απαλύνουν και θα ελαχιστοποιήσουν τις βλαβες που έχουν υποστεί πολλοί αξιοπρεπείς συμπολίτες μας. Ο Δήμος μας είναι ανύπαρκτος από τέτοιες δράσεις. Όσο για την αύξηση της πραβατικότητας ΚΑΙ ΤΟ «ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» σε μια περιοχή με τουλάχιστον 2.000 κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς καταγεγραμμένα μέσα σε μια χρονιά, είναι σαν να μιλάμε για «σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου» .

Δ.Τ. «Ως Δημοτική Αρχή, για πρώτη φορά αναδείξαμε το θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής, με λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο, πήραμε μέρος στον προσυμβατικό διάλογο με τεκμηριωμένες θέσεις, τις οποίες κάναμε γνωστές σε όλα τα επίπεδα της κεντρικής Διοίκησης και αποτελούν συμβόλαιο με τους Δημότες μας (βρίσκονται άλλωστε αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου), γιατί τα γραπτά μένουν.»

Απάντηση ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ: Επειδή τα γραπτά μένουν, η συγκεκριμένη «λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο» που επικαλείστε, λήφθηκε μετά από αίτημα, εισήγηση και πίεση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ και της αντιπολίτευσης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_filis/11148

Το Δ.Σ. ΦΥΛΗΣ από τις 19/4/11:

-Ζητά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής μέσα στα επόμενα δυόμισι με τρία χρόνια λόγω κορεσμού.

- Απαιτεί μην γίνει κανένα άλλο έργο διαχείρισης απορριμμάτων στον νέο Δήμο Φυλής που διαχειρίζεται εδώ και 4 δεκαετίες το 95% των απορριμμάτων της Αττικής.

-Απορρίπτει τις μεθόδους της καύσης , της βιοξήρανσης και οποιασδήποτε άλλης μορφής διαχείρησης απορριμμάτων για τον νέο Δήμο Φυλής.

-Το μόνο που προκρίνει είναι η ανακύκλωση στην πηγή για τα παραγόμενα απορρίμματα του Δήμου Φυλής και ΜΟΝΟ.

Θυμίζουμε δε, πως μετά απο διαρροή στα ΜΜΕ και με non paper (που αναρτήθηκε ΜΕΤΑ τις αντιδράσεις και την αναγκαστική παραδοχή ύπαρξης του από τον κ. Δήμαρχο και στο site του Δήμου), ζητούσε από τον τότε Αντιπρόεδρο κ. Πάγκαλο και τον τότε Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, την συμμετοχή του Δήμου Φυλής στο εταιρικό σχήμα των υπό κατασκευή εργοστασίων καύσης που θα γίνουν στην περιοχή μας.

ΆΡΑ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

Ταυτόχρονα, ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΚΑΝΕΙ καμία προσφυγή στον πολλάκις και πανταχόθεν βαλλόμενο Περιφερειακό Σχεδιασμό, για απεμπλοκή του Δήμου Φυλής από την Διαχείρηση των απορριμμάτων. Ούτε νομικά, ούτε πολιτικά.

Δ.Τ. «Ο αγώνας για το θέμα του ΧΥΤΑ συνεχίζεται, πάνω στις γραμμές και τις δεσμεύσεις μας.»

Απάντηση ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ: ΆΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕ...Τον αγώνα “για την απομάκρυνση της Χωματερής” τον “έθαψες” στους τόνους των σκουπιδιών με την αποδοχή το 2003 της επέκτασης της χωματερής στα διοικητικά όρια της τότε Κοινότητας ΦΥΛΗΣ όπου ήσουν Κοινοτάρχης, στα γράμματα που έγραψες, σε όσα δεν έκανες ποτέ για να φύγουν επιτέλους τα σκουπίδια από την περιοχή μας μια για πάντα. Δεν ζήτησες την στήριξη και την συνεργασία ΟΛΩΝ των δυνάμεων, όταν έπρεπε, όπως έπρεπε.

Δ.Τ. «Στις Διοικητικές δομές, ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, ο οποίος συντάχθηκε με πρωτοφανείς διαδικασίες διαφάνειας, με τη συμμετοχή και του Σωματείου Εργαζομένων (που κατά δήλωσή τους, έγινε πρώτη φορά), αποτελεί ανάχωμα για τη διαφύλαξη των εργασιακών κεκτημένων. Το γεγονός αυτό και μόνο, συν τω χρόνο, θα δημιουργήσει υπεραξία υπηρεσιών σε όφελος του πολίτη.»

Απάντηση ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ: Πριν την «Διοικητική Δομή», θα έπρεπε να εξασφαλίσετε την απρόσκοπτη πληρωμή των εργαζομένων, απεμπλέκοντας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την πληρωμή των δεδουλευμένων από τα έσοδα της ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ. Για να μην έχουμε συνεχόμενες ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ – ΔΥΣΤΥΧΩΣ - απεργίες των εργαζομένων. Ο σχεδιασμός στα χαρτιά, χωρίς διάθεση για υλοποίηση, και πρόβλεψη αστοχιών, ΠΟΤΕ, δεν εξυπηρέτησε κανέναν πόσο μάλλον τους Εργαζόμενους. Όσον αφορά την «διαφάνεια» γνωρίζουν ΌΛΟΙ οι εργαζόμενοι πως έγινε η αξιολόγησή τους.

Δ.Τ. «Η Διαύγεια στη λήψη αποφάσεων και στη διαχείριση πόρων, όπου κάθε Δημότης έχει άμεση πρόσβαση σε όλες τις πράξεις της Διοίκησης «ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ».

Απάντηση ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ: Σας παραπέμπουμε στην Ιστοσελίδα του Δήμου, εκεί που αναρτώνται οι ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δημάρχου. Θα σας παραπέμψουμε στις «Απ΄ευθείας αναθέσεις έργων» στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.  Θα σας παραπέμψουμε στον Νόμο 3862/10 και στην παράγραφο περί «Δημοσίου απολογισμού Δημάρχου.» ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ του Δημάρχου, όπου ο Δήμαρχος ΑΓΝΟΗΣΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

Και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!... Αντί άλλου δικού μας σχολίου δείτε και εδώ:

«Όποτε θέλουν κάνουν ενημερώσεις στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ»


http://paraponofylis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7776.html


Η Κατάταξη προσωπικού στο Δήμο Φυλής στις θέσεις του νέου Oργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών, που περιλαμβάνει 726 άτομα ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ , έκανε εφτά μήνες να ανέβει στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Άμεση όμως ήταν η ανάρτηση για της πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο της Φυλής (μετά από ένα
μήνα) όσο και για τα Ζεφύρια 2012 ( πέντε μέρες)».


Δ.Τ. «Δε θα επεκταθούμε παραπάνω, αυτά αποτελούν, παρά το μέγεθός τους, μικρά κομμάτια από το έργο που έχουμε πάρει εντολή να εκτελέσουμε από τους Δημότες μας, και σ΄ αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε , παρά τις συμπληγάδες που αντιμετωπίζουμε. Στο διαρκή αγώνα μας, έχουμε συμπαραστάτες τους Δημότες μας, οι οποίοι, και βλέπουν, και κρίση έχουν και με ώριμη σκέψη, απεμβολίζουν το όποιο προσωπικό όφελος έχουν υπέρ της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Η ωριμότητα αυτή, τουναντίον δεν φαίνεται σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης και δη, σε ορισμένα αυτόκλητα μέσα ενημέρωσης. Δε λαμβάνουν υπόψη, ούτε την καταστροφική συγκυρία που περνά η χώρα και τις δυσκολίες της Δημοτικής Αρχής και των Δημοτών. Καλυμμένοι πίσω από το πέπλο της ανωνυμίας, προσπαθούν να μετατοπίσουν το βλέμμα των Δημοτών, από το φεγγάρι, στο δάκτυλο που το δείχνει, προσπαθώντας να τους κατευθύνουν έτσι στην ιδιοτελή κατεύθυνση που υπηρετούν. Γίνεται μια συνεχή Γκεμπελική προσπάθεια, να εκτρέψουν την προσοχή από το σοβαρό θέμα, σε κιτρινισμούς αίσχιστου είδους, για να υπηρετήσουν στην καλύτερη περίπτωση, ιδιοτελείς σκοπούς και στη χειρότερη δόλιους, σε βάρος της κοινωνίας. Τελευταία, χρησιμοποιούν και το ύστατο όπλο του Γκεμπελισμού και ό,τι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν κατάματα, έχουν πάρει ενδεχομένως εντολή να το παρουσιάσουν ως «γραφικό», δίνοντας έτσι όπλο στους εργοδότες τους για μείωση της αξιοπιστίας, αλλά έχουν μακριά νυχτωθεί.

Δε γνωρίζουν ότι υποσκάπτοντας θεσμούς που είναι πέρα από πρόσωπα, προσφέρουν χείριστες υπηρεσίες για τον τόπο τους, διότι μετατρέπονται σε Δούρειο Ίππο και θα υποστούν και αυτοί στο μέλλον το αποτέλεσμα των πράξεών τους. Σε μια κοινωνία της οποίας είναι κάποιος μέλος, δεν μπορεί να μείνει επίτηδες ουδέτερος. Δεν ζητάμε, ούτε χειροκροτητές, ούτε λιβανιστήρια, ζητούμε να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να ασκήσουν εποικοδομητικό έλεγχο, να δώσουν προτάσεις για το κοινό καλό του τόπου μας. Ας αποτελέσουν και αυτοί, χέρι βοήθειας στον δοκιμαζόμενο Δημότη μας και όχι άλλο ένα ακόμα παράγοντα αποπροσανατολισμού, όχι ανώνυμα ή με ψευδώνυμα αλλά, με ονοματεπώνυμο και υπογραφή στις θέσεις και σε αυτά που εκφράζουν. Εμείς κρινόμαστε γιατί έχουμε οντότητα και θέλουμε να έχουμε συνομιλητές οντότητες και όχι φαντάσματα.»

Απάντηση ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ: Οι οντότητες και τα φαντάσματα στον δήμο μας έχουν και παρελθόν και γνήσιο της υπογραφής. Αναζητείστε τα στον περίγυρό σας.

Τα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΜΕ και portal, ΑΥΣΤΗΡΑ εντός ορίων του δήμου ΦΥΛΗΣ, που έχουν εδώ και καρό κάνουν αισθητή την παρουσία τους, κάνουν γόνιμη κριτική, που παρουσιάζουν ΌΛΕΣ ανεξαιρέτως τις δραστηριότητες ΌΛΩΝ των ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΑ, αυτά που σέβονται την δημοσιογραφική δεοντολογία είναι: Το Παράπονο Φυλής, http://paraponofylis.blogspot.gr/, ο Φύλαρχος  - http://www.fylarhos.gr/,  το www.zefyri.net/Portal/, ο http://www.otyposnews.gr.

Είναι προσπάθειες δημοτών μας που με κόπο, δικά τους έξοδα και χωρίς διαπλοκή, καθημερινά προβάλλουν τους πάντες και τα πάντα. Και ο κόσμος τους ανταμοίβει με την επισκεψιμότητα που καταγράφουν.

Σε αντίθεση με εφημερίδα τοπικής κυκλοφορίας.

Πως συντηρείται άραγε μια εφημερίδα τόσων σελίδων στις ημέρες μας με κόστος εκτύπωσης δυσθεώρατο και ποιότητα πολυτελείας; Είναι ερώτημα που θα μείνει στην ιστορία. Εκτός αν συντηρείται με «φανταστικά χρήματα». Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ένα «φανταστικό μέσο, μαζικής εξαπάτησης» που είναι ανύπαρκτη η παρουσία των «κοινών θνητών» στην ύλη του.

Οι δε συνεργάτες του μέσου, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ του ραδιοφώνου,  απλήρωτοι εδώ και 2 τουλάχιστον χρόνια, όπου εμφανίζονται σπάνια και ΜΟΝΟ όταν χρειάζεται να «καλύψουν» και μετά να παρουσιάσουν ακριβώς με τον ίδιο Γκαιμπελικό τρόπο που αναφέρουν, τις δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής.

Θα επαναληφθούμε αλλά και εδώ κολλάει το: «Στο σπίτι του κρεμασμένου ΔΕΝ μιλάνε για σκοινί»

Δ.Τ. «Οι καιροί είναι δύσκολοι και όπως φαίνεται, θα συνεχίσουν να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Ζούμε όλοι στον ίδιο τόπο. Δεν πρέπει να ψάχνουμε ή να κατασκευάζουμε εχθρούς μεταξύ μας, προσπαθώντας να αποδομηθεί η δύναμη που έχουμε όλοι μαζί ενωμένοι και να δίνουν λαβή, αποδυναμώνοντας τη φωνή μας, σ΄αυτούς που θέλουν να μας εκμεταλλευτούν, δε βαρέθηκαν να θεωρείται ό τόπος μας η χωματερή υλικών και ψυχών;

Είμαστε δυνατοί, γιατί είμαστε άνθρωποι του μόχθου και ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες.

Είμαστε ακόμα άνθρωποι που ζουν σε γειτονιές και γνωριζόμαστε με τα μικρά μας ονόματα.

Είμαστε περήφανοι γιατί δεν χρωστάμε σε κανένα, τουναντίον μας χρωστάνε πολλά και πολλοί.

Μένει να παραμείνουμε ενωμένοι, ενάντια στα όποια συμφέροντα επιθυμούν την ταφόπλακά μας.

Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να πετύχουμε και να παραδώσουμε τον τόπο στους απογόνους μας όπως τον οραματιζόμαστε.

 

Απάντηση ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ:  Πραγματικά είμαστε άνθρωποι του μόχθου που μένουμε σε γειτονιές και γνωριζόμαστε με τα μικρά μας ονόματα ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ, Δεν χρωστάμε σε κανένα αλλά μας χρωστούν πολλά.

Αν θέλετε να είμαστε ενωμένοι ενάντια στα συμφέροντα που θέλουν ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ τον τόπο μας, ξεκινείστε τώρα την σκληρή και επίμονη δουλειά που επικαλείστε.

Δώστε το σύνθημα. Ο χρόνος σας, έτσι κι αλλιώς, είναι πλέον ελάχιστος και οι υποσχέσεις που έχετε δώσει προεκλογικά, ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ.

 

Για την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Ο δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής

 
 

ΣΑΒΒΑΣ Ι. ΣΑΒΒΑΣ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου στις 30-11-2012 και ώρα 20:30 - Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΑ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

.

Άνω Λιόσια 26-11-2012
Αριθ.Πρωτ.: 52766


Π Ρ Ο Σ …………………………………...


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στο δημοτικό κατάστημα της δημοτικής ενότητας Άνω Λιοσίων Δήμου Φυλής, στην Αίθουσα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», στις 30-11-2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:30, για να συζητήσουμε στην με αρ. 19 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα πιο κάτω θέματα :

1. Λήψη απόφασης επί των διαλαμβανομένων στο Ν. 4093/2012, σε σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

2. Έγκριση προκαταβολής στους εκκαθαριστές της ΔΕΑΔΑΛ έναντι οφειλών μισθοδοσίας, δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων βάσει του άρθρου 10 του Ν. 4071/2012. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Δήμαρχος κ. Μπουραΐμης Δημήτριος)

3. Λήψη απόφασης για την διάθεση ποσού 99.000,00 €, για χορήγηση οικονομικών βοηθημάτων σε οικονομικά αδύναμους δημότες, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος κ. Μπουραΐμης Δημήτριος)

4. Παράταση μίσθωσης μισθωμένων κτιρίων Δήμου. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Δήμαρχος κ. Μπουραΐμης Δημήτριος)

5. Εξέταση αιτήματος Παραχώρησης Κτιρίου στον ΕΟΠΠΥ στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Δήμαρχος κ. Μπουραΐμης Δημήτριος)

6. Προετοιμασία για αναστολή πολεοδομικών λειτουργιών στα πλαίσια Ολοκληρωμένων Πολεοδομικών Παρεμβάσεων (Ν. 2742/1999) στο Δήμο Φυλής. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Δήμαρχος κ. Μπουραΐμης Δημήτριος)

7. Επικύρωση του υπ'αρ. 51997/20-11-2012 πρακτικού διενέργειας δημόσιας κλήρωσης για συγκρότηση επιτροπών παραλαβής προμηθειών. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιδήμαρχος κ. Αβράμης Σταμάτης)

8. Απευθείας ανάθεση εκτέλεσης εργασιών καθαρισμού από πάσης φύσεως μπάζα και εύφλεκτα υλικά του περιβάλλοντα χώρου του νέου κοιμητηρίου, Α/Μ. 44/2011, μετά από άγονο διαγωνισμό. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιδήμαρχος κ. Μηλιώνης Σωτήριος)

9. Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου: «Κατασκευή αντλιοστασίου λυμάτων, Α.Μ. 21/09» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος κ. Μηλιώνης Σωτήριος)

10. Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου: «Κατασκευή πλατείας Ο.Τ. 124 Α Δήμου Φυλής». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιδήμαρχος κ. Μηλιώνης Σωτήριος)

11. Επικύρωση της αρ. 69/2012 απόφασης Δ.Σ. του ν.πδ.δ. «Α' ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΥΛΗΣ», περί αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του, οικονομικού έτους 2012. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιπρόεδρος ν.π.δ.δ. κ. Κατσίλας Κων/νος)

12. Επικύρωση της αρ. 112/2012 απόφασης Δ.Σ. του ν.πδ.δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ», περί αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του, οικονομικού έτους 2012. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Πρόεδρος ν.π.δ.δ. κ. Σκαμαντζούρας Κων/νος)

13. Υποβολή αιτήματος προς το Σ.Ο.Ε. για την απευθείας αγορά εδαφικής έκτασης εμβαδού 450,00 τ.μ., ιδιοκτησίας Δεμερτζή Μαρίας στην Π.Ε. Ζωφριάς ΙΙ, στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιδήμαρχος κ. Μηλιώνης Σωτήριος)

14. Υποβολή αιτήματος προς το Σ.Ο.Ε. για την απευθείας αγορά εδαφικής έκτασης εμβαδού 3.130,00 τ.μ., ιδιοκτησίας Αγγελικής Πέτρου το γ. Χριστοδούλου, Σαλματάνα Κορρέ, το γ. Πέτρου και Μιχαήλ Πέτρου στη θέση Αγριλέζα, στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιδήμαρχος κ. Μηλιώνης Σωτήριος)

15. Υποβολή αιτήματος προς το Σ.Ο.Ε. για την απευθείας αγορά εδαφικής έκτασης εμβαδού 191,00 τ.μ., μετά του επ'αυτής κτίσματος, ιδιοκτησίας Λαμπρόπουλου Δημητρίου στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιδήμαρχος κ. Μηλιώνης Σωτήριος)

16. Υποβολή αιτήματος προς το Σ.Ο.Ε. για την απευθείας αγορά εδαφικής έκτασης εμβαδού 707,75 τ.μ., μετά του επ'αυτής κτίσματος, ιδιοκτησίας Μπεντεβή Δημητρίου και Μπεντεβή Πολυξένης στη Δημοτική Ενότητα Φυλής. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιδήμαρχος κ. Μηλιώνης Σωτήριος)

17. Υποβολή αιτήματος προς το Σ.Ο.Ε. για την απευθείας αγορά εδαφικής έκτασης εμβαδού 210,00 τ.μ., ιδιοκτησίας Παπαδήμα Αλεξάνδρου στη Δημοτική Ενότητα Φυλής. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιδήμαρχος κ. Μηλιώνης Σωτήριος)

18. Υποβολή αιτήματος προς το Σ.Ο.Ε. για την απευθείας αγορά εδαφικής έκτασης εμβαδού 648,85 τ.μ., ιδιοκτησίας Δέδε Ελένης στην Π.Ε. Αγ. Γεωργίου στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιδήμαρχος κ. Μηλιώνης Σωτήριος)

19. Υποβολή αιτήματος προς το Σ.Ο.Ε. για την απευθείας αγορά εδαφικής έκτασης εμβαδού 9.144,42 τ.μ., ιδιοκτησίας Κληρον. Γεωργίου Χριστοδούλου, Κληρον. Κων/νου Χριστοδούλου και Μιχαήλ Χριστοδούλου στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιδήμαρχος κ. Μηλιώνης Σωτήριος)

20. Υποβολή αιτήματος προς το Σ.Ο.Ε. για την απευθείας αγορά εδαφικής έκτασης εμβαδού 282,29 τ.μ., ιδιοκτησίας Κατσέλη Αναστασίου και Κατσέλη – Καρατζά Γεωργίας στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιδήμαρχος κ. Μηλιώνης Σωτήριος)

21. Υποβολή αιτήματος προς το Σ.Ο.Ε. για την απευθείας αγορά εδαφικής έκτασης εμβαδού 1.104,00 τ.μ., ιδιοκτησίας Καμπόλη Ισίδωρου στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιδήμαρχος κ. Μηλιώνης Σωτήριος)

22. Υποβολή αιτήματος προς το Σ.Ο.Ε. για την απευθείας αγορά εδαφικής έκτασης εμβαδού 1.051,71 τ.μ., ιδιοκτησίας Καμπόλη Θεόδωρου στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιδήμαρχος κ. Μηλιώνης Σωτήριος)

23. Υποβολή αιτήματος προς το Σ.Ο.Ε. για την απευθείας αγορά εδαφικής έκτασης εμβαδού 1.021,14 τ.μ., ιδιοκτησίας Καμπόλη Σπυρίδωνα στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιδήμαρχος κ. Μηλιώνης Σωτήριος)

24. Υποβολή αιτήματος προς το Σ.Ο.Ε. για την απευθείας αγορά εδαφικής έκτασης εμβαδού 1.241,73 τ.μ., ιδιοκτησίας Κούρτη Δημητρίου, Κούρτη Νικολάου, Χελιώτη Σοφία, Λιάκουρα Πολυξένη Βασιλείου Κων/νου στο Πάρκο Πόλης στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιδήμαρχος κ. Μηλιώνης Σωτήριος)

25. Υποβολή αιτήματος προς το Σ.Ο.Ε. για την απευθείας αγορά εδαφικής έκτασης εμβαδού 403,69 τ.μ., ιδιοκτησίας Κληρον. Λιόση Περικλή στο Πάρκο Πόλης στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιδήμαρχος κ. Μηλιώνης Σωτήριος)

26. Υποβολή αιτήματος προς το Σ.Ο.Ε. για την απευθείας αγορά εδαφικής έκτασης εμβαδού 915,24 τ.μ., ιδιοκτησίας Δαλάκουρα Ευθυμίας και Γεωργίου Συμεωνίδη στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιδήμαρχος κ. Μηλιώνης Σωτήριος)

27. Υποβολή αιτήματος προς το Σ.Ο.Ε. για την απευθείας αγορά εδαφικής έκτασης εμβαδού 1.435,00 τ.μ., ιδιοκτησίας Καμπόλη Αφροδίτης στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιδήμαρχος κ. Μηλιώνης Σωτήριος)

28. Υποβολή αιτήματος προς το Σ.Ο.Ε. για την απευθείας αγορά εδαφικών εκτάσεων εμβαδού 182,00 τ.μ. & 200,10 τ.μ., ιδιοκτησίας Στεργιόπουλου Δημητρίου στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιδήμαρχος κ. Μηλιώνης Σωτήριος)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Θα πάθεις σοκ όταν μάθεις πόσα παίρνει ο υπάλληλος της Βουλής που αλλάζει το νερό στους Βουλευτές!

 

 

         Είσαι άνεργος; ψάχνεις απεγνωσμένα μια δουλειά της προκοπής και δεν ξέρεις που να τη βρεις; Σκέφτεσαι να αλλάξεις σπουδές, ειδικότητα, ακόμη και χώρα για ένα έρμο κομμάτι ψωμί; Δώσε τέλος στους προβληματισμούς και την αγωνία σου… κοιτώντας απλά τις βρύσες του σπιτιού σου!!!
Γίνε νερουλάς στη Βουλή και βρες αυτό που ζητάς στη στιγμή !!!

Πρόκειται για το «number one» επάγγελμα στη χώρα μας που προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα αλλά και πολλά χρήματα σε μια περίοδο μάλιστα που η ανεργία και οι περικοπές μισθών μαστίζουν τη χώρα! Αν αναρωτιέσαι τι προσόντα απαιτούνται για να γίνεις «μεταφορέας» νερού, σε ενημερώνω πως δεν χρειάζεται να έχεις πτυχία και μεταπτυχιακά, ούτε να έχεις προϋπηρεσία, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις στην ελληνική Βουλή…. καμιά θεία!!!!

Στην πράξη…

Ο «σερβιτόρος» νερού του Κοινοβουλίου πρέπει να παίζει το δίσκο στα δάχτυλα, να ξέρει να «ψυχολογεί» το… λαρύγγι των βουλευτάδων, να είναι γρήγορος, να μην κοιμάται και να μην λύνει σταυρόλεξα την ώρα που διεξάγεται συζήτηση στη Βουλή και να οπλίζεται με υπομονή όταν υπάρχει ψηφοφορία !!!

Στην τσέπη…

Όταν τα νοσοκομειακά γιατρουδάκια περιμένουν χρόνια ολάκερα για μια ειδικότητα, όταν τα δικηγοράκια πατούν τα 40 για να πάρουν υπόθεση και μισθό, όταν χιλιάδες νέοι έλληνες επιστήμονες με διδακτορικά καβαλάνε αναγκαστικά μηχανάκια και μοιράζουν σουβλάκια… ο νερουλάς βγάζει χιλιάδες ευρώ, μοιράζοντας…ΝΕΡΟ!!!

Ο σερβιτόρος της Βουλής, που αλλάζει το νερό σε κάθε βουλευτή που παίρνει το λόγο από το Βήμα της Βουλής… παίρνει σχεδόν τα ίδια λεφτά με έναν… Πρωτοδίκη, περίπου δηλαδή 3.000 ευρώ!!!

Μπορεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος να τρελαίνεται στα «πήγαινε έλα» και στα «πάνω κάτω», αφού σύμφωνα με το STAR, εκτελεί καi καθήκοντα κλητήρα ωστόσο το ελληνικό κράτος φροντίζει να τον ανταμείβει καταλλήλως !!

Την ίδια ώρα ο βασικός μισθός του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων και του ανώτατου διοικητού 150.000 ενστόλων, που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των συνόρων της χώρας, είναι πλέον 1.873 ευρώ, μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου!

Ο νερουλάς δηλαδή είναι στην πραγματικότητα «μισός» βουλευτής, αφού εκτός του ότι ανεβαίνει συνεχώς στο βήμα, παίρνει σχεδόν τα μισά από τις αποδοχές των βουλευτών και απολαμβάνει πληθώρα προνομίων μέσα στο Κοινοβούλιο όπως ακριβώς δηλαδή και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του! Αφήστε που δεν έχει και ψηφοφόρους για να τον πρήζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ!!!

Μετά από αυτά λοιπόν, μην το συζητάς… το επάγγελμα του παρόντος και του μέλλοντος είναι ο νερουλάς!!! ​star.gr

Σταϊκούρας: "Δήμοι και φορείς χωρίς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς δεν θα πάρουν χρήματα"




1



           Δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο, ότι με τα χρήματα της δόσης θα δοθούν αυτομάτως ληξιπρόθεσμες οφειλές. Οι πόροι είναι άμεσα διαθέσιμοι, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι φορείς, δεν θα δημιουργήσουν νέα γενιά ληξιπροθέσμων οφειλών» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενώπιον των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Χ. Σταϊκούρας διευκρίνισε πως η κυβέρνηση θα δώσει χρήματα για την αποπληρωμή ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων φορέων και δήμων, μονάχα σε περίπτωση που αυτοί έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και διατηρούν Μητρώο Δεσμεύσεων, όπου θα καταγράφονται οι ειλημμένες και οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις τους, καθώς και οι δαπάνες τους.

 

ΙΛΙΓΓΙΩΔΕΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ....

        Στο ιλιγγιώδες μέγεθος των 14 δισεκατομμυρίων ευρώ φθάνει το οικονομικό βάρος που επωμίζονται οι πολίτες, λόγω της διαφθοράς, της κακοδιοίκησης και της γραφειοκρατίας, όπως τονίστηκε σε συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς, με τίτλο "Κράτος και Διαφθορά-Θεσμοί: Από την πτώση στην ανόρθωση" .
Στο ζήτημα αναφέρθηκε ο καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Παναγιώτης Καρκατσούλης, ο οποίος υπέδειξε με στοιχεία ότι για την άσχημη εικόνα του κράτους ευθύνονται η πολυνομία και η πολιτική αυθαιρεσία, όχι η εύκολη στοχοποίηση των υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα, από το 1975 και μέσα σε 30 χρόνια, όπως ανέφερε, έχουν κατατεθεί 3.430 νόμοι, ενώ παράλληλα έχουν εκδοθεί 17.500 ρυθμίσεις, 20.580 Προεδρικά Διατάγματα και 111.905 Υπουργικές Αποφάσεις.
Μάλιστα, τόνισε ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει τα τελευταία χρόνια με τις εγκυκλίους που έχουν υποκαταστήσει τη νομοθεσία, ενώ παρατήρησε ότι γίνεται κατάχρηση και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ύπαρξη - ουσιαστικά - ακόμη και σήμερα 78 υπουργείων (όσοι είναι οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς της κυβέρνησης) που τυπικώς έχουν ενωθεί σε 15 υπουργεία και το διορισμό πάνω από 1.200 υπουργικών συμβούλων, για να αισθάνονται μια ασφάλεια οι υπουργοί, όπως σημείωσε, για να ολοκληρώσει δηλώνοντας απαισιόδοξος για την αποτελεσματική και διάφανη λειτουργία του κράτους.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μανούσος Βολουδάκης, στη σύντομη παρέμβασή του, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Πολιτείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση των δομών και των υπηρεσιών του κράτους που αλληλοκαλύπτονται και δημιουργούν οικονομικό βάρος και γραφειοκρατία στους πολίτες, καθώς και το σχέδιο για την ψηφιακή υπογραφή.
Νωρίτερα, σε άλλο στρογγυλό τραπέζι του συνεδρίου, με θέμα τους φορείς καταπολέμησης της διαφθοράς, τον τόνο έδωσε ο εκπρόσωπος της Task Force για την Ελλάδα, Τεό Στράικερ, κάνοντας ανασκόπηση στον οδικό χάρτη κατά της διαφθοράς που έχει συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση.
Αναφέρθηκε σε βασικά σημεία του οδικού χάρτη, που είναι η συμφωνία για μια εθνική στρατηγική καταπολέμησης της διαφθοράς, η ενδυνάμωση του συντονισμού με τον ορισμό εθνικού συντονιστή, να ενταθεί η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η ακεραιότητα των υπαλλήλων, η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών και των διωκτικών υπηρεσιών (αρχείο τραπεζικών λογαριασμών) και η βελτίωση του νομικού πλαισίου (ταχύτατη απονομή δικαιοσύνης κ.λπ.).
Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι αναποτελεσματική και η πρόληψη στα σπάργανα, επισήμανε ο πρώην εισαγγελέας και τέως ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, ο οποίος διαπίστωσε, με τη σειρά του, ότι η Πολιτεία εμφανίζεται διστακτική να λάβει μέτρα κατά της διαφθοράς και την αναγκαιότητα συντονισμού.
Πρότεινε μάλιστα ότι θα πρέπει οι προϊστάμενοι να είναι συνυπεύθυνοι σε κρούσματα διαφθοράς των υφισταμένων τους, δεδομένου ότι δεν κατάφεραν να τους ελέγξουν αποτελεσματικά.
Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, επισήμανε κι αυτός την ανάγκη εθνικού συντονιστή, αλλά "να μην είναι ούτε πολιτικός ούτε από το επιχειρηματικό κόσμο, να μην έχει βαρίδια", όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στην περικοπή των αρμοδιοτήτων του, μετά τη νομοθέτηση του νέου πειθαρχικού δικαίου στο Δημόσιο, όπου στα πειθαρχικά συμβούλια δεν θα υπάρχουν συνδικαλιστές, αλλά δικαστικοί. Κάτι, όμως, όπως είπε, δεν έχει γίνει ακόμη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΣΑΒΒΑΣ Ι. ΣΑΒΒΑΣ: "Είμαστε η περιοχή της τέλειας υποβάθμισης. Τουλάχιστον το ρεύμα και το νερό θα έπρεπε να το είχαμε αρκετά φθηνό" video φωτιά!

Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση του Δ.Σ. Φυλής όπου συζητήθηκαν (;;;) οι αιτίες για τους αυξημένους λογαριασμούς του νερού στους δημότες, ο ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ύψωσε ανάστημα άμυνας.

Σε έναν δήμο, όπου αλλεπάλληλες περιβαλλοντικές υποβαθμίσεις, συμπαρασύρουν και το βιoτικό επίπεδο των συμπολιτών μας, απέναντι σε έναν δήμο ανάλγητο, σε μια δημοτική αρχή ανύπαρκτη χωρίς ίχνος κοινωνικών παρεμβάσεων απάλυνσης της φτώχειας, ο ΣΑΒΒΑΣ Ι. ΣΑΒΒΑΣ με εμπεριστατωμένες μελέτες και αποδείξεις, ύψωσε ορθό ανάστημα υπεραμυνόμενος της αγωνίας των πολιτών, εγκαλώντας την Δημοτική Αρχή στην επιστροφή της στην σοβαρή πολιτική, που κύριο μέλημα της θα 'ναι η προστασία των Δημοτών, που ελέω μνημονίου, έχουν απωλέσει, όχι απλά σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους αλλά το σύνολο του, την ώρα και την στιγμή που ο Δήμος αυξάνει παραλόγως, τα τιμολόγιά του.

Άλλες φορές εξαιτίας της ανικανότητας της διοίκησης να "διαβάσει τις εξελίξεις" και άλλες λόγω των επιβαλλόμενων "εκ των άνω" εντολών, ντόπιας και ξένης τρόϊκας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας