ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Οι "Anonymous" "χτύπησαν" το site του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Χάγη: Υπέρ Γερμανίας η απόφαση για Δίστομο!!!

Τα ιταλικά δικαστήρια δε σεβάστηκαν την ετεροδικία της Γερμανίας, ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την προσφυγή της Γερμανίας κατά της Ιταλίας σχετικά με τις αποφάσεις ιταλικών δικαστηρίων που επιδίκασαν αποζημιώσεις σε θύματα των ναζιστικών στρατευμάτων κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η υπόθεση αυτή σχετίζεται και με τις ελληνικές διεκδικήσεις για τα θύματα του Διστόμου.

«Το Δικαστήριο θεωρεί ότι η άρνηση των ιταλικών δικαστηρίων να αναγνωρίσουν την ασυλία συνιστά παράβαση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο γερμανικό κράτος», ανακοίνωσε ο δικαστής Χισάσι Οουάντα, κατά την ανάγνωση της απόφασης σε δημόσια συνεδρίαση στο δικαστικό μέγαρο της ειρήνης στη Χάγη σήμερα το πρωί.

Το διεθνές δικαστήριο αποφάσισε ότι η ιταλική υπόθεση παραβίασε την ετεροδικία της Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία μπορούν να γίνουν μηνύσεις ή αγωγές από θύματα των ναζί μόνο στα εθνικά της δικαστήρια.
Η ιταλο-γερμανική διαφορά αφορούσε αποφάσεις ιταλικών δικαστηρίων, οι οποίες, παρά τη δικαστική ασυλία της Γερμανίας, αναγνώρισαν και επιδίκασαν αποζημιώσεις σε θύματα σοβαρών παραβιάσεων του ανθρωπιστικού δικαίου, που τελέσθηκαν την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Η Γερμανία είχε προσφύγει στη Χάγη επιδιώκοντας την καταδίκη της Ιταλίας, με το επιχείρημα ότι τα ιταλικά δικαστήρια δεν σεβάστηκαν την ετεροδικία της Γερμανίας όταν έκριναν υπέρ της καταβολής αποζημιώσεων προς τους συγγενείς θυμάτων του ναζισμού στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, το Διεθνές Δικαστήριο αποφάσισε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας παραβίασε την κυριαρχία της Γερμανίας το 2008, όταν έκρινε ότι ο Ιταλός Λουίτζι Φερίνι έπρεπε να αποζημιωθεί επειδή αναγκάστηκε από τους ναζί να εργαστεί σαν σκλάβος σε γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης για την κατασκευή όπλων το 1944.

Η ιταλική πλευρά ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να τεκμηριωθεί ετεροδικία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ότι η ετεροδικία μπορεί να υφίσταται μόνο για την επίλυση διαφορών μεταξύ φιλικών κρατών.

Μία από τις συγκεκριμένες υποθέσεις αφορούσε την εκτέλεση, επί ιταλικού εδάφους, της απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, η οποία είχε επιδικάσει αποζημιώσεις στα θύματα της σφαγής του Διστόμου.

Η Γερμανία προσέφυγε και κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Λαβαδειάς, που ήταν επικυρωμένη από τον Άρειο Πάγο κι επιδίκαζε 28 εκατ. ευρώ στα θύματα του Διστόμου που σφαγιάστηκαν από τους ναζί στις 10 Ιουνίου 1944.

Αυτό το σημείο αποτελούσε και το έναυσμα της ελληνικής παρέμβασης στη διαφορά μεταξύ Γερμανίας-Ιταλίας.

Η Ελλάδα, εκπροσωπούμενη από τον καθηγητή Στέλιο Περράκη ως πληρεξούσιο, τον πρέσβη της Ελλάδος στην Ολλανδία Ιωάννη Οικονομίδη, ως αναπληρωτή πληρεξούσιο, τον καθηγητή Αντώνη Μπρεδήμα ως σύμβουλο και δικηγόρο, και τη λέκτορα Μαρία-Ντανιέλλα Μαρούδα ως σύμβουλο, παρουσίασε τις απόψεις της γύρω από το ζήτημα της δικαστικής κρατικής ασυλίας, υπό το φως των εξελίξεων του Διεθνούς Δικαίου σε συνάρτηση με το δικαίωμα των θυμάτων διεθνών εγκλημάτων για επανόρθωση, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.
tanea.gr

«Η Ελλάδα δεν είναι αποικία. Είναι έθνος με ψυχή, περηφάνεια και ιστορία»


Γνωστός για τον πύρινο λόγο του, ο βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φαράζ «χτυπά ξανά» με μια ομιλία-κόλαφο στο ευρωκοινοβούλιο, κατακεραυνώνοντας την γερμανική πρόταση για επιτροπεία την οποία χαρακτηρίζει «αστεία», τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι εταιρεία που χρεοκοπεί, αλλά μια χώρα με ψυχή και υπερηφάνεια που οδηγείται στον εξευτελισμό και την απελπισία χάρη στο «ποταπό» σχέδιο της ΕΕ.

Μιλώντας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ο Νάιτζελ Φαράζ εξαπολύει μύδρους κατά της Γερμανίας για την πρόταση περί επιτρόπου στην Ελλάδα, ενός «γκαουλάιτερ» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας: «Θεώρησα ότι πρόκειται για αστείο…Δεν είναι δυνατόν, ακόμη και αυτή η ΕΕ δεν μπορεί να φτάσει τόσο χαμηλά».

Ο Φαράζ κατακρίνει το γεγονός ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ελλάδα σαν μια θυγατρική της επιχείρηση που χρεοκοπεί και έχει ανάγκη από την επέμβαση της…μητρικής εταιρείας.

«Η Ελλάδα είναι ένα έθνος με ψυχή, με υπερηφάνεια, με ιστορία, εκείνη που εφηύρε την δημοκρατία. (Οι Έλληνες) υποφέρουν, η ανεργία μεταξύ των νέων φθάνει το 50%» υπογραμμίζει ο Φαράζ κατηγορώντας τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπούι – στον οποίο έχει επιτεθεί και στο παρελθόν χαρακτηρίζοντάς τον «τραπεζικό υπάλληλο του κατώτερου βαθμού»- ότι είναι αυτός που οδηγεί στην δυστυχία τα κράτη της Ευρώπης και υπόσχεται ότι θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξης, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Ο βρετανός ευρωβουλευτής πρόσθεσε μάλιστα ότι η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα και ότι η Πορτογαλία θα είναι η επόμενη.

Τα σχόλια του Φαράζ προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις ειδικά μεταξύ των γερμανών ευρωβουλευτών, που τον κατηγόρησαν ότι υποκινεί το μίσος στην ευρωβουλή αλλά και μεταξύ των λαών της Ευρώπης.

Στην αντιπαράθεση πήρε μέρος ακόμη και ο ο νέος πρόεδρος του ευρω-κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας περί εθνικισμού, κάτι που φυσικά δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Φαράζ ο οποίος σημείωσε:

«Έχουμε γερμανικές εφημερίδες που θάβουν τους ιταλούς επειδή είναι δειλοί, τους έλληνες επειδή είναι τεμπέληδες και άχρηστοι και έχουμε ιταλικές και ελληνικές εφημερίδες να παρουσιάζουν κορυφαίες προσωπικότητες στην Γερμανία με ναζιστικές στολές».

Ο Μ. Σούλτς προσπάθησε δίχως αποτέλεσμα να «συνετίσει» τον Φαράζ και εν τέλει έκλεισε το μικρόφωνο του βρετανού ευρωβουλευτή. Εκπρόσωπος του τελευταίου δήλωσε ότι ο Φαράζ δεν είχε άλλη επιλογή από το «να αποχωρήσει αηδιασμένος από την αίθουσα»

«Η μόνη του απάντηση ήταν να με απειλήσει με αποβολή από την αίθουσα» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο AFP ο βρετανός ευρωβουλευτής, στον οποίο ενδέχεται να επιβληθεί πρόστιμο ίσο με βουλευτικά επιδόματα 10 ημερών, αν ο Μ. Σούλτς αποφασίσει να κινηθεί εναντίον του.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Επιβεβαιώνει τον Μ. Γλέζο Γερμανός καθηγητής του LSE!


Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel, ο καθηγητής του φημισμένου βρετανικού πανεπιστημίου London School of Economics (LSE), Άλμπρεχτ Ριτσλ, προειδοποιεί τους Γερμανούς συμπατριώτες του για το ενδεχόμενο, να αποσπάσει η Ελλάδα τεράστιες πολεμικές αποζημιώσεις, σε περίπτωση που αποφασίσει να τις διεκδικήσει ακόμη και τώρα.

«Θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες και να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας.

Αν εμείς συνεχίζουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, ίσως κάποιοι μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν επίσης και η υπόμνησή του ότι και η Γερμανία έζησε μια από τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης Ιστορίας, καλώντας για άμεση μείωση του ελληνικού χρέους:

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η Γερμανία κήρυξε ουσιαστικά στάση πληρωμών όταν αρνήθηκε να εκπληρώσει συμβατικές υποχρεώσεις της με την επανένωση της Γερμανίας! Τότε, όπως διευκρινίζεται, ο καγκελάριος Κολ αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου, του 1953, σύμφωνα με την οποία οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των δύο Γερμανιών, θα έπρεπε να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση.

Η ειλικρίνεια μάλιστα του διακεκριμένου ακαδημαϊκού σχεδόν σοκάρει: «Το οικονομικό μας θαύμα έγινε δυνατό αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις». Παραδέχεται.

Για να προειδοποιήσει στη συνέχεια: «Αν οι Έλληνες γίνουν πιο επιθετικοί, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις. Αν αρχίσει η Ελλάδα και αν ποτέ αναγκαστεί η Γερμανία να πληρώσει, τότε θα μας τα πάρουν όλα».

Αύριο η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης για τις γερμανικές σφαγές σε Ιταλία-Δίστομο στον Β'Π.Π.


Αύριο, Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με την υπόθεση που αφορά στην ακυρωτική προσφυγή της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας και η οποία έχει σχέση με την υπόθεση των θυμάτων στο Δίστομο.

Η απόφαση θα αναγνωστεί στις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ιστότοπο του Δικαστηρίου (www.icj-cij.org).

Η δίκη αφορά αποφάσεις ιταλικών δικαστηρίων οι οποίες οι Γερμανοί θέλουν να ακυρωθούν, τα οποία, παρά τη δικαστική ασυλία της Γερμανίας, αναγνώρισαν και επιδίκασαν αποζημιώσεις σε θύματα σοβαρών παραβιάσεων του ανθρωπιστικού δικαίου, που τελέσθηκαν την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Μία από τις συγκεκριμένες υποθέσεις αφορούσε την εκτέλεση, επί ιταλικού εδάφους, της απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, η οποία είχε επιδικάσει αποζημιώσεις στα θύματα της σφαγής του Διστόμου.

Αυτό το σημείο αποτελούσε και το έναυσμα της ελληνικής παρέμβασης στη διαφορά μεταξύ Γερμανίας-Ιταλίας.

Η Ελλάδα, εκπροσωπούμενη από τον καθηγητή Στέλιο Περράκη ως πληρεξούσιο, τον πρέσβη της Ελλάδος στην Ολλανδία, Ιωάννη Οικονομίδη, ως αναπληρωτή πληρεξούσιο, τον καθηγητή Αντώνη Μπρεδήμα ως σύμβουλο και δικηγόρο και τη λέκτορα Μαρία-Ντανιέλλα Μαρούδα, ως σύμβουλο, παρουσίασε τις απόψεις της γύρω από το ζήτημα της δικαστικής κρατικής ασυλίας, υπό το φως των εξελίξεων του Διεθνούς Δικαίου σε συνάρτηση με το δικαίωμα των θυμάτων διεθνών εγκλημάτων για επανόρθωση, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Την ελληνική επιχειρηματολογία ανέπτυξαν οι καθηγητές Περράκης και Μπρεδήμας.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Σαρώνει την Ελλάδα η ανεργία - 1 στους 2 κάτω των 25 ετών, άνεργος

Στο 19,2% ανήλθε ο δείκτης ανεργίας τον Οκτώβριο του 2011 στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν την Τρίτη στη δημοσιότητα. 


Το ποσοστό αυτό κατατάσσει την Ελλάδα δεύτερη χώρα της ΕΕ με την υψηλότερη ανεργία, μετά την Ισπανία (22,7%).

Σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011 η ανεργία στην Ελλάδα μέσα σε ένα 12μηνο αυξήθηκε κατά 5,3% σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Eurostat.

Τον ίδιο μήνα, η Ελλάδα κατέγραψε τον δεύτερο υψηλότερο δείκτη ανεργίας στην ΕΕ για τους νέους κάτω των 25 ετών, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 47,2%, μετά την Ισπανία (48,3%). Στους άνδρες, ο δείκτης ανεργίας στην Ελλάδα έφτασε το 17,2% και στις γυναίκες το 22,1%.

Η ανεργία στην ΕΕ των 27 έφτασε το 9,8% και στην ευρωζώνη το 10,3%. Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώνονται στην Αυστρία (4,1%), στην Ολλανδία (4,8%), στο Λουξεμβούργο (4,9%) και στη Γερμανία (5,7%).

Τα κόμματα τάχθηκαν υπέρ της κρατικής χρηματοδότησής τους

Συνεχίστηκε στην Επιτροπή Θεσμών η συζήτηση για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων.

Oλα τα κόμματα τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της κρατικής χρηματοδότησής τους υπό όρους. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν στη δυνατότητα από 1η Ιανουαρίου 2012 να επιχορηγούνται με το 60% και το υπόλοιπο 40% να παρακρατείται από τις τράπεζες για την εξόφληση των δανειακών τους υποχρεώσεων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών κ. Θανάσης Τσούρας, ανέφερε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, και με βάση τις απόψεις όλων των κομμάτων που έχουν εκφραστεί, θα κληθεί ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης προκειμένου να καταθέσει τις συγκεκριμένες πλέον προτάσεις του υπουργείου.

Ο γενικός διευθυντής του ΠαΣοΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, τόνισε την ανάγκη να παραμείνει το υφιστάμενο ύψος και ποσοστό της κρατικής χρηματοδότησης, που θα πρέπει όπως να ανατρέχει στα έσοδα του προηγούμενου έτους και όχι στα προβλεπόμενα.

Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Όχι στη χρηματοδότηση κομμάτων από Νομικά Πρόσωπα, ναι από φυσικά πρόσωπα με καθορισμό μικρού ορίου για ανώνυμες εισφορές.

Επώνυμα οι μεγάλες εισφορές με ανώτατο όριο και χωρίς δημοσιοποίηση των ονομάτων, στα οποία θα έχουν πρόσβαση μόνο αρμόδιες αρχές.

Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ότι τα κόμματα που έχουν εκχωρήσει ως εγγύηση την ετήσια χρηματοδότησή τους στις τράπεζες, να λαμβάνουν το 60% της χρηματοδότησης και το υπόλοιπο 40% να αποδίδεται στις τράπεζες με επιτόκιο καλής πίστης.

Αναφορικά με τον υπερδανεισμό των δύο μεγάλων κομμάτων, το ύψος του οποίου έφτασε να υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο κ. Σπυρόπουλος το απέδωσε κυρίως στις αυξημένες οικονομικές ανάγκες τους, κυρίως σε προεκλογικές περιόδους, ενώ έμφαση έδωσε και στην κατακόρυφη μείωση των εισφορών από μέλη του κόμματος.

Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ κ. Αθανάσιος Σκορδάς συμφώνησε με την πρόταση του κ. Σπυρόπουλου για παρακράτηση του 40% της χρηματοδότησης για την εξόφληση των δανειακών τους οφειλών, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «μη διαχειρίσιμη την κατάσταση στα δάνεια λόγω εκτόξευσης των επιτοκίων».

Πρότεινε να υπάρχει κινητροδότηση δωρεών και χορηγιών μέσω φοροαπαλλαγών, με προϋποθέσεις όμως και περιορισμούς που θα αποκλείσουν εξαρτήσεις των κομμάτων και λόμπι.

Σε ό,τι αφορά την κρατική χρηματοδότηση πρότεινε μεταξύ άλλων, τη μείωσή της και τον περιορισμό να μην υπερβαίνει τα 18 εκατ. ετησίως για κάθε κόμμα.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Σπύρος Χαλβατζής, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα δεχθεί την ονομαστικοποίηση των μετοχών, σημείωσε ότι «όλα τα έσοδα του προέρχονται από κουπόνια» και έκανε λόγο για σπέκουλα σε βάρος του ΚΚΕ σε ό,τι αφορά τα οικονομικά.

Ο οικονομικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Κ. Σκανδαλάκης τάχθηκε υπέρ της αναπροσαρμογής της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ σημείωσε ότι το κόμμα του δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις.

Παράλληλα πρότεινε τα κόμματα να μπορούν να παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους στους τηλεοπτικούς σταθμούς χωρίς επιβαρύνσεις, χαρακτηρίζοντας πολύ υψηλό το ποσοστό 23% στο ΦΠΑ.

«Είμαστε ανοικτοί σε κάθε έλεγχο, τα οικονομικά μας είναι δημόσια και έχουμε προτείνει μέτρα θεσμικής θωράκισης. Δεν συζητάμε με λογική ηθικολογίας ή σκανδαλολογίας, αλλά με αυστηρά πολιτικούς όρους» τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ κ. Δημήτρης Βίτσας.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε την Επιτροπή Θεσμών, μετά από συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, να προτείνει αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, το οποίο «θα πρέπει να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα ως ελάχιστο δείγμα της προσπάθειας αποκατάστασης της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού». Ταυτόχρονα τόνισε ότι θα πρέπει-αφού γίνει ο σχετικός έλεγχος- να παρουσιαστούν οι εκκαθαρίσεις όλων των κομμάτων μέχρι σήμερα.

Τέλος, ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων κ. Τάσος Κρομμύδας, ζήτησε «να τεθεί από μηδενική βάση η κρατική επιχορήγηση και ο έλεγχος των πολιτικών κομμάτων και με σεβασμό στους πολίτες», ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις για την αποκλειστική χρηματοδότηση τους από ιδιώτες.

Μποργκ: Η Ελλάδα «σέρνει τα πόδια» – Γιούνκερ: Συντεχνίες ισχυρότερες της Βουλής.ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Μποργκ: Η Ελλάδα «σέρνει τα πόδια» - Γιούνκερ: Συντεχνίες ισχυρότερες της Βουλής

Καταστρέφει την αξιοπιστία έναντι των επενδυτών η Ελλάδα, προειδοποιεί ο Σουηδός ΥΠΟΙΚ, ενώ ο επικεφαλής της Ευρωζώνης δηλώνει απογοητευμένος από την βραδύτητα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

«Πρέπει να προχωρήσουν σε σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις και αυτοί σέρνουν τα πόδια τους», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Αντερς Μποργκ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg. Η συνέντευξη δόθηκε στο Νταβός της Ελβετίας όπου πραγματοποιείται το φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

«Καταστρέφουν την ίδια τους την αξιοπιστία, κάτι που θα έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα να γίνει η διαδικασία πιο επώδυνη και πιο μακρόχρονη», προσέθεσε.

Κατά τον ίδιο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα πρέπει να υποχρεωθεί να «κουρέψει» τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει, αλλά αντίθετα θα πρέπει να της δοθεί η ευχέρεια για δράσεις ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Φινλανδός ομόλογός του Τζούρκι Κατάινεν, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να επιδιώξουν αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις αντί να αναζητούν μία ρευστότητα που δεν είναι σήμερα διαθέσιμη.

Γιούνκερ: Συντεχνίες ισχυρότερες του Κοινοβουλίου Απογοητευμένος από τους ρυθμούς υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων -κάνοντας μάλιστα ειδική μνεία στην απόρριψη του άρθρου για την απελευθέρωση των φαρμακείων- εμφανίζεται σε συνέντευξή του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που θέτει ως «αναγκαστική προϋπόθεση» για την εκταμίευση οποιασδήποτε περαιτέρω οικονομικής βοήθειας τη συμφωνία και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt» ο κ. Γιούνκερ εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, είναι όμως ιδιαίτερα επικριτικός για την ταχύτητα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων:

Σκιά πάνω από την Ελλάδα «Ναι μεν η κυβέρνηση βάζει τα δυνατά της, αλλά οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προχωρούν πολύ αργά και πολύ καθυστερημένα. Μόλις την Δεύτερα ένας σημαντικός μεταρρυθμιστικός Νόμος απέτυχε να ψηφιστεί από την Βουλή. Μεμονωμένες συντεχνίες είναι πάντα πιο ισχυρές από πιθανές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες. Αυτό ρίχνει μια σκιά πάνω στην Ελλάδα”, σημειώνει και προειδοποιεί ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αντιστέκεται περισσότερο στις απαιτήσεις για μεταρρυθμίσεις της ευρωζώνης και του ΔΝΤ.

“Καμία χώρα δεν αντέχει να την κατηγορούν συνεχώς”, λέει χαρακτηριστικά. Δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα φύγει από την Ευρωζώνη, αλλά, αντιθέτως, εκτιμνά ότι η Ευρωζώνη θα πρέπει να βοηθήσει τη χώρα, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα -ίσως και για περισσότερο από δέκα χρόνια.

Συμμετοχή και των κρατικών πιστωτών Σε δεύτερη συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται στην αυστριακή εφημερίδα Standard, ο κ. Γιούνκερ κρίνει ως απαραίτητη την αποδοχή του ελληνικού «κουρέματος» και από τα κράτη – πιστωτές της Ελλάδας.

Χωρίς να αναφέρεται σε αριθμούς, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ θεωρεί ότι, έπειτα από ενδεχόμενη συμφωνία, (οι διαπραγματεύσεις για την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ Αθήνας και IIF) τα Κράτη «θα πρέπει να εξετάσουν εάν είναι αναγκαία μία κρατική βοήθεια».

Κι αυτό διότι , όπως επισημαίνει, ο στόχος της μείωσης του ελληνικού δημοσίου ελλείμματος στο 120% του ΑΕΠ, σε επίπεδο δηλαδή που θεωρείται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βιώσιμο, αλλά και αναγκαίος όρος για την αποδέσμευση των απαραίτητων πόρων για τη στήριξη της Ελλάδας, δεν θα έχει «πλήρως επιτευχθεί» μόνο με την απομείωση του ελληνικού χρέους που κατέχουν οι ιδιωτικές τράπεζες.

Γλιτώσαμε τον Επίτροπο, έρχεται Επόπτης εκ Βρυξελλών!


Μπορεί να μην εγκατασταθεί Επίτροπος, όπως θέλει η Γερμανία, αλλά οι Βρυξέλλες δρομολογούν την τοποθέτηση στην Αθήνα τουλάχιστον ενός Επόπτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το επιτελείο του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Νέων", θα είναι μια ομάδα στα πρότυπα εκείνης του Μπομπ Τράα, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η οποία είναι εγκατεστημένη στην Αθήνα σχεδόν από την αρχή της εφαρμογής του Μνημονίου. Η Κομισιόν είχε μείνει πίσω στην ενημέρωση και την εποπτεία και τώρα σχεδιάζει να καλύψει το κενό, βασιζόμενη μάλιστα στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Η απόφαση προβλέπει την ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης του ελληνικού προγράμματος, κατόπιν αιτήματος της ίδιας της Ελλάδας.

«Η Επιτροπή, σε συνεργασία με τους λοιπούς εταίρους της στην τρόικας», σημειώνει η απόφαση, «θα συγκροτήσει για τη διάρκεια του προγράμματος επιτόπου εποπτική δύναμη συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής εθνικών εμπειρογνωμόνων, σε στενή και συνεχή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα για την παροχή συμβουλών και συνδρομής ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη και πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων».

Ετσι, προγραμματίζεται η τοποθέτηση στελέχους μεσαίας κατηγορίας, καθώς και τεσσάρων υπαλλήλων στην Αθήνα. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο είναι στελεχωμένη και η ομάδα του ΔΝΤ: επικεφαλής ο Μπομπ Τράα και τέσσερις υπάλληλοι υπό αυτόν.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ 2012: Συσσίτιο με κουπόνια σε 18 σχολεία με κρούσματα υποσιτισμού

Από την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας θα ξεκινήσει να παράσχει μικρογεύματα σε 18 σχολεία εννέα περιοχών του Λεκανοπεδίου που αντιμετωπίζουν έντονα κοινωνικά προβλήματα, ενώ πρόκειται σύντομα να τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα βοήθειας απευθείας σε οικογένειες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Τα σχολεία όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα βρίσκονται καταρχάς στον Ταύρο, τα Κάτω Πατήσια, τα Εξάρχεια, το Μενίδι και την Πλατεία Βάθη και αργότερα στο Μοσχάτο, τη Νίκαια, τον Ασπρόπυργο και τον Αυλώνα.

Τα μικρογεύματα θα προσφέρονται δωρεάν με κουπόνια σε όλους τους μαθητές των σχολείων και θα περιλαμβάνουν υγιεινές τροφές, όπως γάλα, μπισκότα με δημητριακά, φρούτα, σάντουιτς κ.λπ.

Ταυτόχρονα εξελίσσονται συνέργειες με την Εκκλησία, τους δήμους, ιδιωτικές εταιρείες αλλά και την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει στη διάθεσή του το κράτος.

Τις ανακοινώσεις έκανε στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την αντιμετώπιση των κρουσμάτων υποσιτισμού παιδιών.

Αδίστακτοι Μπόμπολας, Κόκκαλης και Hochtief αυξάνουν τα διόδια που τους χάρισε ο Σουφλιάς

Η χώρα έχει φτάσει στα συσσίτια και αυτοί εφαρμόζουν βάσει της συμφωνίας Σουφλιά (Ιανουάριος 2007) αυξήσεις στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού από την 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η κατασκευάστρια κοινοπραξία Ολυμπία Οδος (αποτελείται από την γαλλική Vinci, τη γερμανοϊσπανική Hochtief και τις ελληνικές Ακτωρ, J&Ρ Αβαξ, ΓΕΚ/Τέρνα).

Η διέλευση για τα ΙΧ αυξάνεται στα 3,20 ευρώ, από 3,10 ευρώ προηγουμένως. 

Για τα μικρά φορτηγά, από 7,90 ευρώ, σε 8,10 ευρώ και για τις νταλίκες σε 11,40 ευρώ, από 11 ευρώ.

Η τιμή στα διόδια για τα δίκυκλα παραμένει ως έχει, ενώ δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στο τμήμα Κορίνθου-Πατρών, στο οποίο, σημειωτέον, έχουν σταματήσει τα έργα. Σύμφωνα με την κοινοπραξία, οι αυξήσεις προβλέπονται από τη σύμβαση παραχώρησης.

Αυξήσεις στις τιμές των διοδίων από την 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσαν και οι υπόλοιπες κοινοπραξίες, που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τις κοινοπραξίες, στις Αφίδνες τα δίκυκλα θα καταβάλλουν 1.50 ευρώ, τα ΙΧΕ αυτοκίνητα 2.10 ευρώ, τα φορτηγά 5.30 ευρώ και οι νταλίκες 7.40 ευρώ.
Στη Θήβα, οι οδηγοί των δικύκλων θα πληρώνουν 1.80 ευρώ, των ΙΧΕ 2.55 ευρώ, των φορτηγών 6.45 ευρώ και στις νταλίκες 9 ευρώ.

Στην Τραγάνα, τα δίκυκλα θα καταβάλλουν 1.40 ευρώ, τα ΙΧΕ 2 ευρώ, τα φορτηγά 5 ευρώ και οι νταλίκες 7 ευρώ.
Στην Αγία Τριάδα, οι τιμές θα είναι 1.15 ευρώ για τα δίκυκλα, 1.65 ευρώ για τα ΙΧΕ, 4.15 ευρώ για τα φορτηγά και 5.80 ευρώ για τις νταλίκες. Αυξήσεις θα ισχύσουν και στα πλευρικά διόδια.

Αυξήσεις και στην Πελοπόννησο

Σύμφωνα με την Κοινοπραξια ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ (Άκτωρ - Ιντρακόμ), που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Καλαμάτα, τα νέα, αυξημένα διόδια έχουν ως εξής:
Στο Σπαθοβούνι, τα δίκυκλα 1.80 ευρώ, τα ΙΧΕ 2.50 ευρώ, τα φορτηγά 6.40 ευρώ και οι νταλίκες 9 ευρώ.

Στη Νεστάνη, τα δίκυκλα 1.70 ευρώ, τα ΙΧΕ 2.40 ευρώ, τα φορτηγά 6.10 ευρώ και οι νταλίκες 8.50 ευρώ. Στα διόδια της γέφυρα Μάναρη, τα δίκυκλα 1.30 ευρώ, τα ΙΧΕ 1.90 ευρώ, τα φορτηγά 4.90 ευρώ και οι νταλικες 6.90 ευρώ.

Την περιουσία μας για έναν αιώνα ζητάει ο Χορστ Ράιχενμπαχ


Την παραχώρηση για 99 χρόνια μεγάλων χερσαίων ή θαλάσσιων περιοχών σε ιδιωτικές εταιρείες, προβλέπει η έκθεση του επικεφαλής της Task Force όπως δημοσιεύει σε ανάρτησή του το briefingnews.gr.

Το ενδιαφέρον σε όλα αυτά είναι η τιμή αποτίμησης της περιουσίας της χώρας η οποία δεν είναι απλώς υποπολλαπλάσια, αλλά στην κυριολεξία εξευτελιστική διαβάστε και θα καταλάβετε γιατί έγιναν όλα αυτά και που το πάνε. 

Και για να μην ξεχνιόμαστε εμείς όντως προειδοποιούσαμε για αυτά που επρόκειτο να συμβούν τα τελευταία 2 χρόνια και αποδεδειγμένα, υπάρχουν τα γραπτά μας, σε αντίθεση με κάποιους τηλεοπτικούς διαύλους οι οποίοι ισχυρίζονται ότι "τα έλεγαν, εδώ και 2 χρόνια" αλλά δυσκολευόμαστε να βρούμε το βίντεο. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο θέμα», θα πρέπει να εκχωρήσει για διάστημα 99 έτη μεγάλες περιοχές που θα έχουν το ενδιαφέρον εκμετάλλευσης.Θα έχει τη δυνατότητα της τιτλοποίησης μελλοντικών εσόδων από την ενέργεια (φυσικό αέριο, πετρέλαιο κλπ).Ακόμη στην έκθεση τονίζεται πως η έκθεση θα τονίζει ότι τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας μπορούν υπό προϋποθέσεις να ανέλθουν στο ποσό των 135 δις ευρώ. Θα προτείνεται να εξαγοράσει μια εταιρεία η οποία θα συσταθεί από τις χώρες της ευρωζώνης ολόκληρη την περιουσία της Ελλάδας.

Στη συνέχεια το ποσό των 135 δις ευρώ θα δοθεί στην Ελλάδα για να αποπληρώσει μέρος του χρέους της. Η περιουσία τότε, θα μπορεί να πωληθεί όποτε το κρίνει η εταιρεία και σε όποιο το επιθυμεί, Τούρκους, αλβανούς κλπ με ότι αυτό σημαίνει για την κυριαρχία του κράτους.Το καταλάβατε;Και εμείς στο μεταξύ θα παλεύουμε για τον 13ο και 14ο μισθό και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Τελεσίγραφο από τέσσερις χώρες σε Αθήνα : Ζητούν απάντηση εντός 24 ωρών

Τελεσίγραφο σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλες πρόκειται να απευθύνουν τουλάχιστον τέσσερις κεντρικές χώρες (Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία και Βέλγιο) προς την Ελλάδα αναφορικά με την οριστική επίλυση του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης στο περιθώριο της συνάντησης κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι τέσσερις χώρες θα ζητήσουν τη σύγκλιση έκτακτης συνάντησης κορυφής των μελών της ευρωζώνης μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής με αποκλειστικό ζήτημα το ελληνικό πρόβλημα και μάλιστα επιμένουν για μέγιστη  διορία 24 ωρών μέχρι να απαντήσει η Ελλάδα. .
Το θέμα συζητήθηκε και στο γεύμα που είχαν πριν από λίγο ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Όλι Ρεν με τον πρωθυπουργό Λουκά  Παπαδήμο να επαναλαμβάνει τις τρεις «κόκκινες γραμμές» (όχι στη μείωση κατώτατου μισθού, όχι στη μείωση του 13ου και 14ου και όχι στο σχέδιο περί επιτροπείας της δημοσιονομικής πολιτικής) όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών.
Οι «τέσσερις» φαίνονται αποφασισμένοι να βάλουν στο τραπέζι όλα τα ανοιχτά καυτά ελληνικά ζητήματα και να «τελειώνουν» με την Ελλάδα όπως χαρακτηριστικά λέγεται στις Βρυξέλλες.
Σήμερα οι Financial Times επικαλούνται έγγραφα σύμφωνα με τα οποία γίνονται προετοιμασίες ώστε να γίνει μια μίνι - σύνοδος, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής το απόγευμα, ώστε να συζητηθεί το ελληνικό πρόβλημα, τα νέα μέτρα, ενδεχομένως η επιτροπεία, αλλά και το PSI.

Spiegel : "Αν η Ελλάδα ζητήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις, θα μας τα πάρει όλα"

Με νέες δηλώσεις υπέρ της Ελλάδας για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων επανήλθε ο οικονομολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου του LSE Albrecht Ritschl, σε συνέντευξή του στο Spiegel.Ο Γερμανός οικονομολόγος επισήμανε στους συμπατριώτες του τον κίνδυνο, να αποσπάσει η Ελλάδα τεράστιες πολεμικές αποζημιώσεις, στην περίπτωση που τις διεκδικήσει ακόμη και τώρα.

"Θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες και να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς συνεχίζουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, ίσως κάποιοι μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς", είπε χαρακτηριστικά."Οι χρεοκοπίες της Γερμανίας τα περασμένα χρόνια δείχνουν τη λύση: πρέπει τώρα να συμφωνηθεί μια μείωση του χρέους. Όποιος δάνεισε λεφτά στην Ελλάδα, πρέπει να χάσει ένα μεγάλο μέρος τους", πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας.

Σύμφωνα με τον Ritschl στάση πληρωμών κήρυξε ουσιαστικά η Γερμανία όταν αρνήθηκε να εκπληρώσει συμβατικές υποχρεώσεις της με την επανένωση της Γερμανίας, όταν καγκελάριος ήταν ο Kohl, ο οποίος αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου, του 1953, που έλεγε ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των δύο Γερμανιών, θα πρέπει να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση.

"Το οικονομικό μας θαύμα έγινε δυνατό αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις. Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά την εχθρική στάση των γερμανικών ΜΜΕ"."Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πιο επιθετική,μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις! Αν αρχίσει η Ελλάδα και αν ποτέ αναγκαστεί η Γερμανία να πληρώσει, τότε θα μας τα πάρουν όλα", τόνισε.

Απειλή για συμμόρφωση ή τρικ για να μας διώξουν έξω;



«Την κάτσαμε τη βάρκα!». Αυτή θα έπρεπε να ήταν η αντίδραση του επιτελείου του Παπαδήμου, το πρωί του Σαββάτου, όταν διάβασαν τους «Financial Times»και το περίφημο σχέδιο Επιτροπείας της γερμανικής κυβέρνησης.

Η κατηγορηματική του απόρριψη με δήλωση Παντελή Καψή και οι οργισμένες αντιδράσεις των κομμάτων, ακόμα και η ενόχληση που έβγαλε η Κομισιόν δεν πρέπει να συγκαλύπτουν το γεγονός, ότι το έγγραφο υπάρχει, μοιράστηκε στους 17 του Eurogroup, είναι ήδη στα χέρια της κυβέρνησης και θα συζητηθεί προσεχώς σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων.

Η Επιτροπεία είναι η προέκταση της απόφασης του Συμβουλίου των 17 της 9ης Δεκεμβρίου για βέτο της Κομισιόν στους εθνικούς προϋπολογισμούς στα λογικά της όρια. Η απόφαση εκείνη έχει μια σημασία, αν συγκριθεί με την απόφαση που έχει πάρει το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα για τη δημοσιονομική Ένωση, στο συνέδριο του της 15ης Οκτωβρίου. Οι δύο αποφάσεις ταυτίζονται με μόνη σημαντική διαφορά την Επιτροπεία, την οποία όμως υιοθέτησαν οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες.

Αυτό δεν είναι αδιάφορο.

Ότι έχει φέρει μέχρις στιγμής στο τραπέζι για τα ευρωπαϊκά θέματα η Μέρκελ έχει γίνει επίσημη ευρωπαϊκή πολιτική, από τη στιγμή που οι Γερμανοί το θέτουν, είναι πιθανόν να περάσει. Το έγγραφο το έχει στη διάθεση της και η ελληνική κυβέρνηση έχει μοιραστεί και θα συζητηθεί σε πρώτη φάση σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων της Ευρωζώνης.

Υπάρχουν δύο εξηγήσεις γιατί οι Γερμανοί θέλουν να μας θέσουν υπό μόνιμη επιτροπεία. Η μια είναι ότι θέλουν να είναι σίγουροι πως θα ξεμπερδέψουν μια και καλή μαζί μας με το πακέτο των 130 ή και 145 δις ευρώ, η άλλη είναι ότι από τη στιγμή που θα μας δώσουν τα χρήματα και θα ολοκληρωθεί το κούρεμα θέλουν να είναι βέβαιοι ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να εκβιάσει τους επίσημους δανειστές με χρεοκοπία. Γεγονός είναι, ότι τα χρηματοδοτικά πακέτα για την Ελλάδα έχουν περάσει ήδη δύο φορές από το γερμανικό κοινοβούλιο (στο μνημόνιο και για τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου) και θα πρέπει να το κάνουν άλλη μια φορά για την 26. Οκτωβρίου.

Ήδη οι βουλευτές ζητούν από τη Μέρκελ πρόσθετες εγγυήσεις γι’ αυτό. Όπως η Βάσω Παπανδρέου λέει ότι δεν ψηφίζει άλλα μέτρα, έτσι και οι Γερμανοί βουλευτές έχουν ξεκαθαρίσει, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν άλλη βοήθεια.

Αυτή βέβαια είναι η ήπια εκδοχή. Γιατί υπάρχει και η σκληρή, που λέει ότι οι Ευρωπαίοι έχουν αποφασίσει, πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιδείξει βελτίωση και έχουν αποφασίσει τη ρήξη, όχι με έξωση, αλλά θέτοντας τέτοιους όρους για την παραμονή μας στο ευρώ που η Αθήνα δεν θα μπορεί να αποδεχτεί.

Η γερμανική κυβέρνηση ξέρει ότι καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να δεχτεί επιτροπεία, άρα θα πρέπει να επιλέξει την έξοδο. Και όπως είπε πρόσφατα ο Κάουντερ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της Μέρκελ σε συνέντευξη όπου ανέφερε τη δυνατότητα Επιτροπείας, «η Γερμανία θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο Ευρώ. Αν βέβαια οι Έλληνες αποφασίσουν διαφορετικά, αλλάζουν τα πράγματα». Θέμης Δαγκλής

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Συναυλία των εργαζομένων των ΜΜΕ


4.000 χαμένες θέσεις εργασίας, απολύσεις και «λουκέτα» στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα ενημέρωσης, ελαστικές σχέσεις εργασίας, πρωτοφανές «τσεκούρεμα» στους μισθούς και τις συντάξεις, ατομικές συμβάσεις, μαύρη και απλήρωτη εργασία, επιχειρησιακά-εργοδοτικά σωματεία…
Οι εργαζόμενοι στον Τύπο, θύματα της ίδιας βαρβαρότητας που πλήττει ολόκληρη την κοινωνία και τη σπρώχνει στην εξαθλίωση, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους. Δεν επαιτούμε, απαιτούμε με τους αγώνες μας αξιοπρεπείς συνθήκες και σταθερούς όρους εργασίας και αμοιβής.
Ετσι γεννήθηκε η ιδέα για μια συναυλία που όχι μόνο θα αναδείξει τα προβλήματα που μαστίζουν το χώρο των ΜΜΕ, αλλά που θα λειτουργήσει και ως «γέφυρα» συνάντησης με τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική. Γιατί το τρίπτυχο Αγώνας-Αλληλεγγύη-Αξιοπρέπεια, εκτός από σύνθημα, πρέπει να γίνει πράξη!
Μεγάλη συναυλία συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στον Τύπο Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Περιστερίου (Γιαννιτσών 81 & Τζ. Κέννεντυ) έναρξη στις 7 μ.μ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα παρουσίασης των καλλιτεχνών έχει ως εξής:



18.00 Προσέλευση κόσμου

19:00 Video – Συμπαραγωγής εργαζομένων σε:
ALTER
ΔΟΛ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΕΡΤ
ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ


19.05 Θοδωρής Λαζάρου - Συγκρότημα ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ (Οι Νεκροί της πλατείας)


19.10 ΑΝΝΕΤΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ - Παρουσίαση
Oμιλίες εισαγωγής
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΠΟΕΣΥ – ΕΤΕΡ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

19.15 Θάνος Μικρούτσικος

19.40 ομιλία εκπροσώπου «ALTER»

19.45 Σπύρος Γραμμένος

19.55 Λάκης Παπαδόπουλος – Phase ReNerse

20.10 Παντελής Θαλασσινός

20.20 ομιλία εκπροσώπου «Δ.Ο.Λ.»

20.25 Illegal Operation και Αλεξης Κ.

20.35 Θάνος Ανεστόπουλος

20.45 Πάνος Μουζουράκης

20.55 ομιλία εκπροσώπου «Ελευθεροτυπία»

21.00 Συγκρότημα ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ

21.15 Lolek

21.25 Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης και Μαρία Παπαγεωργίου

21.35 Ομιλία εκπροσώπου «ΕΡΤ»

21.40 Υπεραστικοί

21.50 Radiosol

22.00 ομιλία εκπροσώπου «Ο Κόσμος του Επενδυτή και οι περιοδικές εκδόσεις (TiVo ΔΙΦΩΝΟ, Informer)»

22.10 Δημήτρης Μητσοτάκης και οι Ευδαίμονες

22.25 Ελεονώρα Κουνενή

22.35 Συγκρότημα Σπυριδούλα

22.50 Γιάννης Λεκκόπουλος και Μάρθα Μεναχέμ

23.00 Ματούλα Ζαμανή and the angry birds

23.15 Mode Plagal

23:30 Πέτρος Δουρδουμπάκης

23.45 Συγκρότημα ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ

00.15 Video – Συμπαραγωγής εργαζομένων σε:
ALTER
ΔΟΛ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΕΡΤ
ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

κλείσιμο εκδήλωσης

Πρόσβαση στο κλειστό Περιστερίου:
Βρίσκεται κοντά στην διασταύρωση της Λεωφόρου Καβάλας (Αθηνών-Κορίνθου) και Θηβών.
  1. Από Αθήνα – Γραμμή ΜΕΤΡΟ Αγ. Δημήτριος – Αγ. Αντώνιος – στο  Τέρμα Αγ. Αντώνιος Περιστερίου παίρνουμε το λεωφορείο 821 (Αγ. Αντώνιος – Αγ. Αναστασία) και κατεβαίνουμε στη στάση ΓΗΠΕΔΟ ή εναλλακτικά από τον Αγ. Αντώνιο περπατάμε 10 λεπτά μέσω Σοφοκλή Βενιζέλου προς Αγ. Τριάδα και γήπεδο.
  2. Όσοι έρχονται από Δυτικές συνοικίες και Πειραιά – Λεωφοριακή γραμμή 703 (Μέσω Θηβών– Στάση Κέννεντυ, επί της Θηβών www.oasa.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας