ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Σόιμπλε: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.«Οι υποσχέσεις της Ελλάδας δεν μάς αρκούν»


Bέστερβελε και Σόιμπλε στο ίδιο μήκος κύματος

Bέστερβελε και Σόιμπλε στο ίδιο μήκος κύματος

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη αφήνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κινούμενος σε διαφορετικό μήκος κύματος από την καγκελάριο Μέρκελ που δήλωσε ότι «δεν θα συμμετάσχει στην εκδίωξη της Ελλάδας από το ευρώ».

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Αθήνας (…) καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του» διαμήνυσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις που ανέλαβε σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

«Οι υποσχέσεις δεν μάς αρκούν (…) πρέπει, κατ’ αρχάς στο πλαίσιο νέου προγράμματος, να υλοποιηθούν τμήματα από το παλαιό πρόγραμμα και να εξοικονομηθούν δαπάνες», τόνισε.

«Εμείς με ευχαρίστηση βοηθούμε, αλλά δεν πρέπει να δίνουμε την αίσθηση στους τρίτους ότι αυτοί δεν πρέπει να προσπαθούν.», πρόσθεσε.

Δήλωσε μάλιστα ότι η αποτροπή χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι ακόμη δυσκολότερη και από τη διαδικασία επανενοποίησης των δύο Γερμανιών!

«Μόνο εάν τεθούν τώρα σωστά οι βάσεις μακροπρόθεσμα, μπορεί η Ελλάδα να υπολογίζει στην υποστήριξή μας -και μόνο τότε (…) Τώρα μετράνε οι πράξεις», δήλωσε από την πλευρά του ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

«Είναι ξεκάθαρος στόχος να κρατηθεί η Ελλάδα οπωσδήποτε στο ευρώ Δεν αρκεί όμως μόνο η απόφαση για μεταρρυθμιστικά προγράμματα, αλλά είναι απαραίτητο να ξεκινήσει η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων άμεσα. Όχι κάποτε, αλλά τώρα».

Σχέδιο "ξαφνικού θανάτου" ετοιμάζουν για την Ελλάδα οι σκληροπυρηνικοί της Ευρώπης


Ενώ σε λίγες ώρες η ελληνική Βουλή καλείται να λάβει μία από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις στη σύγχρονη Ιστορία της χώρας, οι «σκληροπυρηνικοί» της Ευρώπης απεργάζονται σχέδιο εθνικής καταστροφής που θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Σε λεπτή κλωστή κρέμεται πλέον η τύχη της χώρας, καθώς τις επόμενες ημέρες η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να διασχίσει ένα αχαρτογράφητο ναρκοπέδιο όπου ο «ξαφνικός θάνατος» παραμονεύει στο κάθε βήμα, με τους «εταίρους» και «δανειστές» να είναι έτοιμοι να ενεργοποιήσουν τα σενάρια διάσωσης των υπόλοιπων ευρωπαϊκών οικονομιών εγκαταλείποντας στην τύχη της την Ελλάδα.

Η Αθήνα ίσως για πρώτη φορά συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα της κατάστασης, όταν όλοι οι εταίροι επιφύλαξαν μια ιδιαίτερα δυσάρεστη υποδοχή στον Ευ. Βενιζελο στο τελευταίο Eurogroup, όπου χωρίς κανένα στήριγμα άκουσε τους «εταίρους» να υπαγορεύουν όρους και τελεσίγραφα.

Η πρώτη κρίσιμη δοκιμασία είναι στην ελληνική Βουλή στην ψηφοφορία για το νέο πακέτο που αφορά το PSI και το νέο Μνημονιο καθώς η έγκρισή του συνιστά την πρώτη προϋπόθεση που έθεσε το Eurogroup προκειμένου να συναινέσει στην έγκριση της βοήθειας.

Όπως σημειώνει στο κύριο θέμα του το «Έθνος», τυχόν απόρριψή του δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης καθώς τα χρονικά όρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί, το Eurogroup της Τετάρτης δεν θα υπάρχει λόγος να συγκληθεί και πρακτικά ακυρώνεται το PSI ανοίγοντας τον δρόμο για τη χρεοκοπία της χώρας τον Μάρτιο.

Η ψηφοφορία στη Βουλή δεν είναι όμως το τελευταίο, αλλά το πρώτο βήμα μιας δύσκολης διαδικασίας, καθώς μετά τις αποφάσεις της Βουλής έπεται και η εφαρμογή των επώδυνων μέτρων που απαιτούν πλέον οι δανειστές της χώρας.

Παρά τις ρητές και συνεχείς διαψεύσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα, επειδή βεβαίως θεσμικά δεν προβλέπεται τρόπος αποβολής μιας χώρας από την Ευρωζώνη, δεν είναι κρυφό ότι στις Βρυξέλλες αλλά και στις πρωτεύουσες του ευρωπαϊκού Βορρά έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να αντιμετωπισθούν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της χρεοκοπίας της Ελλάδας και του εξαναγκασμού της σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη.

Κανείς σχεδόν δεν πιστεύει πλέον ότι η Ελλάδα μπορεί και κυρίως έχει τη θέληση να εφαρμόσει το σκληρό πρόγραμμα προσαρμογής, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα δανειοδότηση της χώρας με τα 130 δισ. ευρώ.

Ο αγώνας δρόμου από τους Ευρωπαίους τώρα είναι για να εξασφαλισθεί έστω και οριακά η έγκριση του PSI καθώς χωρίς αυτό παραμένουν «ανοχύρωτοι» οι κάτοχοι ελληνικών ομόλογων στο ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας.

Το πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε πλέον και "με τη βούλα"


Τη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος της χώρας επισφράγισε το νέο Μνημόνιο, που από προχθές δημιούργησε μείζονα κυβερνητική κρίση, ενώ τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση αντιμετωπίζουν από ισχυρούς κλυδωνισμούς έως διαλυτικές τάσεις.


Παράλληλα, οι δανειστές εξακολουθούν να θέτουν συνεχώς νέους όρους, που φθάνουν στα όρια του πολιτικού ρατσισμού, εκδηλώνουν πολιτική εμπάθεια, αλλά και δημιουργούν συνθήκες μεγέθυνσης της ύφεσης.

Όπως γράφει σήμερα η Real News, ο εφιάλτης της άτακτης χρεοκοπίας αργά, αλλά σταθερά επιστρέφει, αφού το ομόλογο των 14,4 δισ. ευρώ λήγει στα μέσα Μαρτίου και χρήματα χωρίς δάνειο δεν υπάρχουν.


Η κυβερνητική κρίση που εκδηλώθηκε ανοιχτά με την αποχώρηση του ΛΑΟΣ, και την παραίτηση έξι κυβερνητικών στελεχών έως το βράδυ της Παρασκευής, αναμένεται να εντείνει την κοινωνική έκρηξη. Είναι πιθανό να προκληθούν απρόβλεπτες συγκρούσεις, καθώς η λαϊκή οργή και η απόγνωση λαμβάνουν πρωτοφανείς διαστάσεις.


Στο εξωτερικό, η κατάσταση που επικρατεί στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, αντιμετωπίζεται ως απόδειξη ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι απρόθυμο να λάβει τα μέτρα που του αναλογούν.


Οι ισχυροί κλυδωνισμοί στα κόμματα και η βροχή παραιτήσεων από υπουργούς και βουλευτές, φέρνουν πιο κοντά τις κάλπες, ενώ ο Λουκάς Παπαδήμος ετοιμάζει νέο πιο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, αποτελούμενο από τεχνοκράτες.

Η Die Zeit διαφοροποιείται προτρέποντας: "Αφήστε ήσυχη τη χώρα της δημοκρατίας"!


«Αφήστε ήσυχη την Ελλάδα» προτρέπει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, σε σαββατιάτικο δημοσίευμά της, σαφώς διαφοροποιούμενη από την αρνητική προπαγάνδα που γίνεται από τα περισσότερα γερμανικά ΜΜΕ σε βάρος της χώρας μας.

«Η γερμανική οικονομία ανθεί, επειδή οι επιχειρήσεις μας κλείνουν δουλειές και αποκομίζουν κέρδη εις βάρος των πιο αδύναμων χωρών» υποστηρίζει η εφημερίδα, παραθέτοντας τις εικόνες Ελλάδας και Γερμανίας.

"Η Ελλάδα, υπό την πίεση της τρόικας, εγκρίνει όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας, όπου οι μισθοί μειώνονται ως και κατά 30%, όπου πρέπει να απολυθούν ως το 2015 περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Την ίδια στιγμή η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Είναι αυτή η προοπτική μίας ενωμένης Ευρώπης; Μία χώρα από όπου ξεπήδησε η δυτική κουλτούρα και η δημοκρατία, να γίνει προτεκτοράτο των Βρυξελλών, χωρίς ελπίδα αλλά και χωρίς βελτίωση;".



Ο συντάκτης του άρθρου συνεχίζει κατηγορώντας τη Μέρκελ για "πολιτική αποσύνθεσης της Ευρώπης" και καταλήγει: «Η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη μας, μία απαλλαγή από το χρέος και ένα πρόγραμμα στήριξης αντί για νέα προγράμματα λιτότητας-βοήθειας, ώστε να σταθεί στα πόδια της και να γίνει ισότιμος εταίρος. Χρειαζόμαστε την Ελλάδα ως παράδειγμα ότι η Ευρώπη μπορεί να καθορίσει τη μοίρα της».

"To κακό παιδί της ΕΕ" & θερμός φιλέλληνας


Αυθόρμητος, ιδιόρρυθμος, αντισυμβατικός, «εκρηκτικός», υπέρμετρα ειλικρινής.

Αυτές είναι μόνο μερικές λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν την περίπτωση του Bρετανού ευρωσκεπτικιστή ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος έχει γίνει γνωστός στην Ελλάδα για τα «βέλη» που έχει εκτοξέυσει ενάντια στην ηγεσία της Ε.Ε. με αφορμή την οικονομική περιπέτεια της χώρας μας.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό "αφιέρωμα" του newpost.gr, o Νάιτζελ Πολ Φάρατζ γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1964 στο Φάρνμπορο της Αγγλίας. Σπούδασε στο Κολέγιο του Ντάλγουιτς πριν ασχοληθεί με τα χρηματιστηριακά. Από τις αρχές της δεκαετίας του '90, μάλιστα, έως το 2002 διηύθηνε τη δική του χρηματιστηριακή εταιρεία.

Το 1992 εγκατέλειψε το Συντηρητικό Κόμμα με ηγέτη τον Τζον Μέιτζορ, όταν οι Τόρις υπέγραψαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Από το 1999 εκλέγεται ως ευρωβουλευτής (2004 και 2009 επίσης) με το UKIP (UK Independence Party) το οποίο συνίδρυσε το 1993. Σήμερα είναι παράλληλα και αντιπρόεδρος του ΕFD στην Ευρώπη.

Ο Bρετανός ευρωσκεπτικιστής πολιτικός έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές αναταραχή στο Ευρωκοινοβούλιο κατά τη διάρκεια των εισηγήσεών του ξεστομίζοντας ότι δεν θα ήθελαν να ακούσουν οι «ηγέτες» και οι ιθύνοντες της Ε.Ε.

Τον Μάρτιο του 2010 είχε παραχωρήσει συνέντευξή στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα τονίζοντας ότι «Η Ε.Ε. σκοπεύει να διοικήσει την Ελλάδα με το ίδιο τρόπο που διοικεί το Κόσοβο. Όταν η Ελλάδα συμμορφωθεί πλήρως με τα μέτρα που θα τις επιβάλλει η Ε.Ε τότε -και μόνο για τυπικούς λόγους- θα μπορέσει να έχει κάποια δική της κρατική υπόσταση. Ουσιαστικά όμως θα βρίσκεται υπό την κυριαρχία της Ε.Ε. Οι υπόλοιπες χώρες (Πορτογαλία Ιταλία Ιρλανδία και Ισπανία) θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδος.

Ουσιαστικά η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα γαλλο-γερμανικό σχέδιο που σκοπό έχει να επιβάλλει την κυριαρχία της σε όλη την Ευρώπη. Από την άλλη, η Αγγλία και η Αμερική βοηθούν και υποστηρίζουν τις προσπάθειες αυτές μιας και αυτό αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου σχεδίου τους για μια παγκόσμια δικτατορία".

Παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα (λίγο πριν μπει στο μηχανισμό στήριξης) «είναι εγκλωβισμένη σε ένα νόμισμα στο οποίο δεν θα έπρεπε να είχε μπει».

Λίγους μήνες αργότερα, δεν είχε διστάσει να πει στον πρόεδρο της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρομπάι ότι έχει το χάρισμα μιας «βρεγμένης πατσαβούρας» και την εμφάνιση ενός χαμηλόβαθμου τραπεζικού (!!!) και ότι από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Ε.Ε., είδαμε την Ελλάδα να μετατρέπεται στην ουσία «σε προτεκτοράτο» (βλ. συνημμένο βίντεο).

Το περασμένο καλοκαίρι, αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο αναφέρθηκε στη λανθασμένη συνταγή για την Ελλάδα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο: «Πρέπει να ομολογήσω ότι με αρρωσταίνει να βλέπω τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, να καταστρέφεται από εσάς και από το όλο και πιο αηδιαστικό ΔΝΤ» (βλ. συνημμένο βίντεο).

Toν περασμένο Σεπτέμβριο ομιλία του ο Φάρατζ είπε επίσης ότι ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς, ο τότε επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τάσσεται κατά των κρατών-εθνών επειδή πιθανότατα «ντρέπεται για την ιστορία της χώρας του».

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Φάρατζ, αναφερόμενος στις νεοσύστατες κυβερνήσεις του Λουκά Παπαδήμου στην Ελλάδα και του Μάριο Μόντι στην Ιταλία έκανε λόγο για κυβερνήσεις-μαριονέτες, καθώς και για μια Ευρώπη που βρίσκεται υπό γερμανική κυριαρχία (το σχετικό βίντεο είχε δημοσιεύσει το defencenet.gr).


Το "κακό παιδί του Ευρωκοινοβουλίου" είναι... πολύ σκληρό καρύδι. Όταν ήταν μόλις 20 χρονών προσβλήθηκε από καρκίνο των όρχεων, τον οποίο κατάφερε να ξεπεράσει. Τον Μάιο του 2010 ανασύρθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από συντριβή αεροσκάφους όταν κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου το μονοκινητήριο αεροπλάνο -πίσω από το οποίο κυμάτιζε πανό του UKIP- στο οποίο επέβαινε κατέπεσε σε ένα λιβάδι στο Νορθαμπτονσάιρ. Ευτυχώς πετούσε σε χαμηλό ύψος κι έτσι ο Νάιτζελ Φαράτζ περπάτησε σαν... κύριος όταν απεγκλωβίστηκε από το σκάφος (σε κατάσταση σοκ όμως).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Facebook υπάρχει ελληνική σελίδα υποστήριξής του, η οποία απαριθμεί 3.059 «πιστούς».

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο Μνημόνιο.Διαβάστε τις διατάξεις και τα άρθρα της νέας σύμβασης – θα ψηφιστεί την Κυριακή σε τρία άρθρα


Το Σάββατο θα συζητηθεί στην επιτροπή της Βουλής και την Κυριακή το βράδυ θα τεθεί προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI), το οποίο θα κατατεθεί αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το νομοσχέδιο, που διχάζει ήδη τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και των δύο μεγάλων κομμάτων, θα έρθει σε τρία άρθρα: ένα για το PSI, ένα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ένα τελευταίο που θα εξουσιοδοτεί τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμοκαι τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση και να συζητήσουν από εδώ και στο εξής τα ζητήματα που αφορούν στο μνημόνιο και το «κούρεμα».

Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει αργότερα, σε διάστημα 15-20 ημερών, με σχετικό εφαρμοστικό νόμο, όπως έγινε μετά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε ότι θα περιλαμβάνει τρία άρθρα το PSI την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξουσιοδότηση προς τον υπουργό οικονομικών και τον πρωθυπουργό να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Τα μέτρα θα εξειδικεύονται σε εφαρμοστικό νόμο που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός δεκαπενθημέρου.

Το μνημόνιο στα ελληνικά
Το μνημόνιο στα αγγλικά
Τεχνικό μνημόνιο συνεννόησης
Η αιτιολογική έκθεση

Σχέδιο νόμου

Σύμβαση χρηματικής διευκόλυνσης
Ειδική έκθεση
Εκθεση Γενικού λογιστηρίου του Κράτους
Συνοπτική έκθεση αξιολόγησης

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Αποκαλυπτικός διάλογος Schäuble για την Ελλάδα (βίντεο)

Βίντεο του πορτογαλικού τηλεοπτικού σταθμού Televisão Independente (TVI) αποκαλύπτει τις αληθινές προθέσεις των Γερμανών για την Ελλάδα και την σκληρή θέση που η κυβέρνηση Μέρκελ τηρεί το χρονικό αυτό διάστημα έναντι της χώρας μας.
Σύμφωνα με τον πορτογαλικό τηλεοπτικό σταθμό κατά την διάρκεια της σημερινής συνάντησης των ευρωπαίων υπουργών οικονομικών ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών  Wolfgang Schäuble ζήτησε να συνομιλήσει με τον Πορτογάλο ομόλογο του Vítor Gaspar για την πορεία του πορτογαλικού προγράμματος βοήθειας.
Αν και οι δύο υπουργοί μιλούσαν χαμηλόφωνα και η ποιότητα του ήχου δεν είναι καλή, ακούγεται ο Γερμανός υπουργός να λέει στον Πορτογάλο ομόλογο του ότι  «η Γερμανία ήταν διατεθειμένη να χαλαρώσει το πορτογαλικό πρόγραμμα βοήθειας, αφού ληφθούν αποφάσεις για το πρόβλημα της Ελλάδα» με τον Πορτογάλο υπουργό Vítor Gaspar να ευχαριστεί το Γερμανό υπουργό. 
Εν συνεχεία όμως ο Γερμανός υπουργός αποκαλύπτει το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των Ελλήνων λέγοντας ότι «... Είναι ότι τα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου και η γερμανική κοινή γνώμη που δεν πιστεύουν ότι οι αποφάσεις μας είναι σοβαρές, γιατί δεν πιστεύουν (για την σοβαρότητα) των αποφάσεων μας για την Ελλάδα».
Με απλά λόγια ο Γερμανός υπουργός φαίνεται να ομολογεί ότι η πίεση που ασκείται στην Ελλάδα για την υιοθέτηση αυτών των σκληρών μέτρων  είναι  αποτέλεσμα της δυσπιστίας του γερμανικού κοινοβουλίου και της γερμανικής κοινής γνώμης για την σοβαρότητα των θέσεων της γερμανικής κυβέρνησης έναντι των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας. Ίσως τελικά έτσι να εξηγείται η επιμονή των δανειστών μας για την εφαρμογή των μέτρων που θα οδηγήσουν την ελληνική οικονομία σε μία καθοδική πορεία χωρίς σταματημό.
Όπως φαίνεται το ζήτημα δεν είναι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας αλλά ο παραδειγματισμός της λόγω της δυσπιστίας που υπάρχει από την γερμανική  κοινή γνώμη για την αποφασιστικότητα και την σοβαρότητα της γερμανικής κυβέρνησης στο ελληνικό πρόβλημα.
Ακολουθεί το βίντεο της συνομιλίας του Γερμανού υπουργού Οικονομικών με τον Πορτογάλο ομολογό του
http://www.tvi.iol.pt/mediacenter.html?mul_id=13569921

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Μόντι προς ΔΝΤ: Βοηθήστε την Ελλάδα να αποφύγει την έκρηξη


Μόντι προς ΔΝΤ: Βοηθήστε την Ελλάδα να αποφύγει την έκρηξη
Εκκληση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να φανεί επιεικές με την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις γύρω από το πακέτο διάσωσης ώστε να αποτρέψει μία «δυνητικά μεγάλη έκρηξη» απηύθυνε απόψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

Μιλώντας πριν από λίγο στο Peterson Institute, ένα από τα διασημότερα think tank της Ουάσιγκτον, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε:

«Τώρα είναι η στιγμή να εξετάσουμε ότι εάν υπάρχει μία ελάχιστη συμμόρφωση (σσ: της Ελλάδας) με τους όρους που της ετέθησαν, τότε αυτή είναι και η στιγμή να γυρίσουμε σελίδα και να σβήσουμε μία πιθανή, μεγάλη έκρηξη».

Το ΔΝΤ δεν θα έπρεπε να είναι τόσο αυστηρό στην εφαρμογή των δανειακών προαπαιτουμένων του, σημείωσε ο Μόντι και διευκρίνισε:

«Εκεί που βλέπω περιθώρια βελτίωσης εκ μέρους του ΔΝΤ, είναι στο να δείξει μεγαλύτερη κατανόηση στο ότι μερικές φορές, ενώπιον ειδικών συνθηκών, η προσκόλληση σε ένα μοντέλο μπορεί να εμποδίζει την πραγματική λύση του προβλήματος».

Αυτή την ώρα ο Ιταλός πρωθυπουργός συναντάται με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Δεν έλαβε απόφαση για την Ελλάδα το Eurogroup


Δεν έλαβε απόφαση για την Ελλάδα το Eurogroup

«Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να μείνουμε στην Ευρωζώνη»

Επικριτικός προς την μικροπολιτική στάση των κομμάτων και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Tόνισε ότι είναι ανάγκη να δοθούν έγγραφες δεσμεύσεις.

«Δυστυχώς το eurogroup δεν έλαβε τελική απόφαση, το οποίο είναι συνεδεμένο με το psi μέσα από το οποίο η Ελλάδα θα απαλλαγεί από μεγάλο κομμάτι του δημόσιου χρέους της. Διατυπώθηκαν πολλές αντιρρήσεις από πολλές χώρες, βασισμένες στο γεγονός ότι δεν ολοκληρώσαμε σε συνεργασία με την τρόικα τα μετρα», είπε.

«Το κυριότερο είναι πως το eurogroup έλαβε υπόψην του το γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί ακόμα έγγραφες δεσμέυσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς για το πρόγραμμα. Από σήμερα μέχρι το επόμενο που θα είναι την Τετάρτη η χώρα μας θα κάνει μία στρατηγική επιλογή.

Αν θέλουμε τη σωτηρία μέσα στην Ευρώπη πρέπει αν ο λαός μας ευνοεί μία άλλη πολιτική που αναγκαστικά οδηγεί εκτός ευρωζώνης, πρέπει αυτό να το πούμε ευθέως και στον εαυτό μας και στους πολίτες. Δεν μπορεί πλέον κανείς να κρατεί στάση που πατά σε δύο βάρκες. Δεν μπορεί κανείς να κάνει «τον καλό» για λόγους μικροπολιτικούς, είναι ώρα δύσκολων αποφάσεων.

Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε θυσίες και ανάμεσα σε ακόμη μεγαλύτερες θυσίες. Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε ταπεινώσεις και ανάμεσα σε ακόμη μεγαλύτερες αν οδηγηθούμε σε λύσεις με μεγαλύτερο κόστος για την κάθε οικογένεια, επιχείρηση. Πέρασε η εποχή της δημαγωγίας και των ψευδαισθήσεων.

Η ελληνική οικογένεια πρέπει να έχει πλήρη εικόνα. Αυτά που θα γίνουν μέχρι την Τετάρτη θα αφορούν τα επόμενα χρόνια. Θα πρέπει να ξέρουμε γιατί ταλαιπωρούμαστε ηθικά σαν λαός. Πρέπει να ξαναβρούμε ορίζοντα».

“Θα βάλετε επίτροπο”,επιμένει η Γερμανία!Ψάχνουν για Έλληνα …να πάρει τη θέση!


Δικό της «Επίτροπο λιτότητας» με διευρυμένες αρμοδιότητες και υποχρέωση αναφοράς στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, ο οποίος κάνει, επίσης, λόγο για «ανυπολόγιστο οικονομικό και πολιτικό κόστος» από ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.



Ο κ. Αλτμάιερ, σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Der Tagesspiegel» εμφανίζεται να συμφωνεί απολύτως με την ιδέα του ορισμού ενός «Επιτρόπου», ο οποίος θα παρακολουθεί την εκτέλεση του προϋπολογισμού στην Ελλάδα.

«Έχει μικρή σημασία να μαλώνουμε για τη λέξη, που θα επιλέξουμε. Υποστηρίζω στην ουσία απόλυτα αυτό που ζητάει ο Φόλκερ Κάουντερ (σσ. επικεφαλής της ΚΟ Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να διοικηθεί πιο αυστηρά, εν ανάγκη και από «Επίτροπο»). 

Πρέπει να είναι δυνατό να βοηθήσεις χώρες που δεν προχωρούν με τις δικές τους δυνάμεις. Το πώς θα το ονομάσεις αυτό και τι περιεχόμενο θα του δώσεις, πρέπει να το συζητήσεις με ηρεμία και ησυχία. Βασίζομαι εδώ και σε μια διαδικασία εκμάθησης στην Ελλάδα. Ήδη δεχόμαστε τα πρώτα θετικά μηνύματα. Η Ελλάδα φαίνεται σχεδιάζει έναν δικό της “Επίτροπο λιτότητας” με μεγάλες αρμοδιότητες και εξουσίες και υποχρέωση για αναφορά προς το ΔΝΤ και ΕΚΤ» επισημαίνει.



Το στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών αναφέρεται ακόμη σε «δηλώσεις καλής θέλησης» από την Ελλάδα, αλλά σε «λίγες μεταρρυθμίσεις» και επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν έχει περιθώριο δέκα ετών, προκειμένου να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές, όπως έκανε η Γερμανία με την «Ατζέντα 2010». 

Αναγνωρίζει ότι δεν είναι καλό αν οι Έλληνες «αντιλαμβάνονται όλα όσα γίνονται ως υπαγόρευση» αλλά τονίζει ότι «η ελληνική πολιτική ως τώρα δεν ήταν ικανή να κάνει μόνη της το απαραίτητο» και αποδίδει την κρίση χρέους σε «τεχνητή διόγκωση» του δημόσιου τομέα. Προτείνει λοιπόν μεταρρυθμίσεις, με απελευθέρωση της αγοράς, ιδιωτικοποιήσεις και αποτελεσματική διοίκηση και καλεί την Ελλάδα να αντιγράψει τις καλές πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών. 



Ο κ. Αλμάιερ εξηγεί ότι το κόμμα του αναμένει την Έκθεση της τρόικας και την ολοκλήρωση της διαδικασίας απομείωσης του ελληνικού χρέους, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις του και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει, στο μεταξύ, στις απαραίτητες ενέργειες.

«Είμαστε από το καλοκαίρι του 2011 πρόθυμοι για δεύτερο πακέτο βοήθειας, αλλά πρέπει να περιμένουμε ότι θα υλοποιηθούν όλα αυτά για τα οποία οι Έλληνες έχουν δεσμευθεί ήδη πολλές φορές. Το δεύτερο πακέτο μπορεί να υπάρξει μόνο αν δοθεί από την ελληνική πλευρά η απόδειξη της απόλυτης σοβαρότητας» δηλώνει και διευκρινίζει ότι οι αλλαγές στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνουν είτε η χώρα παραμείνει στο ευρώ είτε όχι.

Σημειώνει, πάντως, ότι «η καλύτερη λύση για όλους τους εμπλεκόμενους είναι να διατηρήσουμε την Ευρωζώνη με όλα τα μέλη, καθώς το ευρώ είναι ένα οικονομικό αλλά και πολιτικό σχέδιο και το οικονομικό και πολιτικό κόστος θα ήταν ανυπολόγιστο, εάν η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει». 

Απορρίπτει, ωστόσο, την ιδέα ενός «νέου Σχεδίου Μάρσαλ» και υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να προκληθεί με χρήματα, αλλά μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. «Δεν φέρνεις ιδιωτικά χρήματα μέσω δημοσίου χρήματος, αλλά με αξιόπιστη πολιτική», λέει χαρακτηριστικά.


Βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα σε Ελλάδα και ΕΕ


Βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα σε Ελλάδα και ΕΕ κάθε ώρα που περνάει σε μια πρωτοφανή κρίση εμπιστοσύνης των Βρυξελών προς την ελληνική πολιτική ηγεσία.

Οι εξελίξεις μπορεί να είναι καταιγιστικές τα επόμενα 24ωρα και από ότι δείχνουν τα πράγματα φαίνεται πως επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit ότι δηλαδή κάποιοι ήδη έχουν θέσει σε ενέργεια το σχέδιο εκδίωξης της Ελλάδας από το ευρώ.

Το απόγευμα, στη συνεδρίαση προετοιμασίας των 17 υπουργών οικονομικών, για το “euro group” οι συνεργάτες τους ζήτησαν μετ΄ επιτάσεως να υπογράψουν οι πολιτικοί αρχηγοί, ώστε να θεωρηθεί αποδεκτή η συμφωνία με την τρόικα. Επιπλέον, δεν ήθελαν καν να ακούσουν για προθεσμία 15 ημερών, ώστε να βρεθεί το κατάλληλο μέτρο για την εξοικονόμηση 300 εκατομμυρίων ευρώ.

«Αφού δεν μπορούν να διαχειριστούν τα χρήματα, γιατί να τους τα δώσουμε;», δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος. Οι Γερμανοί, δηλαδή, κατά κύριο λόγο, αμφισβητούν την ικανότητα του ελληνικού πολιτικού συστήματος να αξιοποιήσει σωστά το δεύτερο πακέτο βοήθειας, επικαλούμενοι τα όσα συμφωνήθηκαν, ψηφίστηκαν και ουδέποτε εφαρμόστηκαν την τελευταία διετία, κατά την οποία «η Ελλάδα επιβιώνει με τα δικά μας χρήματα».

Ως τυπικό και μόνο εμπόδιο για την ισχύ της συμφωνίας προβάλλεται τώρα η υπερψήφιση των μέτρων από τη Βουλή, αλλά χωρίς ούτε αυτό να είναι σίγουρο.

Για παράδειγμα ακόμη και αν ψηφιστούν τα μέτρα είναι πολύ πιθανό και εξαιτίας κάποιων διαρροών –που θεωρούνται σίγουρες- να ανασκευάσουν τους αρχικούς όρους και εκτός από τις δεσμεύσεις των κομμάτων να ζητηθούν και άλλες δεσμεύσεις μέχρι του σημείου του απόλυτου εξευτελισμού ώστε να αναγκαστεί η Ελλάδα να αρνηθεί. Ύστερα θα είναι αρκετά εύκολο για την ΕΕ να «ξεφορτωθεί» το «βαρίδι» που λέγεται Ελλάδα, με την οικειοθελή αποχώρησή της από το ευρώ. Αυτός είναι και ο γενικότερος σχεδιασμός και το πιθανότερο είναι πως αυτός έχει ήδη τεθεί σε πλήρη ισχύ.

Δείτε πόσα παίρνουν οι βουλευτές μας για να κάνουν αυτά που ζούμε…

Ο ακριβής υπολογισμός των βουλευτικών αποδοχών είναι ιδιαίτερα δύσκολος και απαιτεί σύνθετες διαδικασίες, δεδομένου ότι το τελικό ποσό διαμορφώνεται από συνυπολογισμό σειράς παραγόντων.

Ωστόσο… μπορούμε, με επιφύλαξη, να προσδιορίσουμε σε περίπου 7.200 ευρώ το μέσο όρο των καθαρών αποδοχών ενός βουλευτή, στις οποίες βέβαια προστίθενται οι αποζημιώσεις για συμμετοχή στις επιτροπές, που είναι επί της ουσίας ένας αστάθμητος παράγοντας αφού συνήθως διαφέρει κάθε μήνα.

Κατόπιν τούτων, παρουσιάζουμε μια λίστα με καθαρά ενδεικτικούς αριθμούς που όμως δίνουν μια γενική εικόνα για το ύψος των αποδοχών των εκπροσώπων μας στο κοινοβούλιο.

- Η βασική αποζημίωση των βουλευτών είναι περίπου 5.700 ευρώ.

- Η συμμετοχή σε κάθε Επιτροπή αποζημιώνεται με περίπου 270 ευρώ.
Ο βουλευτής επίσης δικαιούται:

- Επίδομα οργάνωσης γραφείου ίσο με το 20%, περίπου 1.150 ευρώ, εφ όσον εκλέγεται στην Αττική και με 25%, περίπου 1.450 ευρώ, αν εκλέγεται σε άλλη περιφέρεια.

- Ατέλεια για τηλεφωνικές συνδέσεις (το πόσες εξαρτάται από την περιφέρεια που εκλέγεται) και μέχρι 13.500 ευρώ ετησίως, δηλαδή περίπου 1.100 ευρώ το μήνα.

- Αποζημίωση εκπροσώπησης του κοινοβουλίου στο εξωτερικό ίση με το 1/20 της βουλευτικής αποζημίωσης, δηλαδή περίπου 1.150 ευρώ.

- Κινητό τηλέφωνο έως 250 ευρώ το μήνα.

- Αποστολή δωρεάν επιστολών μέχρι 1000 ευρώ μηνιαίως.

- Εξοπλισμός γραφείου (υπολογιστές, εκτυπωτές κλπ) έως 5.500 ευρώ (άπαξ, μετά την εκλογή)

- Οργάνωση γραφείου για τους βουλευτές Επικρατείας και των περιφερειών Α’ και Β’ Αθήνας , Α’ και Β’ Πειραιά, ποσό ίσο με το 20%της αποζημίωσης τους δηλαδή 1150 ευρώ και για τους βουλευτές των άλλων περιφερειών 25% δηλαδή περίπου 1.400 ευρώ.

- Για διαμονή σε ξενοδοχείο ή μίσθωση κατοικίας για τους βουλευτές της περιφέρειας ποσό 1.000 ευρώ.

- Έξοδα κίνησης στους βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθηνών , Α’ και Β’ Πειραιά 450 ευρώ το μήνα, στους βουλευτές που οι περιφέρειές τους είναι κοντά στην Αθήνα 600 ευρώ, σε όσους είναι πιο μακριά 750 ευρώ και στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσων 1000 ευρώ το μήνα.

- 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής, για τους βουλευτές που εκλέγονται σε περιφέρεια πάνω από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

- Αυτοκίνητο που του χορηγεί η Βουλή με διαδικασία leasing.
Δικαιούνται επίσης δύο υπαλλήλους που πληρώνονται από τη Βουλή, δύο αποσπασμένους από δημόσιες υπηρεσίες και ένα αστυνομικό.

Όσον αφορά τις συντάξεις:
Δικαίωμα σύνταξης οι βουλευτές θεμελιώνουν στα τέσσερα χρόνια και το 55ο έτος της ηλικίας, για όσους έχουν θητεύσει στη Βουλή μέχρι το 1993. Για όσους είναι μετά το 1993 απαιτούνται τέσσερα χρόνια θητείας αλλά και το 65ο έτος της ηλικίας.

Η βουλευτική σύνταξη ισοδυναμεί με το 25% της βουλευτικής αποζημίωσης που προσαυξάνεται μέχρι το 17ο έτος της θητείας, οπότε ο βουλευτής παίρνει πλήρη σύνταξη που αντιστοιχεί στο 80% της βουλευτικής αποζημίωσης, δηλαδή 4.350 ευρώ κατά προσέγγιση.

Τονίζουμε και πάλι ότι όλοι οι αριθμοί είναι κατά προσέγγιση και στοχεύουν σε μια ενδεικτική απεικόνιση των βουλευτικών αποδοχών.

Θρίλερ στην Ανταρκτική: Ρωσία, ΗΠΑ υπονοούν εξωγήινη καταγωγή του ανθρώπου!

Την ώρα που η Ελλάδα παλεύει να επιβιώσει μέσα στην καταστροφή που την έχουν ρίξει εχθροί και «φίλοι», μια κοσμοϊστορικής σημασίας ανακάλυψη ήρθε από την Ανταρκτική:

Η πρώτη σαφής ύπαρξη αποδείξεων ότι κάποτε, πριν εκατομμύρια χρόνια, επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας εξωγήινα όντα με ανεπτυγμένη νοημοσύνη είναι γεγονός!

Η αποστολή των Ρώσων επιστημόνων την οποία έφερε στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην δημοσιότητα του defencenet.gr το περασμένο Σάββατο, εντόπισε τελικά σαφή ίχνη ύπαρξης εξωγήινης ζωής σε ένα ανέγγιχτο εδώ και 20 εκατομμύρια χρόνια οικοσύστημα: Την υπόγεια λίμνης Βοστόκ, σε βάθος 3,8 χιλομέτρων από την παγωμένη επιφάνεια της Ανταρκτικής.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, η ρωσική αποστολή στέφθηκε με επιτυχία, καταφέρνοντας να διατρήσουν πάγο πάχους 3,766 μέτρων φτάνοντας στην αμόλυντη επιφάνεια της λίμνης που εδώ και 14 με 20 εκατ. χρόνια δεν έχει έρθει σε επαφή με την ατμόσφαιρα.

Η υπόθεση θυμίζει πραγματικό θρίλερ καθώς μέσω της κάμερας που ήταν τοποθετημένη στο τρυπάνι οι Ρώσοι ανακάλυψαν ένα αντικείμενο που έμοιαζε με μια «χρυσή σβάστικα» (golden-like swastika) και αμέσως μετά κτύπησαν στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα ίχνη εξωγήινης παρουσίας, τα οποία δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς ήταν.

Αμέσως μετά την ανακάλυψη (όπως είχαμε αποκαλύψει η επικοινωνία με την ρωσική επιστημονική ομάδα διακόπηκε όταν ανήγγειλαν ότι «Είχαν βρει κάτι πολύ σοβαρό») η ρωσική ομάδα χάθηκε και δεν απαντούσε σε καμία κλήση από τις άλλες δύο ομάδες της αμερικανική και την βρετανική που βρίσκονταν κοντά.

Η εξήγηση ήταν ότι μόλις επικοινώνησαν με το ρωσικό κέντρο και μετέδωσαν το τι ακριβώς είχαν βρει το ρωσικό υπουργείο Αμύνης τους έδωσε εντολή για πλήρη «επικοινωνιακή σιγή» και να παραμείνουν στην περιοχή, μέχρι να τους παραδοθούν ειδικές τηλεπικοινωνιακές συσκευές με τεχνολογία μηδενικής υποκλοπής. Μόλις οι συσκευές τους παραδόθηκαν -άγνωστο πώς, αλλά εικάζεται ότι έγινε ειδική πτήση- τότε και μόνο πήραν εντολή για να απομακρυνθούν από την περιοχή σπάζοντας την επικοινωνιακή σιγή.

Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα τι εντοπίστηκε, αλλά η μυστικότητα και η αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δείχνει ότι έχει βρεθεί κάτι πολύ σοβαρό και κρίσιμο, ίσως και για την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπινου γένους.

Το βέβαιο είναι ότι εντοπίστηκαν στα δείγματα του νερού της λίμνης μορφές μικροβιακής ζωής ανάλογων με τα ίχνη εξωγήινης ζωής τα οποία υπάρχουν σε συγκεκριμένους πλανήτες, όπως ο Αρης, ο δορυφόρος του Δία, η Ευρώπη και ο δορυφόρος του Κρόνου, Εγκέλαδος.

Μάλιστα η φράση του Ρώσου επιστήμονα Λεβ Σαβατιούγκιν, που συμμετέχει στην αποστολή, ότι «Πιστεύω ότι θα εμπλουτισθούν οι γνώσεις μας για την προέλευση της ζωής στον πλανήτη μας. Κανένα άλλο μέρος της Γης δεν έχει μείνει απομονωμένο τόσο καιρό. Πρέπει να εξετάσουμε τι ακριβώς υπάρχει εδώ πριν στείλουμε αποστολές στο διάστημα» πυροδότησε συζητήσεις για το αν εννοούσε ότι η ύπαρξη ανθρώπινης ζωής στη Γη οφείλεται σε εξωγήινη επίσκεψη πριν από εκατομμύρια χρόνια!

Με την θέση αυτή του Ρώσου συμφώνησε από απόσταση μερικών χιλιάδων χιλομέτρων ένας «αντίπαλος» Αμερικανός ειδικός, ο Ουαλίντ Αμπνταλάτι, που εργάζεται για τη NASA, με την εξής συγκλονιστική φράση: «Πολύ απλά, μπορεί να αλλάξει ο τρόπος που σκεπτόμαστε για την ύπαρξη της ζωής».

Επίσης, σύμφωνα με τους Ρώσους επιστήμονες, το νερό που έχουν συλλέξει είναι τουλάχιστον δύο φορές πιο καθαρό από το αποσταγμένο, και θεωρείται τόσο "ξένο" -ως προς τη Γη- όσο και αυτό που βρίσκεται στις λίμνες της Ευρώπης ενός από τους δορυφόρους του Δία.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν τον Δεκέμβριο του 2012 όταν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες λόγω του «καλοκαιριού» της Ανταρκτικής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νέο μήνυμα των Anonymous;;;; ...Πάντως αυτή τη φορά απευθύνονται σε εμάς...

Παραίτηση του Αντιπροέδρου ΔΣ της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων Νικόλαου Πολ. Λιόση

Την παραίτηση του από αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων, υπέβαλλε ο Νίκος Λιόσης. Στην επιστολή που ακολουθεί εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων.

Παρακαλώ να δεχτείτε την οριστική και αμετάκλητη παραίτηση μου από τα καθήκοντα του αντιπροέδρου και μέλους ΔΣ του συλλόγου για τους παρακάτω λόγους:

Α. Για λόγους προσωπικούς : Όπως αντιλαμβάνεστε οι προσωπικοί λόγοι δεν απαιτούν παραπάνω εξηγήσεις και επομένως ΤΕΛΟΣ….

Β. Υπηρέτησα 14 χρόνια το γονεακό κίνημα με γνώμονα το καλό για την παιδεία στον δήμο μας.

Πίστευα και πιστεύω πάντα στην μαζική συμμετοχή και προσφορά των γονέων σε κάθε σύλλογο σε κάθε σχολείο και προέτρεπα τους πάντες να ασχοληθούν με σοβαρότητα αφήνοντας πίσω Κομματικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις ακόμα και κομματικούς που θα τους επηρέαζαν στο έργο τους.

Σήμερα η Ένωση Γονέων δυστυχώς λειτουργεί συγκεντρωτικά και στραγγαλίζει στην πράξη την όποια προσωπικότητα αλλά και διαφορετικότητα των συλλόγων κάθε σχολείου, ενισχύοντας χωρίς να το θέλει ακόμα περισσότερο το γραφειοκρατικό τέρας της παιδείας…..

Γ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της παιδείας στο Δήμο μας είναι αυτό της σχολικής στέγης ,με αυτό θα έπρεπε καθημερινά να ασχολείται η Ένωση .

Αντί αυτού αναλώνεται σε ανούσιες και επικοινωνιακού χαρακτήρα συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και μάλιστα χωρίς χρονοδιάγραμμα και δεσμεύσεις χάνοντας έτσι κάθε ίχνος σοβαρότητας .

Ένα χρόνο τώρα η νέα διοίκηση του Δήμου δεν έχει δώσει λύση σε κανένα πρόβλημα που αφορά την σχολική στέγη.

Το 3ο ΓΕΛ είναι υπό ατμόν. Δεν έχει προχωρήσει ούτε στην προβλεπόμενη αποζημίωση του χώρου.

Η ίδρυση του 8ου και 10ου Δημοτικού έχει μείνει στα χαρτιά ,παρόλο ότι τα κονδύλια έχουν εγκριθεί ,αλλά τι να πει κανείς εδώ δεν μπορούν να μεταφέρουν απλές αίθουσες προκατ.

Δεν μπορώ πλέον να δείξω καμία ΑΝΟΧΗ στην σημερινή διοίκηση του Δήμου, γιατί τους θεωρώ μέτριους και ανίκανους να δώσουν ουσιαστικές λύσεις.

Άλλωστε όπως γνωρίζετε η συνεχόμενη και παθητική ΑΝΟΧΗ εύκολα μετατρέπεται και σε ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

Στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ) θα δίνω την μάχη κάθε φορά για να περνάω τις απόψεις του συνόλου των εκλεκτόρων από τους οποίους έχω εκλεγεί.

Για το καλό της Παιδείας στον Δήμο μας….

Με εκτίμηση
ΝΙΚΟΣ ΠΟΛ. ΛΙΟΣΗΣ

ΝΤΡΟΠΗ! Το Δημοτικό Στάδιο Άνω Λιοσίων βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη...Γιατί;

Στα Άνω Λιόσια, υπάρχει μια ομάδα που κάποτε αγωνίστηκε στην Α' Εθνική...

Κάποιοι που ασχολούνταν μαζί της από διάφορα πόστα, διοικητικά της ομάδας, ακόμη και σαν οπαδοί, ένοιωθαν περήφανοι.
Αλλά κι εκείνοι που δεν ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο  έβλεπαν κάτι  να γίνεται...

Η ομάδα φτιάχτηκε επί εποχής Κοινότητας Άνω Λιοσίων, από ανθρώπους με αγάπη για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, που αφιέρωσαν πολλές πολλές ημέρες εθελοντικής εργασίας. Με τα χέρια τους και την αγάπη τους έσκαψαν και άνοιξαν τον χώρο για το γήπεδο, που σήμερα βρίσκεται σε κακό χάλι.


Δυστυχώς, όμως, το όραμα όσων "έστησαν" τον Ακράτητο στα τότε πέτρινα χρόνια, χρησιμοποιήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν, από ορισμένους, ως "εργαλείο" ανάδειξης σε θέσεις και αξιώματα...
Το όραμα και η αγάπη των πρώτων, ανταλλάχθηκε από τους τελευταίους, με θέσεις σε ψηφοδέλτια και μετέπειτα σε θέσεις Διοίκησης στον Δήμο...
Και αφού εξαντλήθηκαν τα περιθώρια επίδειξης μέσω της ομάδας, τότε ο Ακράτητος, παραχωρήθηκε, στον καταζητούμενο στην Ελλάδα και φυλακισμένο σε ξένη χώρα, Μάκη Ψωμιάδη...
Ενώ η ομάδα κατέληξε μετά από πολλές ταλαιπωρίες να "πέσει" στην 4η Εθνική λόγω χρεών και το γήπεδο να εγκαταλειφθεί στην τύχη του...

Αυτά όμως ήταν η μελανή σελίδα στην ιστορία του Ακράτητου.

Η ομάδα, πάντοτε είχε και ευτυχώς έχει, πολλές καλές δράσεις...


Κατ' αρχήν εξακολουθεί να υπάρχει σε πείσμα πολλών...

Έχει ακαδημίες, όπου πάρα πολλά παιδιά της περιοχής, βρίσκουν τρόπο να εκφράσουν το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο.
Γυμνάζονται στους χώρους  του "γηπέδου". 
Ενός γηπέδου που ξεκίνησε με το πάθος λίγων και σιγά σιγά και με χρήματα του Δήμου, έγινε το στολίδι στον Δήμο μας.

Αυτό το στολίδι, από τότε που ανέλαβε η νέα διοίκηση, και με αποφάσεις που δυστυχώς συμμετείχαν στην λήψη τους και Δημοτικοί Σύμβουλοι που κάποτε συμμετείχαν στα διοικητικά του Ακράτητου, έχει αφεθεί στην τύχη του και έχει ερημώσει...
Έχει αφεθεί στην τύχη του, σαν να θέλουν να τελειώσουν με αυτό το το θέμα, άπαξ και δια παντός...

Αλλά επειδή μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις, δείτε την κατάσταση του γηπέδου σήμερα και "ακούστε" την κραυγή αγωνίας που βγάζει το πάλαι ποτέ Αθλητικό στολίδι της πόλης μας.



Φτάνοντας έξω από το γήπεδο καταλαβαίνεις πως κάτι πάει στραβά...Σπασμένα παράθυρα, ορθάνοιχτες παραβιασμένες πόρτες και σκουριά παντού... 


Η απογοήτευση συνεχίζεται μπαίνοντας στο εσωτερικό του γηπέδου...


Μια φωτιά, έκαψε ζωτικούς χώρους του σταδίου που ΔΕΝ ΦΥΛΑΣΕΤΑΙ...


Χώροι και μηχανήματα που κόστισαν Δημοτικό χρήμα και που ήταν απαραίτητοι για την ανάπτυξη μεγάλης αθλητικής δραστηριότητας σήμερα είναι αλλού πλημμυρισμένοι και αλλού πλίνθοι ατάκτως ριγμένοι...  





Εικόνες βανδαλισμού παντού, εικόνες απογοήτευσης από το πλιάτσικο που έχουν κάνει όσοι ασχολούνται με το εμπόριο χαλκού και σίδερου, αφού αυτά λείπουν από παντού.


Οι ρευματοδότες στην βάση των πυλώνων είναι εκτεθειμένοι, με κίνδυνο κάποιος που δεν ξέρει τι είναι εκεί, πλησιάζοντας να χάσει την ζωή του. 


Κάποιοι στην επόμενη φωτογραφία, πήραν τους χαλκοσωλήνες, αφήνοντας το νερό να τρέχει, σαπίζοντας ντουβάρια και κουφώματα, ενώ κανείς δεν ξέρει σήμερα που είναι οι διακόπτες παροχής νερού για να διακόψει το κακό... 


Ένας ποδοσφαιρικός χώρος, όμως, δεν είναι μόνο οι βοηθητικοί χώροι, αλλά ο κυρίως χώρος, το γήπεδο, "το χορτάρι", ο αγωνιστικός χώρος που οι παίκτες ψάχνουν να βρουν τα δίχτυα της αντίπαλης ομάδας και να γνωρίσουν την δόξα...
Αυτή λοιπόν είναι η είσοδος προς τον πάλαι ποτέ δοξασμένο "αγωνιστικό χώρο"του σταδίου που αγωνίζεται ο Ακράτητος και όχι μόνο...


Γήπεδο ο βούρκος;;;;...



Αν βρέξει, ο χώρος των προπονητών και των αναπληρωματικών, θα πλημμυρίσει εντελώς και την επόμενη Κυριακή, ή όποτε γίνει αγώνας, ο συγκεκριμένος χώρος, δεν θα είναι πια "χώρος φιλοξενούμενων"....



Ο επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Σάββας Ι. Σάββας επισκέφθηκε τους χώρους του σταδίου και αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


"Αγανακτώ σκεπτόμενος το χάλι που έχει περιέλθει το στάδιο του Ακράτητου και λυπάμαι για τον κόπο όλων όσων προσπάθησαν τότε να φτιαχτεί αυτό το γήπεδο. Γιατί όσοι δεν το ξέρουν αυτό το γήπεδο φτιάχτηκε με αγάπη και πολύ κόπο από ανθρώπους που ήθελαν να προσφέρουν πραγματικά. Και αυτοί δεν ήταν ανώνυμοι.
Ήταν ο Νίκος, ο Κώστας, ο Γιάννης...Πάρα πολλοί κάτοικοι της τότε Κοινότητας Άνω Λιοσίων...
Αγανακτώ γιατί δεν είναι η μόνη εγκατάλειψη των όποιων δομών στα Άνω Λιόσια...
Αγανακτώ γιατί δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα μεγάλα έργα που εξαγγέλθηκαν προεκλογικά...


ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ  ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ...


Ήταν σαν αυτές τις ημέρες περίπου, πριν από έναν χρόνο, που ψηφίζαμε τον προϋπολογισμό όπου η διοίκηση, που αποτελείται και από Δημοτικούς Συμβούλους που υπηρέτησαν επί Δημαρχίας του κ. Ν.Παπαδήμα και είχαν άμεση εμπλοκή με τον Ακράτητο, ψήφισαν συνολικά για τον δήμο Φυλής (Χασιά) 1.600.000 ευρώ, για τα Άνω Λιόσια 500.000 ευρώ και για το Ζεφύρι 50.000 ευρώ!!!



00-6715.00006                     Επιχορήγηση ΝΠΔΔ με την επωνυμία Δημοτικό στάδιο Φυλής     400.000
00-6715.1000                       Επιχορήγηση Αθλητικού Οργανισμού Φυλής                              1.000.000
00-6715.10006                     Επιχ/ση στο ΝΠΔΔ Δημοτικό Στάδιο Φυλής                                   200.000
00-6715.10004                    Επιχορήγηση ΑθλητικούΟργανισμού Ζεφυρίου                                 50.000
00-6715.10005                    Επιχορήγηση ΝΠΔΔ Αθλητικό Κέντρο Ανω Λιοσίων                      500.000


Πως λοιπόν να βρεθούν οι πόροι να συντηρηθεί το στάδιο του Ακράτητου, που έχει αφεθεί σε ελάχιστους ρομαντικούς, που αφιλοκερδώς, προσπαθούν με όσα μέσα διαθέτουν, να σταματήσουν την κατρακύλα της αποσύνθεσης και να κρατήσουν "ζωντανό" τον χώρο, για τα παιδιά που θέλουν να ενταχθούν στο δυναμικό του Ακράτητου;

(Πως να γίνει η χρηματοδότηση στον Σκακιστικό Όμιλο Άνω Λιοσίων «Τριαντάφυλλος Σιαπέρας». Δείτε την καταγγελία του εδώ για 1.000 ευρώ): http://paraponofylis.blogspot.com/2012/02/blog-post_08.html#more... ) 
(Για τον Πολιτισμό βέβαια θα επανέλθουμε άλλη στιγμή...)

Δεν αξίζει αυτή η συμπεριφορά στους δημότες. Και δυστυχώς και αυτή τη φορά, επαληθεύεται η διαπίστωσή μου πως ο συγκεκριμένος Δήμαρχος είναι ξένος προς τα προβλήματα της πόλης των Άνω Λιοσίων. 

Ζητούμε από την Διοίκηση συνολικά να επανεξετάσει την θεωρία της και επιβεβλημένα να θυμηθεί  πως δεν είναι μόνο η Χασιά ο Δήμος που αξίζει την προσοχή της αλλά και τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι. 
Ας θυμηθούν επιτέλους και ας κάνουν πράξη τα συνθήματα τους: "Τρείς πόλεις, ένας μεγάλος ενιαίος Δήμος. Πόλη για όλους. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...."


Σε αυτό το στάδιο σήμερα, παιδιά του Δήμου, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΆΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, αλλά του ενοποιημένου, νέου Δήμου Φυλής, εξακολουθούν και το επισκέπτονται και αγωνίζονται στον χώρο που τίποτε δεν θυμίζει τις παλιές καλές ημέρες και που είναι ακατάλληλος για οτιδήποτε...
Γι' αυτά τα παιδιά, που αγωνίζονται να ξεφύγουν από την απομόνωση ενός υπολογιστή ή τον κακό δρόμο των ναρκωτικών, αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε, παρ' όλες τις οικονομικές δυσκολίες που περνάει η χώρα και οι πολίτες.
Αυτό που θα μας σώσει, εξάλλου, είναι ότι μας έσωσε πάντα σαν λαό στους αιώνες που πέρασαν...


Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ..."

ΟΣΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ: Το αγγλικό κείμενο του μνημονίου - Τι αλλάζει στο ελληνικό κράτος

 

09/02/2012, Τομέας:ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Blog.gr Facebook

Μέρος του προσχεδίου του νέου μνημονίου στην αγγλική γλώσσα εξασφάλισε το
Capital.gr, το οποίο περιλαμβάνει νέες παρεμβάσεις αξίας 10-11 δισ. ευρώ, επιπλέον του πακέτου των 3,2 δισ. ευρώ που πρέπει να ληφθούν εδώ και τώρα.

Τα μέτρα θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή την τριετία 2013-2015 αλλά θα αποφασιστούν φέτος τον Ιούνιο στο νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Αυτά θα περιλαμβάνουν παρεμβάσεις σε μισθούς δημοσίου και απολύσεις, περικοπές των ειδικών μισθολογίων που φέρονται να είναι πολύ μικρές, νέα μεταρρύθμιση σε ασφαλιστικό, μαζικές καταργήσεις και περικοπές επιδομάτων, διαδοχικά κύματα απολύσεων -μέσω εφεδρείας- στο δημόσιο, αλλά και ευρύτατες ιδιωτικοποιήσεις χωρίς κόκκινες γραμμές είναι το αντάλλαγμα του νέου δανείου.

Τα μέτρα αναφέρονται ως ποσοστό του ΑΕΠ και είναι 1,5% για φέτος και 5% του ΑΕΠ για τα επόμενα χρόνια. Η περίοδος δημοσιονομικής προσαρμογής που ολοκληρωνόταν το 2014 επεκτείνεται κατά ένα έτος έως το τέλος του 2015.

Ένα επαχθές πακέτο που υποκαθιστά την αδυναμία της κυβέρνησης να πατάξει φοροδιαφυγή και σπατάλη με επώδυνες παρεμβάσεις στην καρδιά του κοινωνικού κράτους διαπραγματεύονται οι αρχηγοί των κομμάτων. Το πακέτο περιέχει ευρύτατες παρεμβάσεις στο δημόσιο, ενώ στο τελικό κείμενο που ήρθε προς συζήτηση περικόπτονται στο 0,2% του ΑΕΠ από 0,3% προηγουμένως οι παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια.

Η τρόικα ζητά από την κυβέρνηση να παραδεχθεί στο κείμενο ότι οι παρεμβάσεις για τη φοροδιαφυγή «παρέχουν μακροπρόθεσμα συντηρητικά» κέρδη που «αναμένεται να σωρευθούν μόνο από το 2013». Έτσι, ζητά δεσμεύσεις ότι δεν θα μειωθούν οι συντελεστές ΦΠΑ, ότι αν το έλλειμμα δεν μειώνεται θα περιοριστούν και άλλο οι μισθοί του δημοσίου, οι κοινωνικές και οι αμυντικές δαπάνες.

Πίσω από το θρίλερ της διαπραγμάτευσης με επίκεντρο τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, περιλαμβάνονται δεκάδες επώδυνες παρεμβάσεις. Πολλές εξ αυτών εκφράζονται με γενικό και «κομψό» τρόπο, αλλά θα θίξουν για μία ακόμη φορά αυτούς που έχουν ήδη πληρώσει το τίμημα: συνταξιούχους, μισθωτούς και τα χαμηλά εισοδήματα.

Το μνημόνιο επεκτείνεται έως το 2015 αντί για το 2012 που έληγε το προηγούμενο. Ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα αναβάλλεται για το 2013, ενώ για φέτος προβλέπεται πρωτογενές έλλειμμα 1% του ΑΕΠ.

Είναι γραμμένο σε δύο… κύματα:

1. Τις προαπαιτούμενες δράσεις που πρέπει να προηγηθούν της επικύρωσης του από τη τρόικα. Οι δράσεις περιλαμβάνουν και τα μέτρα 1,5% του ΑΕΠ (3,2 δις ευρώ). Πέρα από το «αγκάθι» των επικουρικών, περιλαμβάνουν τις περικοπές στο φάρμακο, στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (περικοπή 0,2% του ΑΕΠ), στις αμυντικές δαπάνες (0,15% του ΑΕΠ), λειοτυργικές δαπάνες και δαπάνες ΟΤΑ (0,2% του ΑΕΠ). Απαιτείται νόμος για τη μεταρρύθμιση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, ο οποίος θα προβλέπει από τώρα τις πρόσθετες περικοπές των συντάξεων για την περίοδο 2013 – 2015.

2. Τα δεκάδες μέτρα που θα εφαρμοσθούν για την περίοδο ισχύος του Μνημονίου, έως το 2015 και θα συνοδεύουν την εκταμίευση των τρίμηνων δόσεων. Η κυβέρνηση θα πρέπει να περάσει 12 τριμηνιαίες επιθεωρήσεις και ζητείται δέσμευση ότι θα λάβει πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η τρόικα κρίνα ότι οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται. Το κείμενο που θα υπογραφεί από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, αναφέρει ότι η επίτευξη των στόχων «θα χρειαστεί πολιτική απόφαση και καθορισμένη εφαρμογή πολιτικής για πολλά χρόνια». Στο κείμενο γίνεται αποδεκτό ότι η ύφεση φέτος θα είναι 4-5% και η ανάκαμψη θα έρθει από το μέσο του 2013

Τα βασικότερα εκ των μέτρων του μνημονίου που θα εφαρμοσθούν μετά τη ψήφισή του είναι:

• Παρεμβάσεις για την μόνιμη μείωση της συνολικής μισθολογικής δαπάνης κατά 1,5% του ΑΕΠ (3,2 δις ευρώ) που θα περιλαμβάνουν και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αλλά και νέες μισθολογικές περικοπές.

• Νέα μεταρρύθμιση των μισθών στο δημόσιο έως τον Ιούνιο. Παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια (δικαστικών, ιατρών, καθηγητών, διπλωματών, πολιτικού προσωπικού, αστυνομίας, ενόπλων δυνάμεων). Η απόδοση των μέτρων περιορίστηκε στο τελικό προς συζήτηση κείμενο σε 0,2% από 0,3% του ΑΕΠ. Προστασία αποδοχών όσων είναι σε χαμηλές μισθολογικές κλίμακες. Νέα αναθεώρηση συστήματος προαγωγών.

• Μείωση απασχόλησης στο δημόσιο κατά τουλάχιστο 150.000 έως το 2015 με αυστηρή εφαρμογή του κανόνα 1 προς 5. Αν παραβιάζεται παγώνουν οι προσλήψεις. Προβλέπονται πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, εφεδρεία 15.000 φέτος (με υποχρεωτική απόλυση στη συνέχεια) και μεγαλύτερα κύματα εφέδρων τα επόμενα χρόνια. Προβλέπονται απολύσεις υπεράριθμων υπαλλήλων από το προσωπικό φορέων που θα κλείσουν, συγχωνευθούν ή συρρικνωθούν.

• Μείωση προσλήψεων σε σχολές αστυνομίας, στρατού και δημοσίων ακαδημιών. Εξάλειψη κενών θέσεων. Αύξηση σε ετήσια βάση της εργασιακής εφεδρείας.

• Επιπλέον παρεμβάσεις 5% του ΑΕΠ με επίκεντρο το ασφαλιστικό και τις κοινωνικές δαπάνες.

• Συγχώνευση έως τον Μάιο όλων των επικουρικών ταμείων και μέτρα εξάλειψης ελλειμμάτων στα ταμεία παροχής εφάπαξ.

• Συγχώνευση όλων των ταμείων υγείας στο ΕΟΠΥΥ και μεταφορά ευθύνης στο υπουργείο υγείας. Διατήρηση έως και το 2015 του ανώτατου πλαφόν (2,8 δις ευρώ φέτος) στην φαρμακευτική δαπάνη.

• Ευρείες περικοπές κοινωνικών επιδομάτων την περίοδο 2013- 2015 που θα αποφασιστούν τον Ιούνιο και θα περιλαμβάνουν κατάργηση πολλών επιδομάτων, θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων και ενίσχυση ή «εξορθολογισμό» των οικογενειακών επιδομάτων και του επιδόματος ανεργίας.

• Εως τον Ιούνιο θα ληφθούν οι αποφάσεις για κλείσιμο γενικών κρατικών μονάδων, η ανάθεση εργασιών σε τρίτους. Περιλαμβάνονται και οι αμυντικές δαπάνες χωρίς να εκτίθενται οι αμυντικές δυνατότητες.

• Φορολογική μεταρρύθμιση τον Ιούνιο του 2012 μειώσεις σε επιλεγμένους φορολογικούς συντελεστές για την στήριξη της ανταγωνιστικότητας, αλλά δέσμευση να μην μειωθούν οι συντελεστές ΦΠΑ, κατάργηση πολλών φοροαπαλλαγών και προνομιακών καθεστώτων.

• Στενός έλεγχος δαπανών, δυνατότητα άμεσης ψήφισης συμπληρωματικών προϋπολογισμών, κυρώσεις για φορείς που δεν δίδουν λογαριασμό, λογιστικοί αξιωματούχοι στα υπουργεία. Διυπουργική επιτροπή έως τον Μάρτιο για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του προϋπολογισμού. Εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων και διακοπή χρηματοδότησης υπουργείων – φορέων που συγκεντρώνουν νέες οφειλές και δεν δίνουν λογαριασμό. Διεύθυνση σχεδιασμού έως το τέλος Φεβρουαρίου στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

• Αναθεώρηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Στόχος η άντληση τουλάχιστον 19 δισ. ευρώ έως το 2015. Παραμένει ο στόχος των 50 δισ. ευρώ ο οποίος μετατοπίζεται χρονικά και για να διασφαλιστεί το πρόγραμμα διευρύνεται περιλαμβανομένων μεριδίων σε δημόσιες επιχειρήσεις οι οποίες σήμερα εξαιρούνται από τη λίστα των αποκρατικοποιήσεων.

• Κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών. Νέος νόμος για άρση των περιορισμών στα κλειστά επαγγέλματα. Μεταξύ άλλων, θα καταργεί την υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου σε συναλλαγές που παρίσταται συμβολαιογράφος, τις ελάχιστες αμοιβές σε έμμισθους δικηγόρους και την άρση των περιορισμών σε 20 επιπλέον επαγγέλματα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας