ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Λουτς Γκέμπελ: «Να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη και να ξεγράψουμε τα δάνεια που της δώσαμε»

Εκτύπωση E-mail
<>
07-04-2012 20:51:35
4
ImageΈξοδο από την Ευρωζώνη συνιστά για την Ελλάδα ο γερμανικός Σύνδεσμος Οικογενειακών Επιχειρήσεων.O πρόεδρος του συνδέσμου Λουτς Γκέμπελ τόνισε πως «η Ελλάδα δεν θα επιβιώσει στην Ευρωζώνη ούτε θα μπορέσει να ορθοποδήσει», ενώ πρέβλεψε πως οι αντιδράσεις του κόσμου και οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν περισσότερες.


Ο Γκέμπελ υποστήριξε εν συνεχεία πως η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει από μόνη της να εξέλθει της νομισματικής ένωσης.

Εμφανίζεται μάλιστα πεπεισμένος ότι στις προσεχείς εκλογές θα επικρατήσουν «Οι διασώστες Ευρωπαίοι που αναγκάζουν την Ελλάδα να έχει μισθούς 30% χαμηλότερους».

Είναι υπέρ της επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή και δηλώνει πως μόνο με αυτόν τον τρόπο ο Έλληνας θα επιβιώσει και θα επανέλθουν οι επενδυτές στη χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά πάντως τα δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα, ο Γερμανός επιχειρηματίας θεωρεί ότι «πρέπει να τα ξεγράψουμε» και σημειώνει ότι «τα χρήματα του δεύτερου πακέτου διάσωσης των 130 δισ. ευρώ θα ήταν καλύτερα να είχαν χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και τη σταθεροποίηση των τραπεζών».

«Αν η Ελλάδα φύγει οικειοθελώς από το ευρώ, οι κίνδυνοι για τα λοιπά μέλη της Ευρωζώνης θα μειωθούν πολύ.

Και κυρίως: Η Ελλάδα θα μπορέσει να εξυγιανθεί καλύτερα η ίδια και με τη δική μας βοήθεια», καταλήγει.

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Δημήτριος Ίτσιος: Αυτός ήξερε να λέει "όχι"

Πάντοτε στην ιστορία μας όποτε έπρεπε να πούμε όχι είμασταν εκεί.Ειμαστε σίγουροι ότι θα το ξαναπράξουμε όταν παραστεί ανάγκη και ας βρισκόμαστε εν μέσω "ηθικής" κοιλιάς.Ας δούμε πως ξεκίνησε η θλιβερή μας σχέση με τους Γερμανούς και γιατί ακόμα φοβούνται το ατίθασο του χαρακτήρα μας.

Η τελευταία απόπειρα των Ιταλών να καταλάβουν την Ελλάδα τον Μάρτιο του 1941, απέτυχε και αυτή, γεγονός που υποχρέωσε τους Γερμανούς να τροποποιήσουν τα σχέδιά τους και να αναβάλλουν την επίθεση κατά της ΕΣΣΔ, επιτιθέμενοι κατά της Ελλάδος.

Στις 6 Απριλίου, οι Έλληνες στρατιώτες υποχρεώθηκαν να δώσουν άλλη μια τιτάνια μάχη, εναντίον τριών ισχυρών αντιπάλων – Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων. Στα οχυρά Μεταξά ο ελληνικός στρατός ανθίσταται απεγνωσμένα, γνωρίζοντας ότι ο αγώνας είναι άνισος. Αυτό όμως δεν τον πτοεί. Υπήρξαν παλικάρια σα τον Δημήτριο Ίτσιο που τα ανδραγαθήματά τους μετέτρεψαν το όνομά τους σε μύθο.

Ας μάθουμε λίγα πράγματα για το λαμπρό αυτό λοχία που αποδείχθηκε άριστος απόγονος των ηρώων των Θερμοπυλών.Ο Δημήτριος Ίτσιος γεννήθηκε το 1906 στην ακόμα σκλαβωμένη τότε Μακεδονία από Βλάχους γονείς. Παντρεύτηκε την Άννα Κ. Νανοπούλου, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τη Μαρία και τον Αναστάση. Με την κήρυξη του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου επιστρατεύθηκε ως έφεδρος λοχίας και υπηρετούσε στο Μπέλες, πάνω από το χωριό του, τα Άνω Πορόια Σερρών.
Εκεί επάνω, στην κορυφογραμμή του Μπέλες, ήταν στημένα τα πρώτα πρόχειρα φυλάκια της προκάλυψης της «γραμμής Μεταξά». Λίγο πιο κάτω, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από την οροθετική γραμμή, βρίσκονταν τα εννέα σκυρόδετα ελληνικά πυροβολεία, στημένα κατά μήκος της δεύτερης αμυντικής γραμμής. Οι υπερασπιστές των πυροβολείων, είχαν εντολή να αμυνθούν ώσπου ο στρατός του υποτομέα Ροδοπόλεως να συμπτυχθεί χωρίς απώλειες προς τα Κρούσια κι αμέσως μετά, να εγκαταλείψουν κι αυτοί τις θέσεις τους με κανονική υποχώρηση, έχοντας ως πλεονέκτημα την άριστη γνώση της περιοχής.Ο Ίτσιος κατά την εισβολή των Γερμανών στο Μπέλες, στις 6 Απριλίου 1941, βρέθηκε να είναι επικεφαλής του Πολυβολείου Π8. Όταν ξεκίνησε η υπέρτερη επίθεση των Γερμανών με πυροβολικό,τεθωρακισμένα,και αεροπλάνα κανείς δε περίμενε ότι θα έβρισκαν τέτοια αντίσταση και θα είχαν τόσες απώλειες.Τα οχυρά αντιστέκονται. Οι υπερασπιστές των πολυβολείων ποτίζουν με το αίμα τους τα ιερά χώματα της γενέθλιας γης.Σταδιακά τα ελληνικά πυροβολεία Π3, Π4, Π5 και Π9, σιγούν. Ακολουθεί το Π6 που, περικυκλωμένο από τον εχθρό, έπειτα από σθεναρή αντίσταση, καταλαμβάνεται το μεσημέρι; Τα πυροβολεία Π7 και Π8, όμως, συνεχίζουν να μάχονται.Το πυροβολείο Π8, έχει στη διάθεσή του 38.000 φυσίγγια, που οι υπερασπιστές του είναι διατεθειμένοι να τα χρησιμοποιήσουν όλα πριν σταματήσουν να μάχονται.

Αφού ξόδεψαν όλα τους τα φυσίγγια πάνω σε Γερμανικά σώματα τότε μόνο βγήκαν από το οχυρό με δυσκολεία αφού δε μπορούσαν να ανοίξουν τη πόρτα από τα άδεια φυσίγγια.

«Οι άνδρες, όσοι δεν εφονεύθησαν, συλλαμβάνονται αιχμάλωτοι και μαζί μ' αυτούς κι ο Λοχίας Ίτσιος Δημήτριος, αρχηγός του Πυροβολείου Π8. Το πυροβολείον τούτο, δια του φοβερού, πράγματι, πυρός, επέφερεν εις τους Γερμανούς τεραστίας φθοράς. Δι' αυτό ο επικεφαλής αυτών Αξιωματικός, ζητάει να μάθει τον Αρχηγόν», μας πληροφορεί ο Συνταγματάρχης Γιακουμής στο πολεμικό του ημερολόγιο.
Ο επικεφαλής αξιωματικός σε άπταιστα Ελληνικά ζητά τον αρχηγό του φρουρίου Π8. Η σκηνή που ακολουθεί, ζωντανεύει, χωρίς υπερβολή, την Αλαμάνα με το Διάκο της πάνω στα Μακεδονικά βουνά. Ευθυτενής, με αγέρωχη αξιοπρέπεια χωρίς ίχνος πρόκλησης και ανόητης επίδειξης, κάνει ο Ίτσιος δυο - τρία βήματα μπροστά, χαιρετά στρατιωτικά το Γερμανό Αξιωματικό και με σταθερή φωνή αναφέρει:
- Ίτσιος Δημήτριος, λοχίας πεζικού.

Ξαφνιάζεται ο άλλος. Στα μάτια του εύκολα θα μπορούσε να διακρίνει κανείς το θαυμασμό του για το παλληκάρι.
- Συγχαρητήρια λοχία. Με τη γενναιότητά σου ζωντάνεψες εδώ πάνω, σε τούτα τα βουνά, την πανάρχαια ιστορία των προγόνων σου.
Αμέσως μετά του κάνει νεύμα να τον ακολουθήσει. Τον οδηγεί στο ξέφωτο μπροστά από το πολυβολείο, και δείχνοντας του τις δεκάδες των πτωμάτων των στρατιωτών του - πάνω από 200 κατά έγκυρη εκτίμηση - του λέει:
- Αυτό που βλέπεις λοχία είναι έργο δικό σου.
Ο Ίτσιος γαλήνιος σαν όλους τους πραγματικούς ήρωες απαντά λακωνικά:
- Έπραξα το καθήκον μου.
- Εσύ έπραξες το καθήκον σου. Τώρα η σειρά μου να «εκτελέσω» κι εγώ το δικό μου καθήκον.

Και μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Ελλήνων και Γερμανών στρατιωτών, βγάζει το πιστόλι του και στυλώνοντάς το στον κρόταφο του παλληκαριού τον εκτελεί εν ψυχρώ. Πολλοί θα πουν ότι αυτό ήταν έγκλημα πολέμου,αλλά οι Γερμανοί εκείνου του καιρού δεν ασχολούταν με τέτοιες λεπτομέρειες.Αυτό που τους ένοιαζε ήταν να μην υπήρχε τίποτα ζωντανό που θα μπορούσε να προκαλεί φόβο στις υποτειθέμενες άφοβες στρατιές του και ο Ίτσιος ανήκε σε αυτή τη περίπτωση, συνεπώς το τέλος του ήταν προδιαγεγραμμένο και το ήξερε και ο ίδιος έκανε όμως αυτό που έπρεπε. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει; Αυτός ήξερε να πει όχι, η σειρά μας να πούμε όχι.

Όσοι γεννήθηκαν πριν από 71 χρόνια είχαν την ατυχία και τη σύμπτωση να ζήσουν δύο τριπλές κατοχές. Ελπίζουμε να ζήσουν και δύο απελευθερώσεις.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ο "εργασιακός Μεσαίωνας" είναι γεγονός ελέω μνημονίων

Εκτύπωση E-mail
<>
06-04-2012 09:34:41
Image
Η φράση-κλισέ «εργασιακός Μεσαίωνας», που χρησιμοποιείται πολλές φορές με δόσεις υπερβολής από τα μέσα ενημέρωσης, πλέον εφαρμόζει απόλυτα στην ελληνική αγορά εργασίας.
Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η νέα πρακτική συγκεκριμένων επιχειρήσεων για εργασία με… ωράριο δύο ωρών την ημέρα; Ναι, καλά διαβάσατε! Μεγάλες επιχειρήσεις, που έχουν παρουσία στην Ξάνθη και δραστηριοποιούνται στον ίδιο κλάδο, απασχολούν υπαλλήλους με δίωρα κάθε μέρα! Πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό;
Είναι απλό. Ο εργοδότης προσλαμβάνει ή αλλάζει το ωράριο των υφιστάμενων εργαζομένων του από οκτάωρο σε δίωρο ή τρίωρο, προσφέροντας αποδοχές, που δεν ξεπερνούν τα 150 με 200 ευρώ τη μέρα. Το ωράριο αυτό ουδέποτε τηρείται, δηλαδή οι υπάλληλοι τελειώνουν την εργασία τους μετά από τέσσερις ή πέντε ώρες, χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες, και η ζωή συνεχίζεται…
Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μόνο. Ακολουθώντας άλλου είδους πρακτική, επιχειρηματικός κολοσσός, με παρουσία σε όλη την Ελλάδα και έδρα στην Αττική, αφού προχώρησε σε μαζικές απολύσεις, κάλεσε στη συνέχεια όσους εργαζόμενους είναι μικρότεροι των 25 ετών και τους πρότεινε το εξής:
Τετράωρη εργασία με 275 ευρώ το μήνα ή Οκτάωρο με μηνιαίες αποδοχές 450 ευρώ.
Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από κανέναν, καθώς - λόγω της τοποθεσίας όπου εδρεύει η επιχείρηση - το κόστος των μετακινήσεων με αυτοκίνητο θα ξεπερνούσε σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και το μισθό της πλήρους απασχόλησης. Κι αυτό, γιατί το συγκοινωνιακό δίκτυο δεν φτάνει μέχρι εκεί και τα λεωφορεία της εταιρίας, που μεταφέρουν τους εργαζόμενους, κινούνται σε συγκεκριμένα δρομολόγια, τα οποία δεν καλύπτουν όσους τελειώνουν τη δουλειά τους πέραν του καθιερωμένου ωραρίου (που είναι και οι περισσότεροι).
Όλα αυτά τα περιστατικά αποδεικνύουν δύο πράγματα:
- Ότι στον ιδιωτικό τομέα η αγορά εργασίας αυτορυθμίζεται - έστω και με σκληρό τρόπο - και δεν χρειάζονται άλλες παρεμβάσεις.
- Ότι - χωρίς να παραγνωρίζω την πολύ κακή κατάσταση, που βιώνει η αγορά - πολλοί εργοδότες λειτουργούν με τη λογική «τώρα που βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε έξι».
Όταν, μάλιστα, πρόκειται για επιχειρήσεις, που στηρίζονται στην κατανάλωση - όπως όλες οι προαναφερθείσες- είναι δεδομένο πως, με μαθηματική ακρίβεια, η πρακτική αυτή θα γυρίσει μπούμερανγκ στους επιχειρηματίες.

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941: ΕΙΣΒΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

i
Rate This
Quantcast

*Η σημαία των οχυρών Ρούπελ μετά τις μάχες με τους Ναζί

Τον Απρίλιο του 1941, οι έλληνες έδιναν από τις πιο μεγάλες μάχες στη μακραίωνη Ιστορία τους. Η εαρινή, διπλή επίθεση Ιταλών και Γερμανών, η οποία ξεκίνησε στις 9 Μαρτίου, βρισκόταν στο αποκορύφωμα, λίγο πριν η χώρα μας λυγίσει κάτω από τις υπέρμετρες δυνάμεις του Άξονα. Χιλιάδες νεκροί στα πεδία των μαχών στην ελληνική μεθόριο. Αναγκαστική υποχώρηση και τετράχρονη σκλαβιά.
6 Απριλίου 1941 αρχίζει η γερμανική Κατοχή. Πείνα, φτώχεια, μαρασμός, θάνατοι, εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, εκτοπίσεις, διώξεις, φυλακίσεις, εκτελέσεις, βομβαρδισμοί, ερείπια, αλλά και το ηρωικό Έπος της Αντίστασης.
27 Απριλίου 1941, οι Γερμανοί μπαίνουν στην έρημη πόλη της Αθήνας. Η Πηνελόπη Δέλτα αυτοκτονεί, μην μπορώντας να διαννοηθεί πως η πατρίδα της σκλαβώθηκε. «Σιωπή»: Η μόνη λέξη που ζήτησε να γραφεί στο κρύο, λευκό μάρμαρο του τάφου της.
Την ίδια μέρα, στην Ακρόπολη, ο εθελοντής φρουρός της Σημαίας, νεαρός Κωνσταντίνος Κουκίδης, αρνείται να παραδώσει το ελληνικό σύμβολο στους Γερμανούς, έτοιμους να υψώσουν τη σβάστικα, και πέφτει από τον Ιερό Βράχο.

Η κατάληψη της χώρας μας άργησε κατά πολύ σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες κατελήφθησαν μέσα σε λίγες ώρες ή μέρες. Οι ελληνικές δυνάμεις, έχοντας γράψει το νικηφόρο Έπος της Πίνδου, με εισχώρηση στο έδαφος της Αλβανίας κι απελευθέρωση των πρώην ελληνικών εδαφών εκεί, άντεξε από τις 28 Οκτωβρίου 1940, μέχρι τον Απρίλιο του 1941. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη Μάχη της Κρήτης, η οποία ακολούθησε, το Μάιο του ιδίου χρόνου, ανάγκασαν τον Χίτλερ να καθυστερήσει την επίθεσή του εναντίον της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να πιάσει ο βαρύς ρωσικός χειμώνας του 1942 τα γερμανικά στρατεύματα, και να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για Ναζισμό – Φασισμό. Η καθυστέρηση κατοχής της Ελλάδας συνετέλεσε και στο να συντριβεί η ιταλική Στρατιά, στη Β. Αφρική, αλλά κι έδωσε χρόνο στο Φρ. Ρούσβελτ να επανεκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ και να προωθήσει την κατά του Άξονα πολιτική του.
Η Ελλάδα και η κατεχόμενη από τους Άγγλους μικρή Κύπρος «πλήρωσαν» για την Ειρήνη, αναλογικά με τον πληθυσμό τους, το μεγαλύτερο φόρο αίματος από όλους τους συμμάχους μας, κάτι το οποίο, δυστυχώς, εκείνοι λησμόνησαν, μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ», ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ (Απόσπασμα)
«Ξημερώνοντας του Αγιαννιού, με την αύριο των Φώτων, λάβαμε τη διαταγή να κινήσουμε πάλι μπροστά, για τα μέρη όπου δεν έχει καθημερνές και σχόλες. Έπρεπε, λέει, να πιάσουμε τις γραμμές που κρατούσανε ως τότε οι Αρτινοί, από Χιμάρα ως Τεπελένι. Νύχτα πάνω στη νύχτα βαδίζαμε ασταμάτητα, ένας πίσω από τον άλλο, ίδια τυφλοί. Με κόπο ξεκολλώντας το ποδάρι από τη λάσπη, όπου φορές εκατοβούλιαζε ίσαμε το γόνατο, επειδή το πιο συχνά, ψιχάλιζε στους δρόμους έξω, καθώς μες στην ψυχή μας».
ΤΣΟΡΤΣΙΛ, ΑΓΓΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: «Του λοιπού, δε θα λέγεται ότι οι Έλληνες πολεμούν ως ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες».
ΧΙΤΛΕΡ: «Αν οι Ιταλοί δεν είχαν επιτεθεί εις την Ελλάδα και δεν εχρειάζοντο την βοήθειάν μας, ο πόλεμος θα είχε πάρει διαφορετικήν τροπήν. Θα είχαμε προλάβει να κατακτήσωμεν το Λένινγκραντ και την Μόσχαν, πριν πιάσει το Ρωσικόν ψύχος» (συνέντευξη).
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΟΥΣΒΕΛΤ: «Η Ελλάς εδημιούργησε το παράδειγμα, το οποίον ο καθείς από ημάς οφείλει να ακολουθήση μέχρις ότου οι άρπαγες της ελευθερίας αχθούν τελικώς εις την δικαίαν εξόντωσίν των».
ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ ΚΕΪΤΕΛ: «Η απροσδόκητη και ισχυρή αντίσταση των Ελλήνων εβράδυνε την επίθεση κατά της Ρωσίας, για περισσότερο από δύο μήνες. Αν δεν υπήρχε η καθυστέρηση αυτή, η εξέλιξη του πολέμου θα ήτο διαφορετική, τόσο εις το Ανατολικό μέτωπο, όσο και εις τον πόλεμο γενικώς».
ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΚΕΜΠΕΛΣ: «Οι Έλληνες είναι γενναίοι μαχηταί… Και αυτός ο Φύρερ θαυμάζει ιδιαιτέρως το θάρρος των Ελλήνων. Ίσως υπάρχει ακόμη ένα ίχνος της παλαιάς Ελληνικής καταγωγής εις αυτούς».
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΣΧΑΣ: «Επολεμήσατε άοπλοι εναντίον πανόπλων και ενικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και επικρατήσατε. Δεν ήτο δυνατόν να γίνει άλλως, διότι είσθε Έλληνες. Εκερδίσαμεν χρόνον διά να αμυνθώμεν. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι σάς ευγνωμονούμε».
ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ ΓΙΑΝ ΣΜΑΤΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ν. ΑΦΡΙΚΗΣ: «Πραγματικώς εγεννήθη μία νέα Ελλάς, όπως την ωνειρεύθησαν οι ποιηταί».

«Και πιστεύω κι ελπίζω και είμ’ ελεύθερος».
Εξώφυλλο περιοδικού “Life”, της εποχής.

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

"Αντίο" από Γιαννουλάκη

"Αντίο" από Γιαννουλάκη
Του Αλέξανδρου Τρίγκα
31/03/2012 (20:46)

Το φετινό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον ΔΑΣΑΛ καθώς σήμερα επικράτησε εντός έδρας του Άρη με 67-54 τερματίζοντας, έτσι, στην έκτη θέσης της βαθμολογίας. Μαζί με το πρωτάθλημα, όμως, κλείνει άλλο ένα κεφάλαιο για τις "πράσινες" καθώς παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου αποτελεί ο Άγγελος Γιαννουλάκης. Ο έμπειρος προπονητής αποφάσισε να αποχωρήσει από τον πάγκο του ΔΑΣΑΛ κάνοντας με γραπτή του δήλωση τον απολογισμό όλων αυτών των χρόνων που υπηρέτησε την ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΔΑΣΑΛ.

Αναλυτικά:

"Με το σημερινό παιχνίδι εναντίον του Άρη κλείνει για μένα ένας μεγάλος κύκλος οκτώ χρόνων στον οποίο υπηρέτησα την ομάδα με όλη μου την ψυχή από όλες σχεδόν τις θέσεις. Περάσαμε καταπληκτικές στιγμές και ζήσαμε μεγάλες επιτυχίες τις οποίες επιλέγω να θυμάμαι, αρνούμενος να συμβιβαστώ με τα όσα τραγικά γίνονται από διοικητικής πλευράς στο σύλλογο εδώ και 15 μήνες.

Αγωνιστικά τόσο εγώ και ο συνεργάτης μου, Άγγελος Τσίκληρας, όσο και ο βασικός κορμός των κοριτσιών της ομάδας, προερχόμαστε από τα σπλάχνα της ομάδας και γι αυτό επιλέξαμε να την υποστηρίξουμε ως την τελευταία στιγμή ελπίζοντας πως με κάποιο τρόπο θα βρεθεί μια λύση και θα λυθούν τα μεγάλα μας προβλήματα.

Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ κι έτσι ήρθε η ώρα να πω αντίο, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα συνεχίσω την πορεία μου στο χώρο από έναν άλλο σταθμό...

Όταν το 2004 επέστρεψα από τις Εσπερίδεςπαραλάβαμε με τον Γιώργο Κάββουρα μία ομάδα με 4 συνολικά κορασίδες από 3διαφορετικές ηλικίες και μία γυναικεία ομάδα απόλυτο χάος, αφού ακόμη και αυτές οι οποίες ανήκαν στο σύλλογο δεν ήθελαν να τον βλέπουν πια ούτε από αεροφωτογραφία.

Σήμερα και μετά από 8 χρόνια σκληρής δουλειάς από όλους,αφήνουμε την γυναικεία ομάδα στην 6η θέση του πρωταθλήματος, δύο ομάδες νεανίδων, δύο ομάδες κορασίδων και μια φουρνιά πιτσιρικιών από πίσω που μπορούν να εγγυηθούν την βιωσιμότητα του συλλόγου για πολλά ακόμη χρόνια.

Θεωρώ απαραίτητο αυτήν την οριακή έστω στιγμή, να κατανοήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι διοικητικοί παράγοντες, ο Βασίλης Ντάκουρης που φέρεται ως ο επόμενος πρόεδρος αλλά και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Κώστας Σκαματζούρας πως η ομάδα καταστρέφεται και να συμφωνήσουν σε μια ενιαία φιλοσοφία που θα της επιτρέπει τουλάχιστον να συνεχίσει να υπάρχει. Αν η κατάσταση έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, οι διαφωνίες οι τσακωμοί και οι τρικλοποδιές που βάζατε ο ένας στον άλλον είναι η αποκλειστική αιτία. Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα πρέπει όλοι σας να βάλετε το συμφέρον των παιδιών πάνω από τις δικές σας προσωπικές επιδιώξεις και να τα στηρίξετε.

Τα παιδιά που τόσα χρόνια αναπτύξαμε είναι με το ένα πόδι έξω από το σύλλογο αφού η παντελής έλλειψη υποστήριξης από τη μεριά σας τις διώχνει πριν καν τις χαρούμε καλά καλά να αγωνίζονται εδώ. Τον βασικό κορμό εδώ και βδομάδες τον πολιορκούν οι μισές ομάδες της Α1. Ή θα βρείτε τον τρόπο έστω και τώρα να τις ανταμείψετε για τα οφειλόμενα ή θα τις χάσετε για πάντα.

Ακούω εδώ και δύο χρόνια αμπελοφιλοσοφίες για ομάδα με πιτσιρίκια χωρίς μεγάλες και ξένες. Πως να σας το πω να τα καταλάβετε πια; Τα παιδιά αυτά μεγάλωσαν κυνηγώντας υψηλούς στόχους. Ή θα υπάρχει μια ομάδα όπως αυτή που τελείωσε έστω την χρονιά που θα έχει τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις να παλεύει να κερδίσει, ή ο βασικός κορμός θα φύγει και οι υπόλοιπες θα είναι ανταγωνιστικές μόνο στα τοπικά της ΕΣΚΑ, αν αντέξουν αυτά που θα υποστούν ώσπου να καταλήξουν εκεί...

Μοναδικό τρόπο να ξεπεράσετε τα οικονομικά προβλήματα είναι η ανάπτυξη Ακαδημίας επί πληρωμή που θα μαθαίνει στα μικρά τα μυστικά του αθλήματος και θα αποτελεί τη βάση του μπάτζετ των γυναικών. ΤΟ ΤΣΑΜΠΑ ΠΕΘΑΝΕ. Τα έσοδα αυτά μαζί με τα όποια λίγα χρήματα ή υπηρεσίες μπορείτε να πάρετε από ΕΟΚ και Δήμο και την συνεχή προσπάθεια εξασφάλισης χορηγιών θεωρώΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ. Σταματήστε να τα περιμένετε όλα από το Δήμαρχο, αποδείχτηκε ξεκάθαρα πως δεν μπορεί να είναι η μόνη σας αέναη ελπίδα.

Διαφωνώ κάθετα με την αποκοπή της παραγωγικής διαδικασίας από την τροφοδοσία με υλικό της γυναικείας ομάδας. Δεν μπορεί να αναπτύξεις αθλήτριες με 3 προπονήσεις την εβδομάδα. Δεν μπορεί να γίνει η ομάδα ένα απλό μαγαζί για να εξυπηρετούνται τα τμήματα που πληρώνουν σε βάρος της δουλειάς των αγωνιστικών τμημάτων.

Επίσης, τα παιδιά για να μένουν στο σύλλογο και να συνεχίσουν να τον υποστηρίζουν αγωνιστικά και οικονομικά πρέπει να δουλεύουν σωστά, να υπάρχει πειθαρχία, να αγαπούν η μία την άλλη, να βλέπουν πρόοδο σε αυτά που μαθαίνουν να πηγαίνουν ενίοτε κάπου σαν ομάδα να ξεσκάνε και να δένονται. Όλα αυτά που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια τα θεωρείτε αυτονόητα, αλλά σύντομα θα αντιληφθείτε πως δεν ήταν...

Αυτά που καταφέραμε αγωνιστικά φέτος είναι μεγαλύτερη επιτυχία και από τα πρωταθλήματα του παρελθόντος. Αν μου έλεγαν πέρυσι το καλοκαίρι πως τα Χριστούγεννα θα κοβόταν για οικονομικούς λόγους οι Κένεντυ και Ζότοβα, πως θα χάναμε τον Ιανουάριο με χιαστό την Παυλοπούλου, θα μέναμε με μοναδικό άσο τηνΔίελα, αλλά παρόλα αυτά όχι δεν θα κινδυνεύαμε αλλά θα τερματίζαμε και στην 6η θέση ούτε στον ύπνο μου δεν θα το πίστευα. Τα παιδιά ξεπέρασαν τον εαυτό τους,δικαίωσαν την φιλοσοφία που εφαρμόσαμε όλα αυτά τα χρόνια και μας κατέστησεΟΜΑΔΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ...

Προσωπικά όμως φεύγω στενοχωρημένος και απογοητευμένος. Περίμενα πως μετά τόσα χρόνια προσφοράς θα υπήρχε τουλάχιστον υποστήριξη, εκτίμηση και σεβασμός. Αντίθετα, ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια απειλήθηκα, κυνηγήθηκα και κατασυκοφαντήθηκα από αυτούς θα έπρεπε να ακούσω ένα ευχαριστώ γιατί η ομάδα που υποτίθεται πως διοικούσαν ή που επεδίωκαν να διοικήσουν κρατήθηκε σε αυτό το διάστημα ζωντανή από τις προσπάθειες τις δικές μου και των παιδιών.

Η διακοπή της απόσπασής μου στο σύλλογο μετά από 24 χρόνια προσφοράς και η ενασχόλησή μου εδώ και 20 μέρες με το τμήμα Πρόνοιας δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή. Όλα μου τα χρόνια θεωρούσα μεγαλύτερή μου επιτυχία το ότι κατόρθωσα να κάνω επάγγελμα το άθλημα που αγαπούσα. Δεν περίμενα ποτέ πως θα χαιρόμουν που θα δουλεύω πια σε γραφείο αλλά με αυτά που έχω ζήσει εδώ και 15 μήνες το καταφέρατε κι αυτό.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΙΤΗ.Εννοείται πως θα διεκδικήσω δικαστικά, τόσο αυτά που έχω πληρώσει για εισιτήρια ξένων, ξενοδοχεία κλπ όσο και αυτά που αναφέρονται στο ιδιωτικό συμφωνητικό που υπεγράφη πέρυσι.

Θέλω να ευχαριστήσω τα κορίτσια όλων των ηλικιών της ομάδας για την συνεργασία, τις επιτυχίες και τις αναμνήσεις. Σας αγαπώ πολύ και είμαι περήφανος που δούλεψα μαζί σας.

Ελπίζω να εκμεταλλευτείτε τις εμπειρίες που αποκτήσατε για ένα καλύτερο μέλλον. Θα σας παρακολουθώ και θα χαίρομαι για τις επιτυχίες σας. Ευχαριστώ από καρδιάς και τον συνεργάτη μου Άγγελο Τσίκληρα. Δύο χρόνια τώρα δούλεψε σκληρά σε δύσκολες εποχές, προσέφερε τα μέγιστα και πληρώθηκε μόνο με υποσχέσεις.

Ευχαριστώ επίσης τον Παναγιώτη Παυλόπουλο, τον γιατρό της ομάδας Γιάννη Χατζηκομνηνό, το φυσικοθεραπευτή Διονύση Έγκαρχο και τον γυμναστή Ηλία Κοσμίδη.

Αντίο κι ευχαριστώ για όλα...
ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ"

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Να κοπούν κι άλλο οι μισθοί -ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα ζητά ο γερμανός Μορς της τρόικας...

Εκτύπωση E-mail
<>
01-04-2012 18:29:44
4

Η φτώχεια των Ελλήνων θα επιτρέψει τη φθηνή εξαγορά της δημόσιας περιουσίας και την αρπαγή του ιδιωτικού πλούτου, καθώς ο φτωχός και απελπισμένος πουλάει, όσο-όσο. Τα μέτρα επιδεινώνουν την οικονομία και φέρνουν νέα μείωση μισθών ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, με πτώση 30%-40% των αμοιβών άμεσα. Αλλά τη μείωση μισθών με στόχο δήθεν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας προβάλλει ο Ματίας Μορς, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην τρόικα, προαναγγέλλοντας περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, αμυντικές δαπάνες και μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο.

«Το πακέτο εργασιακών μεταρρυθμίσεων που ενέκρινε η κυβέρνηση θα συμβάλει στη μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος κατά περίπου 15% στη συνολική περίοδο του προγράμματος» ανέφερε ο Ματίας Μορς.
Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο αξιωματούχος χαρακτηρίζει «μονόδρομο» τη μείωση μισθών, λέγοντας πως το «ευρύ χάσμα ανταγωνιστικότητας» μεταξύ Ελλάδας και των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης έχει μειωθεί μεν τα δύο τελευταία χρόνια αλλά «η πρόοδος δεν είναι επαρκής».

Όσον αφορά το μέτωπο των δημοσιονομικών μέτρων, ο εαξιωματούχος ανέφερε πως καθώς «έχει εξαντληθεί σε μεγάλο βαθμό ο στόχος των οριζόντιων περικοπών και δαπανών», η εξοικονόμηση θα γίνει με «καλά στοχευμένες δαπάνες» μετά από συνολική αξιολόγηση των δαπανών.

Η αξιολόγηση αυτή, εξήγησε, επικεντρώνεται στις συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα με τρόπο, σημειώνει, που «να διατηρείται η θεμελιώδης κοινωνική προστασία», τις αμυντικές δαπάνες, και την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, η οποία θα «εκπληρώνει την αποστολή της με λιγότερο προσωπικό».

Επιπλέον, ο Μορς σημειώνει ότι «πρέπει να διευκρινιστεί ο ορθολογισμός» στις φαρμακευτικές δαπάνες, επιχειρησιακών δαπανών στα νοσοκομεία και επιδόματα πρόνοιας.

Ήταν 1η του Απρίλη… ΖΗΤΩ Η ΕΟΚΑ

 

i
Rate This
Quantcast

57 χρόνια.

Ήταν 1η του Απρίλη του 1955. Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την Λευκωσία, τη Λάρνακα και τη Λεμεσό.

Ο ηγέτης, Γεώργιος Γρίβας Διγενής.

Και ο πρώτος νεκρός του αγώνα, ο Μόδεστος Παντελή, που έπαθε ηλεκτροπληξία, προσπαθώντας να κόψει ηλεκτροφόρα σύρματα.

Η προκήρυξη, η «κόλαση» για τους Βρετανούς αποικιοκράτες.

Τα Σεπτεμβριανά με τους 20 νεκρούς Έλληνες, που οργάνωσαν Βρετανοί και Τούρκοι, για να τρομάξει ο Ελληνισμός. Οι θυσίες στον βωμό της λευτεριάς… Αυξεντίου, Καραολής, Παλληκαρίδης και πολλοί άλλοι. ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

Παραθέτουμε την τόσο επίκαιρη σήμερα πρώτη προκήρυξη της ΕΟΚΑ

«Με την βοήθειαν του Θεού, με πίστιν εις τον τίμιον αγώνα μας, με την συμπαράστασιν ολοκλήρου του Ελληνισμού και με την βοήθειαν των Κυπρίων αναλαμβάνομεν τον αγώνα διά την αποτίναξιν του αγγλικού ζυγού, με σύνθημα εκείνο, το οποίον μας κατέλιπον οι πρόγονοί μας ως ιεράν παρακαταθήκην “Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ”.

Αδελφοί Κύπριοι,

Από τα βάθη των αιώνων, μας ατενίζουν όλοι εκείνοι, οι οποίοι ελάμπρυναν την Ελληνικήν ιστορίαν διά να διατηρήσουν την ελευθερίαν των, οι Μαραθωνομάχοι, οι Σαλαμινομάχοι, οι τριακόσιοι του Λεωνίδα και οι νεώτεροι του Αλβανικού έπους.

Μας ατενίζουν οι αγωνισταί του ’21, οι οποίοι μας εδίδαξαν, ότι η απελευθέρωσις από τον ζυγόν δυνάστου αποκτάται πάντοτε με το ΑΙΜΑ. Μας ατενίζει, ακόμη, σύμπας ο Ελληνισμός, ο οποίος μας παρακολουθεί με αγωνίαν, αλλά και με εθνικήν υπερηφάνειαν.

Ας απαντήσωμεν με έργα, ότι θα γίνωμεν “πολλώ κάρρονες” τούτων.

Είναι καιρός να δείξωμεν εις τον κόσμον, ότι εάν η διεθνής διπλωματία είναι ΑΔΙΚΟΣ και εν πολλοίς ΑΝΑΝΔΡΟΣ, η Κυπριακή ψυχή είναι γενναία.

Εάν οι δυνάσται μας δεν θέλουν να αποδώσουν την λευτεριά μας, μπορούμε να την διεκδικήσουμε με τα ίδια μας τα ΧΕΡΙΑ και με το ΑΙΜΑ μας.

Ο αγών θα είναι σκληρός.

Ο δυνάστης διαθέτει τα μέσα και τον αριθμόν. Ημείς διαθέτομεν την ΨΥΧΗΝ. Έχομεν και το ΔΙΚΑΙΟΝ με το μέρος μας. Γι’ αυτό και θα ΝΙΚΗΣΩΜΕΝ

Έλληνες,

Όπου και αν ευρίσκεσθε, ακούσατε την φωνή μας.

Εμπρός! Όλοι μαζί για την λευτεριά της Κύπρου μας.

Ε.Ο.Κ.Α.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΙΓΕΝΗΣ»

Επιμένουν ότι δεν υπάρχει θέμα πολεμικών αποζημιώσεων οι Γερμανοί...

Εκτύπωση E-mail
<>
01-04-2012 14:13:50
12

Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων για την Γερμανία, ισχυρίζεται το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών με αποκλειστική δήλωση προς το "ΑΜΠΕ".

Σύμφωνα με την επίσημη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, η Γερμανία "αναγνωρίζει την ευθύνη" της για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και "λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων", ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η Γερμανία έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946, ενώ στήριξε έμπρακτα και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας.

Φέρνουν κατασχέσεις ακινήτων εξπρές από τον Ιούνιο και ξεσπιτώνουν 200.000 ιδιοκτήτες

Εκτύπωση E-mail
<>
01-04-2012 14:04:43
3

Έρχονται και κατασχέσεις ακινήτων μαζί με τις νέες περικοπές μισθών (και στον ιδιωτικό τομέα) και συντάξεων και τους νέους φόρους, από τον Ιούνιο; Οι πληροφορίες λένε "ναι". Οι τράπεζες δυσκολεύονται να εισπράξουν έρχεται λοιπόν η κυβέρνηση με την εντολή της τρόικας να τις διευκολύνει. Το μέτρο ενδέχεται να ξεσπιτώσει έως και 200.000 κατόχους ακινήτων που δεν πληρώνουν τις δόσεις των στεγαστικών δανείων, με την πίεση της τρόικας στην κυβέρνηση για να επιταχύνει χρονικά τις διαδικασίες κατασχέσεων ακινήτων από τις τράπεζες, αλλά και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν μαζικοί πλειστηριασμοί σπιτιών και καταστημάτων από το καλοκαίρι του 2012.

Οι αποφάσεις αυτές θα οδηγήσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων να χάσουν σπίτια και μαγαζιά, τα οποία θα βγουν σε πλειστηριασμούς για ένα κομμάτι ψωμί. Και μάλιστα πολύ σύντομα… Τι σημαίνουν όλα αυτά; Καταρχήν η τρόικα ανατρέπει προηγούμενη απόφαση της κυβέρνησης που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς ακινήτων μέχρι 200.000 ευρώ τόσο για φυσικά όσο και για νομικά πρόσωπα, αλλά και της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών ανεξαρτήτως ποσού έως τα τέλη του 2012. Οι κύριοι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, που επιδιώκουν την ταχύτατη εσωτερική υποτίμηση της αγοράς ακινήτων, θεωρούν ότι η απαγόρευση πρέπει να ισχύσει όχι έως το τέλος του 2012, αλλά έως το τέλος Ιουνίου του 2012 (δηλαδή να μετατεθεί 6 μήνες νωρίτερα).

Σχετικές εντολές έχουν δοθεί ήδη στους αρμόδιους υπουργούς και η τελική απόφαση θα ληφθεί από την επόμενη κυβέρνηση. Η τωρινή αναστολή αφορά τόσο στους πλειστηριασµούς που επισπεύδονται από τις τράπεζες για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ όσο και αυτούς που επισπεύδονται από οποιονδήποτε εις βάρος της πρώτης ή της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη, ενώ την αναγκαστική εκτέλεση αποφεύγουν και όσοι προσφεύγουν στα δικαστήρια για υπαγωγή στον νόµο (3869/2010) για τη ρύθµιση οφειλών των υπερχρεωµένων φυσικών προσώπων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας