ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Αθεόφοβοι θεομπαίχτες

Όχι μόνο δεν βάζουν ένα οριστικό τέλος στο νομοθετικό εκείνο έκτρωμα που επιτρέπει στους πολιτικούς να διορίζουν τα παιδιά τους στη Βουλή, αλλά καλύπτουν πλήρως τον Βύρωνα Πολύδωρα! Κι από την άλλη ο κ. Πολύδωρας απειλεί όσους του ασκούν κριτική με την... οργή του Θεού. Όσο για την Μαργαρίτα; Ομιλεί, λέει, απταίστως την Κινεζική. Άνεργοι νέοι, ακούστε αυτόν τον θεοσεβούμενο άνδρα. Δεν αξίζει τον κόπο μία πικετοφορία στη Βουλή για να στηριχτεί η αθώα παιδούλα Μαργαρίτα που ομιλεί και γράφει απταίστως την Κινεζική; Πού τα λέτε αυτά αθεόφοβοι;

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Δικαστική υπάλληλος με τα 7 εκ ευρώ και ...άλλα λαμόγια,...ΜΠΡΑΒΟ ΤΡΟΊ΄ΚΑ!


Blog.gr Facebook

Για αναξιοπρεπή και ανάξια διαγωγή έδιωξαν τα πειθαρχικά όργανα από το δικαστικό σώμα την περιβόητη εκατομμυριούχο δικαστική υπάλληλο που υπηρετούσε 31 χρόνια στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και είχε αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 7.965.236, 64 ευρώ σε 30 τραπεζικούς λογαριασμούς.
Το όνομα της συγκεκριμένης κυρίας φιγουράρει στη λίστα με τους 13 "κροίσους" δημοσίους υπαλλήλους που είχαν συνολικές καταθέσεις άνω των 25 εκατ. ευρώ.
Εκείνη από την πλερά της ισχυρίστηκε ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου "δεν δήλωνα τα περιουσιακά μου στοιχεία γιατί τα τελευταία χρόνια δεν είχε σημειωθεί καμιά μεταβολή σε αυτά. Δεν γνώριζα ότι έπρεπε να τα δηλώσω".
Υπενθυμίζεται πως τους αποκαλούμενους "κροίσους" υπαλλήλους του Δημοσίου είχε φέρει στο φως της δμοσιότητας έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που είχε κατατεθεί στη Βουλή:
Διαβάστε τις αδικαιολόγητες καταθέσεις:
- 8.923.506,59 ευρώ, συνταξιούχος υπάλληλος υπουργείου στην πρωτεύουσα.
- 923.554,67 ευρώ, τελωνειακός υπάλληλος.
- 1.563.355 ευρώ, υπάλληλος πολεοδομίας νησιωτικού νομού, τον οποίο η εφορία κάλεσε να πληρώσει φόρους, ύψους 330.561,47 ευρώ.
- 609.082 ευρώ, πρώην διευθυντής της πολεοδομίας νησιωτικού νομού, που του επιβλήθηκε ποινή παύσης και τέθηκε σε αργία. Του επιβλήθηκαν φόροι και προσαυξήσεις ύψους 877.832,06 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
- 607.637 ευρώ, προϊστάμενος πολεοδομίας στη δυτική Ελλάδα.
- 353.971,6 ευρώ, προϊστάμενος πολεοδομίας σε δήμο της Αττικής.
- 61.296,10 ευρώ, υπάλληλος πολεοδομίας στη βόρεια Ελλάδα. Χρήματα που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
- 1.014.701,4 ευρώ, πρώην δασάρχης σε νησί του Σαρωνικού από σύνολο καταθέσεων 4.109.449,8 ευρώ.
- 88.200 ευρώ, πρώην προϊστάμενος δασικής υπηρεσίας νησιωτικού νομού.
- 675.615,28 ευρώ, υπάλληλος του ΟΑΕΔ.
- 506.059,2 ευρώ, προϊστάμενος συνδέσμου δήμων και κοινοτήτων.
- 600.000 ευρώ, πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών στη δυτική Ελλάδα.

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ : ΟΧΙ και τα σκουπίδια της Τρίπολης στη Χωματερή της Φυλής

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟ

Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, Σάββα Σάββα, στις πληροφορίες ότι μεθοδεύεται η εναπόθεση των απορριμμάτων της Τρίπολης στη Χωματερή (ΧΥΤΑ) της Φυλής. Με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, Γιάννη Σγουρό, ο Σάββας Σάββας ρωτά αν αληθεύουν οι φήμες και τη θέση του Γιάννη Σγουρού επί του συγκεκριμένου θέματος. Ταυτόχρονα απευθύνει προειδοποίηση ότι, στην υποθετική περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, ο ίδιος όσο κι η παράταξή του θα αντιταχθούν και θα προκαλέσουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Το πλήρες κείμενο της επιστολής Σάββα έχει ως εξής:

Κύριε Γενικέ
Πολύς θόρυβος γίνεται τις τελευταίες μέρες, για μεταφορά των απορριμμάτων της Τρίπολης στο ΧΥΤΑ της Φυλής. Τα Τοπικά Μέσα της Τρίπολης κάνουν λόγο για συμφωνία του Δήμου Τρίπολης με ιδιώτες εργολάβους, οι οποίοι διαθέτουν τις κατάλληλες πιστοποιήσεις και αδειοδοτήσεις, για τη μεταφορά των απορριμμάτων στη Φυλή. Παρακαλώ να μου γνωρίσετε τη θέση σας επάνω στο συγκεκριμένο θέμα κι αν κάτι τέτοιο είναι δυνατό, από νομική άποψη. Από την πλευρά μας, ως Δημοτική Παράταξη του Δήμου Φυλής όχι μόνο δηλώνουμε την κάθετη διαφωνία μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά προειδοποιούμε ότι, στην υποθετική περίπτωση που υπάρξει τέτοια συμφωνία, θα προκαλέσουμε κινητοποιήσεις με σκοπό να την ανατρέψουμε δυναμικά.

ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ: Η ανάπτυξη παραμένει ζητούμενο στη Ζωφριά

Στον Εσπερινό και στην περιφορά της εικόνας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στη Ζωφριά, παρευρέθηκε κι ο επικεφαλής της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, Σάββας Σάββας. «Ο Ιερός Ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, που αποτελεί το επίκεντρο της ομώνυμης Ενορίας, εκφράζει την ευλάβεια των κληρικών και των κατοίκων της Ζωφριάς. Παράλληλα, συμβολίζει τον αγώνα τους για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων και την ανάπτυξη μιας από τις μεγαλύτερες και πλέον ιστορικές συνοικίες του Δήμου Φυλής. Αγώνας, που παρά τα θετικά βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί, σε επιμέρους ζητήματα, επί των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου, εξακολουθεί και σήμερα να αποτελεί ζητούμενο», δήλωσε αναφερόμενος στην παρουσία του στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, ο Δημοτικός Σύμβουλος.

Βύρων Πολύδωρας: Ως πρόεδρος της μίας μέρας διόρισε την κόρη του!

Blog.gr Facebook

Σε οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου, στο γραφείο του
τέως προέδρου της Βουλής, δηλαδή του πατέρα της διορίστηκε η κόρη του Βύρων Πολύδωρα. Ο διορισμός έγινε όταν ο Βύρων Πολύδωρας ήταν πρόεδρος για μια μέρα (Εφημερίς της Κυβερνήσεως, αρ.φ. 344, 23/7/2012, υπ'αριθμ.8574/6100/11-7-2012).Αυτό αναφέρουν "Τα Νέα", τονίζοντας πως ο κ. Πολύδωρας έμεινε μόνο μια ημέρα Πρόεδρος στην προηγούμενη Βουλή αφού προκηρύχθηκαν εκ νέου οι πρόωρες εκλογές του Ιουνίου.Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει πως ο κ. Πολύδωρας είχε αποσπάσει τις δύο κόρες του στο υπουργικό του γραφείο όταν ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης στην κυβέρνηση Καραμανλή.Όπως σημειώνεται, ο κ. Πολύδωρας είχε υπερασπιστεί την απόφασή του να προσλάβει και τις δύο κόρες του στο υπουργείο και είχε αρνηθεί ότι πρόκειται περί ευνοιοκρατίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Ταχυδρόμος: "Τις έχω εδώ για να εκπαιδεύονται στη σύγχρονη διοικητική γραφειοκρατία. Κυρίως τις θέλω εγώ κοντά μου και μάλιστα η αμοιβή τους είναι, εν παρενθέσει, ένας μισθός και για τις δύο. Οχι δύο, αλλά ένας ταπεινός μισθός"."Ο Βύρων Πολύδωρας έμεινε μόνο μία μέρα πρόεδρος-στην προηγούμενη Βολή, ίσαμε να προκηρυχθούν οι επόμενες εκλογές. Αν είχε μείνει άλλη μία, θα προσλαμβανόταν και η άλλη κόρη του;", διερωτάται ο δημοσιογράφος του δημοσιεύματος.

Yποκρισία μιας ολόκληρης κάστας τραπεζιτών, πολιτικών και λοιπών παραγόντων...

  Εκτύπωση E-mail
4
Image
Μαγική εικόνα! Κρατική τράπεζα προτρέπει τους καταθέτες να μην πάρουν τα λεφτά τους, αλλά ο διοικητής της βγάζει τα δικά του στο εξωτερικό.
Κατ' αρχάς διάφοροι κακόπιστοι οφείλουν μια συγγνώμη στον συγκεκριμένο διοικητή - τον αδίκησαν. Τα εκατομμύρια που έβγαλε στο εξωτερικό ήταν οκτώ και όχι δέκα, όπως έλεγαν. Και ήταν φορολογημένα, νόμιμα και για καλό σκοπό - μια αγορά ή κάτι τέτοιο.
Αλλά το θέμα εν προκειμένω δεν είναι ότι ένας διορισμένος αξιωματούχος του τραπεζικού συστήματος έστειλε τις ογκώδεις καταθέσεις του στην Ελβετία. Ενδεχομένως δεν είναι καν αδίκημα. Αυτό που τρομάζει είναι ότι αυτή η υπόθεση θα μπορούσε να τινάξει τη χώρα στον αέρα. Υπερβολή; Καθόλου.
Αν είχε κοινοποιηθεί αυτή η πληροφορία σε μια δεδομένη χρονική στιγμή από μόνη της θα δημιουργούσε πανικό στους καταθέτες. Ο καθένας θα σκεφτόταν ότι για να κάνει τέτοιες κινήσεις κάποιος που εκ της θέσεώς του κάτι ξέρει υπάρχει κίνδυνος. Οπότε, ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Και αν έφευγαν μαζικά οι καταθέσεις από τις τράπεζες εκείνη τη στιγμή, καλύτερα να μην ξέρουμε τι θα επακολουθούσε.
Άρα, το πρόβλημα δεν είναι η ενδεχόμενη ποινική ευθύνη αν τα λεφτά δεν βγήκαν νόμιμα. Ούτε η ηθική καταδίκη αν όλα ήταν τυπικά εντάξει. Είναι ότι, ενώ ο συγκεκριμένος διοικητής εξασφάλιζε τα λεφτά του, ταυτόχρονα παρέμενε επικεφαλής της τράπεζας. Θα μπορούσε κάλλιστα να αποχωρήσει πρώτα.
Αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από τον τραπεζίτη μας. Εδώ και χρόνια μια ολόκληρη κάστα - από άλλη άποψη: μια ολόκληρη γενιά - πολιτικών, κρατικών αξιωματούχων και λοιπών παραγόντων του δημόσιου βίου λειτουργεί με τον ίδιο κώδικα. «Κοιτάξτε το συμφέρον σας και τη σιγουριά σας» που έλεγε μια παλιά διαφήμιση.
Όταν πρόκειται για τον εαυτό τους, έχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Δείχνουν ενδιαφέρον για τη δημόσια παιδεία αλλά συνήθως στέλνουν τα παιδιά τους στην ιδιωτική. Παίρνουν αποφάσεις για τα κρατικά νοσοκομεία αλλά δεν έχουν περάσει ούτε απέξω. Έχουν λόγο για τις συγκοινωνίες αλλά δεν τις χρησιμοποίησαν ποτέ. Δάσκαλε που δίδασκες...
Ορισμένοι κάνουν κήρυγμα λιτότητας αλλά ξοδεύουν για ένα γεύμα όσα πολλοί συνταξιούχοι παίρνουν σε έναν μήνα. Εκφράζουν τη λύπη τους για την αυξανόμενη ανεργία αλλά δεν έχουν μιλήσει ποτέ πρόσωπο με πρόσωπο με έναν άνεργο. Και οι ίδιοι έχουν λύσει το δικό τους πρόβλημα απασχόλησης, με κατ' απονομήν και όχι κατ' αξίαν δημόσιες θέσεις.
Πρόκειται για μια ειδική κατηγορία προσώπων με διακομματική προέλευση αλλά με κοινό χαρακτηριστικό ότι σταδιοδρομούν ακολουθώντας το δόγμα του αμερικανού δικηγόρου Κλάρενς Ντάροου: «Είμαι φίλος των εργαζομένων - προτιμώ να είμαι φίλος τους παρά ένας από αυτούς».
["Yποκρισίες", του Γιώργου Λακόπουλου από την εφημερίδα Τα Νέα]

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ : Μόνο ο Δήμος Φυλής δεν παρευρέθηκε στη σύσκεψη Υπουργού και Δημάρχων για την παραβατικότητα

Οι κάτοικοι θεωρούν την παραβατικότητα ως ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα του Δήμου Φυλής. Φαίνεται όμως ότι δεν έχει την ίδια άποψη κι η Δημοτική Αρχή. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι ο Δήμος Φυλής ήταν ο μοναδικός, ίσως, Δήμος που δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος προκάλεσε, την Παρασκευή, 27 Ιουλίου, σύσκεψη, με τη συμμετοχή του ιδίου, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και των Δημάρχων της Αττικής και αντικείμενο την πυρόσβεση και την παραβατικότητα. Ας υποθέσουμε ότι ο Δήμαρχος είχε υποχρεώσεις που δεν μπορούσε να αναβάλει. Δεν θα έπρεπε να τον αναπληρώσει ένας από τους Αντιδημάρχους; Είναι δυνατό να απουσιάζει από μια τέτοια σύσκεψη ένας Δήμος που μαστίζεται από την παραβατικότητα κι αποδεδειγμένα διαθέτει μέσα στα διοικητικά του όρια γκέτο κι άβατα; Μόνο η απούσα και παραιτημένη από τα πάντα, Διοίκηση του Δήμου Φυλής μπορεί να μας απαντήσει…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας