ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Που και ποιοι πολιτικοί πήγαν στον στρατό;

i
2 Votes
Quantcast

Yπηρέτησαν την μητέρα πατρίδα οι πολιτικοί μας και μάλιστα πρώην πρωθυπουργοί.

Για δείτε τη λίστα που ακολουθεί και την πήραμε από το «Ξυπνήστε ρε».

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ:…

Πρώην Πρωθυπουργός Ο Λουκάς Παπαδήμος, με αυτή την πολυετή παραμονή του στο εξωτερικό, δεν υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία!

Στο βιογραφικό του δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για …στρατιωτική θητεία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πρώην Πρωθυπουργός. ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ.

Το 1978 παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα.

Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Πρόεδρος ΝΔ. ΝΑΥΤΗΣ. Τον Ιούλιο του 1976 παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, τον Οκτώβριο απολύθηκε, πληρώνοντας 21.000 δρχ. με τις….οποίες εξαγόρασε τους 21 μήνες. Το υπόλοιπο τρίμηνο της θητείας του το έκανε το 1977.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Πρώην Πρωθυπουργός. ΝΑΥΤΗΣ ΜΕ ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ. Το 1977 παρουσιάστηκε και πήρε απολυτήριο το 1979. Ειδικότητα –προσέξτε– διαχειριστής / εφοδιαστής .

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Προεδρος ΠΑΣΟΚ Το 1986 παρουσιάστηκε στη Κόρινθο. Οι γιατροί τον έβγαλαν Ι3 λόγω «παχυσαρκίας». Εξαγόρασε εννέα μήνες θητείας προς 27.000 δρχ.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης. ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ. Το 1959 παρουσιάστηκε στο ΠΝ και απολύθηκε το 1961. Σ´ αυτό το διάστημα με την ειδικότητα του διαχειριστή, φύλαγε ένα φάρο στον “ακριτικό” Πειραιά.

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παρα λίγο Πρωθυπουργός, Κατηγορούμενος για μιζες. Καταβάλλοντας 29.000 δραχμές στις 13 Δεκεμβρίου του 1975, ο κ. Απόστολος – Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος κατάφερε να εξαγοράσει 24μηνη θητεία και πεντάμηνη πρόσθετη υπηρεσία.

Μπορεί να υπήρξε ένας από τους μακροβιότερους υπουργούς Άμυνας, αλλά δεν είχε υπηρετήσει ούτε μια μέρα στον στρατό.

Στις 15 Ιουλίου του 1968 είχε κηρυχθεί ανυπότακτος εξωτερικού, ενώ στις 11 Οκτωβρίου του 1972 είχε χάσει την Ελληνική ιθαγένεια.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Πρόεδρος Συνασπισμού. ΝΑΥΤΗΣ. Την άνοιξη του 2003 είχε επιλεγεί να υπηρετήσει στο Στρατό Ξηράς, όμως με “μέσο” στην τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα στο Σκαραμαγκά.

Εκεί, αφού πέρασε τη βασική εκπαίδευση διάρκειας 50 ημερών, τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στην “ακριτική” Λεωφόρο Μεσογείων, στο Πεντάγωνο, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Την άνοιξη του 2004 χρησιμοποίησε ένα νόμο του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά.

Έτσι λοιπόν απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και μετά τις εκλογές ξαναγύρισε στις τάξεις του Ναυτικού. Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες και εκεί που χρωστούσε έξι (6) μήνες, υπηρέτησε τρεις (3)…

Ο ίδιος αναφέρει για τους τελευταίους του μήνες: «είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής και από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δεν μου βαράγανε!».

Συνολικά υπηρέτησε 15 μήνες και απολύθηκε στις 28 Ιουλίου 2004, δηλαδή πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πηγή: Ξυπνήστε Ρε

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Πρόεδρος ΛΑΟΣ. ΣΜΗΝΙΤΗΣ.

Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία στο λεκανοπέδιο Αττικής και ένα μέρος της θητείας του βρισκόταν στο γραφείο δημοσίων σχέσεων της Αεροπορίας στην… οδό Πανεπιστημίου!

Το ρητό του Ισοκράτη για το πότε δε λειτουργεί η Δημοκρατία

Εκτύπωση E-mail
<>
78
Image








       Διαβάστε το ακόλουθο ρητό του Ισοκράτη,και στο τέλος αναλογιστείτε αν σας θυμίζει κάτι.

Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται,
διότι κατεχράσθη το δικαίωμα
της ελευθερίας και της ισότητας,
διότι έμαθε τους πολίτες
να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα,
την παρανομία ως ελευθερία,
την αναίδεια του λόγου ως ισότητα
και την αναρχία ως ευδαιμονία.

Κάποιος θα έλεγε ότι γράφτηκε τώρα σε κάποια εφημερίδα, δεν είναι όμως έτσι.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Καταγγελία στο ΣΔΟΕ για ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού του Ακη με 850 εκ. δολάρια

Blog.gr Facebook

Πληροφορίες που εμφανίζουν τον πρώην υπουργό, Ακη Τσοχατζόπουλο, ως κάτοχο λογαριασμού στην Ελβετία
ύψους 850 εκ. δολαρίων, μετέφερε μέσω επιστολής του προς το ΣΔΟΕ, γνωστός δικηγόρος.

Σύμφωνα με το protothema.gr από την αναφορά που κατέθεσε τον Ιούνιο του 2011 ο ΣΔΟΕ στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκύπτει ότι στην επιστολή του ο γνωστός δικηγόρος αναφερόταν σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, ο πρώην υπουργός είναι κάτοχος επώνυμου ατομικού λογαριασμού στην UBS στη Ζυρίχη στον οποίο υπάρχουν καταθέσεις 850 εκ. δολαρίων ΗΠΑ.

Επίσης, στο ΣΔΟΕ, όπως προκύπτει από την ίδια αναφορά, μεγάλο μέρος του προσωπικού αρχείου του πρώην υπουργού μεταφέρθηκε από το γραφείο του στην οδό Κομνά Τράκα το βράδυ που πήρε δημοσιότητα το θέμα του σπιτιού του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Η καταγγελία σύμφωνα με την αναφορά του ΣΔΟΕ έγινε στην υπηρεσία ανώνυμα και μέσω του τηλεφώνου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το αρχείο του πρώην υπουργού, μεταφέρθηκε το βράδυ εκείνο προς άγνωστη κατεύθυνση, με αυτοκίνητο που όπως διαπιστώθηκε από έρευνα ανήκε στη σύζυγο πρώην στενού του συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός, δυο χρόνια πριν, είχε υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων, στην οποία ισχυριζόταν ότι το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου είχε γίνει διάρρηξη στο γραφείο του στην οδό Κόμνα Τράκα και είχε κλαπεί μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα πάντα με τον κ. Τσοχατζόπουλο είχαν κλαπεί 15 ντοσιέ που βρίσκονταν σε χρηματοκιβώτιο ασφαλείας και άλλα 16 ντοσιέ που ήταν στη βιβλιοθήκη στα οποία μεταξύ άλλων περιέχονταν και ενημερωτικά σημειώματα που είχε λάβει για κυβερνητικά θέματα τα οποία είχε χειριστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Aυστριακός πρώην ΥΠΟΙΚ: "Όλα τα δάνεια τα πήραν οι τράπεζες στην Ελλάδα - Ούτε σεντς οι Έλληνες"!

Εκτύπωση E-mail
<>
55

Image«Η σωτηρία της Ελλάδας είναι μια σωτηρία των τραπεζών και, έως σήμερα, στους ίδιους τους Έλληνες δεν έφθασε ούτε ένα λεπτό του ευρώ», τονίζει σε συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», ο Αυστριακός πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων του ιστορικού καγκελάριου Μπρούνο Κράισκι Χάνες Αντρος.

Χαρακτηρίζει μάλιστα το «πακέτο σωτηρίας» της Ελλάδας ως «απερίσκεπτη θεραπεία», που θα μπορούσε να στείλει τον ασθενή ακόμη και στον θάνατο, καθώς, χωρίς θεραπεία των αιτίων, η «επιβληθείσα, υπερβολική, εξαναγκαστική λιτότητα», δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Σύμφωνα με τον κ. Αντρος, η οικονομία στην Ελλάδα συρρικνώνεται και το κράτος πρέπει να πληρώνει ολοένα και υψηλότερα επιτόκια, κάτι που μπορεί να συγκριθεί με έναν γιατρό, ο οποίος γράφει στον ασθενή ένα δραστικό φάρμακο σε δεκαπλάσια δόση, χωρίς να λάβει υπόψη του τις παρενέργειες.

Όμως, κατά την άποψή του, μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εξαιτίας του κινδύνου μετάδοσης σε άλλες χώρες της, είναι πολύ πιο ακριβή απ΄ότι η προσπάθεια σωτηρίας της.

Ο ίδιος θεωρεί πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες, με μια χαλαρή παροχή δανείων, συνέβαλαν και οι ίδιες στο τεράστιο χρέος των Ελλήνων και στο ερώτημα ποιος φέρει την ευθύνη, αυτός που δίνει το δάνειο ή αυτός που το παίρνει, η απάντηση είναι πως και τα δύο μέρη ευθύνονται εξίσου.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τα τείχη της Κωνσταντινούπολης θα χωρίζουν πάντα το Φως από το σκοτάδι

 

i
Rate This
Quantcast

Τα τείχη της Κωνσταντινούπολης θα χωρίζουν πάντα το Φως από το σκοτάδι

Πριν από 559 η Πόλις εάλω από τις ορδές του Μωάμεθ για να μείνει στην ιστορία η ηρωική θυσία του Έλληνα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, με το μήνυμα ύψιστης ανδρείας: «Πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν».

Η υπέρτατη πράξη ηρωισμού, η θυσία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των γενναίων υπερασπιστών της Κωνσταντινουπόλεως έγραψε άλλη μία χρυσή σελίδα στον αέναο πόλεμο του Φωτός με το σκοτάδι.

Στην κρεατομηχανή της παγκοσμιοποίησης, το βασικό όπλο των ολετήρων της ανθρωπότητας είναι η επιβολή της λήθης.

Η διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας, ο θάνατος του Ηρωισμού και η καλλιέργεια ψευδοπροτύπων που θα παράγουν υπηρέτες και όχι Ελεύθερους Ανθρώπους.

Ο Ήρωας άλλωστε ήταν είναι και θα είναι ο εφιάλτης των εξουσιαστών η εξουσία των οποίων πηγάζει από την αδικία.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα ο Ηρωισμός ήταν σκοπός ζωής, ενώ ο Ήρωας αποθεωνόταν από το Έθνος εδώ και χιλιάδες χρόνια. Από τους Θεούς και Ημίθεους της Αρχαιότητας, στους Αγίους και τους Μάρτυρες της νεώτερης ιστορίας.

Η Ελλάδα στάθηκε υπέρμαχος της Αλήθειας και του Πολιτισμού ακριβώς επειδή το συμφέρον του συνόλου υπερείχε του ατομικού συμφέροντος. Η Θυσία για το Έθνος (=γένος) ήταν μία μυστηριακή πράξη που ευθύνεται και για την ίδια την επιβίωση του Ελληνισμού εν μέσω σφαγών και διωγμών.

Άλλωστε όλα τα έθνη έχουν ως βασικό στοιχείο της εκπαίδευσής τους την Ελληνική ιστορία ακριβώς επειδή διδάσκει με τον καλύτερο τρόπο την μάχη για την αλήθεια ως αντίποδα των αργυρίων.

Ειδικά τις ημέρες μας που τα αργύρια της προδοσίας ρέουν άφθονα για να υποδουλώσουν λαούς, οι Παλαιολόγοι του Ελληνισμού είναι ο μόνος φάρος που θα κάνει τον άνθρωπο να αποστρέψει το πρόσωπο από την κίβδηλη λάμψη του εφήμερου πλούτου και να παραδοθεί στην έκσταση των υπέρλαμπρων αξιών, αυτές που αποθεώθηκαν για άλλη μία φορά σε αυτά τα ιερά χώματα την Τρίτη, 29 Μαΐου 1453. Την ημέρα που η βαρβαρότητα νόμιζε πως εξαφάνιζε την μήτρα της Αλήθειας και του πολιτισμού.
Αυτοί οι χαρακτηρισμοί μπορεί να λοιδορούνται και να χαρακτηρίζονται «αναχρονιστικοί» από τους διάφορους αναθεωρητές που θέλουν τους λαούς ως άμορφες μάζες κρύβοντας τις ατράνταχτες ιστορικές αλήθειες.

Ναι, οι Έλληνες αγωνίστηκαν ενάντια σε μία κτηνώδη δύναμη που πρέσβευε το σκότος και την αδικία. Ενάντια σε βαρβαρικά στίφη που σήμερα γνωρίζουμε ότι έφεραν μόνο καταστροφή, τυραννία, μισανθρωπία.

Και η απόδειξη για το ποιους αντιμετώπισε ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, για το ποιους αντιμετωπίζει ιστορικά ο Ελληνισμός έρχεται από άκρως «προοδευτικά χείλη» που κανείς δεν τολμά να αμφισβητήσει:
«Ο πολιτισμός οφείλει να εξαφανίσει την Τουρκική φυλή προκειμένου να επιβιώσει!»

Όχι, δεν το λέει κάποιος «υπερεθνικιστής», κάποιος «φανατικός Ελληναράς» ή κάποιος «ρατσιστής». Το λέει ο άνθρωπος που έφερε την επανάσταση στην επιστημονική μελέτη της εξέλιξης των ειδών, του οποίου η θεωρία είναι σήμερα αναγνωρισμένη και διδάσκεται σε όλον τον πλανήτη εκτός από την Τουρκία: Ο Κάρολος Δαρβίνος!
Μα και οι ίδιοι οι Τούρκοι ακόμα και σήμερα τον επιβεβαιώνουν μέσα στον ίδιο τους τον «εθνικό» ύμνο:

«Αναγνώρισε το εσωτερικό σου σθένος, φίλε μου! Και σκέψου πώς μπορεί να αφανιστεί αυτή η φλογερή πίστη από αυτό το ρημαγμένο και ξεδοντιασμένο τέρας που λέγεται “πολιτισμός”;»

Ξεδοντιασμένο τέρας λοιπόν ο Πολιτισμός! Και εδώ υπάρχουν ελληνόφωνοι που αθωώνουν τον σφαγέα Κεμάλ ανάγοντας τον ακόμα και σε «κοινωνικό αγωνιστή»!

Συγκρίνετε τώρα με τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο ο οποίος είναι ο μόνος παγκοσμίως που δεν υμνεί κάποια «κρατική ανωτερότητα» αλλά μίαν υπέρτατη, πανανθρώπινη αξία: Ύμνος εις την Ελευθερίαν!

Αυτά τα γεγονότα αρκούν για να καταδείξουν την πραγματική υπεροχή του Ελληνισμού την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως άξιοι κληρονόμοι. Όπως την διαφύλαξε ο άξιος κληρονόμος Κωνσταντίνος Παλαιολόγος από τον Βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα, που μετά από 2,000 χρόνια είπε στον βάρβαρο κατακτητή τα ίδια ακριβώς λόγια:

«Το την Πόλιν σοι δούναι, ουτ΄ εμόν εστί ουτ΄ άλλου των κατοικούντων ενταύθα.

Κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν μη φειδώμενοι της ζωής ημών».

Ο χρόνος ως Κριτής πάντων, κατέδειξε την αθανασία των Παλαιολόγων και την αιώνια απαξίωση των εφιαλτών.

Ας είναι αυτό το αλάνθαστο κριτήριο μας σήμερα και πάντα.

H ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ καταγγέλει τις συνεχόμενες εγκληματικές συμπεριφορές των ΡΟΜΑ

Έχει περάσει σχεδόν έναμιση χρόνος από τότε που με πρωτοβουλία και ευθύνη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ήρθε προς συζήτηση το θέμα της εγκληματικής δραστηριότητας των ΡΟΜΑ.
Πέρα από τα μεγάλα σχέδια και τους ατελείωτους μονολόγους του Δημάρχου, συζήτηση να γίνεται, αποτέλεσμα μηδέν.

Σήμερα βρισκόμαστε ακόμη να συζητάμε, ενώ όποτε θέλουν οι ΡΟΜΑ να κλέψουν, να βανδαλίσουν, να προπηλακίσουν ή και να χτυπήσουν δημότες, το κάνουν με ευκολία και με τις αρχές, δημοτική ή κρατικές, να δηλώνουν απούσες και ανεπαρκείς.

Πρόσφατο παράδειγμα, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων της 21ης Μαϊου το μπαράζ των επιθέσεων κατά της περιουσίας Δημοτών στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου και αλλού.
Πρόσφατο αλλά και συνεχές παράδειγμα η καύση καλωδίων την νύχτα αλλά και την ημέρα, που κάνει την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της περιοχής μας αβάσταχτη.
Η δε συμπεριφορά τους στις περιοχές "γκέτο" του Αγ. Ιωάννη, της Λίμνης, της λεωφόρου Φυλής και του Αμαξοστασίου, συντηρούνται με ευθύνη της δημοτικής αρχής και προκαλεί πρόβλημα στην ελεύθερη μετακίνηση των δημοτών. Πολλές φορές δε η εγκληματική τους έξαρση δημιουργεί επισφάλειες ακόμη και για την σωματική ακεραιότητα δημοτών. 

Δηλώνουμε με έμφαση, ότι δεν μας απασχολεί η φυλετική ιδιαιτερότητα της κοινότητας των Ρομά. 

Αλλά δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι τόσο εμείς σαν Παράταξη, όσο και οι κάτοικοι των περιοχών που θίγονται από συμπεριφορές παραβατικές και εγκληματικές της κοινότητας των ΡΟΜΑ θα αγωνιστούμε σκληρά, από κοινού και μέχρι τέλους, για να αναβαθμιστεί και όχι να υποβαθμιστεί περαιτέρω η ποιότητα της ζωής μας!

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:
• Προγραμματισμός συνάντησης με τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα και Προγραμματισμός συνάντησης με τον Υπουργό Εσωτερικών, και τώρα αλλά και αμέσως μόλις σχηματιστεί Κυβέρνηση
• Σύσταση Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας
• Στελέχωση του Α.Τ. Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου
• Φύλαξη των Δημοτικών και Δημόσιων Κτιρίων.
• Δημιουργία συνδέσμου Επικοινωνίας με πολιτιστικούς συλλόγους ROM που έχουν νόμιμη εκπροσώπηση. Η δημοτική αρχή αλλά και οι δικαστικές και κρατικές υπηρεσίες, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, πρέπει να ενεργήσουμε άμεσα για να δοθεί λύση πριν συμβεί κάτι πολύ κακό.

Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα και των υπολοίπων πολιτών…Το να βάζουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί ποτέ δεν ήταν, ούτε και τώρα είναι η λύση στα προβλήματά μας. 

Καλούμε την Δημοτική αρχή να εφαρμόσει τις αποφάσεις που πήρε το Δ.Σ. του Δήμου Φυλής αλλά και να επικαιροποιήσουμε αυτές τις αποφάσεις προς την κατεύθυνση της πρόληψης φαινομένων αλλά και καταστολής εάν χρειάζεται, σε ένα εκ νέου Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά πολύ σύντομα. Γιατί φοβούμαστε πως οι εξελίξεις θα μας προλάβουν για ακόμη μια φορά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας