ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Όλα στον αέρα για την ψήφο εμπιστοσύνης


vouli_vouleytes- Ποιοί είναι οι "επικίνδυνοι" βουλευτές που ίσως να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης


- Καθοριστική η στάση της Λ. Κατσέλη και της Ελ. Παπαδημητρίου
- Αγώνας δρόμου από το Μέγαρο Μαξίμου με στενό μαρκάρισμα σε όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές


- Κακλαμάνης και "προεδρικοί" διέλυσαν στην κυριολεξία την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και προκάλεσαν


- Ποιό είναι το σχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου για να παραμείνει στην εξουσία

Το θυελλώδες πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών θα αποτυπωθεί την Παρασκευή στην κρισιμότερη ίσως ψηφοφορία της τελευταίας περιόδου με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καλούνται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην παρούσα κυβέρνηση ή να ανοίξουν το δρόμο για εκλογές.

Η απόφαση των βουλευτών είναι μεγάλη και μέχρι τώρα τα πράγματα είναι τόσο οριακά και θολά, που ουδείς μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι τελικά η ετυμηγορία τους. Κάποιοι έχουν ήδη δηλώσει πως δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, κάποιοι έχουν "στολίσει" τον πρωθυπουργό με διάφορα κοσμητικά, άλλοι ζητάνε επειγόντως εκλογές ή κυβέρνηση εθνικής και το μεγάλο ερώτημα είναι για το εάν την Παρασκευή τα μεσάνυχτα η χώρα θα έχει κυβέρνηση.

Η τελευταία εικόνα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει ότι η Παρασκευή θα είναι μια ήσυχη ημέρα και πως η κυβέρνηση σίγουρα δεν μπορεί να είναι ήσυχη για το αυριανό αποτέλεσμα. Η αοριστία του πρωθυπουργού και το γεγονός πως δεν έδειχνε να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα που ο ίδιος δημιούργησε με τη βόμβα του δημοψηφίσματος, έφερε για άλλη μία φορά τους βουλευτές και υπουργούς στα κάγκελα με εικόνες τραγελαφικές.

Φυσικά η απότομη διακοπή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με παρέμβαση του Απόστολου Κακλαμάνη και των λεγόμενων προεδρικών ήταν για πολλούς βουλευτές η εικόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο κ. Κακλαμάνης παρεμβαίνοντας ουσιαστικά έσωσε τον πρωθυπουργό από το να ακούσει τις αιχμηρές ομιλίες των βουλευτών και ίσως να τοποθετηθεί και έτσι η Κοινοβουλευτική θα επανασυνεδριάσει την επόμενη εβδομάδ, αφού θα έχουν δώσει ή όχι την ψήφο εμπιστοσύνης. Πολλοί μάλιστα, φώναζαν ότι φιμώνονται και τότε ακούστηκαν ύβρεις απερίγραπτες για το ελληνικό κοινοβούλιο.

Τα πράγματα είναι λοιπόν οριακά και η κυβέρνηση μετρά "κουκιά" με το ΠΑΣΟΚ πλέον να διαθέτει 152 βουλευτές. Ποιοί όμως από αυτούς θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης και ποιοί από αυτούς θεωρούνται από το Μέγαρο Μαξίμου επικίνδυνοι.

- Βάσω Παπανδρέου: Είπε ότι ο πρωθυπουργός αγνοεί την πραγματικότητα και λυπάται για τη χώρα. Πώς θα μπορέσει να υπερψηφίσει την Παρασκευή είναι αξιοσημείωτο
- Εύα Καϊλή: Φώναζε στην ΚΟ για προσπάθεια φίμωσης. Είχε τονίσει πως εάν γίνει το δημοψήφισμα δεν θα υπερψηφίσει την κυβέρνηση. Πώς θα αντιδράσει μετά τις ύβρεις Ξυνίδη και το γεγονός ότι δεν πήρε το λόγο στην ΚΟ
- Ε.Παναρίτη: Είχε δηλώσει πως θα καταψηφίσει την κυβέρνηση εάν γίνει το δημοψήφισμα, αλλά αυτό αποσύρθηκε και παραμένει ερώτημα τι θα ψηφίσει τελικά
- Λιντζέρης: Δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός είναι παρελθόν και πως θα καταψηφίσει το κόμμα του
- Δ. Κρεμαστινός: Έθεσε θέμα αξιοπιστίας του κ. Παπανδρέου. Θα υπερψηφίσει άραγε έναν κατά τα λεγόμενά του αναξιόπιστο πρωθυπουργό.
- Γ. Αμοιρίδης: Ζήτησε εκλογές και απόσυρση του δημοψηφίσματος.
- Οδ. Βουδούρης: Ζήτησε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
- Κ. Καρτάλης: Αγανακτισμένος που δεν μίλησε στην ΚΟ και έχει δηλώσει πως το δικαίωμα να ψηφίσει με συνείδηση και όχι με κομματική πειθαρχία δεν θα το απεμπολήσει ποτέ.

Αυτοί είναι κάποιοι από τους κυβερνητικούς βουλευτές που δείχνουν για το Μέγαρο Μαξίμου επικίνδυνοι για την ψηφοφορία της Βουλής την Παρασκευή. Και για αυτό το λόγο ακόμα και από την Πέμπτη έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου για να πειστούν οι βουλευτές έτσι ώστε να δοθεί η ψήφος εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Βέβαια καθοριστικό παράγοντα θα παίξουν και οι ψήφοι της Λ. Κατσέλη που είναι εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αλλά η ίδια έχει δηλώσει πώς πάντα θα είναι ΠΑΣΟΚ και της Έλσας Παπαδημητρίου η οποία έχει αφήσει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt πολλοί είναι εκείνοι από τους λεγόμενους επικίνδυνους βουλευτές που δηλώνουν περισσότερο ικανοποιημένοι από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή σε σχέση με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Αναφέρουν χαρακτηριστικά πως έδωσε περισσότερες απαντήσεις για τις προθέσεις του κ. Παπανδρέου για την επόμενη ημέρα από την ψήφο εμπιστοσύνης.

Βέβαια κανείς δεν θα μπορούσε να μην σκεφτεί ή να αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν βουλευτές που στηρίζουν μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, άρα δεν πιστεύουν ότι η παρούσα θα τα καταφέρει, θα δώσουν τελικά ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση μονοκομματική που δεν μπορεί να τα καταφέρει, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά τους.

Το σίγουρο είναι πως σε λιγότερες από 24ωρες οι πολίτες θα γνωρίζουν εάν εξακολουθεί να υπάρχει κυβέρνηση ή ο τόπος οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.

Το άλλο σίγουρο είναι πως ο πρωθυπουργός προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει χρόνο και για το λόγο αυτό πήρε πίσω το δημοψήφισμα. Σύμφωνα μάλιστα με τον σχεδιασμό του, άνοιξε το παράθυρο διαλόγου με τη Νέα Δημοκρατία για κυβέρνηση συνεργασίας, έτσι ικανοποίησε πολλους κυβερνητικούς βουλευτές με σκοπό την Παρασκευή να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης και μετά η συναίνεση πιθανότατα θα πάει περίπατο.

Πηγή: NewsIt

Mίκης Θεοδωράκης: «Περίγελο και ηθικό ράκος σε όλο τον κόσμο» κατάντησε την Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου

mikis_theodorakis
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αναφέρει ότι «ο σημερινός πρωθυπουργός με τη συμπεριφορά του όχι μόνο εμφανίζει την Ελλάδα αναξιόπιστη και αφερέγγυα διεθνώς, αλλά και δίνει τη δυνατότητα στην κ. Μέρκελ και στον κ Σαρκοζί να μας υποδεικνύουν τι ερώτημα θα έχει το δημοψήφισμα, στο οποίο προσπαθεί να μας σύρει η κυβέρνησή μας» και καταλήγει λέγοντας ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν λύνονται με εκβιαστικά διλήμματα, αλλά μόνο με ελεύθερες εκλογές».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Θεοδωράκη:

«Είναι επικίνδυνος. Είτε τα έχει εντελώς χαμένα, είτε περιβάλλεται από αγνώστους σε εμάς διεθνείς συμβούλους που αποβλέπουν στην κρίση των χρηματιστηρίων προκειμένου να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη αποδιοργανώνοντας το πολιτικό μας σύστημα και μηδενίζοντας το όποιο διεθνές κύρος είχε απομείνει για τη χώρα μας.


Με δύο μόνο λέξεις κατάντησε την Ελλάδα περίγελο και ηθικό ράκος σε όλο τον κόσμο. Από την άποψη αυτή έχει καταστεί επικίνδυνος για την ίδια την επιβίωση της χώρας και του λαού. Είναι απίστευτο το ότι ο σημερινός πρωθυπουργός με τη συμπεριφορά του όχι μόνο εμφανίζει την Ελλάδα αναξιόπιστη και αφερέγγυα διεθνώς αλλά και δίνει την δυνατότητα στην κ. Μέρκελ και στον κ. Σαρκοζί να μας υποδεικνύουν τι ερώτημα θα έχει το δημοψήφισμα στο οποίο προσπαθεί να μας σύρει η κυβέρνησή μας.


Όμως τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν λύνονται με εκβιαστικά διλήμματα αλλά μόνο με ελεύθερες εκλογές, μέσα από τις οποίες θα αναδειχθεί η πραγματική θέληση του ελληνικού λαού».

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ζήσαμε ένα δημιουργικό ΣΟΚ είπε ο κ. Παπανδρέου. Γιατί έπρεπε άραγε να το ζήσουμε;

Εδώ και 2 χρόνια τώρα ζούμε το θέατρο του παραλόγου...Περνάει η μια δανειακή σύμβαση μετά την άλλη...Τα μέτρα πάνε και έρχονται... 

1/ Ο κόσμος ξεσηκώνεται...
Συμβαίνει τότε η καταστροφή της Μarfin. Άνθρωποι καίγονται ζωντανοί και ο κόσμος μουδιάζει.
Φοβάται να κατέβει πλέον στις διαδηλώσεις... 
Ακόμη όμως, δεν έχει για τα καλά αγγίξει το φαινόμενο όλους...

2/ Όταν αρχίζουν τα πράγματα να ζορίζουν εμφανίζεται το κίνημα των αγανακτισμένων.
Χιλιάδες άνθρωποι κάθε βράδυ αλλά κυρίως τις Κυριακές μαζεύονταν και χτυπούσαν και μούντζωναν την Βουλή...Ως εκεί...
Όταν άρχισε το πάθος να εκφράζεται και ο κόσμος να πληθαίνει χτύπησαν τα Μ.Α.Τ. σε εκείνο το διήμερο στα τέλη του Ιούνη που διέλυσε και έδιωξε τους αγανακτισμένους από το Σύνταγμα.
Και απομάκρυνε μια ακόμη ελπίδα...

Στις 21 του Ιουλίου "μεθύσαμε" από την επιτυχία του haircut του 21% και πήγαμε διακοπές "ξαλαφρωμένοι"...
Πέρασε έτσι όμως το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός που προέβλεπε και νέα μέτρα.

Τον Σεπτέμβρη που επιστρέψαμε είδαμε μπροστά μας με Δέος και δεχτήκαμε το Σοκ των μέτρων...

Δεχτήκαμε έναν ακόμη φόρο κατά την διάρκεια της έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Το χαράτσι των ακινήτων που καλούμαστε να πληρώσουμε μέσω της ΔΕΗ.


(Όσο τα γράφω αυτά μιλάει ο κ. Παπανδρέου και λέει πως "μπορεί να έχουμε μια κηδεμονία αλλά το ερώτημα αφορά την εκλεγμένη κυβέρνηση" ...ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ, γιατί το αρνιόταν όταν το ανέφεραν οι Δημοσιογράφοι στα ερωτήματά τους...)


Ας συνεχίσω καλύτερα στο σκεπτικό μου...
...Ήρθε όμως και άλλο ένα Νομοσχέδιο που ρύθμιζε τα εργασιακά, τις εφεδρείες...
Εκεί ξεσηκώθηκε ο κόσμος...Γιατί τώρα άγγιξε τους πάντες...Από τους Δικαστικούς μέχρι τους εργάτες, από τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Οικονομικών μέχρι τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Εργασίας
Έτσι 500.000 άνθρωποι κατέβηκαν στο Σύνταγμα και ένωσαν την αγωνία τους....

Και ήρθε στις 26 Οκτώβρη η μεγάλη ημέρα....
Ηaircut 50%, κηδεμονία (αφού το παραδέχτηκε πλέον και ο κ. Παπανδρέου) και νέα σκληρά μέτρα.

3/ Και στις 28 του μήνα Οκτωβρίου, κατά την διάρκεια της παρέλασης έγιναν όσα καλά και κακά ξέρουμε όλοι με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η παρέλαση στην Θεσσαλονίκη και να φύγει άρον άρον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας...

Και ενώ μέχρι προχθές μας ελεγαν πως ειχαμε εξασφαλισει την 6η δοση με την προϋποθεση πως η συμφωνία της 27ης Οκτωβριου θα εκπληρωνονταν στο 100% και πως στα τελη Δεκεμβριου η Ελλαδα θα υπέγραφε τη νεα δανειακη συμβαση και το νεο μνημονιο - το οποίο δεν εχει αποφασιστεί ακόμη(;;;;) ποιους όρους θα περιέχει.

Προχθές ο Γ.Παπανδρέου ανακοίνωσε πως θα κάνει δημοψήφισμα, χωρίς να πει το θέμα....
Χθες πηγε στις Κάννες για να δωσει εξηγησεις σε Μερκελ και Σαρκοζι για το τι ειδους δημοψηφισμα θα ειναι αυτο...

Σήμερα τα ξημερώματα Μέρκελ και Σαρκοζί άδειασαν(;;;;;) τον κ. Παπανδρέου λέγοντας του πως σε περίπτωση που θέλει να κάνει δημοψήφισμα, αυτό θα γινει στις 4 Δεκεμβριου και θα έχει ως θέμα την ερώτηση για το εαν οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ ή όχι...

Τα ξημερώματα με το που έφτασε ο κ. Βενιζέλος στην Ελλάδα, αμέσως στέλνει email που εξηγεί πως διαφωνεί με το δημοψήφισμα και πυροδοτεί εξελίξεις...

Στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Παπανδρέου, είπε πως δεν θα κάνει τελικά το δημοψήφισμα, αφού και ο κ. Σαμαράς συμφώνησε να ψηφίσει την σκληρή και επιβαλλόμενη δανειακή σύμβαση.

Τελικά;

Η συνεργασία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν το διακύβευμα όλης αυτής της ψυχικής ταλαιπωρίας, που τραβήξαμε...Όχι θα πάμε σε εκλογές, Όχι θα γίνει Δημοψήφισμα, όχι το ένα και το άλλο...
Πως θα περάσουν τα σκληρά μέτρα της Νέας Δανειακής Σύμβασης ήταν το θέμα τους με τις λιγότερες δυνατό αντιδράσεις. 
Ποιος μας κουνάει τα νήματα; 
Τι είμαστε ΟΛΟΙ εμείς;
Ποιος μας θεωρεί έτσι και γιατί;
Αναρωτηθείτε ο καθένας μόνος του.

Τελικά θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση; Ίσως ΝΑΙ...
Θα συνεργαστούν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ; Ίσως ΝΑΙ...
Το πως θα το δούμε στην πορεία...
Βγήκε ο Πρωθυπουργός και έκανε διάγγελμα ηρωϊκό και πένθιμο για τα περί συναίνεσης;
Ωραιοποίησε ο κ. Παπανδρέου τώρα και σίγουρα θα το κάνει και ο κ. Σαμαράς το χάπι της δανειακής σύμβασης και των σκληρών μέτρων;

ΝΑΙ !!!!!!


Θα περάσει η συνεργασία αυτή τα νέα σκληρά και επιβαλλόμενα μέτρα για όλους εμάς;;; 
ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ...

Περαστικά μας λοιπόν φίλοι μου....

Θοδωρής Τσέλας

Ένα Όχι υπέρ της Ευρώπης - Άρθρο του Γ.Βαρουφάκη

Η κα Merkel και ο κος Sarkozy έχουν κάθε λόγο να είναι θυμωμένοι με τον κ. Παπανδρέου. Πριν μερικές μέρες προσυπέγραψε την Συμφωνία του Οκτωβρίου. Όσο εκείνοι ανακοίνωναν την (πολύ κακή για την Ευρώπη και καταδικαστική για την Ελλάδα) συμφωνία, εκείνος καθόταν ήσυχα-ήσυχα και τους άκουγε. Στο τέλος μάλιστα τους χειροκρότησε. Κι όταν ήρθε η σειρά του να μιλήσει, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, υπερθεμάτισε για την εν λόγω συμφωνία. Μέρες μετά, χωρίς καμία συζήτηση μαζί τους, ήρθε η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος το οποίο θέτει την συμφωνία, προσωρινά τουλάχιστον, στο ψυγείο - μια συμφωνία που, υποτίθεται, έπρεπε να εφαρμοστεί άμεσα για να ανατρέψει το κακό κλίμα στις αγορές.

Οι κα Merkel και ο κος Sarkozy δεν αμφισβητούν το δικαίωμα του έλληνα πρωθυπουργού να θέσει την Συμφωνία του Οκτωβρίου σε δημοψήφισμα. Αμφισβητούν όμως το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα κάθε ευρωπαίου ηγέτη, ιδίως δε του έλληνα πρωθυπουργού, να προβεί σε μια τέτοια κίνηση μονομερώς μετά από μια συμφωνία η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα δεκάδων ωρών διαβουλεύσεων. Με το δίκιο τους λένε στον κ. Παπανδρέου: Αν διαφωνούσες με την συμφωνία, γιατί την υπέγραψες; Κι αν συμφωνούσες, αλλά ήθελες να θέσεις την συμφωνία στην κρίση των συμπολιτών σου, γιατί δεν μας είχες προετοιμάσει ώστε να λάβουμε κι εμείς τα μέτρα μας μπροστά σε ένα πιθανό όχι;

Πράγματι, αν κάθε ευρωπαίος ηγέτης συμπεριφερόταν όπως ο κ. Παπανδρέου, ασκώντας το (πραγματικά αναφαίρετο) δικαίωμά του ανάλογα, τότε θα εξαφανιζόταν η όποια προοπτική σύγκλισης στο πλαίσιο Συνόδων Κορυφής. (Φαντάζεστε τι θα λέγαμε για την κα Μέρκελ αν, χωρίς προειδοποίηση, έθετε σε δημοψήφισμα συμφωνία που επετεύχθη μετά από κοπιαστικές συζητήσεις και που μας ικανοποιούσε, όπως ικανοποιεί τον μέσο Γερμανό σήμερα η Συμφωνία του Οκτωβρίου;)

Ο θυμός της κα Merkel και του κου Sarkozy είναι λοιπόν κατανοητός. Όμως, ο τρόπος που αντέδρασαν χτες κινείται μεταξύ της ηλιθιότητας και της αθλιότητας. Πώς αντέδρασαν; Απειλώντας τον ελληνικό λαό ότι ένα "όχι" στο δημοψήφισμα θα σημάνει έξοδο από το ευρώ και, συνεπώς, από την ΕΕ. Πρόκειται για ηλιθιότητα επειδή, όπως έχω πολλές φορές εξηγήσει, η έξοδος από το ευρώ έστω και μιας μόνο μικρής χώρας θα σημάνει την άμεση κατάρρευση του κοινού νομίσματος.

Η απειλή της κας Merkel και του κου Sarkozy θυμίζει τον πατέρα που απειλεί το παιδί του πως αν δεν φάει το φαϊ του εκείνος θα κρατήσει την αναπνοή του μέχρι να σκάσει. Μια απειλή που κανένα παιδί δεν θα πιστέψει ποτέ. Άρα, μια ηλίθια απειλή. Γιατί και άθλια; Επειδή απειλώντας τον ελληνικό λαό με αποπομπή από το ευρώ και την ΕΕ σε περίπτωση ενός 'όχι' στο δημοψήφισμα, η κα Merkel και ο κος Sarkozy εξευτελίζουν την ιδέα μιας ενωμένης, ευνομούμενης Ευρώπης.

• Από πού κι ως πού η διαφωνία ενός λαού με ένα συγκεκριμένο πακέτο μέτρων για την Κρίση ταυτίζεται με εθελούσια έξοδο από τη ίδια την Ευρώπη;
• Με ποιο δικαίωμα απαγορεύεται σε έναν λαό να διαφωνήσει με τις ανόητες συνταγές τους υπό την απειλή ότι η διαφωνία θα τιμωρηθεί με αποπομπή;
• Πώς αποφάσισαν οι δύο ηγέτες να γράψουν, κατά το δοκούν, στα παλιά τους τα παπούτσια την Συμφωνία της Λισαβώνας η οποία ρητώς λέει πως δεν υπάρχει διαδικασία αποπομπής χώρας-μέλους της ευρωζώνης;

Την άποψη μου για την κίνηση Παπανδρέου την κατέθεσα χτες και δεν θα την επαναλάβω. Κοιτώντας μπροστά, έχουμε ένα δημοψήφισμα. Το οποίο μας ζητά να κρίνουμε, ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι, αν η Συμφωνία του Οκτωβρίου είναι καλή για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Καλούμαστε να απαντήσουμε αυτό το ερώτημα και όχι κάποιο άλλο.

Να πούμε ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ στην συγκεκριμένη συμφωνία.

Μόνο σε αυτήν.

Έχουμε την ιερή υποχρέωση να κλείσουμε τα αυτιά μας στην χυδαία ταύτιση του ερωτήματος αυτού με το εάν θέλουμε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη. Και να στηλιτεύσουμε όποιον ή όποια (π.χ. την κα Merkel, τον κ. Sarkozy, τους κύκλους που εκφράζουν τον κ. Παπανδρέου και οι οποίοι πασχίζουν, σε αγαστή σύμπνοια με την κα Merkel και τον κ. Sarkozy να εκβιάσουν ένα ΝΑΙ από τον ελληνικό λαό) προσπαθήσει να μας πείσει ότι ένα ΟΧΙ αποτελεί επιλογή εξόδου από το ευρώ και την ΕΕ. Αν κάποιοι θέλουν την απάντηση του ελληνικού λαού σε αυτό το ερώτημα, ας το θέσουν σε ξεχωριστό δημοψήφισμα.

Να μας ρωτήσουν δύο ανεξάρτητα ερωτήματα:

1. Θέλετε να μείνουμε στο ευρώ;
2. Συμφωνείτε στην εφαρμογή της Συμφωνίας του Οκτωβρίου;

Αν μπορούσα να απαντήσω και στα δύο ερωτήματα θα απαντούσα ΝΑΙ στο πρώτο και ΟΧΙ στο δεύτερο, καθώς θεωρώ ότι το ΟΧΙ στο δεύτερο ερώτημα αποτελεί προαπαιτούμενο για να μπορέσει η ιστορία να απαντήσει καταφατικά στο πρώτο.

Επειδή για να υπάρχει και στο μέλλον ευρώ πρέπει πρώτα να διασωθεί το κοινό νόμισμα.
Και επειδή για να διασωθεί το ευρώ πρέπει να καταργηθεί η Συμφωνία του Οκτωβρίου. Γιατί; Επειδή η εφαρμογή της θα επισπεύσει, αντί να σταματήσει, την κατάρρευση της ευρωζώνης.(*)

Όπως όμως φαίνεται, θα μας θέσουν μόνο το δεύτερο ερώτημα εκβιάζοντας μας με την ανυπόστατη απειλή πως ένα ΌΧΙ σε αυτό θα εκληφθεί ως ΟΧΙ στο μη ερωτηθέν πρώτο ερώτημα. Εμείς όμως δεν πρέπει να "μασήσουμε" - να μην πέσουμε στην παγίδα. Όσοι δεν θέλουμε την έξοδο από το ευρώ πρέπει, κόντρα στους ισχυρισμούς των κκ. Merkel, Sarkozy και Παπανδρέου, να πούμε όχι στην Συμφωνία του Οκτωβρίου βοηθώντας έτσι το ευρώ και την Ενωμένη Ευρώπη να επιβιώσουν.

(*) Έχω αναλύσει επαρκώς τις καταστροφικές διατάξεις της Συμφωνίας του Οκτωβρίου. Γι' αυτό δεν θα σας ξανακουράσω επαναλαμβάνοντάς τα εδώ.

Το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη "Κρίσης λεξιλόγιο" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ποταμός.

Το θέατρο του παραλόγου με έναν κακό πρωταγωνιστή

Σκίτσο: Ανδρέας Πετρουλάκης

Σκίτσο: Ανδρέας Πετρουλάκης
Το υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει εκτάκτως για άλλη μία φορά, υπό το βάρος των ενδοκυβερνητικών αντιδράσεων για το δημοψήφισμα, στις οποίες πρωτοστάτησε ο κ. Ε. Βενιζέλος, επιστρέφοντας νωρίς το πρωί απο τις Κάννες.

Αμέσως μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου θα συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

“Eτοίμαζαν πραξικόπημα γι αυτό τους αποστρατεύσαμε”!


Image

Ένα απίστευτο βρώμικο παιχνίδι παίζεται από την κυβέρνηση στο εξωτερικό της χώρας, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες Βρετανών δημοσιογράφων στο defencenet.gr, στελέχη των πρεσβειών μας για να δικαιολογήσουν την χθεσινή κυβερνητική εκτροπή στις κρίσεις των Αρχηγών, υποστηρίζουν ξεδιάντροπα ότι οι αξιωματικοί σχεδίαζαν … πραξικόπημα!

Και για τον λόγο αυτό τους αποστράτευσαν!

Πραγματικά ο τρόπος με την οποία αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά γεγονότα οι κυβερνώντες, προκειμένου να γαντζωθούν λίγο ακόμα στην εξουσία, προβληματίζει και γενικότερα:

Αν είναι ικανοί να διαβάλουν τόσο ωμά και σκαιά την ίδια την χώρα (γιατί περί διαβολής της ίδιας της χώρας πρόκειται όταν υποστηρίζουν ότι η μέχρι σήμερα στρατιωτική ηγεσία ετοίμαζε πραξικόπημα και γι αυτό τους αποστράτευσαν μαζικά) σε ένα τέτοιο θέμα, φανταζόμαστε σε άλλα τι κάνουν, που δεν δημοσιοποιούνται.

Χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε χτές 1 Νοεμβρίου αναφέρει ότι «οι ξαφνικές κρίσεις στις ΕΕΔ δημιούργησαν την εντύπωση ότι μία τουρκικού είδους στρατιωτική συνομωσία είχε γίνει αντιληπτή από την κυβέρνηση χωρίς όμως να υπάρχουν τέτοιες κατηγορίες ή φήμες να είχαν κυκλοφορήσει στην χώρα.

Οι ΕΕΔ δεν έχουν παρέμβει στην πολιτική ζωή της Ελλάδας μετά την ανατροπή της Χούντας η οποία κυβέρνησε την χώρα την περίοδο 1967-1974» (The development gave the impression that a Turkish-style military conspiracy was suspected by the government, but no such rumours or allegations had circulated in the country. Greece has been free of political interventions by the military since the overthrow of the military junta that ruled the country in the 1967-74 period.).

(http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/8863728/Greek-military-leadership-changes-spark-opposition-outcry.html)

Γενικά τα βρετανικά κυρίως ΜΜΕ δημοσιεύουν εκτενή άρθρα για την Ελλάδα και την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να πάει σε δημοψήφισμα αφιερώνοντας σημαντικό χώρο για τις χτεσινές κρίσεις και τον κίνδυνο πραξικοπήματος από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επικαλούμενα την παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στην πολιτική ζωή του τόπου το 1967 αλλά και μιας μελέτης της CIA η οποία κατά σύμπτωση είχε δημοσιευτεί σε τουρκική εφημερίδα τον περασμένο Ιούνιο (http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=report-military-coup-possible-in-greece-2011-05-29).

Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφερόταν η πιθανότητα πραγματοποίηση πραξικοπήματος στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής και πολιτικής κρίσης.

Σε ένα άλλο άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail επισημαίνεται και η σχετικά πρόσφατη μελέτη της CIA η οποία αναφέρει την πιθανότητα για πραγματοποίηση πραξικοπήματος στην Ελλάδα ως απόρροια της κρίσης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «Η αίσθηση της κρίση στην Αθήνα η οποία μέχρι το 1974 είχε στρατιωτική Χούντα αυξήθηκε από την απροσδόκητη ανακοίνωση ότι ο Παπανδρέου προτίθεται να αποστρατεύσει τους αρχηγούς του Στρατού του Ναυτικού και της Αεροπορίας καθώς και τον Α/ΓΕΕΘΑ.

Η κίνηση αυτή δημιούργησε υποψίες για την εκδήλωση ενός πιθανού στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Ελλάδα μία εξέλιξη η οποία θεωρείται ως πιθανή σε μία μυστική εκτίμηση-μελέτη της CIA». (The sense of crisis in Athens – ruled by a military junta as recently as 1974 – was compounded by an unexpected announcement that Mr Papandreou intends to dismiss the chief of the defence staff and the heads of the army, navy and air force. That raised speculation about the possibility of a military coup in Greece, an outcome said to have been deemed possible in a secret assessment by the CIA.) (http://www.dailymail.co.uk/news/article-2055872/Greece-referendum-George-Papandreou-prepares-Angela-Merkel-Nicolas-Sarkozy.html#ixzz1cYtKAXz7).

Δυστυχώς κανένα από τα δύο δημοσιεύματα δεν διαψεύστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση τουλάχιστον μέχρι σήμερα, αφήνοντας το κύρος και την φήμη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κηλιδωμένη από την κακόβουλη φημολογία κάποιων τυχαίων καλοθελητών που θέλησαν με τον τρόπο αυτό να περάσουν στο εξωτερικό την εικόνα μίας κυβέρνησης που βρίσκεται σε κίνδυνο από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας χωρίς φυσικά να υπάρχει ίχνος αληθείας.

Αντί για την ελληνική κυβέρνηση, ανέλαβε το defencenet.gr να υπερασπιστεί την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων και της χώρας, όταν συντάκτης του site και της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ έδωσε συνέντευξη που απέκρουσε όλες αυτές τις συκοφαντίες κατά της χώρας και της μέχρι σήμερα ηγεσίας των Ε.Δ. στην παραγωγό της εκομπής WATO/PM του BBC Radio 4, Catrin Manel και εξήγησε πως είχαν τα γεγονότα.
Κάποιοι δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει ότι σήμερα με την οικονομική και πολιτική κρίση να δοκιμάζει τον ελληνικό λαό και την Τουρκία να συνεχίζει να διεκδικεί και να προκαλεί δεν θα έπρεπε να παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των ΕΕΔ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Βενιζέλος: Το κεκτημένο του ευρώ δε μπορεί να τεθεί σε αμφισβήτηση


Βενιζέλος: Το κεκτημένο του ευρώ δε μπορεί να τεθεί σε αμφισβήτηση

Αποστάσεις παίρνει ο υπουργός Οικονομικών από τις αποφάσεις Παπανδρέου για το δημοψήφισμα

Σαφείς αποστάσεις από την απόφαση και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί δημοψηφίσματος τήρησε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος προέταξε ως βασική προτεραιότητα την εκταμίευση της 6ης δόσης και την εθνική ενότητα σε ανακοίνωση που εξέδωσε μόλις επέστρεψε στην Αθήνα από τις Κάννες στις 4.45 σήμερα το πρωί, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Η χώρα πρέπει να νιώσει ασφαλής και σταθερή κι αυτό είναι η πρώτη προϋπόθεση για να είναι πράγματι ασφαλής και σταθερή. Οι ελληνικές τράπεζες είναι απόλυτα διασφαλισμένες ως αναπόσπαστο τμήμα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Αυτό προέκυψε καθαρά χθες το βράδυ από τη συζήτηση στις Κάννες.

Αυτό που προέχει, χωρίς καμία περίσπαση ή καθυστέρηση, είναι να εκταμιευτεί η έκτη δόση, όπως αποφασίστηκε στο Eurogroup της 26ης Οκτωβρίου, μετά από δέκα ώρες μάχης.

Το επόμενο βήμα είναι η ενεργοποίηση, πριν το τέλος του έτους, του νέου προγράμματος στήριξης που δίνει στην Ελλάδα επιπλέον 130 δισ. ευρώ και οδηγεί σε μείωση του δημόσιου χρέους μας κατά περίπου 100 δισ. Η ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών είναι εθνικό πρόταγμα.

Βγήκα από το νοσοκομείο και πήγα στις Κάννες γιατί θεωρώ ότι αυτό ήταν εθνικό καθήκον. Έχοντας την άμεση εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην Ευρώπη και διεθνώς, οφείλώ να πω στον ελληνικό λαό την πλήρη και απλή αλήθεια:

Αν θέλουμε να προστατεύσουμε τη χώρα, πρέπει υπό συνθήκες εθνικής ενότητας και πολιτικής σοβαρότητας και συναίνεσης, να εφαρμόσουμε χωρίς καθυστέρηση την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Τώρα, το ταχύτερο δυνατό.

Προς την κατεύθυνση αυτή δεν αρκούν όμως οι κινήσεις της Κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Όλα όσα γίνονται και λέγονται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, αφορούν εξίσου και την αντιπολίτευση, ιδίως την αξιωματική, που είναι αποδέκτης των ίδιων ισχυρών μηνυμάτων από τις Κάννες και η στάση της οποίας, εάν ήταν θετική, θα λειτουργούσε ως εγγύηση για τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας, ενώ όταν είναι αρνητική θίγει καίρια την αξιοπιστία αυτή με σοβαρό κόστος για τον Έλληνα πολίτη.

Το ζήτημα δεν είναι οι πολιτικοί συσχετισμοί στο εσωτερικό της χώρας και το μέλλον προσώπων και κομμάτων, αλλά η σωτηρία και η ανόρθωση της χώρας μέσα από τη μόνη εφικτή διαδικασία που περιλαμβάνεται στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου».


http://www.newsbeast.gr/

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η ψηφίζετε ΝΑΙ στην ευρωζώνη η ΔΕΝ παιρνεται χρήματα ξανά απο την Ευρώπη

Στις 4 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα, η φρασεολογία θα ανήκει σε εμάς αλλα το ερώτημα θα είναι εάν θελουμε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη η όχι, αλλα εώς τότε σύμφωνα με τον Πρόεδρο του euro group κ.Γιουγκερ ΔΕΝ παίρνουμε την έκτη δόση ούτε και αλλα χρήματα. Απο την Ευρώπη χρήματα θα ξαναπαρουμε μόνο στην περίπτωση που η απάντηση είναι θετική στην παραμονή μας στην ευρωζώνη...

Αυτό το video ΠΡΕΠΕΙ να το δείτε...

Μέγιστη αφροσύνη - Άρθρο του Γιάννη Βαρουφάκη

Ποτέ δεν πρέπει να λέμε όχι από αντίδραση. Όχι λέμε μόνο (ιδίως στους ισχυρούς) όταν έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι ένα ναι θα φέρει μεγαλύτερα δεινά. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η Ελλάδα έπρεπε να πει όχι στην 'Συμφωνία' της Οκτωβριανής Συνόδου. Επειδή ήταν μια συμφωνία δήθεν που, αν και γιορτάστηκε εντός και εκτός ως 'λύση', στην πραγματικότητα σπρώχνει το ευρώ και την Ελλάδα πιο βαθειά στο τέλμα.

Το όχι εκείνο, όπως έγραφα την ώρα που έκλεινε εκείνη η 'Συμφωνία', έπρεπε να ειπωθεί από το στόμα του πρωθυπουργού της χώρας. Στις Βρυξέλλες. Εντός της Συνόδου. Έτσι ώστε να μην υπάρξει κοινό ανακοινωθέν και οι συζητήσεις να συνεχίζονται έως ότου προκύψει μια πραγματική λύση της Κρίσης του ευρω-συστήματος. Σε ένα μήνα, σε δύο, σε όσο καιρό χρειαζόταν. Αντ' αυτού του όχι, ο πρωθυπουργός άλλη μια φορά υπερθεμάτισε για ένα πακέτο τριών ανόητων μέτρων που ζημιώνουν Ελλάδα και Ευρώπη (βλ. πιο κάτω το παράρτημα με την σχετική ανάλυση).

Με ρωτούν πολλοί: Δεν είναι καλό που, έστω και τώρα, ο πρωθυπουργός έδωσε την δυνατότητα στους πολίτες να πουν το μεγάλο όχι που εκείνος δείλιασε να πει; Απαντώ αρνητικά. Ο κ. Παπανδρέου απλώς προσέθεσε άλλο ένα σφάλμα στην ακολουθία σφαλμάτων που θα στιγματίσουν την πρωθυπουργική του πορεία. Εξηγώ: Με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες (ακριβώς όπως είχε κάνει τόσο τον Μάρτιο όσο και τον Ιούλιο) ο πρωθυπουργός παρουσίασε στον ελληνικό την 'Συμφωνία' που επετεύχθη ως μια καλή εξέλιξη - μια χαρμόσυνη είδηση. Ζήτησε εύσημα για την διαπραγματευτική επιτυχία του ιδίου και του επιτελείου του. Διατυμπάνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να ανασαίνει πλέον ευκολότερα, καθώς απεμπόλησε ένα σημαντικό μέρος του δημόσιου χρέους. Λίγο-πολύ, είπε ό,τι είχε πει και την 25η του περασμένου Μαρτίου, τότε που κατά την επιστροφή του από την Εσπερία δήλωνε: "Η Ευρώπη έπραξε το καθήκον της. Τώρα εμείς μπορούμε να κάνουμε αυτό που πρέπει για την χώρα." Τα ίδια που είχε πει και μετά την 21η Ιουλίου.

Από την στιγμή που και συνυπέγραψε την πρόσφατη Συμφωνία και την παρουσίασε ως 'Λύση', ο κ. Παπανδρέου δεν έχει το ηθικό δικαίωμα απέναντι στους Ευρωπαίους να αρνηθεί τους βασικούς της άξονες. Παράλληλα, το να ισχυριστεί ότι ανακοίνωσε το δημοψήφισμα ώστε να αυξήσει την διαπραγματευτική του ικανότητα απέναντι στους ευρωπαίους ως προς τις λεπτομέρειες της 'Συμφωνίας' (που θα αποφασιστούν εντός των προσεχών εβδομάδων) αποτελεί μέγιστη αφροσύνη: Δεν θέτεις μια συμφωνία που συνυπέγραψες, και την οποία λες ότι πιστεύεις, υπό συνολική αμφισβήτηση για να πετύχεις κάποιες βελτιώσεις στις λεπτομέρειες. Είτε διαφωνείς με τους κεντρικούς άξονες της 'Συμφωνίας', οπότε λες όχι εντός της Συνόδου, είτε συμφωνείς, οπότε δεν κηρύσσεις δημοψήφισμα μήνες μετά. Κι αν αυτό που αποζητάς είναι πολιτική νομιμοποίηση, τότε κηρύσσεις εκλογές.

Εν συντομία, ο πρωθυπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι ανακοίνωσε το δημοψήφισμα για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική ισχύς της Ελλάδας στις επερχόμενες διαβουλεύσεις επί των λεπτομερειών της 'Συμφωνίας'. Ότι με την απειλή του λαϊκού 'όχι' θα πετύχει καλύτερους όρους για την χώρα. Ότι το δημοψήφισμα αποτελεί εργαλείο για να εκμαιεύσει υποχωρήσεις από τους ξένους. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Απολύτως τίποτα.

Ο κ. Παπανδρέου δεν χρησιμοποιεί το δημοψήφισμα ως διαπραγματευτικό χαρτί εναντίον της κας Μέρκελ (αυτό μπορούσε να το κάνει χωρίς δημοψήφισμα απειλώντας με ένα δικό του όχι εντός της Συνόδου) αλλά στο εσωτερικό της χώρας. Αρχικά, ως διαπραγματευτικό χαρτί απέναντι στους βουλευτές του, στους οποίους ουσιαστικά λέει: "Ξαναστηρίξτε με, αγνοώντας την λαϊκή κατακραυγή, μιας και έχω εξασφαλίσει το δικαίωμα στον λαό να μιλήσει μόνος του σε δυο-τρεις μήνες." Και τότε, όταν θα έρθει η ώρα του δημοψηφίσματος, ο κ. Παπανδρέου θα πει σε εμάς τους πολίτες: "Είτε λέτε ναι στην Συμφωνία που σας έφερα είτε επιλέγετε μια Ελλάδα εκτός Ευρώπης."

Τα ψέμματα όμως έχουν πάντα ένα τέλος.

Κύριε Παπανδρέου, σφάλατε κατ' εξακολούθηση σε όλη την διάρκεια της Κρίσης.

• Αποδεχθήκατε μια δανειακή συμφωνία, τον Μάη του 2010, που κανείς σώφρων δεν θα αποδεχόταν, παρουσιάζοντάς την μάλιστα ως την μοναδική εναλλακτική της καταστροφής.
• Προσθέσατε, όπως ο Macbeth, το ένα εγκληματικό λάθος στο άλλο και, κάθε φορά, το παρουσιάζατε ως 'λύση', 'επιτυχία', 'ελπίδα' την ώρα που η βάθαινε τόσο η εθνική όσο και η προσωπική σας τραγωδία
• Τώρα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παρατείνετε την παραμονή σας στην πρωθυπουργία, δεν διστάζετε να διακινδυνεύσετε την ευρωπαϊκή θέση της χώρας, θέτοντας τον ελληνικό λαό προ του διλήμματος: Είτε ψηφίζεις 'ναι' στο δημοψήφισμα είτε εγκαταλείπουμε την Ευρώπη.

Φτάνει πια. Αρκετή ζημιά κάνατε. Ήρθε η ώρα της παραίτησης όσο υπάρχει ακόμα καιρός. Καιρός να μην προστεθεί στις επιπτώσεις των δικών σας αποτυχιών, πέραν της οικονομικής κατάρρευσης, και η απομάκρυνση της χώρας από την Ευρώπη.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Οι λόγοι που η Ελλάδα, δια στόματος πρωθυπουργού, έπρεπε να έχει ασκήσει βέτο στην τελευταία 'Συμφωνία'

Τρεις ήταν οι άξονές της: (1) Ελληνικό χρέος, (2) Χρηματοδότηση Ιταλίας-Ισπανίας μέσω ενός ενισχυμένου EFSF, (3) Επανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών. Ας δούμε γιατί η Συμφωνία στην οποία κατέληξαν ήταν απαράδεκτη και ως προς τους τρεις αυτούς άξονες.

(1) Ελληνικό χρέος

Το μεγάλο σφάλμα της ΕΕ είναι η επιμονή της να μην χαρακτηριστεί ως 'πιστωτικό γεγονός' το κούρεμα των προ του Μαΐου 2010 ομολόγων. Το σκεπτικό είναι ότι ένα τέτοιο 'γεγονός' θα πυροδοτήσει τα ασφάλιστρα CDS με αποτέλεσμα (α) να κερδίσουν οι κερδοσκόποι που τα αγόρασαν, και (β) να χάσουν κι άλλα οι τράπεζες που τα εξέδωσαν. Ανοησίες! Οι κερδοσκόποι έχουν πιο πολλά να κερδίσουν αν δεν πυροδοτηθούν τα CDS. Από την περασμένη εβδομάδα, hedge funds αγοράζουν σωρηδόν ελληνικά ομόλογα (με έκπτωση 60% από την ονομαστική τους αξία) τα οποία λήγουν τα επόμενα δύο χρόνια. Γιατί; Επειδή η Συμφωνία επιμένει ότι το κούρεμα είναι εθελοντικό (ώστε να μη αποτελεί 'πιστωτικό γεγονός'). Τα hedge funds αυτά αγοράζουν με σκοπό να απαιτήσουν να πληρωθούν και την τελευταία δεκάρα απειλώντας ότι, διαφορετικά, θα προσφύγουν στην ISDA (την επιτροπή στην Ελβετία που αποφασίζει πότε έγινε 'πιστωτικό γεγονός') η οποία, θέλοντας και μη, θα αναγκαστεί να πυροδοτήσει τα CDS. Αν τους "βγει", θα έχουν αποδόσεις πάνω από 120%. Ποιος είπε λοιπόν ότι η πυροδότηση των CDS ωφελεί τους κερδοσκόπους; Το αντίθετο συμβαίνει. Αν η ΕΕ απεμπολούσε την φοβία για την πυροδότηση των CDS, θα επέλεγε ένα υποχρεωτικό κούρεμα της τάξης του 80%, θα επέτρεπε στις τράπεζες που έχουν αγοράσει CDS να επωφεληθούν από την ασφάλεια που αυτά τους παρέχουν, τα hedge funds θα έχαναν τα στοιχήματά τους και, το πιο σημαντικό, δεν θα ζητούσαν οι ευρωπαίοι από την Ελλάδα €30 δισ σε δωράκια για τους τραπεζίτες ώστε οι τελευταίοι να αποδεχθούν να προσποιούνται ότι το κούρεμα του 50% θα είναι εθελοντικό.

Συνεπώς, το ελάχιστο που έπρεπε να απαιτήσει ο κ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες ήταν η υποχρεωτικότητα του κουρέματος, η μεγαλύτερη έκτασή του (τουλάχιστον 70%), η πυροδότηση των CDS, και η συμμετοχή στο κούρεμα και των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ. Επί πλέον, έπρεπε να μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η παράλληλη ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας με επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης του 10% του ΑΕΠ της χώρας. Γιατί αν η Ευρώπη ενδιαφέρεται πραγματικά για το ποσοστό χρέους μας το έτος 2020 θα πρέπει όχι μόνο να ελαφρύνει τον αριθμητή του κλάσματος (το χρέος) αλλά και να ενισχύσει τον παρονομαστή του (το ΑΕΠ).

(2) Χρηματοδότηση Ιταλίας-Ισπανίας μέσω ενός ενισχυμένου EFSF

Δώστε βάση σε τι συμφωνήσαμε ως προς αυτό το ακανθώδες ζήτημα, από το οποίο βέβαια εξαρτώνται όλα τα της χώρας μας σενάρια (καθώς τα πάντα είναι στον αέρα, ως προς την Ελλάδα, ενόσω Ιταλία και Ισπανία καταρρέουν): Συμφωνήσαμε να προσπαθήσουμε να καλύψουμε μια τρύπα των €3000 δισ με ένα ποσό των €250 δισ (τόσα έχουν απομείνει στα ταμεία του EFSF μετά από τα πακέτα διάσωσης Ιρλανδίας και Πορτογαλίας). Πως γίνεται αυτό; Αποφασίσαμε, λέει, το EFSF να δανειστεί από ιδιώτες €5 για κάθε €1 που διαθέτει. Έτσι, τα €250 δισ για γίνουν πάνω από €1000 δισ. Και επειδή αυτά δεν φτάνουν για να καλυφθεί η τρύπα των €3000 δισ που είναι το χρέος της Ιταλίας και της Ισπανίας, συμφωνήσαμε ότι, αντί να τους δανείζει το EFSF (όπως κάνει στην Ιρλανδία, ή όπως η τρόικα δάνεισε εμάς), θα κάνουμε το εξής πανέξυπνο: Θα βάλουμε τους ιδιώτες να δανείζουν τις δύο αυτές χώρες και το EFSF θα τους ασφαλίζει σε περίπτωση έως και 20% κουρέματος. Τέλειο;

Κοιτάξτε τώρα να δείτε πόσο γελοία είναι όλα αυτά. Πρώτον, το EFSF ουσιαστικά θα εκδίδει ασφαλιστήρια τύπου CDS για να ασφαλίζει τους νέους ομολογιούχους της Ιταλίας και της Ισπανίας. Ποιοι θα το κάνουν αυτό; Οι ίδιοι οι ευρωπαίοι που μόλις τώρα επέβαλαν στους ομολογιούχους του ελληνικού χρέους 'εθελοντικό' κούρεμα 50% στερώντας τους παράλληλα το δικαίωμα να εξαργυρώσουν τα ασφάλιστρα CDS που είχαν αγοράσει! Γιατί να πιστέψουν το EFSF οι ιδιώτες που σκέφτονται να αγοράσουν Ιταλικά ομόλογα ότι η Ευρώπη δεν θα τους την φέρει, σε μια δύσκολη στιγμή, όπως συνέβη με τους κατόχους των CDS επί των ελληνικών ομολόγων; Δεύτερον, η Ευρώπη ουσιαστικά ζητά από τους ιδιώτες να την δανείσουν δύο φορές. Μία φορά να δανείσουν το EFSF, ώστε αυτό να εκδώσει ασφαλιστήρια για τα Ιταλο-ισπανικά ομόλογα. Και μια δεύτερη φορά αγοράζοντας αυτά τα Ιταλο-ισπανικά ομόλογα! Τρίτον, και φαρμακερότερον: Από τα €250 δισ εναπομείναντα διαθέσιμα του EFSF, στην βάση των οποίων θα αποζητηθούν δανεικά από τους ιδιώτες για να ασφαλιστούν τα Ιταλο-ισπανικά ομόλογα, ποιες χώρες νομίζετε ότι τα έχουν εγγυηθεί ως επί το πλείστον (αυτά τα €250 δισ); Θα με πιστέψετε αν σας απαντήσω ότι τα εγγυώνται η... Ιταλία και η Ισπανία; Στο λόγο της τιμής μου. Αυτή είναι η λύση που ενέκριναν οι ηγέτες μας την περασμένη εβδομάδα ως προς Ιταλία και Ισπανία. Να τους χαιρόμαστε.

(3) Επανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών

Αυτός είναι ο άξονας όπου η διαπλοκή υπερτερεί της ανοησίας. Η 'λύση' που προκρίθηκε παρουσιάζεται μεν ως επανακεφαλαιοποίηση αλλά στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από άλλο ένα φύλο συκής ώστε να μην γίνει επανακεφαλαιοποίηση. Οι τραπεζίτες, εάν τους αφήσεις να προχωρήσουν κατά το δοκούν, δεν έχουν κανένα σκοπό να λάβουν κεφάλαια από το ευρωπαϊκό δημόσιο. Δεν χρειάζεται! Έλαβαν το πράσινο φως να τραβήξουν το ζήτημα για έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς να κάνουν τίποτα το ουσιαστικό. Κι αν κάνουν κάτι, εις βάρος της πραγματικής οικονομίας θα είναι. Γιατί; Επειδή ο όρος που τους επιβάλλεται είναι να φτάσει στο 9% το ποσοστό κεφαλαίων (ως προς τα ανοίγματά τους). Αντί λοιπόν να δεχθούν κεφάλαια από το EFSF (με αντάλλαγμα μετοχές που θα περάσουν στο ευρωπαϊκό δημόσιο) ώστε να πάψουν να λειτουργούν ως ζόμπι, θα προτιμήσουν να μειώσουν τα ανοίγματά τους - θα δανείζουν ακόμα λιγότερο τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Ακριβώς αυτό που χρειάζεται η ευρωπαϊκή οικονομία!

Από τα παραπάνω είναι υπεράνω οποιασδήποτε αμφισβήτησης το συμπέρασμα ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε ιερή υποχρέωση να πει όχι σε αυτήν τη 'Συμφωνία' στις Βρυξέλλες, εξηγώντας στους εταίρους μας (βλ. τους παραπάνω λόγους) γιατί όποιος αγαπά την Ευρώπη δεν μπορεί να συνυπογράφει αυτές τις ανοησίες. Όχι να πει 'ναι' εκεί και πετάξει το μπαλάκι σε έναν διχασμένο και θυμωμένο λαό στον οποίο θα πουν ότι ένα 'όχι' σημαίνει έξοδο από την Ευρώπη.

Το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη "Κρίσης λεξιλόγιο" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ποταμός.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Οι καταγγελίες της φωτεινής Γιαννοπουλου στο ΔΣ Φυλης για το Μουσείο στο Ζεφυρι και τον Ερυθρό Σταυρο

Την διακοπή λειτουργίας του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Ζεφύρι, κατήγγειλε, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου, η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου και νυν δημοτική σύμβουλος Φυλής Φωτεινή Γιαννοπούλου. «Το Μουσείο, που είναι το μοναδικό στο είδος του στην Αττική και το δεύτερο στην Ελλάδα, ήταν επισκέψιμο σε σχολεία και ΚΑΠΗ. Σήμερα όχι μόνο δεν λειτουργεί αλλά είναι κομμένο το τηλέφωνο με αποτέλεσμα να μην είναι επισκέψιμο, παρά μάλιστα το γεγονός ότι στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ έχει ανακοινωθεί η πρόσληψη Συμβούλου, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει περάσει από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας» ισχυρίστηκε η Φωτεινή Γιαννοπούλου. Η πρώην Δήμαρχος διερωτήθηκε επίσης, γιατί σταμάτησε η λειτουργία του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε μια δύσκολη συγκυρία για την χώρα αλλά και το Δήμο Φυλής, όπου δεκάδες άνεργοι και αναξιοπαθούντες, έβρισκαν ιατρικό «καταφύγιο» και περίθαλψη στο τοπικό παράρτημα.

Κατέρρευσε μονοκατοικία στα Άνω Λιόσια

φωτογραφία αρχείου
Μία μονοκατοικία κατέρρευσε στα Άνω Λιόσια επί της οδού Βυζαντίου. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 8 οχήματα. 
Από το σημείο απεγκλωβίστηκε ένα άτομο σοβαρά τραυματισμένο.

Moody’s: Οι γερμανικές τράπεζες κερδισμένες αν δεν ενεργοποιηθούν τα CDS

O οίκος αξιολόγησης της Moody’s εκτιμά ότι οι γερμανικές τράπεζες που πούλησαν CDS από νωρίς φέτος θα βγουν κερδισμένες, σε περίπτωση που δεν ενεργοποιηθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου λόγω του ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας.

Η Moody’s δε θεωρεί ότι θα ενεργοποιηθούν τα CDS αξίας 3,7 δισ. δολαρίων από την συμφωνία για μείωση του ελληνικού χρέους κατά 50%.

Όπως όμως σχολιάζει ο οίκος, αυτό θέτει υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα της προστασίας μέσω CDS. Ως αποτέλεσμα, η αξία των ασφαλίστρων θα μειωθεί και οι τράπεζες θα αποκτήσουν μεγαλύτερη έκθεση στο κρατικό χρέος.

Αντίθετα σύμφωνα με τον οίκο, οι μεγάλοι χαμένοι ενδέχεται να είναι οι ελβετικές τράπεζες ως καθαροί αγοραστές των συγκεκριμένων ασφαλίστρων κινδύνου.

Με 152 το ΠΑΣΟΚ – Ανεξαρτητοποιήθηκε η Μιλένα Αποστολάκη

Η κυβερνητική βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη με επιστολή της στον πρόεδρο της βουλής Φ. Πετσάλνικο και στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ανακοίνωσε την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί, δηλαδή να παραμείνει βουλευτής αλλά όχι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Κοινοβουλευτικός αξιωματούχος είπε ότι η Αποστολάκη ανεξαρτητοποιήθηκε λόγω της αντίθεσής της στην διενέργεια δημοψηφίσματος που ανακοίνωσε την Δευτέρα ο πρωθυπουργός.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μένει με 152 βουλευτές έναντι 160 που είχε εκλέξει στις εκλογές του 2009.

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις ο ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη για τις 6:00 το απόγευμα στη Βουλή.

Πλέον οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες μετά το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και ενόψει της ψήφου εμπιστοσύνης που έχει ζητήσει για την κυβέρνηση του

Θέμα ωρών η έξοδος του Ευ. Βενιζέλου από την κλινική


Eξιτήριο αναμένεται να πάρει το απόγευμα από την Κεντρική Κλινική Αθηνών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εισήχθη νωρίς το πρωί με κοιλιακό άλγος.
Η κατάσταση του κ. Βενιζέλου δεν ενέχει κίνδυνο για την υγεία του, ενώ από το πρωί τον επισκέφθηκαν οι Φ. Πετσάλνικος, Π.Μπεγλίτης, Δ.Ρέππας, Δ. Κρεμαστινός, Μ. Παπαϊωάννου και Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ο αντιπρόεδρος και φίλος μου Ευ. Βενιζέλος επισκέφθηκε αυτή την κλινική επειδή είναι πολύ κοντά στο σπίτι του, είναι καλά στην υγεία του και είναι θέμα ωρών να πάρει εξιτήριο απο την κλινική», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Διεθνής κατακραυγή για το δημοψήφισμα

Διεθνής κατακραυγή για το δημοψήφισμα

Αρνητικές είναι οι αντιδράσεις των ξένων ΜΜΕ στην είδηση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής και τη δανειακή σύμβαση που θα ακολουθήσει.

Ειδικά ο γερμανικός και ο αυστριακός Τύπος, κάνουν λόγο για ριψοκίνδυνη επιχείρηση και υπενθυμίζουν ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση το 60% των Ελλήνων τάσσεται κατά της συμφωνίας.

«Η χρεοκοπία πλησιάζει» είναι ο τίτλος της γερμανικής Handelsblatt, η οποία σε ανταπόκριση από την Αθήνα σημειώνει ότι, ενώ όλα έδειχναν ότι η Ελλάδα κάπως σώθηκε μετά τη συμφωνία για κούρεμα του ελληνικού χρέους, ο Έλληνας πρωθυπουργός τα ανατρέπει όλα και ανακοινώνει εντελώς ξαφνικά δημοψήφισμα για τις αποφάσεις της συνόδου, στις οποίες μόλις πριν από πέντε μέρες είχε συμφωνήσει. 

Η ανακοίνωση έπεσε σαν βόμβα, επισημαίνει ο γερμανός δημοσιογράφος και προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει εξηγήσει ακόμη πώς θα διατυπωθεί το ερώτημα. Εάν το ερώτημα θα αφορά την έγκριση του κουρέματος του χρέους, ο Παπανδρέου δεν μπορεί να ελπίζει ότι οι Έλληνες θα συμφωνήσουν. 

Και αυτό γιατί οι Έλληνες γνωρίζουν ότι το haircut θα συνοδεύεται από νέα σκληρά μέτρα λιτότητας. Αν ο Παπανδρέου χάσει, τότε η Ελλάδα θα βρεθεί ενώπιον νέων εκλογών και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν θα τις κερδίσει κανένα από τα μεγάλα κόμματα. 

Αυτό θα σήμαινε πολιτική παράλυση και ο κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας θα ήταν μεγαλύτερος από ποτέ, αναφέρει μεταξύ άλλων η εφημερίδα.

«Η Ελλάδα τζογάρει με δημοψήφισμα για τη νέα συμφωνία» αναφέρει το Associated Press, στο οποίο πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν πως η έκβαση παραμένει άγνωστη σε «αυτή τη νέα τροπή που παίρνει η ελληνική τραγωδία».

«Ο Παπανδρέου το ρισκάρει με την απόφαση του για δημοψήφισμα», επισημαίνει η αυστριακήWienerZeitung.

«Πέραν των μαζικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, και της αντίστασης που προβάλει η αντιπολίτευση, ο έλληνας πρωθυπουργός είναι αντιμέτωπος με αντιδράσεις στο ίδιο του το κόμμα», παρατηρεί ηDie Zeit στην ηλεκτρονική της έκδοση.

«Ελληνικό δημοψήφισμα: Τα πράγματα μπορεί να πάρουν άσχημη τροπή» είναι ο τίτλος του βρετανικού Guardian, o οποίος αναφέρει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «λέει πως εμπιστεύεται τους πολίτες του, αλλά οι αγορές ίσως έχουν αντίθετη άποψη». Επισημαίνοντας τα ανοικτά ερωτήματα γύρω από το δημοψήφισμα -με πρώτο το ίδιο το περιεχόμενό του- η βρετανική εφημερίδα δεν αποκλείει η Ευρώπη να «κλείσει τη στρόφιγγα» εάν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

«Ασαφείς οι επιπτώσεις μίας αρνητικής ετυμηγορίας» γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, εκτιμώντας ότι μία ήττα Παπανδρέου θα προκαλούσε «τουλάχιστον» δισταγμό στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

«Ξαφνικά η συμφωνία για την Ελλάδα -προαπαιτούμενο για τις αποφάσεις στην Ευρώπη- είναι στον αέρα» γράφει το BBC.

Η κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού, ενισχύει την ανησυχία ότι η εσωτερική ελληνική πολιτική σκηνή βγαίνει εκτός ελέγχου» και πιθανολογείται ότι θα προκαλέσει συναγερμό σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι αναφέρουν οι βρετανικοί Financial Times.

«Η Αθήνα διακινδυνεύει την ευρω-διάσωση» γράφουν οι Financial Times Deutschland, τονίζοντας ότι απόρριψη του πακέτου θα είχε «απρόβλεπτες συνέπειες για το ευρώ και την ευρωζώνη.

Παρόμοιες οι αντιδράσεις και στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Το CNN μετέδωσε ότι η είδηση προξένησε αιφνιδιασμό τόσο στην Αθήνα όσο και στις κύριες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg και το θυγατρικό του Ρ/Τ δίκτυο σημείωναν ότι πρόκειται για ελιγμό του Έλληνα πρωθυπουργού με μεγάλο ρίσκο, αφού κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα του στη χρεωκοπία, αν οι ψηφοφόροι απορρίψουν την συμφωνία.

Η WALL STREET JOURNAL επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα εφόσον μια νίκη του Παπανδρέου μπορεί να εκτονώσει την οργή στους δρόμους, μια ήττα όμως θα μπορούσε να οδηγήσει σε άτακτη χρεωκοπία, ή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Kανόνι» αμερικανικού χρηματοπιστωτικού κολοσσού

Σε κατάρρευση περιήλθε η αμερικανική χρηματοπιστωτική εταιρεία MF Global εξαιτίας των ριψοκίνδυνων θέσεων που έλαβε έναντι ευρωπαϊκού κρατικού χρέους και υπέβαλε την Δευτέρα αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την έβδομη μεγαλύτερη χρεοκοπία επιχείρησης με βάση το ενεργητικό στις ΗΠΑ και για τη μεγαλύτερη χρεοκοπία αμερικανικής χρηματοπιστωτικής εταιρείας μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008.

Παράγοντες της αγοράς δήλωσαν τις τεράστιες επιπτώσεις από το «κανόνι» της MF Global, στην οποία απασχολούνταν 2.870 εργαζόμενοι, είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με αυτή της Lehman και πιθανότατα θα περιορισθεί.

Η εφημερίδα «Financial Times» σημειώνει ότι η χρεοκοπία της προκάλεσε αναταραχή στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Σικάγο, καθώς η MF ήταν ο μεγαλύτερος εκκαθαριστής στην αγορά αυτή, αλλά προσθέτει ότι είναι περιορισμένες οι ενδείξεις προβλημάτων ρευστότητας.

Την εταιρεία διοικούσε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs Τζον Κορζάιν, ο οποίος είχε διατελέσει και κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι.

Ο Κορζάιν προσπαθούσε να μετατρέψει την MF Global, η οποία έχει ιστορία 200 ετών, σε μια μικρή Goldman Sachs, παίρνοντας ριψοκίνδυνες θέσεις.

Η κατάρρευση της εταιρείας ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, όταν οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's, Standard & Poor's και Fitch την υποβάθμισαν σε μη διαβαθμισμένη κατηγορία (σκουπίδι), θεωρώντας ότι είχε λάβει υπερβολικό κίνδυνο με τις θέσεις της ύψους 6,3 δισ. ευρώ σε ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα.

Οι μετοχές της εταιρείας αμέσως αμέσως σημέιωσαν τραγική πτώση και η εταιρεία αναζήτησε αγοραστή, αλλά η προσπάθεια εξαγοράς της απέτυχε.

Η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς ζήτησε από την MF να αποκαλύψει τις θέσεις τις σε ομόλογα και, όπως προέκυψε, αυτές αφορούσαν μεταξύ άλλων σε κρατικά ομόλογα της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ. η "συμμορία των οχτώ"


Η "συμμορία των οχτώ" εμφανίστηκε ξαφνικά, τα ξημερώματα του Σαββάτου 
και ήδη έχει διαπράξει δύο εντυπωσιακές ληστείες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τουplanet-greece, πρόκειται για ομάδα.που απαρτίζεται από ετερόκλητα άτομα, με αρχηγούς δύο αθίγγανους. 

Κυκλοφορούν με τζιπ και το πρώτο τους χτύπημα ήταν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην ιδιωτική κλινική "Τίμιος Σταυρός", απ' όπου αποκόλησαν από τα δάπεδο ολόκληρο το ΑΤΜ της "Περαιώς" κι αφού το φόρτωσαν σε τζιπ, εξαφανίστηκαν.

Τα ξημερώματα έκαναν την επανεμφάνισή τους. Αυτή τη φορά στόχος ήταν τα Goody's στην Εθνική Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των Μεγάρων.

Εκεί, οι δράστες ήταν ακόμη πιο ωμοί στην συμπεριφορά τους, απ' ότι με την κλινική που είχαν απειλήσει τις δύο νοσοκόμες και απλά τις ακινητοποίησαν. Τα ξημερώματα, οι "οχτώ" εισέβαλαν στα Goody's κι αφού χτύπησαν υπαλλήλους και πελάτες, έσπασαν το μαγαζί, πριν αποκολήσουν και πάλι το ΑΤΜ, το φορ

Χρυσοχοΐδης: ή "ΝΑΙ" ή εκλογές

Εφόσον το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τη δανειακή σύμβαση είναι αρνητικό για την κυβέρνηση, θα πάμε σε εκλογές...ανέφερε μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδης.

Υπεραμυνόμενος της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η διενέργεια δημοψηφίσματος κρίνεται επιβεβλημένη καθώς οι αποφάσεις των Βρυξελλών συνάντησαν την πλήρη αντίθεση της αντιπολίτευσης, αλλά και υπό το βάρος μιας σειράς εκδηλώσεων βίας με αποκορύφωμα όσα συνέβησαν στις περελάσεις για την 28η Οκτωβρίου.

Μετά τον Ευ. Βενιζέλο, είναι το δεύτερο κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης που τοποθετείται καθ' αυτό τον τρόπο δημόσια.

Έπεσε απ' τα σύννεφα η Μέρκελ με την απόφαση του Πρωθυπουργού για δημοψήφισμα


Η γερμανική κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να προαναγγείλει δημοψήφισμα για τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, μεταδίδει η Deutsche Welle...

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει την απόφαση του Πρωθυπουργού εσωτερική εξέλιξη, την οποία δεν επιθυμεί να σχολιάσει. 

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται: 
«Η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης διατύπωσε την περασμένη εβδομάδα σαφείς προσδοκίες. Σύμφωνα με αυτές, το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου. Επ` αυτού εργαζόμαστε εντατικά όλοι αυτή την περίοδο. Όσον αφορά την προαναγγελία ενδεχομένου δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, πρόκειται για μια εξέλιξη που αφορά την εσωτερική πολιτική στην Ελλάδα, για την οποία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει καμία επίσημη πληροφόρηση και για τον λόγο αυτόν δεν την σχολιάζει».

πηγή: Deutsche Welle

ΤΩΡΑ: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ζεφύρι, μαίνεται η βεντέτα μεταξύ των τσιγγάνων


Υπό έλεγχο τέθηκε πριν λίγο η πυρκαγιά στο Ζεφύρι, που εκδηλώθηκε από εμπρησμό σε mini market, κατά τη διάρκεια της βεντέτας μεταξύ των τσιγγάνων, όπως πρώτο το planet-greece σας ενημέρωσε. Ωστόσο, οι ταραχές στο Μενίδι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Δύο μεγάλες οικογένειες αθίγγανων πυρπολούν σπίτια, καταστήματα και περίπτερα.

Πρόκειται για αντίποινα της οικογένειας των τσιγγάνων προς την άλλη οικογένεια που προχθές με μια καραμπίνα σκότωσε ένα άτομο και τραυμάτισε άλλους έξι.

Ο λόγος του αιματηρού ξεκαθαρίσματος, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν το "σπάσιμο" συμφωνίας σε υπόθεση αγοραπωλησίας και εμπορίας ναρκωτικών.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βεντέτα τσιγγάνων στο Μενίδι - καίγονται σπίτια και καταστήματα

Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη βεντέτα μεταξύ ομάδων τσιγγάνων, με τις φωτιές να μαίνονται απ' άκρη σ' άκρη, την αστυνομία να έχει σαστίσει και την πυροσβεστική να τρέχει πανι-κόβλητη...

Στις φλόγες έχει παραδοθεί ένα mini market αυτή τη στιγμή, ενώ από τις 7.00 μέχρι και τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece έχουν παραδοθεί δύο σπίτια, ένα ψιλικατζίδικο και ένα περίπτερο.
Πρόκειται για αντίποινα της οικογένειας των τσιγγάνων προς την άλλη οικογένεια που προχθές με μια καραμπίνα σκότωσε ένα άτομο και τραυμάτισε άλλους έξι.

ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ! http://panoramafilis.blogspot.com/2011/11/blog-post.html



ΣΗΜΕΡΑ  ΣΤΙΣ  19:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ  ΜΕΛΙΝΑ  ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
ΜΕ ΑΠΛΑ  ΛΟΓΙΑ  ΕΙΧΑΜΕ  ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ  ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟ  ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ .Η  ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΥΣΑ ΣΤΗΝ  ΑΙΘΟΥΣΑ  ΗΤΑΝ  ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΗ 
ΠΕΡΙΜΕΝΑ  ΝΑ ΔΩ ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΕΜΑΤΗ  ΜΕ  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ  ΠΟΥ  ΝΑ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ  ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ΚΑΤΟΙΚΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ-ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  , ΝΑ   ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ  ΑΠΟ  ΚΟΙΝΟΥ  ΛΥΣΕΙΣ  ΚΑΙ   ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΥΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ.  


ΑΝΤΙ  ΑΥΤΟΥ  ΕΙΔΑ ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΕΙΑ.ΛΙΓΟΣΤΟΙ  ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ  ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ  ΑΓΩΝΙΟΥΝ  ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ  ΣΥΝΟΛΟ  ΤΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΩΝ  ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ  ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΩΦΡΙΑΣ- ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΟΥ -ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ-ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΑΓΙΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΤΟΝ  ΥΠΟ  ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ
  ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗΣ - ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ  ΤΣΟΥΚΛΙΔΙΟΥ .

ΚΑΙ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ : ΠΟΙΟ  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ??

ΤΙ  ΣΗΜΑΙΝΕΙ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ??

ΤΙ  ΣΗΜΑΙΝΕΙ  ΑΛΗΘΙΝΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ??

ΟΙ  ΕΚΛΟΓΕΣ  ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ  ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ?

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ   ΚΑΙ  ΕΤΣΙ  ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ  ΚΑΙ  ΤΟΝ  ΤΟΠΟ  ΚΑΙ  ΑΠΟ  ΚΕΙ  ΚΑΙ  ΠΕΡΑ  ΕΧΕΙ  Ο  ΘΕΟΣ ?

ΓΙΑ  ΜΕΝΑ  ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ  ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ  ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΣΗΜΑΙΝΕΙ 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  , ΕΝΕΡΓΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ , ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ,

ΚΑΙ  ΠΑΝΩ  ΑΠΟ  ΟΛΑ  ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ  ΚΑΙ  ΚΡΙΤΙΚΟΣ  ΕΛΕΓΧΟΣ .

ΑΝΤ  ΑΥΤΟΥ  ΣΗΜΕΡΑ  ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ   ΑΠΑΘΕΙΑ  , ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ  &  ΑΠΟΧΗ.

ΟΙ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ  ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ  ΤΕΛΙΚΑ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΘΕΑΘΗΝΑΙ  , ΤΟΥΣ ΕΥΚΟΛΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ  ΚΟΡΩΝΕΣ  ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ   ΣΤΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟ  ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ  ΤΕΛΙΚΑ ΤΕΤΟΙΕΣ  ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ.

ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ  ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ  ΤΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΛΟΙΠΟΝ  ΣΕ ΑΙΤΗΜΑ  ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ  ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ   ΕΝΟΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ  ΤΩΝ  ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ  ΖΗΤΩΝΤΑΣ  ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΑΦΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΑ ΟΤΙ ΑΠΟ  6/4/2011  ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ  ΜΑΣ  ΚΑΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΣ  ΕΘΙΞΑ  ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΗ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η  ΠΛΑΤΕΙΑ  ΑΝΟΙΞΗΣ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ  , ΤΑ  ΓΥΜΝΑ  ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΩΝ  ΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΦΑΝΟΣΤΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΤΗΝ  ΝΕΑ  ΧΩΜΑΤΕΡΗ  ΠΟΥ ΕΧΕΙ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ  ΚΑΤΩ ΑΚΡΙΒΩΣ  ΑΠΟ  ΤΟΝ   ΜΟΡΝΟ,

ΠΗΡΑ  ΤΗΝ ΕΞΗΣ  ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΟΠΟΥ  ΚΑΙ  ΕΠΕΣΑ  ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ  ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ .

ΚΑΝΑΤΕ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΠΡΟΕΔΡΕ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΑΝΟΙΞΗΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ  ΚΑΙΡΟ?
ΒΕΒΑΙΩΣ  ΑΠΑΝΤΩ!
ΤΟ  ΞΕΡΕΤΕ  ΟΤΙ ΕΝΑ  ΠΑΙΔΑΚΙ  ΕΠΕΣΕ  ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΡΕΑΤΙΟ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ? ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ  ΔΕΝ  ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ  ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ  ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ   ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ  ΘΑΜΩΝΩΝ   ΤΗΣ   ΠΛΑΤΕΙΑΣ  ΣΤΙΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΑΣ  ΚΑΙ   ΠΩΣ  ΦΕΡΝΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΜΕΙΣ  ΩΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  " ΕΥΘΥΝΗ" ΓΙ  ΑΥΤΟ??

ΚΑΙ ΕΚΕΙ  ΕΜΕΙΝΑ  ΑΝΑΥΔΟΣ

ΦΕΡΟΥΜΕ  ΕΥΘΥΝΗ   ΓΙΑ  ΚΑΤΙ  ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ  ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ  ΝΑ  ΕΠΙΛΥΣΟΥΜΕ?
ΦΕΡΟΥΜΕ  ΕΥΘΥΝΗ  ΓΙΑ  ΜΙΑ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ  ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ  ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ   ΑΠΟ 6/4/2011?

ΦΕΡΟΥΜΕ  ΕΥΘΥΝΗ  ΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΣΕ  ΕΝΑ  ΠΑΙΔΑΚΙ  ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΦΡΕΑΤΙΟ  ΤΟ ΟΠΟΙΟ  ΕΙΧΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ   Ο ΔΗΜΟΣ  ΝΑ  ΚΛΕΙΣΕΙ  ΕΓΚΑΙΡΑ  ΚΑΙ  ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΕΦΤΕ  ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ  ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΟ  ΚΑΝΕΙΣ  ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΕ  ΚΑΝΕΙΣ  ??

ΦΕΡΟΥΜΕ  ΕΥΘΥΝΗ  ΑΝ  ΜΕΧΡΙ  ΝΑ  ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ  ΤΑ  ΓΥΜΝΑ  ΚΑΛΩΔΙΑ  ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΑΚΙ   ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ  ΕΝΩ  ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ  ΕΓΚΑΙΡΩΣ??

ΦΕΡΟΥΜΕ  ΕΥΘΥΝΗ  ΑΝ  ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ  ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ  ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ   ΚΑΙ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΚΑΔΟΥΣ  ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ  ΝΑ  ΑΠΟΛΥΜΑΝΘΟΥΝ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ  ΚΙΝΔΥΝΟΙ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΔΗΜΟΣΙΑ  ΥΓΕΙΑ?

ΦΕΡΟΥΜΕ  ΩΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΥΘΥΝΗ  ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΜΠΑΡΕΣ  ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ & ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ  ΓΙΑ  ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ  ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΙΚΟΥΣ  ΟΔΗΓΟΥΣ  ΠΟΥ  ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ  ΣΤΑ   ΣΧΟΛΕΙΑ?

ΦΕΡΟΥΜΕ  ΕΥΘΥΝΗ  ΩΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΜΕ  ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  ΓΙΑ  ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ  ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ  ΜΑΣ??

ΦΕΡΟΥΜΕ  ΕΥΘΥΝΗ  ΩΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ  ΝΑ  ΚΛΕΙΣΟΥΝ  ΟΙ ΛΑΚΟΥΒΕΣ  ΚΑΙ ΝΑ  ΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΜΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΟΥΝΕ  ΣΠΙΤΙΑ  ΑΠΟ ΔΥΝΑΤΕΣ  ΝΕΡΟΠΟΝΤΕΣ??

ΦΕΡΟΥΜΕ  ΩΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΥΘΥΝΗ  ΓΙΑΤΙ  ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΤΟ  ΠΑΝΟΡΑΜΑ  ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ   ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ  ΚΑΝΕΝΟΣ?

ΦΕΡΟΥΜΕ  ΕΥΘΥΝΗ  ΓΙΑΤΙ ΒΑΦΟΥΜΕ  -ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ -ΠΡΟΦΥΛΛΑΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ??
ΦΕΡΟΥΜΕ  ΕΥΘΥΝΗ  ΓΙΑΤΙ   ΓΕΜΙΣΑΜΕ  ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ , ΜΕ  ΓΕΛΙΑ  , ΜΕ ΧΑΡΑ  ΚΑΙ ΔΩΣΑΜΕ  ΛΙΓΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ  ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ  ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ  ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ?

ΕΜΕΙΣ  ΩΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ  ΕΥΘΥΝΕΣ  ΜΑΣ  ΣΤΟΝ  ΒΑΘΜΟ  ΠΟΥ ΜΑΣ  ΑΝΑΛΟΓΕΙ  ΚΑΙ  ΕΦΟΣΟΝ  ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ  ΜΕ ΤΑ  ΚΟΙΝΑ  ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ  ΟΠΟΙΑ   ΚΡΙΤΙΚΗ.


ΑΣ  ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ  ΟΜΩΣ  ΤΗΝ   ΕΥΘΥΝΗ  ΠΟΥ ΤΟΥΣ  ΑΝΑΛΟΓΕΙ  ΚΑΙ  ΟΣΟΙ  ΑΣΚΟΥΝ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΩΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ .  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΟΡΘΩ  ΝΑ  ΠΕΤΑΣ  ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ  ΣΕ  ΕΚΕΙΝΟΥΣ   ΠΟΥ  ΔΕΝ   ΤΙΣ  ΕΧΟΥΝ.

ΕΠΕΙΔΗ   ΟΜΩΣ  ΘΕΛΩ  ΝΑ ΕΙΜΑΙ  ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ  , ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ  ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ  ΜΑΤΙΑ  ΘΕΩΡΩ  ΟΤΙ  ΗΤΑΝ  ΜΙΑ  ΑΣΧΗΜΗ   ΚΑΙ ΑΤΥΧΗ  ΣΤΙΓΜΗ  ΤΟΥ  ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ  Κ.  ΓΚΟΥΒΑ  ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ  ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ  ΣΟΒΑΡΑ  ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ   ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ  ΤΑ  ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ .

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ  ΝΑ  ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΙ  Η ΠΛΑΤΕΙΑ  ΑΝΟΙΞΗΣ 
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ  ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ   ΞΑΝΑ Η ΠΑΙΔΙΚΗ  ΧΑΡΑ ΟΠΩΣ  ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ  ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ  ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ Ο ΜΟΡΝΟΣ  ΚΑΙ  Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ  ΚΑΤΩ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΝΟ  ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η  ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ.

ΦΩΣ  ΠΑΝΤΟΥ ,ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ,ΝΟΜΟΙ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ  ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
ΓΙΑΤΙ  ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΠΡΑΞΕΙΣ  ΜΑΣ  ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ   ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΔΑΔΑΝΗΣ  ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας