ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Σε αυστηρή επιτήρηση η Ελλάδα από την ΕΕ λόγω διαφθοράςΑνεπάρκεια στον τομέα της πάταξης. Εφαρμόστηκε μόνο μία από τις 27 συστάσεις


Πλήρη ανεπάρκεια στον τομέα πάταξης της διαφθοράς στην Ελλάδα διαπιστώνει η Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές εφάρμοσαν μόνο μία από τις 27 συστάσεις που είχε απευθύνει η Επιτροπή πριν από δύο χρόνια. Ως εκ τούτου η Επιτροπή κατά της διαφθοράς αποφάσισε να θέσει την Ελλάδα σε αυστηρή επιτήρησης μέχρι το τέλος του έτους.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πλησιάζει η ώρα της κρίσης, η πραγματική μας επιδίωξη


Η επικίνδυνη κλιμάκωση της κρίσης στον ευρωπαϊκό Νότο αποτελεί ισχυρότατη ένδειξη ότι βαδίζουμε αργά αλλά σταθερά προς την κορύφωση του δράματος. Προτού καταρρεύσουν όλα θα εκδηλωθεί η παρέμβαση σε κεντρικό επίπεδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς θα προηγηθεί ο πανικός όλων των «νοικοκυραίων» που θα αντιληφθούν ότι η ολιγωρία και η καταδικαστική τους ρητορική είχε κι άλλη ανάγνωση… Το «καλό παιδί», το παράδειγμα του Νότου με τις αποφασιστικές κινήσεις για το ξεπέρασμα της κρίσης, η Πορτογαλία, σύντομα θα υποχρεωθεί να λάβει νέα μέτρα και πιθανότατα πάλι δεν θα τα καταφέρει.

Εφεδρεία και μετά απόλυση για 5.000 δημοτικούς υπαλλήλους το 2013


Ένα βήμα πριν από την απόλυση θα βρεθούν στις αρχές του 2013 περίπου 5.000 υπάλληλοι σε Δήμους και Περιφέρειες καθώς τα νέα μέτρα ύψους 11,6 δισ. προβλέπουν ένα κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων σε δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των Δήμων. 

Στα νέα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, και πρέπει να παρουσιάσει στην Τρόικα τις επόμενες ημέρες, περιλαμβάνεται και η εξοικονόμηση 104 εκατ. ευρώ από δαπάνες των ΟΤΑ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας