ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Οι έξι απαιτήσεις της τρόικας. Η τρόικα επιδιώκει τα μέτρα αυτά να ψηφιστούν από την παρούσα Βουλή


Έξι βασικές απαιτήσεις προβάλλουν οι επικεφαλής της τρόικας για να δώσουν τη συγκατάθεσή τους αναφορικά με τη χρηματοδότηση του PSI+ και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης.

Όπως προκύπτει από τις συζητήσεις που άρχισαν την Παρασκευή, τόσο με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, όσο και με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, το ενδιαφέρον τους εστιάζεται –κατά τρόπο σαφή και κατηγορηματικό- στη μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ, στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων, στην κατάργηση των ωριμάνσεων, στο ψαλίδισμα του 13ου και του 14ου μισθού, στο κλείσιμο κρατικών φορέων με απόλυση προσωπικού (8.000 με 10.000) και στην πλήρη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Η τρόικα επιδιώκει τα μέτρα αυτά να ψηφιστούν από την παρούσα Βουλή και να αρχίσουν να υλοποιούνται άμεσα από την υφιστάμενη κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, κοντά σε συμφωνία για τη μείωση του εργασιακού κόστους βρίσκονται ΓΣΕΕ και εργοδοτικές οργανώσεις. Τα βασικά σημεία της προσέγγισής τους αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε συνάντηση, το αργότερο ως την Τρίτη.

Αρχίζουν οι διαγωνισμοί για την επεξεργασία των απορριμμάτων


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012, 13:19
Ως το τέλος Φεβρουαρίου θα προκηρυχθεί η πρώτη φάση των διαγωνισμών για την επεξεργασία των στερεών αποβλήτων της Αττικής, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Α. Αλεξόπουλος, μιλώντας στο Διεθνές Επενδυτικό Φόρουμ.

Πρόκειται, όπως ανέφερε ο ίδιος, για επενδύσεις ύψους 360 εκατ. ευρώ για την κατασκευή των τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας σε Ανω Λιόσια, Δυτική, Βορειοανατολική και Νοτιοανατολική Αττική.

Οι διαγωνισμοί σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο θα γίνουν με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επεξεργασίας απορριμμάτων και συμμετείχαν στο συνέδριο τόνισαν, πάντως, ότι η χρονική πίεση για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και τη λειτουργία των μονάδων επεξεργασίας είναι μεγάλη, καθώς σε τρία χρόνια προβλέπεται να επέλθει κορεσμός του ΧΥΤΑ Φυλής. Ζήτησαν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή του Δημοσίου στο κόστος της επένδυσης μέσω του ΕΣΠΑ, καθώς είναι δύσκολη η εξασφάλιση τραπεζικής χρηματοδότησης σε αποδεκτό κόστος λόγω της οικονομικής κρίσης.

Οι τεχνικές διαχείρισης των απορριμμάτων περιλαμβάνουν ανακύκλωση χαρτιού, γυαλιού και μετάλλων, βιολογική επεξεργασία από την οποία παράγεται ενέργεια και κομπόστ και καύση με σκοπό επίσης την παραγωγή ενέργειας. Τα υπολείμματα που προορίζονται για ταφή δεν ξεπερνούν το 10% της αρχικής μάζας των απορριμμάτων. Οι τέσσερις νέες μονάδες που θα λειτουργήσουν στην Αττική θα επεξεργάζονται πάνω απο 1,3 εκατ. τον. αποβλήτων το χρόνο.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

H ENOTHTA ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΒΡΑΔΥ


Η άρση της μονιμότητας στις δημόσιες επιχειρήσεις, σε όλες τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες ζητάει η τροίκα.

Η άρση της μονιμότητας στις δημόσιες επιχειρήσεις, σε όλες τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, οι μειώσεις μισθών αλλά και ανατροπές στους κανονισμούς εργασίας είναι -σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους και της Καθημερινής- μεταξύ των απαιτήσεων της τρόικας, η οποία έρχεται σήμερα στη χώρα μας για να επανεκκινήσει τις συνομιλίες για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Όπως προκύπτει από τις τελευταίες συναντήσεις που είχε το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας κα Στρατινάκη, οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν εμμέσως πλην σαφώς και ζήτημα άρσης της ιδιότυπης μονιμότητας που υπάρχει στις δημόσιες επιχειρήσεις.

Το κλιμάκιο της τρόικας αναφέρθηκε σε «αγκυλώσεις» που υπάρχουν στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες, ζητώντας αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο. Μάλιστα -σύμφωνα με πληροφορίες- έγινε αναφορά σε ρυθμίσεις που ισχύουν σε τράπεζες, με βάση τις οποίες είναι δύσκολες οι απολύσεις.

Στις συναντήσεις τέθηκε και το θέμα των ωριμάνσεων και υπήρξε επιμονή για ρύθμιση που θα αποσαφηνίζει ότι μετά το πέρας του εξαμήνου από τη λήξη των συμβάσεων θα αλλάζουν πλήρως οι όροι των προσλήψεων.

Παράλληλα, το τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών ζήτησε να ενημερωθεί για το πώς προχωρά ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων για μία σειρά «καυτών» θεμάτων.
Ο στόχος της τρόικας είναι ένας: να τροποποιηθούν οι κανονισμοί εργασίας με τους οποίους ρυθμίζονται όχι μόνο οι μισθοί, αλλά και η αιτιολογία των απολύσεων, οι μεταθέσεις, τα επιδόματα .

Η γενική γραμματέας του υπουργείου, πάντως, επισήμανε ότι οι κανονισμοί βάσει νόμου έχουν μετατραπεί σε συμβάσεις και επομένως μόνο οι διοικήσεις που έχουν συνυπογράψει μπορούν να αναδιατάξουν τα όποια «προνόμια» διαθέτουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.

Βόμβα Προβόπουλου: Η πορεία προς την κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη

H επιστροφή στο παρελθόν είναι ανέφικτη προειδοποίησε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας
της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, όσους αρνούνται "πεισματικά κάθε αλλαγή". Όπως παλαιότερα έτσι και σήμερα η στάση αυτή, επεσήμανε ο διοικητής της ΤτΕ, συγκρούεται μετωπικά με την πραγματικότητα και αγνοεί προκλητικά τις αντικειμενικές συνθήκες που καθορίζουν το περιβάλλον μέσα στο οποίο πορευόμαστε.

"Αν όμως αυτή τη φορά αγνοήσουμε και πάλι τις επιταγές της πραγματικότητας, η κατάληξη είναι δεδομένη οικονομική και πολιτική απομόνωση της χώρας, αρχή μίας καταστροφικής πορείας που θα εξανεμίσει ότι έχουμε επιτύχει στην μεταπολεμική ιστορία μας", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Παρουσιάζοντας το βιβλίο του Τάκη Πολίτη σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΙΟΒΕ, ο κ. Προβόπουλος εκτίμησε ότι η πορεία της χώρας προς την κρίση στην οποία έχει περιέλθει δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί εγκαίρως πριν αυτά αφεθούν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις. 

Όπως ανέφερε προειδοποιήσεις υπήρξαν και ήταν πολλές και επαναλαμβανόμενες. Ωστόσο οι αντιλήψεις αυτές αντιμετωπίστηκαν για πολλά χρόνια από επιφυλακτικά έως και πολύ αρνητικά, με αντιδράσεις που κλιμακώνονταν από σκεπτικισμό έως ανοικτή εχθρότητα και οξύ καταγγελτικό λόγο. 

Τις περισσότερες φορές σύμφωνα με το διοικητή της ΤτΕ, οι αντιδράσεις αυτές δεν είχαν καμία σχέση με τ΄αντικειμενικά δεδομένα και εξέφραζαν απλώς δογματικές και παρωχημένες ερμηνείες της πραγματικότητας.

Αναφερόμενος στην κρίση που κλυδωνίζει σήμερα τη χώρα και απειλεί το ευρωπαϊκό της μέλλον, ο κ. Προβόπουλος είπε ότι αποτελεί μία βαθιά, συστημική δομική κρίση του οικονομικού προτύπου λειτουργίας που κυριάρχησε μεταπολιτευτικά και το οποίο οδηγήθηκε σε αδιέξοδο και κατάρρευση. Το πρότυπο αυτό, όπως επεσήμανε ο διοικητής της ΤτΕ, παρήγαγε μεγάλα μη-διατηρήσιμα δημοσιονομικά και εξωτερικά ελλείμματα, τα οποία, αναδείχθηκαν πιο έντονα με την κορύφωση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Στις συνθήκες αυτές, σύμφωνα με τον κ.Προβόπουλο, η οικονομική κατάρρευση έμοιαζε το 2010 να είναι αναπόφευκτη και απετράπη μόνο χάρη στη χρηματοδοτική στήριξη των ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ. Η ελληνική κυβέρνηση, όπως είπε ο διοικητής της ΤτΕ, ανέλαβε τη δέσμευση να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στους τομείς που είχε καθυστερήσει, δηλαδή, στη δημοσιονομική προσαρμογή, στις διαρθρωτικές αλλαγές και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Καταλήγοντας, ο κ.Προβόπουλος, έκρινε απαραίτητο να "διδαχθούμε από τα λάθη μας, να αποδεχθούμε συλλογικές και ατομικές ευθύνες και κυρίως να απορρίψουμε λογικές, νοοτροπίες και συμπεριφορές που οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού".

Οι τροϊκανοί καταφθάνουν σήμερα για να... εξοργιστούν

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

47 συλληφθέντες για συμμετοχή σε μεγάλη εγκληματική οργάνωση στη Βόρεια Ελλάδα

Έκπληξη προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη και σε όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση ότι μεταξύ των 47 συλληφθέντων για συμμετοχή σε παρακλάδια μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα φέρεται να είναι και ο πρώην διευθυντής ειδήσεων και σύμβουλος διεύθυνσης της ΕΤ3, Γιώργος Φερέτης, ο οποίος από τα τέλη Νοεμβρίου 2011 βρίσκεται σε καθεστώς εφεδρείας.

Μέλος της σπείρας και ένας διευθυντής του Σ.Δ.Ο.Ε.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί, με την αυτόφωρη διαδικασία, 47 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Παπαχατζής, επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης ειδικών υποθέσεων του Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης, ένας εφοριακός υπάλληλος, δύο τραπεζικά στελέχη, ένα πρώην τραπεζικό στέλεχος, ένας τραπεζικός υπάλληλος, δύο δικηγόροι, ένας αστυνομικός και ένας υπάλληλος της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ο υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ φέρεται να είναι οδηγός και συνεργάτης του προέδρου της ομάδας, Θοδωρή Ζαγοράκη. Η αστυνομία Θεσσαλονίκης διαρρέει και ένα επώνυμο, το οποίο ανήκει στον οδηγό-συνεργάτη του προέδρου, διατηρώντας όμως επιφυλάξεις. Για τον λόγο αυτό η zougla.gr δεν δημοσιοποιεί το συγκεκριμένο επώνυμο.

Ποιος είναι ο αρχηγός

Πηγές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διοχετεύουν την πληροφορία πως αρχηγός της σπείρας με τα τέσσερα πλοκάμια είναι ο Καραμπέρης, γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, κατηγορούνται και αναζητούνται για συμμετοχή στη σπείρα τέσσερις αστυνομικοί, τρεις εν ενεργεία και ένας απότακτος από τα Α.Τ. Λευκού Πύργου, Α.Τ. Πλατείας Δημοκρατίας, Α.Τ. Θερμαϊκού και την Αστυνομική Διεύθυνση Έβρου. Ένας από τους παραπάνω κατηγορούμενους έχει συλληφθεί.

Η ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την εξάρθρωση τεσσάρων πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Εκτιμάται ότι από την παράνομη δράση των τεσσάρων αυτών εγκληματικών οργανώσεων, το ελληνικό Δημόσιο έχει στερηθεί σημαντικά έσοδα, που υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, δήλωσε: «Η Ελληνική Αστυνομία με την εξάρθρωση των εγκληματικών αυτών οργανώσεων επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι ο αγώνας απέναντι στα οργανωμένα κυκλώματα, που αποκομίζουν παράνομα τεράστια οικονομικά ποσά, στερώντας το ελληνικό Δημόσιο από σημαντικά έσοδα, είναι διαρκής και κυρίως χωρίς διακρίσεις και εκπτώσεις».

Η δικογραφία

Η δικογραφία που σχηματίζεται εις βάρος των συλληφθέντων αφορά στις κατά περίπτωση κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της τοκογλυφίας και εκβίασης κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα. Επιπλέον, η δικογραφία περιλαμβάνει άλλους δύο αστυνομικούς, που κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των πολύμηνων ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η σύνθεση των μελών, που αποτελούσαν τις τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική τους σχέση, εξακριβώθηκε ο τρόπος - μέθοδος δράσης τους ( modus operandi), προσδιορίστηκε ο αριθμός των ατόμων που δανείστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους, εξακριβώθηκαν ιδιώτες και καταστήματα - επιχειρήσεις, οι ιδιοκτήτες των οποίων εκβιάζονταν, προσδιορίστηκε ο τρόπος νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»).

Η δράση του κυκλώματος

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την έρευνα, μέλη της μιας εγκληματικής οργάνωσης απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα, για παροχή «προστασίας», από μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αποκομίζοντας παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, και οι τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν σε υποθέσεις τοκογλυφίας, καθώς απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή παράνομων τόκων, από ιδιώτες, στους οποίους παρείχαν διάφορα χρηματικά ποσά, ως δάνεια με υπέρμετρους τοκογλυφικούς όρους, ενώ ενέχονται και σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης. Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, οι αστυνομικοί που κατηγορούνται έδιναν πληροφορίες στο κύκλωμα για τους προγραμματισμένους ελέγχους της αστυνομίας έναντι χρημάτων.

Τα χρηματικά ποσά, που αποκόμιζαν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, τα νομιμοποιούσαν παράνομα, μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ που εξασφάλιζαν, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Η αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζεται, με έρευνες σε σπίτια, διαμερίσματα και άλλους χώρους σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και των Σερρών. Επίσης, συνεχίζονται και οι προσαγωγές ατόμων, προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή τους στις δραστηριότητες των εγκληματικών οργανώσεων.

Τραγωδία στο Μενίδι - 26χρονος κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι του - Το ανακαίνιζε για να αρραβωνιαστεί!


Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε έναν 26χρονο ο οποίος κάηκε ζωντανός στο σπίτι που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή.

Ο νεαρός, ανακαίνιζε μόνος του το σπίτι του στο Μενίδι γιατί ετοιμαζόταν να αρραβωνιαστεί. Κανονικά έμενε με τους γονείς του σε άλλο σπίτι αλλά προφανώς πέρασε εκεί το βράδυ γιατί τελείωσε αργά με τις επισκευές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη μάλλον έγινε από μια διαλυτική ουσία.

Ένοικοι της πολυκατοικίας αλλά και γείτονες που τον γνώριζαν λένε ότι ήταν ένα πολύ καλό παιδί που εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ και ετοιμαζόταν να φτιάξει οικογένεια.
Λευτέρης Σουχαϊμπ
 

Η πολυκατοικία έχει 11 διαμερίσματα και όπως είπε στο Newsit μια ένοικος του πρώτου ορόφου πρωτα ακούστηκε μια έκρηξη και μετά ξέσπασε η φωτιά.

Μέσα σε δευτερόλεπτα οι φλόγες της έκρηξης άρχισαν να τυλίγουν δωμάτιο του διαμερίσματος του 4ου ορόφου που βρισκόταν ο άτυχος 26χρονος.
Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο μπήκαν αμέσως στο διαμέρισμα για να σβήσουν τη φωτιά και τότε αντίκρισαν το τραγικό θέαμα.

Από την έκρηξη είχε καταρρεύσει και ο τοίχος του δωματίου.

Οι πυροσβέστες αντίκρισαν το άψυχο κορμί του ανάμεσα στα συντρίμμια. Αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο, αλλά ήταν πολύ αργά.

Νωρίτερα, η πυροσβεστική με ανάρτηση στο Twitter ανέφερε ότι:



Λευτέρης Σουχαϊμπ

Σύμπτωση; Ή άρχισαν τα όργανα...

Ο ελβετικός κολοσσός ουσιαστικά διακόπτει, λόγω της ρευστής κατάστασης, τις αναλύσεις για την
Μέγεθος κειμένου
Ελλάδα, περιμένοντας τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της η Credit Suisse προχωρά στην κίνηση αυτή λόγω αναδιοργάνωσης των τομέων ευθύνης των αναλυτών της.

Συγκεκριμένα, τερματίζει την κάλυψη για τις Αγροτική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Κύπρου, EFG Eurobank Ergasias, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Εν αναμονή εξελίξεων στον Ξένιο...

Εν αναμονή βρίσκονται οι εργαζόμενοι του Ξένιου, για το εργασιακό. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που φιλοδοξεί να δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού στάλθηκε πριν από λίγες μέρες, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για έλεγχο νομιμότητας και μέχρι να υπάρξει απάντηση επικρατεί στασιμότητα.

Από την πλευρά τους οι απλήρωτοι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί), συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΕΣΗΕΑ και των εργαζομένων στον Τύπο, που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες.

Η θέση της παράταξής μας, της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, για το Δημοτικό Ραδιόφωνο, είναι σαφής.

Η ομηρία των εργαζομένων, που εδώ και 3 χρόνια οι Διοικήσεις των ΠΑΠΠΟΥ και ΜΠΟΥΡΑΪΜΗ ταλαιπωρούν εμπαίζοντας τους με την ίδια την μισθοδοσία τους, πρέπει επιτέλους να σταματήσει.
Το Δημοτικό Ραδιόφωνο μπορεί και πρέπει να είναι ανοιχτό, φωνή δυνατή στην διάθεση του Λαού της Φυλής και των υπόλοιπων περιοχών γύρω από τον Δήμο μας, ανοιχτή συχνότητα που θα εκφράζει τον πόνο και την αγωνία των κατοίκων της πολύπαθης Δ.Αττικής.
Το είπαμε δυνατά και στο Δ.Σ. και παντού.



Όποιου είδους "πείραμα" στερήσει την συχνότητα του Ρ/Σ από περιουσία του Δήμου τέτοιες δύσκολες ημέρες, θα είναι καταστροφή για τον Δήμο και εκ του πονηρού.

Ευχόμαστε να διαψευστούμε, αλλά εκφράζουμε τον φόβο και την αγωνία πως και στο θέμα "ΞΕΝΙΟΣ 943" όπως και στο θέμα της ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ, έτσι όπως τα διαχειρίστηκαν οι τοπικές εξουσίες, νυν και προηγούμενες, θα οδηγηθούμε σε βαθύτατες περιπέτειες.

Ετοιμαστείτε για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο! Λέει ο Χένρι Κίσσιγκερ

Την πεποίθησή του ότι ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος είναι προ των πυλών εξέφρασε ο γνωστός διπλωμάτης Χένρο Κίσινγκερ. Ο Κίσινγκερ περιέγραψε με μελανά χρώματα ένα ζοφερό μέλλον όπου οι ΗΠΑ θα κονταροχτυπηθούν με την Κίνα και τη Ρωσία με αφορμή το Ιράν και θα επικρατήσουν γιατί είναι απλά καλύτερες.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η ιστοσελίδα dailysquib.co.uk, που φιλοξενεί τις δηλώσεις του κ. Κίσινγκερ, «οι Ηνωμένες Πολιτείες χτυπούν την Κίνα και την Ρωσία, και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο θα είναι το Ιράν, το οποίο είναι, φυσικά, ο κύριος στόχος του Ισραήλ.

Ο επικείμενος πόλεμος θα είναι τόσο σκληρός που μόνο μία υπερδύναμη μπορεί να κερδίσει, και αυτή θα είμαστε εμείς. Για το λόγο αυτό η ΕΕ βιάζεται να σχηματίσει ένα ολοκληρωμένο υπέρ-κράτος, γιατί ξέρουν τι έρχεται, και για να επιβιώσει, η Ευρώπη, θα πρέπει να είναι ένα συνολικά συνεκτικό κράτος.

Η βιασύνη τους μου λέει ότι ξέρουν πολύ καλά ότι η μεγάλη αναμέτρηση είναι προ των πυλών. Ω, πόσο έχω ονειρευτεί αυτή την ευχάριστη στιγμή. Ελέγξτε το πετρέλαιο και θα ελέγχετε τα έθνη. Ελέγξτε το φαγητό και θα ελέγχετε τους ανθρώπους.

Αν είστε ένα συνηθισμένο άτομο, τότε μπορείτε να προετοιμαστείτε για πόλεμο μετακινούμενος προς την ύπαιθρο και κτίζοντας μια φάρμα, αλλά πρέπει να πάρετε μαζί σας όπλα, αφού οι ορδές των πεινασμένων θα περιφέρονται. Επίσης, αν και η ελίτ θα έχει ασφαλή σημεία φύλαξης και ειδικά καταφύγια, πρέπει κατά τη διάρκεια του πολέμου, να είναι εξίσου προσεκτικοί με τους απλούς πολίτες, διότι τα καταφύγιά τους μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο.

"Είπαμε στον στρατό ότι θα έπρεπε να καταλάβουμε πάνω από επτά χώρες της Μέσης Ανατολής για τους πόρους τους και έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τη δουλειά τους.

Όλοι γνωρίζουμε τι πιστεύω για τον στρατό, αλλά πρέπει να πω ότι αυτή την φορά υπάκουσαν τις διαταγές με το παραπάνω.

Είναι ακριβώς αυτό το τελευταίο στάδιο, δηλαδή το Ιράν, το οποίο θα αλλάξει την ισορροπία. Πόσο καιρό μπορεί η Κίνα και η Ρωσία να κάθεται και να βλέπει την Αμερική να καθαρίζει; Η μεγάλη ρωσική αρκούδα και το κινέζικο δρεπάνι θα ξυπνήσουν από τον ύπνο τους, και αυτό θα γίνει όταν το Ισραήλ θα πρέπει να πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις και οπλισμό.

Ας ελπίσουμε ότι αν όλα πάνε καλά, η μισή Μέση Ανατολή θα είναι Ισραηλινή. Από τις στάχτες θα οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία, θα μείνε μόνο μία υπερδύναμη, και αυτή η μια θα είναι η παγκόσμια κυβέρνηση που θα κερδίσει. Μην ξεχνάτε, οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν τα καλύτερα όπλα, έχουμε πράγματα που κανένα άλλο έθνος δεν έχει, και θα παρουσιάσει τα όπλα αυτά στον κόσμο, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».

Ο Χένρι Κίσσινγκερ που έχει γράψει βιβλίο για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πολλές φορές έχει προφητεύσει το ανυποψίαστο και τα όσα βιώνει τώρα η ανθρωπότητα διέψευσε (με αρκετή καθυστέρηση) ότι έδωσε τη συγκεκριμένη συνέντευξη.

Το ψευτοδίλλημα της δραχμής

Του Γιώργου Κελέση* 

Μέσα στον ορυµαγδό της ολικής κατάρρευσης και τον συνακόλουθο ζόφο, καθηµερινά ακούµε το ψευτοδίληµµα «ευρώ η δραχµή», µέ όρους αληθινής τροµοκρατίας.

Είναι λοιπόν απολύτως καίριο να διαπιστώσουµε αν πράγµατι επικρέµεται µία απειλή θανάτου πάνω από την Ελλάδα η όχι, ώστε να γνωρίζουµε και τα περιθώρια κινήσεων που διαθέτει η κοινωνία και η πατρίδα µας.

Πιστεύω ότι είναι πολύ σηµαντικό να ξεκινήσουµε την συλλογιστική µας προσπαθώντας να δούµε σε πρακτικό επίπεδο, τι σηµαίνει (πάντα µέ τις παρούσες κυβερνήσεις), επιστροφή της χώρας στην δραχµή.

Εκείνο το οποίο δεν λέγεται καθόλου, η λέγεται έµµεσα και σπάνια, από όσους συζητούν αυτό το ενδεχόµενο, είναι ότι την ηµέρα της επιστροφής στο εθνικό µας νόµισµα, η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στην δραχµή, αλλά θα είναι η πρώτη στην σύγχρονη παγκόσµια ιστορία χώρα, που, απλά …δεν θα έχει νόµισµα! Εννοώ νόµισµα σε υλική µορφή, δηλαδή κέρµατα και χαρτονοµίσµατα. Το να δηµιουργηθεί και να διανεµηθεί σε όλη την επικράτεια ένα νόµισµα σε υλική µορφή, δεν είναι καθόλου απλή διαδικασία. Απαιτεί πολλούς µήνες, σε κανονικές συνθήκες, ίσως πάνω από 24.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το νόµισµα του νέου Ιράκ ολοκληρώθηκε µέ εξαιρετικά σύντοµες διαδικασίες και παρήχθη ένα άθλιας ποιότητας προϊόν (δηλαδή πολύ εύκολα παραχαράξιµο) σε 12 µήνες, κάτι που αποτελεί παγκόσµιο ρεκόρ.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται ένα τεράστιο χρονικό διάστηµα, στο οποίο η χώρα θα κληθεί να ζει χωρίς νόµισµα, δηλαδή να επιβιώνει µέ ανταλλακτική οικονοµία, όπως άλλωστε περιέγραψε και ο Προβόπουλος στη συνέντευξή του στην «Καθηµερινή» της Πρωτοχρονιάς. Αυτό, καθώς και όλα τα υπόλοιπα που έχουν λεχθεί πολλές φορές, δηλαδή η αδυναµία εισαγωγής, τον πρώτο τουλάχιστον καιρό, βασικών αγαθών (τροφίµων, ενέργειας, φάρµακων κλπ), δεν παραπέµπει σε φτώχεια και αποµείωση του πλούτου των κατοίκων της χώρας, αλλά σε ένα αληθινό ολοκαύτωµα.

Μου είναι εντελώς αδύνατο π.χ. να φανταστώ πως µπορούν να επιβιώσουν οι κάτοικοι µίας µεγαλούπολης, όπως η Αθήνα, χωρίς βασικές υποδοµές και αγαθά, αλλά και χωρίς νόµισµα και µάλιστα για πολύ µεγάλο χρονικό διάστηµα.

Είναι φανερό ότι σε τέτοιες κτηνώδεις συνθήκες, όπου θα µετράει µόνο η επιβίωση (κάτι σαν ταινίες …Μad Μax!), είναι αδύνατον να µιλάµε για οµαλή και σταθερή πολιτική κατάσταση στη χώρα και τα πολιτικά µορφώµατα που θα προκύψουν είναι αδύνατον να προβλεφθούν και, πιθανότατα, να ελεγχθούν, από οποιονδήποτε. Ας δούµε τώρα ποιούς, µέ βάση γεωπολιτικές, πολιτικές, αλλά και οικονοµικές συνθήκες, συµφέρει µία τέτοιου είδους εξαΰλωση της χώρας µας. Πρωτίστως δεν συµφέρει στο Ισραήλ.

Δεν συµφέρει δηλαδή στη χώρα των αφεντικών, η οποία για πρώτη φορά έχει αποδεδειγµένα έναν θησαυρό στα χέρια της και ο µόνος χώρος µέσω του οποίου µπορεί να τον διοχετεύσει στην Ευρώπη, να τον αποθησαυρίσει και να τον εκµεταλλευτεί, είναι ο ελλαδικός (κυπριακός και ελληνικός).

Εκτός κι αν θέλει να τον πέρασει µέσω …Χεζµπολάχ, Λιβάνου, Συρίας και Τουρκίας, επίσηµης συνοµιλήτριας – εκτός των άλλων – της µισητής (για τους εβραίους πάντα µιλάµε) Χαµάς, η µέσω …Αιγύπτου και Λιβύης. Αρκεί να δει κανείς τον χάρτη για να καταλάβει ότι απλά δεν υπάρχει άλλος δρόµος.

Και, νοµίζω, ότι το µόνο που δεν διαπραγµατεύονται οι κυρίαρχοι του Ισραήλ είναι η περιουσία, το χρήµα τους. Συνακόλουθα, τα αφεντικά, ετοιµάζουν µία νέα κτηνώδη επιδροµή, στο Ιραν αυτή τη φορά, και δυστυχώς και αυτή τη φορά (όπως άλλωστε και σ’εκείνην της Λιβύης), η συνδροµή της Ελλάδας και ο ελλαδικός χώρος είναι ζωτικής σηµασίας για την επιτυχία της βάρβαρης αποστολής. Νοµίζω ότι έχει αναλυθεί πολλές φορές το γιατί, ας µήν επεκταθούµε και σ’ αυτό. Πάµε στα ευρωπαϊκά. Όσοι µίλησαν σοβαρά για την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχµή, ελάχιστα κρύβουν τη βεβαιότητά τους ότι, πιθανότατα, αυτό θα συµβεί αµέσως και σε άλλες χώρες, όπως π.χ. στην Ιταλία. Πόσοι Ιταλοί, π.χ., δεν θα στηθούν την ίδια µέρα στις ουρές για να πάρουν τις καταθέσεις τους;

Προσωπικά πιστεύω ότι ακόµα και οι …κατάκοιτοι Ιταλοί δεν θα λείπουν απ’ αυτές τις ουρές. Και βεβαίως αναµένεται το ντόµινο για το οποίο µίλησαν οι σοβαρότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Θα µιλάµε για πιθανότατα άµεση κατάρρευση της ευρωζώνης, µέ πρώτο θύµα την ίδια την Γερµανία, αφού κι αυτή δεν θα έχει νόµισµα (όπως και µείς, άλλωστε) αλλά και για αµιγώς οικονοµικούς λόγους.

Δηλαδή θα χάσει άµεσα τη µεγαλύτερη εξαγωγική της αγορά, την Ευρωζώνη.

Κατά τη γνώµη µου θα χάσει και την Κίνα, διότι το νέο µάρκο, στην αρχή τουλάχιστον, αυτονόητα θα είναι πολύ πιο υπερτιµηµένο από το ευρώ. Και µάλλον η Γερµανία δεν µπορεί να ζήσει τρώγωντας µηχανές και πατάτες… Θεωρώ λοιπόν απλώς αδύνατη την επιστροφή της χώρας µας στη δραχµή, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτό θα ήταν µία πιθανότατη καταστροφή και για τους κρατούντες.

Που ναι µέν θέλουν µία υποταγµένη, φτωχή, αποµειωµένη χώρα, αλλά σε καµµία περίπτωση δεν θέλουν µία χώρα που µπορεί να τους ξεφύγει από τον έλεγχο, κάτι πολύ πιθανό στις συνθήκες διάλυσης που περιγράψαµε πιο πριν.

Πιστεύω λοιπόν ότι το επιχείρηµα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, θα πρέπει να είναι το φόβητρο που θα κραδαίνει η ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες και θα προκαλεί αληθινό τρόµο στους Ευρωπαίους κρατούντες και όχι που θα το χρησιµοποιεί ως επιχείρηµα κατατροµοκράτησης των πολιτών της. Βέβαια αυτή η δεύτερη χρήση είναι «λογική» και «αναµενόµενη» από την ποιότητα αυτών των κυβερνήσεων και των εγχώριων ελίτ που εκφράζουν… Συµπερασµατικά, η πρόθεση των αφεντικών είναι µία Ελλάδα απόλυτο προτεκτοράτο. Απόλυτα υποταγµένη, µέ ανθρώπους στα όρια της επιβίωσης.

Με µισθούς – επιδόµατα, µέ συντάξεις θανάτου, µέ συστήµατα Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας αφρικανικού τύπου, µέ µία πλούσια ελίτ µαφιόζικου τύπου (βουλγαρικού, κολοµβιανού…), µέ όλο τον πλούτο της χώρας – ανθρώπινο και µή – να ανήκει απόλυτα σ’ αυτούς.

Σ’ αυτές τις επιδιώξεις δεν ταιριάζει ένα ολοκαύτωµα, ένας ξαφνικός θάνατος, για τον πολύ απλό λόγο ότι σε µία τέτοια περίπτωση δεν µπορείς να ελέγξεις και να καθορίσεις τις εξελίξεις κατά το δοκούν.

Κινδυνεύεις από το πουθενά, να τα χάσεις όλα.

Γιαυτό, πιστεύω, η «επιστροφή στη δραχµή» είναι φόβητρο για τον ελληνικό λαό, φόβητρο για να υποταχθεί στις διαθέσεις τους, τόσο σε ζητήµατα κοινωνικής πολιτικής όσο και σε ζητήµατα εθνικής κυριαρχίας. Όσο λοιπόν τους ανεχόµαστε και υποχωρούµε, τόσο το χρησιµοποιούν. Όπως πάντα στην ιστορία, έτσι και σήµερα η µοίρα του λαού είναι στα χέρια του.

Το αν θα δεχτούµε την εξαθλίωση, τον εξευτελισµό, την υποταγή, την µιζέρια, επιτρέποντας στην όποια Κυβέρνηση να µάς απειλεί µέ το όπλο που πρέπει να στρέφει κατά των άλλων, εξαρτάται αποκλειστικά από εµάς. Ιδού η Ρόδος, ιδού και η νέα δανειακή σύµβαση… Υ.Γ. Αλήθεια, αφού η έξοδος από το ευρώ και η συνακόλουθη επιστροφή στην δεκαετία του 50 , όπως οι ίδιοι λένε (η ακόµα και στη …νεολιθική εποχή), είναι ένα πιθανό σενάριο -πάντα σύµφωνα µέ τους ποικίλους κυβερνώντες-, τι µέτρα έχουν πάρει αυτοί οι τελευταίοι για το ενδεχόµενο αυτό;

Τι πολιτικές σχεδίασαν αλλά και ποιές πρακτικές ετοιµασίες έχουν κάνει ώστε να µήν διαλυθεί το έθνος; Τι συµµαχίες συνέστησαν;

Τι προϊόντα εισήγαγαν;

Πως οργανώνουν την διατήρηση της τάξης σε ένα φόντο εξαθλίωσης; Έχουν σχέδιο η το σχέδιό τους είναι απλό και δοκιµασµένο από το παρελθόν;

Πετάµε δηλαδή τα κλειδιά, κλείνουµε την πόρτα και µπρός για το Κάιρο των καιρών µας; Παρέα µάλιστα µέ τη µυθώδη λεία (400, 500, 600, ποιός ξέρει πόσα δισ….) των τελευταίων 30 χρόνων. * 


ΠΗΓΗ: ”ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ” ΘΡΑΚΗΣ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Νέο εφιαλτικό σενάριο: 1ευρώ = 1.530,00 δραχμές

Δεδομένη θεωρούν αναλυτές της αγοράς συναλλάγματος, αλλά και επενδυτικών οίκων, όχι μόνο την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, αλλά και τη σημαντική υποτίμηση του νομίσματος της Ελλάδας, όπως και αν θα λέγεται αυτό.
Σύμφωνα με το 24h.gr, σε ιστοσελίδα, που αφορά σε επενδύσεις σε νομίσματα και εμπορεύματα, αναλυτής, επικαλούμενος την έκθεση μεγάλου οίκου, είναι ξεκάθαρος:

“Δεδομένου ότι η Ελλάδα εντάχθηκε στην Ευρωζώνη πριν από δέκα χρόνια, με ισοτιμία 1 ευρώ = 340,75 δραχμές, η αγορά τιμολογεί αυτή την περίοδο σε μια μαζική υποτίμηση, γύρω στις 1.530 δραχμές ανά ευρώ (!)”.
Στη συγκεκριμένη ανάλυση, που έχει στη διάθεσή του το 24h.gr, παρατίθενται προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες η υποτίμηση του νέου ελληνικού νομίσματος σε σχέση με το ευρώ θα φτάσει το 4,5 προς 1, εξ ου και η ισοτιμία των 1.530 δραχμών! Η έκθεση εξετάζει τη σχέση με το ευρώ και άλλων νομισμάτων, που πιθανώς να επανέλθουν, αφού μιλά για την έξοδο και των υπόλοιπων προβληματικών χωρών από τη ζώνη του ευρώ, δηλαδή της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

Ακόμα, όμως, και σε αυτή την περίπτωση, η “νέα δραχμή” θα υποτιμηθεί πολύ περισσότερο από ό,τι  το “νέο εσκούδο (2,3/1)”, η “νέα ιρλανδική λίρα (1,8/1)”, αλλά και σε σχέση με τη “νέα ισπανική πεσέτα” και τη “νέα ιταλική λιρέτα”, με ασήμαντες μεταβολές.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Το γεγονός πως, με βάση τις ίδιες προβολές, η δραχμή αποσυνδέεται όλο και περισσότερο από το μάρκο, δείχνει, σύμφωνα πάντα με τον αναλυτή, πως “η αγορά περιμένει όλο και περισσότερο αυτή την έξοδο ή την υποτίμηση να συμβεί”.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος αναλυτής έγραψε το συγκεκριμένο κείμενο την περασμένη Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, και ήδη προεξοφλούσε αποτυχία στις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα, συνδέοντας μάλιστα αυτό το ενδεχόμενο με αρνητικά σενάρια για τη χώρα μας:

“Καθώς οι συζητήσεις για το PSI πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, φαίνεται πως η αγορά αναμένει όλο και περισσότερο, στην καλύτερη περίπτωση, μια λύση εξαναγκασμού (αν όχι μια απευθείας έξοδο από την Ευρωζώνη)”.

“Άτακτη χρεοκοπία και δραχμή σε 10 εβδομάδες”.Ποιος κάνει τη πρόβλεψη

Τα σενάρια επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή επανήλθαν δριμύτερα.

Οι Sunday Times σε ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι η Ελλάδα ενδέχεται να “πτωχεύσει ατάκτως” μέσα στις επόμενες 10 εβδομάδες,θέτοντας σε αμφισβήτηση την επιβίωση του ευρώ. Η εφημερίδα δημοσιεύει αυτή την εκτίμηση με αφορμή τη κατάρρευση των συνομιλιών για το χρέος τη Παρασκευή,επισημαίνοντας ότι “η Ελλάδα δεν έχει τα 14,4 δισ. € ομολόγων που πρέπει να εξοφληθούν στις 20 Μαρτίου.

Η άτακτη χρεοκοπία θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ,γράφουν οι Βρετανοί που προβλέπουν “ανάσταση της δραχμής”.

Παρά το γεγονός,συνεχίζει το ρεπορτάζ ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται απρόθυμοι να επιτρέψουν την άτακτη ελληνική χρεοκοπία ,αυτή αποτελεί πλέον μία από τις σοβαρές επιλογές. Η κατάρρευση ήρθε ,γράφουν οι Sunday Times όταν ο οίκος Standard & Poors μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα των εννέα χωρών της ευρωζώνης. Η Γαλλία και η Αυστρία έχασαν ΑΑΑ τους, υπονομεύοντας την οικονομική ευρωστία του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης που δημιουργήθηκε για να στηρίξει την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Yπό τη δαμόκλειο σπάθη της φτώχειας ο ένας στους πέντε Έλληνες!

O κίνδυνος της φτώχειας απειλεί τον έναν στους πέντε 'Ελληνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δειγματοληπτικής Ερευνας Εισοδήματος και Συνθηκών που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Το χρηματικό όριο της φτώχειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της espressonews.gr, ανέρχεται στο ετήσιο ποσό των 7.178 ευρώ ανά άτομο και σε 15.073 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών. Το μέσο ετήσιο ατομικό ισοδύναμο εισόδημα ανέρχεται σε 13.973,94 ευρώ και το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της χώρας σε 24.224,38 ευρώ. Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 868.597 και τα μέλη τους σε 2.204.800.

Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 23% και είναι υψηλότερος κατά περίπου τρεις ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού. Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών υπολογίζεται σε ποσοστό 21,3% και είναι μειωμένος κατά 0,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο πληθυσμός που διαβιεί σε νοικοκυριά, στα οποία δεν εργάζεται κανένα μέλος ή εργάζεται με μερική απασχόληση ανέρχεται σε 544.800 άτομα, ενώ το προηγούμενο έτος ανερχόταν σε 488.200 άτομα.
Ο απειλούμενος από τη φτώχεια πληθυσμός είναι κυρίως:
- Γυναίκες άνεργες (40,0%).
- Μονογονεϊκά νοικοκυριά με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο παιδί (33,4%).
- Νοικοκυριά με έναν ενήλικα ηλικίας 65 ετών και άνω (30,1%).
- Νοικοκυριά με 3 ή περισσότερους ενήλικες με εξαρτώμενα παιδιά (29,3%).
- Μονοπρόσωπα νοικοκυριά με μέλος θήλυ (27,7%).
- Παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (23,0%).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας