ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Μία ακόμη επένδυση φεύγει από την Ελλάδα και πάει στην Τουρκία

Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί για να διώξει επενδυτές από την χώρα και να τους στείλει σε γειτονικές χώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία «Geo-Vet», η οποία επρόκειτο να πραγματοποιήσει επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ εξόρυξης ζεόλιθου στην περιοχή της Ορεστιάδας στον βόρειο Έβρο και στην οποία θα απασχολούνταν 100 εργαζόμενοι δυστυχώς «ανοίγει πανιά» για την Τουρκία.
Αφού η εταιρεία υπέγραψε πριν από κάποιο χρονικό διάστημα σύμβαση με την Αποκεντρωμένη
Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, διαπίστωσε ότι η διαδικασία σταμάτησε με παρέμβαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη, ο οποίος προέκρινε τελικά τη διενέργεια διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού γιατί πολύ απλά στην Ελλάδα έχουμε την πολυτέλεια να καθυστερούμε την ανάπτυξη της περιφέρειας….

Έτσι η εταιρεία αποφάσισε να φύγει για την Τουρκία όπου οι διαδικασίες πραγματοποιούνται με
μεγαλύτερη ευκολία χωρίς τις γνωστές ασυνεννοησίες της ελληνικής γραφειοκρατίας. Αυτά γιατί κάποιοι απορούν γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να αναπτυχτεί

Kύμα ψυχικής νοσηρότητας απλώνει τα δίχτυα του στους Έλληνες με πρώτους τους άνεργους

Ανησυχητικά είναι τα συμπεράσματα του 1ου Συνεδρίου Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων για την αύξηση των ψυχικά ασθενών την τελευταία τριετία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το news247.gr, σε έρευνα που παρουσίασε στο συνέδριο ο Γιάννης Χιώτης, ειδικευόμενος ψυχίατρος στον Ευαγγελισμό, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει παρατηρηθεί αύξηση, σε ποσοστό 118%, των ασθενών με αντιδραστική κατάθλιψη την τριετία 2008-20011.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, σε σχέση με το μορφωτικό επίπεδο των ψυχικά νοσούντων, έχει παρατηρηθεί μία αύξηση της τάξης του 134% των ασθενών που είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων, ενώ η αύξηση αριθμού των εργαζόμενων ασθενών είναι της τάξης του 165%.

Το ποσοστό των ανέργων και των απόρων ασθενών έχει αυξηθεί σε ποσοστό 75% και όσον αφορά τα ηλικιακά χαρακτηριστικά των ασθενών, στις ηλικίες άνω των 50, δηλαδή μεταξύ αυτών που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο, έχει παρατηρηθεί αύξηση της τάξης του 44%. Αντίστοιχη αύξηση, 45%, έχει παρατηρηθεί μεταξύ των συνταξιούχων ασθενών, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Χιώτης αναμένεται περαιτέρω αύξηση του ποσοστού το προσεχές διάστημα, ύστερα από τις επερχόμενες περικοπές στις συντάξεις.

"Οι ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου και οι υποχρεώσεις του επιβάλλεται να αντιμετωπίζονται ατομικά και όχι οριζόντια, κλαδικά, ηλικιακά ή ρατσιστικά. Τα αισθήματα της αδικίας που δημιουργούνται από την αδιάκριτα κακή μεταχείριση των πολλών ή τη διακριτά ευνοϊκή μεταχείριση των λίγων αποσταθεροποιούν τον κοινωνικό ιστό και έχουν νοσηρές επιπτώσεις στους καθημερινούς ανθρώπους" τόνισε ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος, πρόεδρος του Συνεδρίου και διευθυντής του ψυχιατρικού τομέα ΓΝΑ Ευαγγελισμός, όπου έχει παρατηρηθεί δραματική αύξηση, κατά 92%, των ψυχικά ασθενών που επισκέπτονται τα ιατρεία τα τελευταία τρία χρόνια, εμφανίζοντας συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους, πανικού, όπως επίσης και τάσεις αυτοκτονίας, λόγω της κρίσης.

"Ο χώρος απασχόλησης του ψυχιάτρου είναι φανερό πλέον ότι δεν είναι τα άσυλα και τα νοσοκομεία, αλλά κυρίως οι χώροι εργασίας, διημέρευσης και ανάπαυσης των ανθρώπων" πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος, επεσήμανε ότι στις ομάδες υψηλού κινδύνου εμφάνισης ψυχικών νοσημάτων ανήκουν όχι μόνο οι άνεργοι, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της επαπειλούμενης ανεργίας, όσοι έχουν δάνεια και χρέη, γυναίκες, ασθενείς με χρόνια ψυχικά προβλήματα, όπως επίσης και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι φαίνεται να πλήττονται ιδιαίτερα από τις συνέπειες της κρίσης σε ψυχικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριόπουλο, οι πιο εμφανείς επιπτώσεις της κρίσης είναι η αύξηση ψυχικών διαταραχών, όπως η κατάθλιψη, η κατάχρηση ουσιών, οι τάσεις αυτοκτονίας, η θνησιμότητα από ισχαιμική καρδιοπάθεια, τα αναπνευστικά προβλήματα, οι ηπατικές νόσοι που επηρεάζουν κυρίως τις χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για πρόωρη θνησιμότητα και νοσηρότητα.

Υπογράμμισε επίσης ότι το πρώτο εξάμηνο του 2011 σημειώθηκε αύξηση 40% των αυτοκτονιών σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010, ενώ όπως είπε, πάνω από το 4% του πληθυσμού έχει κάποιο βαθμό εξάρτησης από ουσίες. Έκανε επιπλέον γνωστό ότι έχει παρατηρηθεί, σε ποσοστό 35%, αύξηση της χρήσης αντικαταθλιπτικών χαπιών σε σχέση με το 2006.

Στάση πληρωμών ανά πάσα στιγμή - Τα χρήματα του νέου πακέτου προορίζονται αποκλειστικά για το χρέος!

Από τούδε και στο εξής η Ελλάδα θα βρίσκεται συνεχώς υπό την απειλή εσωτερικής στάσης πληρωμών. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ημερησία", στο πλαίσιο των όρων για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος απο το Eurogroup, η κάλυψη των ελλειμμάτων θα είναι αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων, καθώς δεν επιτρέπονται άμεσα εσωτερικές ανακατανομές της βοήθειας που παίρνει η χώρα για την κάλυψη πρόσθετων αναγκών, που τυχόν προκύψουν, ακόμη κι αν αυτές αφορούν στην πληρωμή μισθών και συντάξεων!

Αυτό σημαίνει ότι είναι αναγκαστική η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, ωστε το δημόσιο να καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του.

Σύμφωνα επίσης με το δημοσίευμα, "κλειδί" για την αίσια έκβαση στο Εurogroup της Δευτέρας είναι η έγκριση της σύστασης ειδικού λογαριασμού, τον οποίο όπως όλα δείχνουν αποδέχεται η ελληνική πλευρά, όπου θα δεσμευθούν τα κεφάλαια του νέου πακέτου εκτός ελληνικής δικαιοδοσίας.

Η ΕΕ θα επιβάλλει να εκταμιεύονται κατ' απόλυτη προτεραιότητα τα χρήματα που προορίζονται για αποπληρωμή των εξωτερικών υποχρεώσεων της χώρας, ενώ για την κάλυψη τυχόν αποκλίσεων δεν θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης εκταμίευσης χωρίς την έγκριση της τρόικας, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης το ενδεχόμενο εσωτερική στάσης πληρωμών, αναπάσα στιγμή.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ζ. Κλ. Γιούνκερ: Απέχουμε πολύ από μια συνολική συμφωνία, ας κλείσουμε το PSI, ως τη Δευτέρα


Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επανέλαβε σήμερα ότι είναι ανάγκη να επιτευχθεί μια συμφωνία την Δευτέρα για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, αποκλείοντας την πιθανότητα να ζητηθούν και νέες γραπτές δεσμεύσεις από τους Έλληνες πολιτικούς.


“Είναι μεγάλη ανάγκη να επιτευχθεί μια συμφωνία τουλάχιστον για το PSI (το λεγόμενο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους) στη σύνοδο της Δευτέρας”, είπε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λουξεμβούργο.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν την Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν αν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για την έγκριση του νέου σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας, που περιλαμβάνει το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ και μια νέα δανειακή σύμβαση ύψους 130 δισ. ευρώ.


Εκτός από τη συμφωνία για τη διαγραφή του χρέους, ο Γιούνκερ είπε ότι θα ήταν “φρόνιμο, συνετό και επιθυμητό να συμφωνήσουμε στο περίγραμμα του δευτέρου προγράμματος”.

Παρά τις απαιτήσεις ορισμένων χωρών της ευρωζώνης, ο Γιούνκερ είπε ότι δεν προτίθεται να ζητήσει νέες δεσμεύσεις από την Αθήνα, όπως ενυπόγραφες επιστολές από τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων. “Δεν θα διαπραγματευτώ με την άκρα αριστερά και την άκρα δεξιά”, είπε χαρακτηριστικά.

Παραδέχτηκε ωστόσο ότι πρέπει ακόμη να γίνει δουλειά και ότι το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας δεν θα μειώσει το χρέος της χώρας στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, όπως προβλεπόταν. “Βρισκόμαστε ακόμη μακριά, όμως όλες οι συζητήσεις από τώρα μέχρι το βράδυ της Κυριακής θα πρέπει να μας οδηγούν προς αυτό το στόχο”, κατέληξε.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Nigel Farage για Ελλάδα : «Σε ότι αφορά το χάος δεν έχετε δει τίποτα ακόμη»



Λάβρος για άλλη μια φορά ο Βρετανός ευρωβουλευτής Nigel Farage κατά της τρόικα και της Ελληνικής κυβέρνησης Παπαδήμου μιλώντας σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο.

Ο Farage είπε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα δεν έχει πια Δημοκρατία, αλλά ένα διορισμένο πρωθυπουργό από την τρόικα, ότι αν βρισκόταν στην Αθήνα θα είχε με τους διαδηλωτές, ενώ κάνοντας μια πρόβλεψη για το προσεχές μέλλον της Ελλάδας δήλωσε πως ο κόσμος δεν δει τίποτα ακόμη.

«Τα μέτρα αυτά σύρουν την Ελλάδα σε μια επανάσταση. Εάν δεν τα πάρετε πίσω και ελευθερώσετε την Ελλάδα στέλνοντάς την στην δραχμή τότε θα δείτε κάτι πολύ μα πάρα πολύ άσχημο», κατέληξε ο Βρετανός ευρωβουλευτής.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Πόσα χρήματα ξοδεύει το Δημόσιο για ενοίκια Δημοσίων κτιρίων

Blog.gr Facebook

Στα 155,77 εκατομμύρια ευρώ εκτιμά το Υπουργείο Οικονομικών ότι ανέρχεται η δαπάνη για πληρωμή μισθωμάτων υπουργείων, Περιφερειών και Περιφερειακών Υπηρεσιών το 2011, όπως προκύπτει από στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υφυπουργό Ιωάννη Μουρμούρα, για το κόστος στέγασης Δημοσίων Υπηρεσιών σε ενοικιαζόμενα κτήρια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται σε ηλεκτρονικό αρχείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης, όπως αυτό έχει ενημερωθεί έως σήμερα, για τη στέγαση υπηρεσιών της Κεντρικής Κυβέρνησης, υφίστανται 2.639 συμβάσεις μίσθωσης.
Για το σύνολο των συμβάσεων αυτών, το άθροισμα των μισθωμάτων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν κατά την ημερομηνία σύναψης των συμβάσεων, ανέρχεται, ετησίως, στο ποσό των 108.041.049,89 ευρώ. Στο ποσό αυτό όμως δεν έχουν υπολογιστεί ούτε η προβλεπόμενη στη μισθωτήρια σύμβαση ετήσια αναπροσαρμογή ούτε και η μείωση του 20%.
Ο κ. Μουρμούρας ενημερώνει ότι η δαπάνη για πληρωμή μισθωμάτων των υπουργείων, Περιφερειών και Περιφερειακών Υπηρεσιών ανήλθε, το 2009, σε 178,16 εκατ. ευρώ και το 2010, σε 169,70 εκατ. ευρώ. Για το 2011, τα στοιχεία για τις πληρωμές έως 31.10.2011 δείχνουν ότι η δαπάνη ανήλθε σε 90,73 εκατ. ευρώ και η εκτίμηση του υπουργείου είναι ότι, έως το τέλος του 2011, θα ανέλθει στα 155,77 εκατομμύρια ευρώ.
Τα ποσά δείχνουν μείωση της δαπάνης σε ποσοστό 4,75%, το 2010 και μείωση 8,21%, το 2011. Ο υφυπουργός Οικονομικών επικαλείται εκτιμήσεις του υπουργείου ότι η δαπάνη για τα μισθώματα κτηρίων θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο το 2012, στη βάση του νόμου 4024/2011, με τον οποίο προβλέπεται συστέγαση δημοσίων υπηρεσιών προς επίτευξη μισθώματος κατά 50% τουλάχιστον μικρότερου του συνόλου των ήδη επιμέρους καταβαλλομένων μισθωμάτων.
Το έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Κώστα Μουσουρούλη, ο οποίος έχει ζητήσει να ενημερωθεί ποιο είναι το κόστος της δαπάνης που κατέβαλε το δημόσιο για τη στέγαση των υπηρεσιών του και των ΝΠΔΔ, το 2010 και το 2011.


Eπιβεβαίωση από ΥΠΕΘΑ: Πως μπορεί μέσω Μνημονίου να κατάσχεται ιδιωτική περιουσία!


Επιβεβαιώνει πλήρως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του defencenet.gr για την δημιουργία επιτροπής επιτάξεων. Η απόφαση υπογράφηκε στις 23 Ιανουαρίου, αλλά δημοσιεύθηκε μόλις την Τρίτη στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δύο ημέρες μετά την υπογραφή του Μνημονίου και δίνει την δυνατότητα στο κράτος να προχωρά σε αναγκαστικά απαλλοτριώσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας των πολιτών βάζοντας κατ’αυτό τον τρόπο το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, κινητής και ακίνητης, υπό επίταξη, δηλαδή αναγκαστική απαλλοτρίωση με κάποια αποζημίωση.

Η διαδικασία είναι πολύ συγκεκριμένη: Θα συνεδριάζει η Επιτροπή, θα αποφασίζει ότι το τάδε ακίνητο πρέπει να επιταχθεί και να τεθεί στην κυριότητα του κράτους, έναντι μιας συμβολικής αποζημίωσης.

Εν συνεχεία και αν κάτι «έχει πάει στραβά» και δεν υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης του χρέους (να είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα φροντίσουν «να μην πάει καλά» για να αναλάβει έργο η τρόϊκα), ενεργοποιείται το Μνημόνιο και οι δανειστές που έχουν δικαίωμα επί της δημόσιας περιουσίας, απαιτούν από το δημόσιο, το οποίο ούτως άλως θα ελέγχουν απόλυτα, να προχωρά σε αναγκαστική επίταξη "Για εθνικούς λόγους" συγκεκριμένης κινητής ή ακίνητης περιουσίας και να αποκτούν στην κυριότητα του ακινήτου ή της κινητής περιουσίας η οποία θα είναι πλέον δημόσια! Και όταν λέμε κινητής εννοούμε π.χ. πλοία!

Πιστεύει κανείς ότι «Όλα θα πάνε καλά» και θα έχουμε από το 2014 ρυθμούς ανάπτυξης της Οικονομίας της τάξεως του 4-7% ετησίως για να μην υπάρξει ο κίνδυνος των αναγκαστικών κατασχέσεων;

Η απάντηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στο δημοσίευμα μεταξύ άλλων ότι «Η προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών των επιτασσόμενων κινητών και ακινήτων εντάσσεται στις αρμοδιότητες των Διοικητικών Επιτροπών Στρατιωτικών Επιτάξεων, μεταξύ των οποίων και στην Διοικητική Επιτροπή Στρατιωτικών Επιτάξεων Πρωτεύουσας του Κράτους (ΔΕΣΕΠΚ). Η θητεία των μελών της προαναφερόμενης Διοικητική Επιτροπή Στρατιωτικών Επιτάξεων Πρωτεύουσας του Κράτους (ΔΕΣΕΠΚ) είναι ετήσια και τα μέλη της ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ή του Υφυπουργού σε περίπτωση μεταβίβασης της αντίστοιχης αρμοδιότητας».

Δηλαδή απλά εναπόκειται στο κράτος – το οποίο βέβαια θα ελέγχεται πλήρως από την τρόϊκα βάσει του νέου Μνημονίου – να επιλέξει ποια κινητή η ακίνητη περιουσίας θα κατάσχει για να περιέλθει εν συνεχεία στις αποζημιώσεις της τρόϊκας!

Καταληκτικά η ανακοίνωση προσπαθεί αδέξια να διαψεύσει ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος με τα εξής λόγια:

«Κατόπιν των ανωτέρω, είναι ανάγκη να διευκρινιστεί ότι οποιαδήποτε απόπειρα να συνδεθεί μια τετριμμένη γραφειοκρατική διαδικασία, που επαναλαμβάνεται ετησίως τα τελευταία περίπου εκατό χρόνια, με την οικονομική συγκυρία, φανταστικούς κινδύνους και φαντάσματα του παρελθόντος, θεωρείται από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και εμένα προσωπικά, τουλάχιστον αμελής, αν όχι και ατυχής».

Φυσικά απόλυτα ηθελημένα παρακάμπτει την ουσία του δημοσιεύματος, η οποία δεν είναι η σύσταση της Επιτροπής Επιτάξεων, αλλά ο συνδυασμός της Επιτροπής Επιτάξεων και το νέο Μνημόνιο. Γιατί μέχρι τώρα, η Επιτροπή αφορούσε επίταξη-απαλλοτρίωση σε καιρό πολέμου. Μπορεί η επιτροπή να υπάρχει πολλά χρόνια, αλλά τώρα μπορεί α μετατραπεί ανά πάσα στιγμή σε εργαλείο αρπαγής της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Το Μμημόνιο πλέον είναι εδώ και αλλάζει τα πάντα, από την στιγμή που έχει αλωθεί το δημόσιο!

Τώρα αφορά σε περίοδο Μνημονίου, που δίνει την δυνατότητα στους ξένους δανειστές να κατάσχουν επί τόπου με απόφαση του δικαστηρίου του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, την οποία η ελληνική Πολιτεία είναι 100% υποχρεωμένη να αποδεχθεί, να κατάσχουν περιουσία του δημοσίου σε περίπτωση που δεν αποπληρωθούν εγκαίρως τα νέα δάνεια.

Και οι ξένοι θα έρθουν να πάρουν συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία έχουν στοχοποιήσει από τώρα: Ακίνητα-φιλέτα, δίκτυα που ανήκουν σε ιδιώτες, ακτοπλοϊα κλπ.

Και αυτή η επιτροπή μπορεί ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει σε κατάσχεση ιδιωτικής περιουσίας την οποία προηγουμένως θα έχει επιτάξει «για τις ανάγκες της πατρίδας»! Όλα αυτά τα ψήφισε την Κυριακή ο υφυπουργός κ. Κ.Σπηλιόπουλος. Ή μήπως δεν διάβασε, ούτε αυτός, τις 600+ σελίδες του Μνημονίου πριν τις ψηφίσει;

Πιερλουίτζι Μπερσάνι : «Ντρέπομαι για το πώς η Ευρώπη φέρεται στην Ελλάδα»

«Ντρέπομαι για το πώς η Ευρώπη φέρεται στην Ελλάδα, διότι μπορεί κανείς να ζητήσει από μια χώρα να βαδίσει προς τη δημοσιονομική πειθαρχία, όχι όμως να τη δολοφονήσει. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς μια τέτοια καταστροφή», δήλωσε ο γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος (το δεύτερο, σε μέγεθος, κόμμα, που στηρίζει την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι) Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

«Πολλοί από εκείνους που σήμερα ζητούν από την Ελλάδα ενάρετη συμπεριφορά, επωφελήθηκαν από τα ελαττώματα της χώρας και αποκόμισαν κέρδη από το ελληνικό χρέος» σημείωσε ο Π. Μπερσάνι.

«Όλα αυτά, τώρα, δεν μπορεί να τα πληρώσει ο απλός κόσμος» τόνισε ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος και πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να ξαναβρεί τα χαρακτηριστικά αλληλεγγύης της και από τα προοδευτικά κόμματα πρέπει να υψωθεί μια ισχυρή φωνή».
«Το σχέδιο που επιβάλλεται στην Ελλάδα οδηγεί σε αποτυχία και ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι το επινόησαν τα κόμματα της κεντροδεξιάς», ανέφερε από την πλευρά του, ο υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων των "Δημοκρατικών" Στέφανο Φασσίνα.

Μανώλης Γλέζος : «τα δάνεια του 1825 η Ελλάδα τα αποπλήρωσε πριν από 12 χρόνια» .

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά και στην ευρωπαϊκή ηγεσία εξαπέλυσε ο Μανώλης Γλέζος, σημειώνοντας ότι «τις αποφάσεις για τη χώρα δεν τις λαμβάνει η κυβέρνηση αλλά κάποιοι τεχνοκράτες και ξένοι πολιτικοί», ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στοιχειώδους δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στη νέα δανειακή σύμβαση, τα μέτρα της οποίας υπερψηφίστηκαν από το ελληνικό κοινοβούλιο την Κυριακή, ο κ. Γλέζος υπενθύμισε με νόημα ότι «τα δάνεια του 1825 η Ελλάδα τα αποπλήρωσε πριν από 12 χρόνια» κάνοντας λόγο για πολυετή δέσμευση του ελληνικού λαού, ενώ τόνισε ότι «όσο δανειζόμαστε θα είμαστε υπόδουλοι της Γερμανίας με αυτού του είδους τα τοκογλυφικά δάνεια».

«Η επιθετικότητα των Γερμανών και το άρθρο του μνημονίου που προβλέπει για το μη συμψηφισμό των χρεών αποτελούν άμεση αναγνώριση του γερμανικού χρέους προς την Ελλάδα» δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος, αναφερόμενος στις γερμανικές αποζημιώσεις.

Τέλος, ο κ. Γλέζος τάχθηκε υπέρ ενός εσωτερικού δανείου, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρέπει να γίνουν εκλογές. «Η εξουσία να περάσει στα χέρια αυτών που έχουν τη νωπή λαϊκή εντολή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα “Verboten οι εκλογές” του Σόιμπλε δεν θα περάσουν

 

i
Rate This
Quantcast

Οι Γερμανοί τρέμουν στην ιδέα μιας κυβέρνησης Σαμαρά με αριστερή αντιπολίτευση

Κάθε όριο πολιτικής θρασύτητας ξεπέρασε χθε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζητώντας ευθέως την αναστολή της δημοκρατίας στην Ελλάδα(!) και εκβιάζοντας τη Νέα Δημοκρατία να «δεσμευτεί πλήρως» στα μέτρα του δεύτερου Μνημονίου.

Σε ένα αυταρχικό παραλήρημα χωρίς προηγούμενο στη μεταπολεμική Ιστορία της Γερμανίας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τάχθηκε κατά της διεξαγωγής εκλογών στην Ελλάδα τον Απρίλιο, προ του φόβου να σχηματιστεί μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση από δυνάμεις της «άκρας Αριστεράς» και της «άκρας Δεξιάς», υποδεικνύοντάς μας ως φάρμακο το ιταλικό μοντέλο:



«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα μια λύση τύπου Μόντι, αλλά, αν δεν κάνουν αυτό οι Ελληνες, τότε θα πρέπει να βρουν μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Μετά το σχηματισμό μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα εφαρμόσει τα μέτρα, στη συνέχεια θα μπορούσε να λειτουργήσει και πάλι η κανονική δημοκρατική διαδικασία (sic!!) με τις επιπτώσεις που έχουμε δει στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες(!)».

Με άλλα λόγια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μάς κάνει χάρη που ανέχεται τη Δημοκρατία στη χώρα μας (σ.σ.: μήπως και στη δική του;) θεωρώντας το συγκεκριμένο πολίτευμα έως και… επιβλαβές – για τα συμφέροντα της Γερμανίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Στην απαράδεκτη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό SWR, ο Σόιμπλε κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν έχει δεσμευτεί με σαφήνεια στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του σχεδίου περικοπών σε περίπτωση εκλογικής της νίκης («προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αν δεν κάνω λάθος», είπε απαξιωτικά) καλώντας τη μάλιστα να μην ψαρεύει ψήφους με υπονοούμενα για χαλάρωση των σκληρών μέτρων.

Ο χερ Σόιμπλε δεν παρέλειψε να κουνήσει το δάχτυλο και στην Αριστερά, εκφράζοντας αμφιβολία «αν όλα τα ελληνικά κόμματα έχουν συνειδητοποιήσει την ευθύνη τους για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα».

Στη γραμμή Σόιμπλε κινήθηκε και το… πρότυπό του. Σε συνέντευξη στο Sky Italia, ο Μάριο Μόντι κάλεσε την Ελλάδα να μην κάνει πρόωρες εκλογές αλλά να εξαντλήσει την τετραετία με μια κυβέρνηση τεχνοκρατών σαν τη δική του, που «θα εφαρμόσει αποτελεσματικότερα τις πολιτικές εξυγίανσης».

Όλο αυτό το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι που παίζει η Γερμανία με την Ελλάδα (κι όλοι καταλαβαίνουμε ποιος είναι ποιος) θυμίζει άλλες εποχές.

Εκείνες τις περιόδους όπου οι αποικιοκράτες έκαναν ότι ήθελαν στους ιθαγενείς, καθόριζαν τις ζωές τους, έκλεβαν το παραγωγικό τους πλούτο και ενίοτε τους «καθάριζαν» κιόλας.

Καμιά φορά τους ξεγελούσαν και με κανένα καθρεφτάκι που γυαλίζει.

Όμως, οι συνεχείς απαιτήσεις της τρόικας και ειδικά η ωμή παρέμβαση στην πολιτική κατάσταση της χώρας, δεν έχει προηγούμενο. Ή μάλλον έχει, όταν η Ελλάδα ήταν και επισήμως προτεκτοράτο των Αμερικανών. Που αποφάσιζαν πότε και ποιος θα κυβερνήσει.

Οι Γερμανοί είναι φανερό ότι τρέμουν στην ιδέα των εκλογών στην Ελλάδα διότι είναι σίγουρο ότι και η νέα κυβέρνηση και η νέα αντιπολίτευση θα είναι σφόδρα αντιμνημονιακές.

Ο μεν Αντώνης Σαμαράς θα κάνει ότι είναι δυνατό για να αλλάξει τους σκληρούς όρους του παιχνιδιού τα δε κόμματα της Αριστεράς θα σηκώσουν μπαϊράκι και θα βγάλουν τον κόσμο στο δρόμο.

Βλέπει ο Σόιμπλε τις ελληνικές δημοσκοπήσεις και τρέμει στην ιδέα να πρέπει να… συνομιλήσει με την Παπαρήγα, τον Τσίπρα ή τον Κουβέλη που θα είναι αντιπολίτευση.

Τρέμει όμως και στην ιδέα να προσπαθεί να αλλάξει μυαλά στο ξεροκέφαλο καλαματιανό κεφάλι. Γι’ αυτό και η επίθεση με έμμεσο τρόπο στον πρόεδρο της ΝΔ αλλά και η σχεδόν απροκάλυπτη προτροπή να μην πάει η Ελλάδα σε εκλογές.

Μόνο «Φερμπότεν εκλογές» δε μας έχει φωνάξει η Γερμανία. Και για όσους δεν κατάλαβαν, μπορεί ο κ. Σόιμπλε να στείλει διερμηνέα (με ή χωρίς κουκούλα) να μας το εξηγήσει.

Μια κυβέρνηση…Τσολάκογλου είναι ασφαλώς πιο καλή προοπτική για το Βερολίνο που θα αισθάνεται άνετα και θα μοιράσει και μια χαρά το παντεσπάνι.

Πόσο, όμως μπορεί εν έτει 2012 μια ανεξάρτητη χώρα να δεχθεί επιβολή εκλογών όποτε το θέλει ο Σόιμπλε; Ποιος είναι ο Σόιμπλε, που λέει και ο πρόεδρος;

Σε ένα χρόνο μπορεί να μην είναι καν στη θέση του, όπως και ο Σαρκοζί σε ένα – δυο μήνες. Επομένως, πώς σχεδιάζουν το μέλλον της Ελλάδας αυτοί οι ανύπαρκτοι τοκογλύφοι;

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η επίθεση από παντού που δέχεται ο Σαμαράς μετά την επίσκεψή του στη Ρωσία και τις συνομιλίες του με τον Πούτιν.

Οι Ευρωπαίοι φοβούνται μήπως ο… τσάρος μπει σφήνα στη δική τους Ευρώπη.

Γι’ αυτό και η ΝΔ δέχεται συνεχείς επιθέσεις και ανοίγονται ολοένα και περισσότερα μέτωπα.

Όπως όμως είπε χθες ο Σαμαράς, το δίλημμα είναι εκλογές ή ακυβερνησία:

Το μήνυμα σαφές προς όλους:

Ο λαός πρέπει να αποφασίσει την τύχη του. Και τα φερμπότεν του Σόιμπλε δεν πρέπει να περάσουν. Αφού ο Παπαδήμος κάνει την πάπια, έσπευσε να απαντήσει στους Γερμανούς ο Παπούλιας και ο Σαμαράς.

Εδώ πρέπει να μπει μια κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να ξεπεραστεί επ’ ουδενί: Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, οι Ελληνες αποφασίζουν για την τύχη τους.

Εδώ δεν είναι Άουσβιτς όπου «η εργασία απελευθερώνει».

Εδώ είναι ένας περήφανος λαός που αποφασίζει πότε θα στηθούν κάλπες και ποιοι θα εκλεγούν.

(Antinews, μe πληροφορίες από “Ελεύθερο Τύπο”)

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΝΤΡΑ ΗΠΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ”ΟΙΚΟΠΕΔΟ” ΕΛΛΑΔΑ

 

i
1 Votes
Quantcast

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα, και η ψήφιση του νέου Μνημονίου, ουδόλως έχουν χαροποιήσει τις ΗΠΑ, καθώς βλέπουν ότι η όλη εξέλιξη «γερμανοποιεί» τη χώρα σε βαθμό που αρχίζει και θίγει τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα της αμερικανικής υπερδύναμης.

Σε άρθρο των New York Times που θεωρούνται η «φωνή» ειδικά της νυν κυβέρνησης των ΗΠΑ, εξαπολύθηκε επίθεση στην Γερμανία για την συμπεριφορά της απέναντι στην Ελλάδα, ειδικότερα, δε, για τις προβλέψεις του Μνημονίου, που οι ΗΠΑ θεωρούν αδύνατον να εκπληρωθούν από την Ελλάδα σε συνθήκες τόσο βαθιάς ύφεσης.



Τα μεγάλα think tanks της Ουάσιγκτον, επισημαίνουν τον κίνδυνο να περιέλθει στο Βερολίνο ο πλήρης έλεγχος της ελληνικής οικονομίας, με όλα τα επακόλουθα που μπορεί να σημάνει αυτό, ειδικά σε ότι αφορά τον ορυκτό πλούτο της χώρας και σε βάρος των συμφερόντων της χώρας.

Ένας ορυκτός πλούτος που υποθηκεύτηκε κανονικά με την ψήφιση του Μνημονίου την περασμένη Κυριακή και δεσμεύθηκαν προκαταβολικά όλα τα έσοδα, αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αποπληρώσει τα νέα δάνεια, κάτι που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο.

Στο εκτενές αφιέρωμα της αμερικανικής εφημερίδας για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, οι NY Times «κατακεραυνώνουν» την Α. Μέρκελ και τον Ν. Σαρκοζί με το ερώτημα:

«Έχουμε ένα ερώτημα προς την κυρία Merkel και τον κ. Sarkozy και σε οποιονδήποτε στην Ευρώπη που συνεχίζει να επιμένει ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι τα μέτρα δεν είναι αρκετά αυστηρά: Έχετε δει την Ελλάδα τελευταία; Στην αυτονόητη υπόθεση ότι η απάντηση θα είναι όχι, ορίστε μερικά στοιχεία για εσάς:

- Το ΑΕΠ της χώρας έχει πέσει κατά 7%

- Από το 2009 το ένα τέταρτο των ελληνικών επιχειρήσεων έχει χρεωκοπήσει

- Οι μισές από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λένε πως δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους

- Ο ρυθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 40% στο πρώτο μισό του 2011

- Σχεδόν το μισό από όλους τους νέους κάτω των 25 ετών βρίσκεται στην ανεργία

Με άλλα λόγια η ελληνική οικονομία καταρρέει με όλη τη σημασία της λέξεως. Γιατί η Γερμανία επιμένει σε τέτοια μέτρα. Μήπως για να διαλύσει ότι έχει απομείνει»;

Στις ΗΠΑ θεωρούν ότι στην Αθήνα υπάρχει ένα ευρύτερο υπερκομματικό ή καλύτερα διακομματικό «γερμανικό κόμμα», με κορυφαία στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων να ανήκουν «ψυχή τε και σώματι» σε αυτό. Χαρακτηρίζουν τον Ε. Βενιζέλο «φωτοτυπία» του Β.Σόϊμπλε σε ότι αφορά τα φιλογερμανικά αισθήματά του και παρατηρούν πολύ προσεκτικά τις κινήσεις όλων των Ελλήνων πολιτικών.

Πέρα από τον ορυκτό πλούτο και ειδικότερα το πετρέλαιο που «καίει» τις ΗΠΑ (για τις ΗΠΑ τα κοιτάσματα φυσικού αερίου είναι πολύ σημαντικά για την απεξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο της Ρωσίας, αλλά το πετρέλαιο είναι κρίσιμο για τις ίδιες), η γενικότερη ανάληψη του πλήρους οικονομικού ελέγχου της Ελλάδας από την Γερμανία (θεωρούν ότι η Γαλλία απλά ακολουθεί και δεν μπορεί να παίξει στρατηγικό ρόλο) θα είχε εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο στις πολεμικές βιομηχανίες των ΗΠΑ σε ότι αφορά την δράση τους εντός της ελληνικής αγοράς.

Στην Ουάσιγκτον έχει κάνει μεγάλη εντύπωση η λυσσαλέα αντίδραση των Γερμανών και των λόμπι που ελέγχουν, κατά της δωρεάν παραχώρησης των 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 Αbrams στην Ελλάδα.

Μια παραχώρηση που, σε οποιοδήποτε άλλο κράτος είχε ενεργή απειλή όπως συμβαίνει με την Ελλάδα, θα γινόταν δεκτή ως «μάννα εξ ουρανού», αφού η αξία του υλικού καινούριου είναι πάνω από 5 δισ. δολάρια, ενώ και μεταχειρισμένου στην άριστη κατάσταση που βρέθηκε από τους Έλληνες αξιωματικούς είναι τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ.

Το εντυπωσιακό για τους Αμερικανούς είναι ότι ενώ αντικαθιστούν υποχρεωτικά «αρχαίο» υλικό, τα άρματα Μ48Α5 (το “Μ48” κατά την αμερικανική ονοματολογία οπλικών συστημάτων σημαίνει ότι είναι «Μοντέλο 1948», δηλαδή σχεδιάστηκε το 1948, τρία χρόνια μετά τον Β΄Π.Π.) και οι Γερμανοί δεν έχουν να πουλήσουν ή να παραχωρήσουν άλλα άρματα μάχης, υπάρχει τέτοια σφοδρή αντίδραση, μόνο και μόνο για να μην μπουν τα αμερικανικά άρματα στην ελληνική αγορά με ότι αυτό σημαίνει σε πυρομαχικά των 120 χλστ. κλπ.

Και το ερώτημα που διατυπώνουν είναι ότι «…αν αντιδρούν έτσι οι Γερμανοί σε δωρεάν υλικό, εύκολο είναι να φανταστούμε τι θα συμβεί σε μεγάλες προμήθειας που οπωσδήποτε θα γίνουν τα επόμενα χρόνια, όπως των μαχητικών αεροσκαφών».

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι Γερμανοί έχουν μπλοκάρει όλες τις προμήθειες αμυντικού υλικού στην παρούσα φάση γιατί είναι άσχημα «πλασαρισμένοι» στην ελληνική αγορά αμυντικού υλικού, λόγω των διαδοχικών σκανδάλων γερμανικών εταιρειών και αναμένουν να αναλάβουν τον ασφυκτικό έλεγχο της ελληνικής οικονομίας για να προχωρήσουν από θέση ισχύος εν συνεχεία σε αυτές. Θεωρούν ότι την ίδια αντίδραση αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν όλες οι δωρεάν παραχωρήσεις αμερικανικού υλικού, από ΤΟΜΠ Μ113 μέχρι μαχητικά F-15C/D.

Mάλιστα έχουν σαφείς ενδείξεις ότι η παρτίδα των περίπου 450 οχημάτων παντός τύπου μπλοκάρεται από «γερμανικό δάκτυλο» που δεν εγκρίνει το κονδύλι μεταφοράς τους στην Ελλάδα.

Αμερικανός, υψηλά ιστάμενο στέλεχος της πρεσβείας στην Αθήνα, μιλώντας στο ”Defencenet”, αναφέρθηκε στην επιστολή του συνδέσμου γερμανικών βιομηχανιών στην Μέρκελ, αναφορικά με την επιλογή των γαλλικών φρεγατών FREMM από την Ελλάδα, την οποία απαιτούσαν να μπλοκαριστεί, και σημείωνε ότι αυτές είναι πρωτοφανείς μέθοδοι ακόμα και για τύποις ανεξάρτητα κράτη, όπως εξελίσσεται η Ελλάδα.

Με αυτή την έννοια οι ΗΠΑ μόνο αδιάφορα δεν αντιμετωπίζουν την δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών στην ελληνική πολιτική σκηνή, που θα είναι πλήρως «απογαλακτισμένοι» από το Βερολίνο.

Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την επιτυχία του εγχειρήματός τους, τόσο σε ότι αφορά την κίνηση που προέρχεται από τη ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ…

Spiegel: Η μεσαία τάξη μεταμορφώνεται σε νεόπτωχους

 

i
Rate This
Quantcast

Οδοιπορικό και φωτορεπορτάζ στα κέντρα των αστέγων φιλοξενεί το περιοδικό Spiegel, το οποίο τονίζει πως οι εθελοντές πασχίζουν για να προσφέρουν λίγο φαγητό στους νεόπτωχους Έλληνες.

“Η μεσαία τάξη αρχίζει πλέον να αφανίζεται μετά από δύο χρόνια οικονομικής κρίσης”, αναφέρει, προσθέτοντας πως η μιζέρια είναι παντού.

Το περιοδικό μιλά με εθελοντές από την “Κλίμακα”, οι οποίοι δίνουν καθημερινή μάχη για τα βοηθήσουν τους φτωχούς που ολοένα και αυξάνονται.


“Αν και η Ελλάδα είχε πάντοτε πρόβλημα με τους αστέγους, όπως κάθε μεγάλη πόλη”, αναφέρει το δημοσίευμα πως η κρίση έφτασε την κατάσταση εκτός ελέγχου.

“Μέχρι και 25.000 είναι οι εγγεγραμμένοι άστεγοι στην Αθήνα”, γράφει το περιοδικό, τονίζοντας πως τα ποσοστά φτώχειας στην ελληνική πρωτεύουσα έχουν αυξηθεί δραματικά.

Η νέα “τάξη” της χώρας, αυτή των νεόπτωχων άρχισε να εμφανίζεται πριν από περίπου δύο χρόνια, αναφέρει η Έφη Σταματογιαννακοπούλου της “Κλίμακας”, η οποία υπογραμμίζει πως ξαφνικά άρχισαν αν τους χτυπούν την πόρτα όχι μόνο χρήστες ναρκωτικών και άτομα με ψυχολογικά προβλήματα αλλά άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

“Η μεσαία τάξη γίνεται το target group μας”, προσθέτει, ενώ άλλος ένας εργαζόμενος τονίζει πως καθημερινά βλέπουν νέα πρόσωπα να τους ζητάνε βοήθεια.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρεται και στην δραματική αύξηση των αυτοκτονιών.

Το 2011, αντιστοιχούσαν σχεδόν έξι αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας