ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Σοκαριστικά τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας

Εκτύπωση E-mail
<>
1
Image
Σοκ εξακολουθούν να προκαλούν τα στοιχεία για την ανεργία στη χώρα μας. Με βάση τον εποχικά διορθωμένο δείκτη για το φετινό Ιανουάριο, το ποσοστό των ανέργων έφτασε στο 21,8% από 14,8% τον αντίστοιχο περυσινό μήνα και από 21,2% το Δεκέμβριο του 2011.
Εξίσου ανησυχητικά και τα εξής δύο στοιχεία. Ένας στους δύο νέους (50,8%) έως 24 ετών είναι χωρίς δουλειά, ενώ οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 345.000, δηλαδή κατά σχεδόν 9% σε σχέση με πέρυσι.
Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική κατανομή της ανεργίας, το υψηλότερο ποσοστό καταγράφει πλέον η Αττική, 23,2%, ξεπερνώντας πλέον τη Μακεδονία - Θράκη, και το χαμηλότερο τα νησιά του Αιγαίου, 14,9%.
Για να κατανοήσουμε τον δραματικό χαρακτήρα της κατάστασης, αρκεί να δει κανείς τα στοιχεία των προηγούμενων ετών. Τον Ιανουάριο του 2008, το ποσοστό της ανεργίας ήταν στο 7,8%. Δηλαδή, μέσα σε τέσσερα χρόνια, το ποσοστό τριπλασιάστηκε. Το ίδιο (κατά 2,8 φορές) και ο αριθμός των ανέργων (από 382.801, σε 1.084.668).

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

"Η χώρα που γέννησε την ήπειρο πληρώνει την ηλιθιότητα της ΕΕ"!

Εκτύπωση E-mail
<>
11-04-2012 09:51:41
62

Η Ευρώπη χρωστά μια «συγγνώμη» στην Ελλάδα, που πληρώνει το τίμημα για «το πιο ηλίθιο οικονομικό πείραμα στη σύγχρονη ιστορία», αναφέρει σε άκρως καυστικό άρθρο της η βρετανική εφημερίδα The Independent.
Με σαφώς επικριτική διάθεση έναντι των Ευρωπαίων ταγών της Ελλάδας, η βρετανική εφημερίδα παρατηρεί και εντοπίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας από τα μέτρα της άγριας λιτότητας, όπως αναφέρει το protothema.gr.
«Το μαρτύριο είναι ορατό παντού. Δεν μπορείς να φας το μεσημεριανό σου σε ένα καφέ, χωρίς οι ζητιάνοι να συρρέουν γύρω σου, οι άστεγοι να μαζεύονται σχεδόν σε κάθε γωνία του δρόμου...» παρατηρεί ο αρθογράφος, μην ξεχνώντας να κάνει αναφορά και στην αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου Δημήτρη Χριστούλα.
Όλα αυτά, η εφημερίδα τα αποδίδει στην ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, για να καταλήξει: «Τι χρωστάμε στον ελληνικό λαό; Συμπόνια, αλληλεγγύη και υποστήριξη και μία συγγνώμη επίσης, εάν κάνουμε εκστρατείες υπέρ του ευρώ. Ακριβώς στο κατώφλι μας στην Ευρώπη, η χώρα που γέννησε την ήπειρο πληρώνει το τίμημα του πιο ηλίθιου οικονομικού πειράματος στη σύγχρονη ιστορία»!

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

F.Times: "ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ούτε υποψηφίους δεν βρίσκουν - Θα ηττηθούν ιστορικά"

Εκτύπωση E-mail
<>
11-04-2012 01:55:13
21
To τέλος της μεταπολίτευσης και των δύο μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που κυριάρχησαν στην πολιτική ζωή του τόπου από το 1974 προαναγγέλλει ως αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών με άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Financial Times.
Στο άρθρο διεκτραγωδείται η παρούσα κατάσταση σε επίπεδο εκλογικής επιρροής των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων, τα οποία όπως σημειώνει η εφημερίδα «Δεν μπορούν ούτε υποψηφίους για να κλείσουν για τις λίστες τους, ως αποτέλεσμα της πολιτικής τους υπέρ των Μνημονίων»:
«Η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου είναι σε τόσο χαμηλό επίπεδο που και τα δύο μεγάλα κόμματα, αυτό της κεντροδεξιάς και αυτό της κεντροαριστεράς, αντιμετωπίζουν προβλήματα να βρουν υποψηφίους για τις εκλογές.
Οι πολιτικοί αντιμετωπίζονται ως κλέφτες και προδότες γεγονός που αντικατοπτρίζει το κοινό αίσθημα πως οι δικές τους πράξεις οδήγησαν στην οικονομική κρίση και κατάρρευση της χώρας. Παλαιό στέλεχος της ΝΔ αναφέρει ανώνυμα, ότι δεξαμενή υποψηφίων βουλευτών έχει εξαντληθεί και για τα δύο κόμματα – ειδικά στην επαρχία.
Τόσο επαγγελματίες, όσο και παλαιοί αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης απορρίπτουν προτάσεις να κατέλθουν στον εκλογικό στίβο. Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί ότι όλο και λιγότεροι είναι οι πρόθυμοι να συμμετέχουν στις εκλογές ως υποψήφιοι».
Την ίδια στιγμή οι Financial Times «βλέπουν» τον Π.Καμμένο να φτάνει μέχρι και στο 10% των ψήφων!
Το πλέον εντυπωσιακό στο άρθρο είναι η πρόβλεψη ότι και τα δύο κόμματα πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το 40% των ψήφων, ενώ θα πρέπει να είναι ευχαριστημένα αν συγκεντρώσουν συνολικά 135 βουλευτές στη νέα Βουλή!
Παρ’όλα αυτά – σημειώνει το άρθρο – οι δανειστές της Ελλάδας προσβλέπουν στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Περιμένουν να ανανεώσουν την συμμαχία τους μετά τις εκλογές ώστε να εφαρμοστεί το οικονομικό πρόγραμμα του Μνημονίου και να πληρωθούν κανονικά τα χρέη και οι τόκοι των νέων και παλαιών δανείων.
Ωστόσο, σημειώνει ότι ο μεν Ε.Βενιζέλος είναι πολύ δύσκολο να ξανακερδίσει τους δυσαρεστημένους σοσιαλιστές και να αποσπάσει υποστήριξη από αυτό που στην ελληνική πολιτική σκηνή καλείται ως «κέντρο» ενώ η ΝΔ έχει χτυπηθεί σκληρά από την κίνηση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος μπορεί να συγκεντρώσει ως και το 10% των ψήφων. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω τα δύο κόμματα να απειλούνται να γνωρίσουν μία ιστορικά καθοριστική ήττα!
«Με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο τα δύο μεγάλα κόμματα αναμένεται να καταλάβουν το 45% των εδρών στη Βουλή», δηλαδή 135 έδρες, καταλήγει το άρθρο.

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Aποικία "Η Ελλάς": Το ΔΝΤ χωρίζει τα κόμματα σε "υπεύθυνα" και "περιθωριακά"!

Εκτύπωση E-mail
<>
10-04-2012 00:22:05
18
ImageΣε απόλυτη δικαίωση των αντιμνημονιακών κομμάτων εξελίσσεται η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς προχώρησε σήμερα σε μία παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και "ξεδιάντροπη", αφού φτάνει στο σημείο να διαχωρίζει τα ελληνικά κόμματα σε "υπεύθυνα και περιθωριακά"! Δείχνοντας ότι αντιλαμβάνεται ως περισσότερο ως αποικία την Ελλάδα.
Τι καλύτερη απόδειξη από το ότι πρέπει να καταψηφιστούν τα αρεστά στο ΔΝΤ, κόμματα;

Σε συνέντευξή της στο CBS, η κ. Λαγκάρντ τόνισε πως «πρωταρχική ανησυχία αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει σταθερή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το οικονομικό πρόγραμμα». Απαντώντας σε ερώτηση για τις εκλογές σημείωσε:

«Οι εκλογές είναι μια στιγμή κατά την οποία τα υπεύθυνα κόμματα πρέπει να φανούν γενναία και να πουν την αλήθεια στον κόσμο. Το να καταφύγει κανείς σε περιθωριακά κόμματα που λαϊκίζουν δεν θα ήταν σοφή επιλογή από πλευράς του ελληνικού λαού».

30 εκατομμύρια αργύρια δίνουν στον εαυτό τους απόψε τα κόμματα.

 

09/04/2012
Blog.gr Facebook

Η Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου είναι ημέρα κρίσιμη για τη
λειτουργία της Δημοκρατίας. Τα δύο κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα θα χρησιμοποιήσουν την πλειοψηφία τους για να ευλογήσουν τα γένια τους. Θα εισπράξουν 30 εκατομμύρια από τους φόρους του Ελληνικού λαού για να χρηματοδοτήσουν την… εκλογική τους εκστρατεία και να διαιωνίσουν την εξουσία τους.
Τα δύο κόμματα έχουν επιτύχει – παρά την υπέρογκη χρηματοδότησή τους – να οφείλουν στις τράπεζες περί τα 250 εκ. ευρώ. Για την εξασφάλιση των υποχρεώσεων τους έχουν εκχωρήσει στις τράπεζες την κρατική χρηματοδότηση.
Για να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο ετοιμάζονται να νομοθετήσουν -παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τις Συνθήκες της Ε.Ε.- το μη εκχωρητό και το ακατάσχετο της νέας χρηματοδότησης, καταδολιεύοντας έτσι τους πιστωτές τους.
Πρόκειται για τα χρήματα τα οποία αντιστοιχούν σε τρεις ετήσιες δόσεις και η χορήγηση των οποίων, απαλλαγμένων από υποχρεώσεις έναντι των τραπεζών, προβλέπεται με τροπολογία η οποία συζητείται στο πλαίσιο της εξέτασης νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για 13,5 εκατ. που αντιστοιχούν στην Τετάρτη δόση του 2011 και σε δυο δόσεις από 7,7 εκατ. για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Την πρόθεσή του να καταψηφίσει την τροπολογία για την επιχορήγηση των κομμάτων, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Γιάννης Ραγκουσης.
Με την καταβολή του ποσού διαφωνούν Γιώργος Καρατζαφέρης και Ντόρα Μπακογιάννη. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Αριστεράς κ. Σπ. Χαλβατζής (ΚΚΕ) και Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) περιορίστηκαν να σημειώσουν ότι η τροπολογία δεν αφορά τα κόμματά τους.
Η διοίκηση της κρατικής Αγροτικής Τράπεζας θα προσφύγει άρα κατά της σκανδαλώδους αντισυνταγματικής ρύθμισης προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντά της;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας