ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Δημόσιοι υπάλληλοι με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ!......ΤΡΟΊΚΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ......

 

i
Rate This
Quantcast

Δημόσιοι υπάλληλοι με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ!

Περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ είχαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς 13 δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων ένας δασάρχης, μια δικαστική υπάλληλος, στελέχη πολεοδομίας και εργαζόμενοι σε υπουργεία, όπως αποκάλυψε ο έλεγχος των ανδρών του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπάλληλος υπουργείου είχε αδικαιολόγητες καταθέσεις» ύψους 8,9 εκατομμύρια ευρώ, δικαστική υπάλληλος 7,9 εκατομμύρια ευρώ και αρκετοί προϊστάμενοι πολεοδομικών και δασικών υπηρεσιών ποσά που ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Κατά του πολυεκατομμυριούχου υπάλληλου, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί, ασκήθηκε ποινική δίωξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες «φέρεται αυτές οι καταθέσεις να αποτελούσαν επιχορηγήσεις Συνδικαλιστικών Σωματείων που ο υπάλληλος εκπροσωπούσε» χωρίς όμως να είναι γνωστό ακόμα «το μέρος των χρημάτων που καταχράστηκε».

Εντύπωση προκάλεσαν στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και οι καταθέσεις δικαστικής υπαλλήλου η οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τους ελέγχους «εντοπίστηκαν στους οικογενειακούς τραπεζικούς λογαριασμούς της, καταθέσεις εκτός μισθοδοσίας και τόκων, ύψους 7.965.236,64 ευρώ, κατοχή από την ίδια ή και με τον σύζυγο του συνόλου των μετοχών ανώνυμης εταιρείας και συμμετοχή της στη διοίκηση της ως άνω εταιρείας».

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει παραγγείλει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης της υπαλλήλου ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ η αρμόδια ΔΟΥ στην οποία διαβιβάστηκε η σχετική έκθεση προκειμένου να διερευνήσει τυχόν φορολογικές παραβάσεις απάντησε ότι «αδυνατεί λόγω έλλειψης προσωπικού να ολοκληρώσει τις ενέργειές της εντός διμήνου από την γνωστοποίηση της έκθεσης και ζήτησε να της χορηγηθεί παράταση προθεσμίας»!

Άλλη περίπτωση είναι αυτή τελωνειακού υπαλλήλου, στον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου εντοπίστηκαν μετά από τους ελέγχους των επιθεωρητών, καταθέσεις ύψους 923.554,67 ευρώ, που κρίθηκαν «αδικαιολόγητες».

Ο υπάλληλος παραπέμφθηκε στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο για το παράπτωμα της «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός υπηρεσίας» και ποινή «προστίμου 10 ημερών»!.

Επιπλέον το εφετείο πλημμελημάτων Αθηνών τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή ενώ από την αρμόδια ΔΟΥ κρίθηκε ότι «ο ελεγχόμενος δεν υπέχει καμία άλλη φορολογική υποχρέωση».

Με τον τρόπο αυτό, φαίνεται ότι δεν έχει δημευτεί κανένα περιουσιακό στοιχείο από τον συγκεκριμένο υπάλληλο ο οποίος εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος και να απολαμβάνει τους «κόπους της εργασίας του».

Το αρνητικό ρεκόρ με τους περισσότερους «διεφθαρμένους» υπαλλήλους ανήκει στην υπηρεσία Πολεοδομίας. Συγκεκριμένα, πέντε περιπτώσεις από τις δεκατρείς στις οποίες αναφέρεται το έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφορούν σε προϊστάμενους πολεοδομικών υπηρεσιών όλης της χώρας σε λογαριασμούς των οποίων εντοπίστηκαν περισσότερα από 4 εκατομμύρια ευρώ δίχως να δικαιολογούνται.

Πολυεκατομμυριούχος φαίνεται ότι έχει γίνει πρώην δασάρχης και σε νησί του Σαρωνικού, ο οποίος σύμφωνα με το έγγραφο «το συνολικό ποσό αδικαιολόγητων καταθέσεων, που προσδιορίστηκε από τον έλεγχο στην περίπτωση αυτή ανήλθε στο ποσό των 1.014.701,4 ευρώ από σύνολο καταθέσεων 4.109.449,8 ευρώ».

Αν και σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την δικαιοσύνη, το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο τον απάλλαξε για το συγκεκριμένο αδίκημα για να τον απολύσει πρόσφατα λόγω καταδίκης επειδή έδωσε άδεια τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας μέσα σε δασική περιοχή και σε αρχαιολογικό χώρο!

Επιπροσθέτως, σε δεύτερο πρώην προϊστάμενο δασικής υπηρεσίας νησιωτικού νομού εντοπίστηκαν 88.200 ευρώ τα οποία χαρακτηρίστηκαν αδικαιολόγητα.

Τέλος, σε πρώην διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών στην Δυτική Ελλάδα ο οποίος έχει τραπεζικές καταθέσεις ύψους 600.000 ευρώ ασκήθηκε ποινή οριστικής παύσης.

Πάντως, όπως προκύπτει από την απάντηση του υπουργείου, το σύνολο σχεδόν των 13 υπαλλήλων εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να απολαμβάνουν τα όσα αδικαιολογήτως απέκτησαν.

Οι μόνες ποινές που έως σήμερα έχουν ασκηθεί είναι οι πειθαρχικές, ενώ εξακολουθούν να εκκρεμούν οι τυχόν ποινικές διώξεις.

Η “πολυπολιτισμικότητα” αφήνει πίσω της σωρούς από πτώματα

 

i
Rate This
Quantcast

egkl

Άλλοτε για περιστατικά σαν αυτά που συμβαίνουν πλέον καθημερινά στην χώρα μας, τα κανάλια έβγαζαν έκτακτα δελτία, έστελναν δημοσιογράφους και έβγαζαν ζωντανές συνδέσεις.

Πλέον όμως, στην εποχή του “εκσυγχρονισμού”, της “πολυπολιτισμικότητας” και για να το πούμε με λίγα λόγια του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Σαν κι αυτό που έλαβε χώρα σήμερα στους Αγίους Θεοδώρους.

Και το οποίο έτσι ως … εξαίρεση δεν είχε νεκρούς, αλλά μόνο ληστεία και ομηρεία.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι όπου δύο κουκουλοφόροι μπήκαν με όπλα μέσα στο κατάστημα των ΕΛΤΑ της περιοχής που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο ενώ ο τρίτος ληστής τους περίμενε στο αυτοκίνητο.

Μέσα στο κατάστημα ήταν η διευθύντρια και η καθαρίστρια καθώς και τα δύο ανήλικα παιδιά της καθαρίστριας, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, που μόλις τα είχε πάρει από το σχολείο.

Οι δράστες δεν δίστασαν να τραβήξουν όπλα και να απειλήσουν τις δύο γυναίκες σημαδεύοντας τα ανήλικα παιδιά για να τους δώσουν τα χρήματα που υπήρχαν.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο ενώ οι ληστές ήταν μέσα στο κτίριο ενώ έξω σε αυτοκίνητο βρισκόταν ο τρίτος συνεργός τους.

Σύμφωνα με τον κ.Ψυχογιό, οι δράστες για να γλιτώσουν άρπαξαν τις δύο γυναίκες και τις έσυραν προς το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας τες ως ασπίδα για να μην τους πυροβολήσουν οι αστυνομικοί.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο ενώ οι ληστές ήταν μέσα στο κτίριο ενώ έξω σε αυτοκίνητο βρισκόταν ο τρίτος συνεργός τους. Σύμφωνα με τον κ.Ψυχογιό, οι δράστες για να γλιτώσουν άρπαξαν τις δύο γυναίκες και τις έσυραν προς το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας τες ως ασπίδα για να μην τους πυροβολήσουν οι αστυνομικοί.

Λίγη ώρα αργότερα, βρέθηκαν οι γυναίκες και το αυτοκίνητο με το οποίο είχαν διαφύγει. Μάλιστα, οι δράστες έκαψαν το όχημα, προκειμένου να εξαφανίσουν τα στοιχεία.

Μόνο ότι ήταν τυχεροί μπορούμε να πούμε ότι ήταν οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την περίπτωση, αφού δεν θρηνήσαμε νεκρούς και δεν είχαμε τραυματίες.

Κάτι είναι κι αυτό… Άλλοι όμως δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί. Στο κέντρο των Αθηνών, τα περιστατικά είναι αναρίθμητα. Και στην επαρχία όμως τα πράγματα επιδεινώνονται μέρα με την ημέρα.

Ποιός θυμάται το περιστατικό στο Τυμπάκι, για τη ληστεία και το βιασμό ενός 13χρονου παιδιού, υπόθεση που έφτασε ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου.

Δύο Βούλγαροι ήταν οι ένοχοι της άγριας δολοφονίας που συνέβη την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στην Κρηνίδα Σερρών όταν 72χρονος Έλληνας δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό. Η αστυνομία συνέλαβε τους δύο Βούλγαρους δολοφόνους 17 και 23 ετών, οι οποίοι είχαν επιχειρήσει να ληστέψουν το θύμα.

Ακόμη μια δολοφονία με τη μέθοδο της ασφυξίας πραγματοποιήθηκε αυτό τον περασμένο μήνα με θύμα ένα 67χρονο στα Κάτω Πατήσια, ενώ τον Ιανουάριο 3 ακόμη Έλληνες έπεφταν θύματα αλλοδαπών δολοφόνων (Αυλίδα με θύμα 67χρονο (οι δράστες αναζητούνται), Σχηματάρι με θύμα 57χρονο οδηγό ταξί (οι δράστες αναζητούνται), Βούρβουρα Αρκαδίας με θύμα 77χρονο (δράστες Αλβανοί), ενώ τον ίδιο μήνα εξιχνιάστηκε δολοφονία 76χρονης Ελληνίδας από τρείς αλλοδαπούς ένας 30χρονος Ινδός και δύο Αλβανοί 35 και 36 ετών, η οποία είχε συμβεί πέρυσι τον Ιούλιο).

Και ποιός δεν θυμάται την περίπτωση ηλικιωμένου ζευγαριού στην Βέροια. Ο 73χρονος και η σύζυγός του βρέθηκαν δολοφονημένοι σε διαφορετικά δωμάτια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 73χρονος άνδρας και η γυναίκα του έφεραν τραύματα στο κεφάλι και το σώμα τους, γεγονός που φανερώνει πως χτυπήθηκαν και κακοποιήθηκαν.

Στο πόρισμα του ιατροδικαστή αναφέρεται πως ο άνδρας εξέπνευσε από χτύπημα στο κεφάλι, ενώ η γυναίκα από ασφυξία. Το νεκρό ζευγάρι βρήκε ο γιός του θύματος, όταν αναζήτησε τους γονείς του.

Η την δολοφονία 80χρονου με τσεκούρι στο διαμέρισμά του στο κέντρο της Αθήνας, όταν οι ληστές μπήκαν από παράθυρο στο σπίτι του!

Φυσικά δεν είναι μόνο οι … εισβολές σε σπίτια, η ειδικότητα των αλλοδαπών ληστών. Περίπτερα, μίνι μάρκετ και όλα τα υπόλοιπα μικρά καταστήματα έχουν μπεί στο στόχαστρό τους.

Μόλις πριν λίγες ημέρες, την Πέμπτη 1η Μαρτίου ένας υπάλληλος περιπτέρου έπεσε Νεκρός από τα πυρά ληστών στις 4 τα ξημερώματα στη Λ. Αθηνών 368. Ο άτυχος άνδρας διανυκτέρευε στο περίπτερο, όταν οι δράστες τον πλησίασαν και τον πυροβόλησαν στο κεφάλι, για να του πάρουν την είσπραξη.

Ο 54χρονος υπάλληλος μόλις είδε τους ληστές πρόλαβε να πατήσει το κουμπί του συναγερμού και να ειδοποιήσει την Αστυνομία.
Λίγο αργότερα, όταν στο σημείο έφτασε ο ιατροδικαστής, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για το άνοιγμα της πόρτας του περιπτέρου, που είναι νέας τεχνολογίας και δεν ανοίγει από την έξω μεριά. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να … σώσει την ζωή του.

Αλλά και οι … απαγωγές (συνήθως ομοεθνών τους) αποτελούν συχνό φαινόμενο στην πακιστανική … κοινότητα της χώρας. Πολύ συχνά είναι τα φαινόμενα και δεν είναι λίγες φορές που οι αρχές έχουν βρεί πτώματα σε … χωματερές. Και δεν είναι μόνο οι Πακιστανοί.

Μόλις προχθές ένας 25χρονος Αλβανός προσπάθησε προσπάθησε με την βία να βάλει στο αυτοκίνητό του μία 16χρονη μαθήτρια και να την απαγάγει. Για καλή τύχη όμως της νεαρής κοπέλας ο δράστης δεν τα κατάφερε και.. συνελήφθη αμέσως μετά από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το lamiastar.gr το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί την ώρα που η κοπέλα πήγαινε στο σχολείο της στο Κυριάκι Βοιωτίας και έγινε αντιληπτό από μία καθηγήτρια, η οποία αμέσως ενημέρωσε τους αστυνομικούς, οι οποίοι εντόπισαν τον 25χρονο στην Λιβαδειά και τον συνέλαβαν. Μέτα την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι κατά το παρελθόν, της είχε αποστείλει και απειλητικά γραπτά μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση!

Μερικές φορές όμως οι … αφορμές για τις εγκληματικές πράξεις είναι ακόμη πιο … μικρές. Όπως συνέβη μεταξύ δύο αλλοδαπών. Οι οποίοι ενώ προχωρούσαν με τα πόδια ο ένας από τους δύο θυμήθηκε μερικά χρήματα που του χρωστούσε ο συμπατριώτης του.

Έτσι ενώ αρχικά η διαφωνία περιορίστηκε σε λεκτικό επίπεδο σύντομα κατέληξε σε…… άγριο καβγά.

Ξαφνικά ο πρώτος αλλοδαπός βρίσκοντας ένα παραπεταμένο πριόνι που υπήρχε στην άκρη του δρόμου, το πήρε και πριόνισε το αριστερό χέρι του θύματος. Στη συνέχεια το θύμα στην προσπάθειά του να πιαστεί από το πεζοδρόμιο γύρισε την πλάτη του στον θύτη με αποτέλεσμα να δεχθεί ακόμα ένα χτύπημα με το πριόνι αυτή τη φορά στην πλάτη.

Και σίγουρα ακόμη δεν έχουμε δεί τίποτε.

Τα προβλήματα θα αυξάνονται καθώς όσο ο καιρός περνά και η οικονομική κρίση γίνεται πιο σκληρή, οι μετανάστες δεν σταματούν να συσσωρεύονται εδώ.

Και τέτοιου είδους περιστατικά θα πολλαπλασιαστούν όσο το κράτος αδυνατεί να ανταποκριθεί.

Γιατί η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό προτεκτοράτο. Αρθρο του Ι.Ραμονέ στη Le Monde diplomatique

 

i
Rate This
Quantcast


του Ignacio Ramonet
Η 21η Φεβρουαρίου 2012 θα είναι, πλέον, για την Ελλάδα, η ημερομηνία της Μεγάλης Παράδοσης. Είναι η μέρα, που με την υπόσχεση ενός δεύτερου πακέτου ευρωπαϊκής βοήθειας, η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε τους εξευτελιστικούς όρους που επέβαλε «η συμμορία του τριπλού Α» κατά τη σύνοδο του Eurogroup, την οποία ελέγχει η Γερμανία :
δρακόντειες μειώσεις στις δημόσιες δαπάνες, περικοπές στους κατώτατους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και στις συντάξεις, απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων, αύξηση της φορολογίας, μαζικές ιδιωτικοποιήσεις…
Κι όμως, οι Έλληνες είχαν ήδη υποστεί ένα πραγματικό «χρηματοπιστωτικό πραξικόπημα», στις 10 Νοεμβρίου, όταν το Βερολίνο τους επέβαλε μια τρικομματική κυβέρνηση, αποτελούμενη από τους σοσιαλδημοκράτες, τους συντηρητικούς και τους ακροδεξιούς, υπό τον Λουκά Παπαδήμο, πρώην αντιπρόεδρο της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας.
Oμως, η θυσία τους, ύστερα από την απίστευτα σκληρή θεραπεία-σοκ που υφίστανται επί τέσσερα χρόνια, δεν ωφέλησε σε τίποτα.

Αυτή τη φορά, το χτύπημα είναι ακόμα σοβαρότερο, γιατί από την Αθήνα ζητήθηκε μια τεράστια παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, «πιθανόν, η μεγαλύτερη που εκχωρήθηκε από μια χώρα σε καιρό ειρήνης».

[1] Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα τέθηκε υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, πλέον, σε ότι αφορά στον προϋπολογισμό και τα δημοσιονομικά της, δεν έχει παρά μια «περιορισμένη κυριαρχία».
Η επίθεση που δέχτηκε η Ελλάδα ήταν αναμενόμενη.

Άλλωστε, αποτελεί άριστο μέσο παραδειγματισμού προς τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία).

Ήδη από τον Ιούλιο του 2011, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup [2] προειδοποιούσε :

«Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί σημαντικά».

[3] Και στις 27 Ιανουαρίου, φέτος, η βρετανική εφημερίδα «Financial Times» έδωσε στη δημοσιότητα ένα γερμανικό έγγραφο που καλούσε την Αθήνα να υποδεχτεί έναν μόνιμο επίτροπο με δικαίωμα βέτο, για να επιβλέπει τον προϋπολογισμό του κράτους και να μπλοκάρει κάθε μη επιτρεπτό από τους πιστωτές της Ελλάδας έξοδο.

Τέλος, την παραμονή της συμφωνίας, σε συνέντευξή του στο γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Der Spiegel», ο Βόλκερ Κάουντερ, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στο Κοινοβούλιο, προχώρησε ακόμα περισσότερο, ζητώντας την αποστολή στην Ελλάδα «γερμανών δημοσίων υπαλλήλων για να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας αποτελεσματικής χρηματοπιστωτικής διοίκησης».

Το ίδιο αίτημα, εξάλλου, διατύπωσε και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Φίλιπ Ρέσλερ.
Δεν φτάσαμε ακόμα εκεί, αλλά η συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου προβλέπει «τη μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα μιας αποστολής της Κομισιόν» για να ελέγχει και να επιβλέπει τον ισολογισμό, καθώς και «μια ενισχυμένη παρουσία της τρόικας για να επιβλέπει σε μόνιμη βάση την εξυπηρέτηση του χρέους».
Τα κεφάλαια που μεταφέρθηκαν στο πλαίσιο της βοήθειας θα τοποθετηθούν σ’ έναν κλειστό λογαριασμό, στον οποίο μόνο η τρόικα θα έχει πρόσβαση και όχι η ελληνική κυβέρνηση.

Ο λογαριασμός αυτός θα χρησιμεύσει αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του εθνικού χρέους και όχι για την πληρωμή των μισθών και των συντάξεων.

Τα νέα ομόλογα του ελληνικού κράτους δεν θα υπόκεινται πλέον στον ελληνικό νόμο, αλλά στον βρετανικό…

Και σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ της Αθήνας και των ιδιωτών πιστωτών της, αυτή θα κρίνεται στο Λουξεμβούργο και όχι στην Ελλάδα… Δεν είναι ακόμα επίσημο, αλλά όλα δείχνουν ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι πια κυρίαρχο κράτος.
Σιωπηρά, η Ευρωπαϊκή Ένωση πέρασε σε ένα νέο στάδιο.

Στο εξής, τα δυνατά κράτη (εκείνα που έχουν «τριπλό Α» συν η Γαλλία) απαιτούν από όλα τα υπόλοιπα, ιδιαίτερα τις χώρες της περιφέρειας, να αλλάξουν καθεστώς.

Δεν πρόκειται ακριβώς για καθεστώς αποικίας, όμως μοιάζει πολύ μ’ ένα είδος διοίκησης το οποίο οι μεγάλες δυνάμεις εφάρμοζαν την αποικιοκρατική περίοδο, το προτεκτοράτο.
Για τους αποικιοκράτες, το προτεκτοράτο ήταν ένας τρόπος να επεκτείνουν την πολιτική και διοικητική τους επιρροή και να θέτουν υπό επιτήρηση ξένα εδάφη από τα οποία επιθυμούσαν να αρπάξουν τα πλούτη τους, χωρίς, ωστόσο, να επιβαρυνθούν με τα μειονεκτήματα και τα έξοδα που προϋποθέτει μια ξεκάθαρη προσάρτηση.

Η διαφορά με την αποικία είναι ότι «το προστατευόμενο κράτος» διατηρεί επίσημα τους θεσμούς του, αλλά παραχωρεί στην «προστάτιδα δύναμη» την εξωτερική του πολιτική και κυρίως την οικονομία του και το εξωτερικό εμπόριο.
Σ’ ένα τέτοιο πλαίσιο παρακολουθούμε, στους κόλπους της Ε.Ε. και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης, από την αρχή (το 2008) της χρηματοπιστωτικής κρίσης, την εμφανή απώλεια της κυριαρχίας των πιο αδύναμων κρατών.

Είναι η προκαταρτική φάση, πριν από το θλιβερό τελικό στάδιο του «ευρωπαϊκού προτεκτοράτου», για το οποίο ωριμάζει η Ελλάδα.
Τον Σεπτέμβριο του 2001, η Άνγκελα Μέρκελ πρότεινε ένα νέο πρότυπο, την «marktkonforme demokratie» (δημοκρατία συμβατή με την αγορά), το οποίο προσδιόρισε κάπως έτσι :

«Η κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού είναι προνόμιο του Κοινοβουλίου, πρέπει όμως να βρούμε τρόπους, ώστε η δημοκρατική αυτή απαίτηση να είναι συμβατή με τις επιταγές της αγοράς».

[4] Η αγορά είναι πλέον το σημείο αναφοράς : τις εκλογικές αποφάσεις δεν τις παίρνουν πια οι πολίτες αλλά τα χρηματιστήρια, οι τράπεζες και οι κερδοσκόποι. [5]
Η νέα αυτή αντιδημοκρατική φιλοσοφία κερδίζει σιγά σιγά την Ευρώπη.

Μεταφράζεται σε νόμους και συνθήκες που περιορίζουν όλο και περισσότερο το περιθώριο ελιγμών των κυβερνήσεων και λειτουργούν ως «αυτόματος πιλότος» για να καθυποτάξουν τις κοινωνίες και να τις οδηγήσουν με υφέρποντα και μυστικό τρόπο προς μια ομόσπονδη Ευρώπη.

Από αυτήν την άποψη, η τιμωρία της Ελλάδας είναι το μοντέλο που απειλεί κάθε απείθαρχη ευρωπαϊκή χώρα. Και θα γίνει και επίσημα κανόνας τον ερχόμενο Ιούλιο, όταν επικυρωθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM – Μόνιμο Ταμείο Διάσωσης).
Σχεδιασμένο από την Άνγκελα Μέρκελ και επικυρωμένο από τον Νικολά Σαρκοζί, το ESM είναι μια νέα διακυβερνητική οργάνωση, ένα είδος ευρωπαϊκού ΔΝΤ. Για την ώρα, περνά προς επικύρωση από τα εθνικά κοινοβούλια, χωρίς δημόσιο διάλογο, [6] παρ’ όλο που, εξαιτίας των χαρακτηριστικών του, μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στους πολίτες. Πράγματι, το ESM προβλέπει χρηματοπιστωτική βοήθεια σε χώρες που την έχουν ανάγκη, υπό την προϋπόθεση να παραχωρήσουν ένα μέρος της κυριαρχίας τους, αποδεχόμενες την εποπτεία της ευρωπαϊκής τρόικας και υιοθετώντας αδίστακτα σχέδια προσαρμογής.

Το ESΜ είναι δομικά τμήμα του «Φορολογικού Συμφώνου», που υιοθετήθηκε στις 30 Ιανουαρίου από 25 από τους 27 αρχηγούς κρατών της ΕΕ. Το πραγματικό όνομα του τρομερού αυτού συμφώνου είναι «Συνθήκη για τη σταθερότητα, τον συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση» [7] και είναι επίσης αποτέλεσμα μιας γερμανικής απαίτησης.

Θα υποχρεώνει τα κράτη που το υπογράφουν να εγγράφουν στο Σύνταγμά τους (ή τουλάχιστον σε έναν νόμο) τον περίφημο «χρυσό κανόνα» για τη διατήρηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού σε ποσοστό μικρότερο από το 5% του ΑΕΠ.

Οι χώρες που δεν θα σέβονται αυτόν τον περιορισμό θα βρίσκονται υπόλογες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και θα υφίστανται σοβαρές κυρώσεις.
Ο Καρλ Μαρξ διαβεβαίωνε ότι στη βιομηχανική εποχή οι κυβερνήσεις ήταν απλώς τα διοικητικά συμβούλια της μπουρζουαζίας.

Παραφράζοντάς τον, θα μπορούσαμε να πούμε ότι σήμερα, στην εποχή της «Ευρώπης του “λιταρχισμού”» [8] της Άνγκελα Μέρκελ, οι κυβερνήσεις γίνονται τα διοικητικά συμβούλια των αγορών. Ως πότε ;

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

"Mαύρες" οι εκτιμήσεις των ξένων για Ελλάδα


Οι οικονομικοί αναλυτές διεθνώς, έχουν τελείως διαφορετική γνώμη από την ελληνική κυβέρνηση και επ'ουδενί ... ποανηγυρίζουν για την ελληνική χρεοκοπία. Οι αναλυτές του εξειδικευμένου πρακτορείου MarketWatch και την εφημερίδα Wall Street Journal τόνιζαν πως η Ελλάδα «δεν έχει βγει ακόμα από το πρόβλημα. Η συμφωνία ( bond swap) επ’ ουδενί δεν αμβλύνει τους φόβους ότι η χώρα μας μπορεί τελικώς να χρειαστεί κι ένα ακόμα, τρίτο κατά σειρά, πρόγραμμα «διάσωσης» κυρίως γιατί τα εγγενή προβλήματα της οικονομίας της, με πρώτο την έλλειψη αναπτυξιακών προοπτικών, παραμένουν άλυτα".

Μάλιστα εστιάζουν στην κρίσιμη περίοδο 2015-2020 (φαντασθείτε σε ποια χρονομηχανή που μας έριξαν οι κυβερνώντες από το 2009), λέγοντας πως τότε είναι που θα χρειαστεί η Ελλάδα νέα βοήθεια.

Ανάλογες προβλέψεις κάνουν και οι ειδικοί που σχολίασαν τις εξελίξεις στο REUTERS TV, όπου η … γενική ιδέα ήταν το ότι η «ελληνική χρεοκοπία δεν είναι λόγος για πανηγυρισμούς στην Ευρωζώνη».

Νωρίτερα και το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στην ηλεκτρονική του έκδοση, επικαλούμενο τις εκτιμήσεις κορυφαίου οικονομολόγου, σχολίαζε πως η μεγάλη κρίση στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμη, ενώ η εξέλιξη του PSI+ θα αποτελέσει μεγάλο βάρος στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων.

Τέλος, ο αμερικανικός οίκος JP Morgan κάνει λόγο για «πιέσεις ρευστότητας πριν το 2014 στην Ελλάδα, και παρά το PSI». Μάλιστα υποστηρίζει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αναμένεται να αποτελέσει περισσότερο ένα μακροχρόνιο πολιτικό ζήτημα, παρά ένα βραχυχρόνιο πρόβλημα συνδεδεμένο με τις αγορές.

Εξαιρετικά επιφυλακτικός για το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI+) εμφανίστηκε και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μοχάμεντ ελ Ερίαν, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως. Ο οποίος υποστηρίζει ότι παρά την συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI+ «το ελληνικό χρέος παραμένει αρκετά υψηλό και τα προβλήματα της Ευρωζώνης δεν έχουν επιλυθεί».

Για να συμπληρώσει πως «… έρχεται κι άλλη αναδιάρθρωση χρέους, κι άλλο PSI, στην επόμενη στροφή του δρόμου για την Ευρώπη»!

Το ΥΠΟΙΚ προχωρά σε ηλεκτρονικό "φακέλωμα" των φορολογουμένων

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών θα προχωρήσει στο «φακέλωμα» των φορολογούμενων. Στόχος της υπηρεσίας είναι να ξέρει ανά πάσα στιγμή, τα ποσά που έχουν, αλλά και πού τα έχουν, για να μπορεί χωρίς δεύτερη κουβέντα να προχωρά σε ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων, καταθέσεων, μετρητών και ομολόγων, προκειμένου να πληρωθούν οι οφειλές τους στο Δημόσιο.
Όπως γράφει η εφημερίδα «Άποψη», τις επόμενες εβδομάδες οι φορολογούμενοι θα λάβουν τα «μπιλιετάκια» του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία θα τους ζητούν να δηλώσουν τα πάντα στο νέο έντυπο περιουσιολογίου.

Ένας «Μεγάλος Αδελφός», θα αντλεί συνεχώς στοιχεία από τράπεζες και εφορίες και θα ανταλλάσσει πληροφορίες με την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Έτσι, η ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών θα έχει τους πάντες φακελωμένους και όχι μόνο θα ξέρει πόσα έχουν και πού τα έχουν, αλλά θα μπορεί να διατάζει ρευστοποιήσεις στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι δεν ανταποκρίνονται στις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Κουρέψτε τους! Έως 400.000 ευρώ αναδρομικά διεκδικούν βουλευτές!

 

09/03/2012, Τομέας:ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Blog.gr Facebook

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με μία πρώτη απόφασή του έκρινε ότι οι βουλευτές
πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές δεν δικαιούνται αναδρομικές διαφορές αποδοχών.

Σημειώνεται πάντως ότι μόνο 43 βουλευτές παραιτήθηκαν της διεκδίκησης από τους περίπου 150 που έχουν προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια και διεκδικούν, με το νόμιμο τόκο, τις διαφορές των αποδοχών τους, που δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.

Κατά μέσο όρο, με την κάθε αγωγή τους οι βουλευτές διεκδικούν 250.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό, καθώς τα χρηματικά ποσά κυμαίνονται ανάλογα με το πόσες αγωγές έχει καταθέσει ο κάθε βουλευτής και με τα χρόνια που διετέλεσε βουλευτής.

Στις αγωγές τους, οι βουλευτές επικαλούνται ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές επιταγές με τις οποίες καθιερώνεται η αρχή της διάκρισης των τριών λειτουργιών (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής), οι οποίες μεταξύ τους είναι ισοδύναμες και ισότιμες. Παράλληλα, ο κάθε βουλευτής διεκδικεί και αποζημίωση 10.000 ευρώ, για την ηθική βλάβη που υπέστη από την μη αναπροσαρμογή των αποδοχών του.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με την υπ΄ αριθμ. 13/2012 απόφασή του, απέρριψε την έφεση του πρώην βουλευτή της ΝΔ Ευγένιου Χαϊτίδη (με βουλευτική θητεία στο διάστημα 1993 - 2004) ενώ αντίθετα έκανε δεκτή την έφεση του Δημοσίου κατά της πρωτόδικης απόφασης που τον είχε δικαιώσει, μερικά.

Ο πρώην βουλευτής διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο 401.152,82 ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει τη διαφορά της βουλευτικής αποζημίωσης με τις μηνιαίες αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που ανέρχεται στα 10.271,46 ευρώ.

Οι εφέτες έκριναν καταρχήν ότι «η καταβαλλόμενη στους βουλευτές κατά μήνα αποζημίωση δεν έχει τα εννοιολογικά στοιχεία του μισθού, που αποτελεί χρηματική κατά κανόνα αντιπαροχή, καταβαλλόμενη στον εργαζόμενο για ορισμένη εργασία από το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που οφείλεται από την παροχή της, αλλά αποβλέπει στην κάλυψη των οικονομικών συνεπειών από την απομάκρυνση του βουλευτή από τον επαγγελματικό και βιοποριστικό γενικά έργο του και την αποκλειστική του απασχόληση με το λειτούργημά του».

Ακόμη υπογραμμίζουν ότι η εφάπαξ έκτακτη παροχή, που έλαβαν οι δικαστικοί λειτουργοί (2003-2007) και εξομοιώνονται οι αποδοχές τους με αυτές του προέδρου του ΕΕΤΤ, είναι ανεξάρτητη και δεν συνδέεται με το μισθολόγιο των δικαστών.

Έτσι, κρίθηκε ότι η επέκταση της επίμαχης παροχής στους βουλευτές «συνιστά ανεπίτρεπτη άσκηση νομοθετικού έργου», καθώς ο νομοθέτης κατά πρώτον είχε την πρόθεση να αναγνωριστούν οι απολαβές αυτές προς τους δικαστικούς για συγκεκριμένους λόγους, ενώ κατά δεύτερον «είχε την πρόθεση να αποκλείσει άλλες κατηγορίες λειτουργών, οι αποδοχές των οποίων συναρτώνται με το ύψος των μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού» (δηλαδή τους βουλευτές).

Κατόπιν αυτών, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι αβάσιμα ο πρώην βουλευτής ζητεί την διαφορά των αποδοχών του με αυτές του προέδρου του ΕΕΤΤ. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου μειοψήφησε.

Ποιοι παραιτήθηκαν της διεκδίκησης

Από τους 150 και πλέον βουλευτές, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές που έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη και διεκδικούν αναδρομικά παραιτήθηκαν από τις αγωγές τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, μέχρι στιγμής, μόνο οι 43.

  • Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκαν οι Λεων. Τζανής, Πυθαγόρας Βαρδίκος, Γεωργ. Κατηφόρης, Μαρία Ματσούκα (ευρωβουλευτής), Αλ. Βούλγαρης, Μυρσίνη Ζορμπά (ευρωβουλευτής), Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος, Ελισάβετ Παπαζώη, Γεωργ. Δρυς, Στεφ. Μανίκας, Αλεξ. Μπαλτάς, Δημ. Κουλουριάνος, Γ. Κίρκος, Γ. Πασχαλίδης, Εμμ. Μαστοράκης (ευρωβουλευτής) και Χρ. Θεοδώρου.
  • Από τη ΝΔ παραιτήθηκαν οι Μιχ. Λιάπης, Ιωάννης Πλακιωτάκης, Γεωργ.Μουτζουρίδης, Γεωργ. Κωνσταντόπουλος, Θεοδ. Σολδάτος, Αποστ. Σταύρου, Κων.Τσιπλάκης, Αθαν. Βαρίνος, Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεωργ. Καλατζής, Αντ. Φούσας, Ζωή Μακρή, Χρυσή Καρύδη, Π. Αλιβιζάτος, Ξενοφ. Βεργίνης, Σταυρ. Παπαδόπουλος, Γιαν. Μανώλης, Βασ. Κορκολόπουλος, Αναστ. Λιάσκος, Μιχ. Μπεκίρης, Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, Αντ. Μπέζας, Σταυρ. Κελέτσης και Δημ. Γαλαμάτης.
  • Από το ΛΑΟΣ, παραιτήθηκε ο Αλ. Χρυσανθακόπουλος (1996 έως 2004, στο ΠΑΣΟΚ και από το 2009, στο ΛΑΟΣ), ενώ από το ΔΗΚΚΙ ο ευρωβουλευτής Εμμ. Μπακόπουλος, όπως και η χήρα και κόρη του Παν. Κοτσώνη (Συνασπισμός και ΚΚΕ).
  • Δεν αποκλείεται τέλος ορισμένοι βουλευτές να έχουν καταθέσει παραιτήσεις και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας