ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΆΣΤΡΑΞΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΣΑΒΒΑΣ Ι. ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΦΥΛΗΣ ΣΤΙΣ 23-11 ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ

Καταλαβαίνουμε πως θέλετε "να-ασχολείστε-με-τα-μεγάλα-και-τα-σπουδαία", αλλά ξεκινείστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ από κάπου...ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΛΑΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ!!!!



Περισσό το ενδιαφέρον της ανύπαρκτης διοίκησης για τα προβλήματα του τόπου... Τουλάχιστον όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι... Δεν αναφερόμαστε στην Φυλή (Χασιά), όχι γιατί εκεί έχει συντελεστεί κανένα έργο υποδομής κλπ. Και εκεί τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά, αλλά τουλάχιστον λιγότερα από τις δυο άλλες περιοχές...

ΠΟΤΕ "ΑΓΑΠΗΤΟΙ" ΑΝΕΥΘΥΝΟ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΈΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟ; 

ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΙΝΑΙ "ΤΟ ΝΕΡΟ" ΚΑΙ "ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ" ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΚΚΟΥΒΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΜΗΧΑΣΝΗ ΜΕΣΑ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ;

Υ.Γ. Αν δεν μπορείτε, πέστε το... Δεν είναι ντροπή. Καταλαβαίνουμε πως θέλετε "να ασχολείστε με τα μεγάλα και τα σπουδαία", αλλά ξεκινείστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ από κάπου...

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ολόκληρη η εγκύκλιος για τα ειδικά μισθολόγια Δημοσίων υπαλλήλων

Στην κατάργηση των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας που προβλέπονται από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη, για λειτουργούς, υπαλλήλους και μισθωτούς του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. (συμπεριλαμβανομένων και των ΔΕΚΟ) και Ο.Τ.Α., καθώς και για τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αντίστοιχους της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος προχωρά το υπουργείο Οικονομικών από 1η Ιανουαρίου 2013.

Αυτό αναφέρεται στην εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα με την οποία κοινοποιούνται οι διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 για τους νέους μισθούς των υπαλλήλων που εντάσσονται στο λεγόμενο ειδικό Μισθολόγιο (Διπλωμάτες, στρατιωτικοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, δικαστικοί, κτλ.).
Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι το δώρο Χριστουγέννων για το έτος 2012 θα καταβληθεί για τελευταία φορά.

Δόση κάτω από 200 ευρώ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά - Ανάσα για χιλιάδες οικογένειες


Το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί νέες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και στόχος είναι να εφαρμοστούν απο την 1η Ιανουαρίου του 2013.
Ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Γ. Στεργίου, μιλώντας από το βήμα του 6ου ευρωπαϊκού συνεδρίου, με θέμα «Αντιμετωπίζοντας την υπερχρέωση των νοικοκυριών», που πραγματοποίησε η ΕΚΠΟΙΖΩ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υπερχρέωσης (ECDN), το Eurofound, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» και την Περιφέρεια Αττικής.
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Στεργίου, στόχος του υπουργείου είναι να ανατραπεί το κομμάτι του εξωδικαστικού συμβιβασμού, το οποίο δεν θα απαιτεί τη συναίνεση όλων των πιστωτών, αλλά, αυτός που έχει το 51% της οφειλής, θα μπορεί να οδηγήσει σε ρύθμιση και τους υπόλοιπους πιστωτές.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΤΑΚΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.....

Στους δημότες και τους πελάτες τους θα μεταφέρουν πλέον τα βάρη οι «σπάταλοι» δήμοι και οι ΔΕΚΟ που δεν θα μπορέσουν στο εξής να τα φέρουν βόλτα με τα κονδύλια που τους δίνει ο κρατικός προϋπολογισμός. Αντί να ζητούν νέες επιχορηγήσεις από τον κρατικό κορβανά, η Τρόικα απαίτησε (και γίνεται νόμος του Κράτους με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου) οι διοικήσεις των ΟΤΑ και των ΔΕΚΟ που δεν μπορούν να ελέγξουν τις δαπάνες τους, να προσφεύγουν στους πολίτες στους οποίους παρέχουν υπηρεσίες για να ζητούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Συγκεκριμένα στην πρώτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εστάλη για δημοσίευση στο ΦΕΚ ορίζεται ότι οι δήμοι θα πρέπει, αντί πρόσθετης επιχορήγησης, να λαμβάνουν ένα μέρος ή το σύνολο των εξής μέτρων:

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Το Πολυτεχνείο ψόφησε…

                                                                                    Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης

«Η χούντα δεν τελείωσε το ’73».
Το φωνάζουν και το γράφουν στους τοίχους.
Ανιστόρητο σύνθημα μιας ανιστόρητης γενιάς.
Πολλοί πιτσιρικάδες αλλά και μεγαλύτεροι νομίζουν ότι η δικτατορία έπεσε από τη δράση της «γενιάς του Πολυτεχνείου» με κορύφωση τη νύχτα της 17/11/1973, όταν το ΑΜΧ-30 έριξε την πύλη κι εκατόμβες φοιτητών έπεσαν θερισμένες από πολυβόλα μέσα στο Πολυτεχνείο. Επέζησαν η Δαμανάκη, ο Παπουτσής και κάτι ψιλά, και μας οδήγησαν στο λαμπρό μέλλον. Η αλήθεια; Οι βεβαιωμένοι νεκροί ήταν 24 και ούτε ένας μέσα στο Πολυτεχνείο. Μόνο η Πέπη Ρηγοπούλου έπαθε συντριπτικά κατάγματα στα πόδια από την πτώση της μεγάλης σιδερένιας πύλης.

Ο εθνικός ήρωας που αρνήθηκε 2.000 γρόσια: “Το Έθνος είναι ακόμα φτωχότερο από μένα τον φτωχό”


Ηλίας Τσαλαφατίνος (1780-1856): Μανιάτης αγωνιστής του ’21, που διακρίθηκε για τον πατριωτισμό του και την ανιδιοτέλεια του χαρακτήρα του. 

Ο Ηλίας Τσαλαφατίνος γεννήθηκε στο Οίτυλο της Μάνης, μεταξύ 1780 – 1782. Το επίθετο της οικογενείας του ήταν Κατσανός, αλλά επεκράτησε το Τσαλαφατίνος, που είναι παρατσούκλι από τη λέξη τσαλαφός (απερίσκεπτος, ορμητικός).
Υπήρξε έμπιστος των Μαυρομιχαλαίων και διοικητής των στρατιωτικών τους σωμάτων.
Συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στον εθνικό ξεσηκωμό.

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Διευκρινίσεις για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων - Ποιους αφορά και ποιοι εξαιρούνται

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε την Κυριακή το βράδυ διευκρινίσεις για τη ρύθμιση που αφορά την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Το υπουργείο αγωνιά προκειμένου να μην ακυρωθεί η προσπάθεια μεταρρύθμισης στο δημόσιο και κυρίως ανακάμψει η τρόικα με πολύ σκληρότερες απαιτήσεις, απ' αυτές που συμφωνήθηκαν κατά την τελευταία διαπραγμάτευση, όπως αναφέρουν συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Γι' αυτό το λόγο, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζεται ότι αν οι υπηρεσίες καθυστερήσουν να στείλουν τα στοιχεία, δεν «εξαιρούν» τους υπαλλήλους, καθώς με τη δημοσίευση του νόμου έχουν ήδη τεθεί αυτοδίκαια στο καθεστώς της διαθεσιμότητας. «Τα στοιχεία μπορούν να αντληθούν από τη βάση δεδομένων της απογραφής». 

Η Τ.Ο. στην προκρούστεια κλίνη της τρόϊκα

Aσφυκτικό πλαίσιο εποπτείας της εκτέλεσης των μέχρι και 50% σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες, ανεπαρκών προϋπολογισμών των υπουργείων και των φορέων που εποπτεύονται απο αυτά, των ΔΕΚΟ και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης θεσπίζει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που πέρασε χθες τη νύχτα σε ΦΕΚ η κυβέρνηση κατ'εντολή της τρόϊκας, φυσικά.
Αναλυτικά Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει τα ακόλουθα:
- Τη σύναψη μνημονίων συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και κάθε άλλου υπουργείου ξεχωριστά έως και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Σε αυτά θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι τριμηνιαίοι στόχοι εκτέλεσης του προϋπολογισμού κάθε φορέα και προκαθορισμένες διορθωτικές παρεμβάσεις σε περίπτωση αποκλίσεων απο τους στόχους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας