ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

"Τα 'μαθες τα νέα πατέρα; Τα παιδιά στην Ελλάδα πάνε ξανά σχολείο ξυπόλητα και πεινασμένα..." Άρθρο του Νίκου ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

Μήνες τώρα όπως όλοι μας προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου. 
Ακούω για ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους, που δεν έχουν λεφτά ούτε για το ρεύμα και το σούπερ μάρκετ και σκύβω το κεφάλι μαζεύοντας οργή. Περιμένω να δω που είναι ο πάτος.
 Και κάθε μέρα πάει και πιο χαμηλά.

Όλη η υφήλιος μας δείχνει ως υπευθύνους για κάθε της δεινό. 
Αυτά που έχει τώρα αλλά και αυτά που θα της συμβούν στο μέλλον.

Και είκοσι πανικόβλητοι υπουργοί με το επιχείρημα ότι θέλουν να μας σώσουν από τα δεινά που οι ίδιοι προκάλεσαν, νομοθετούν χωρίς σχέδιο, χωρίς στοιχειώδη κοινωνική προστασία για τους αδύναμους. 

Και τελικά με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους μας πάνε κάθε μέρα και πιο πίσω.
Σφίγγω τα δόντια όπως όλοι. 
Φωνάζω όταν τους μιλάω στο τηλέφωνο.

Τους γράφω κάθε μέρα πόσο έχουν χάσει τον έλεγχο. Θέλω ο εφιάλτης επιτέλους να τελειώσει, αλλά αυτός γίνεται χειρότερος κάθε μέρα.
Σήμερα το πρωί διαβάζω μια είδηση με τίτλο "μαθητές του δημοτικού λιποθυμούν από την πείνα".
Φρίττω.
Γιατί φοβάμαι κάτι που δεν ομολογώ ούτε στον εαυτό μου.
Αρχίζω να διαβάζω το κείμενο που πρωτοδημοσιεύτηκε στη lifo για να δω σε ποια αφρικανική χώρα συμβαίνει αυτό.

Και στην τρίτη γραμμή του κειμένου ο φόβος γίνεται αλήθεια.

Δεν είναι στην Αφρική.
Ούτε στην Ασία.
Είναι εδώ. Δίπλα μου.
Στη γειτονιά που μεγάλωσα.
Στο κέντρο της Αθήνας.

Ζητώ από τους συναδέλφους μου να το ψάξουν. Ελπίζω να μου πουν ότι δεν ισχύει. Ότι είναι υπερβολή. Ότι πρόκειται για λάθος. Η Ισμήνη έρχεται μετά από λίγο. ''Είναι έτσι'' μου λέει. 
Μου το επιβεβαιώνουν με συνέντευξη.
"Δεν μπορεί" επιμένω. "Ποιος σου μιλάει; Μήπως κάποιος τυχαίος κάτοικος της περιοχής που δεν ξέρει; Μήπως κάποιος συνδικαλιστής που θέλει να "κάνει ντόρο;

"Η απάντηση της κλείνει τη συζήτηση.
"Μου το είπαν επώνυμα οι δάσκαλοι της περιοχής..."
Και το κάναμε πρώτο θέμα.

Το χειρότερο πρώτο θέμα που κάναμε ποτέ. 
Το πιο σκληρό, το πιο πνιγηρό για το σήμερα και το αύριο ενός τόπου που οι κυβερνήτες του -σημερινοί και χθεσινοί- γύρισαν το ημερολόγιο πίσω στο 1950...

Ντροπή τους!

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Καταργούνται τα τμήματα εξόδων, στις ΔΟΥ Αχαρνών και Άνω Λιοσίων

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δικαιώνεται για ακόμη φορά  η "ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ" που προειδοποιούσε για την πρόθεση σταδιακής μεταφοράς της ΔΟΥ Άνω Λιοσίων  στους Αγ. Αναργύρους.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών από την πρώτη Οκτωβρίου, παύουν να λειτουργούν τα τμήματα εξόδων στις μεγάλες εφορίες των νομών:
* Αττικής: στις ΔΟΥ ΙΕ', ΚΒ', Ι', ΙΑ', Ε', ΙΣΤ', ΙΘ', ΚΓ', Κ', ΙΗ' και ΚΑ' Αθηνών, Δάφνης, Γαλατσίου, Κορυδαλλού, Νίκαιας, Χαϊδαρίου, Ζωγράφου, Βύρωνα, Άνω Λιοσίων, Ιλίου, Αχαρνών, Ηλιούπολης, Ν. Σμύρνης, Μεγάρων, Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου, Β' Καλλιθέας, Μοσχάτου, Αμαρουσίου, Αγίου Στεφάνου, Ν. Ηρακλείου, Ν. Φιλαδέλφειας, Κορωπίου, Λαυρίου, Α' Περιστερίου, Πετρούπολης, Γ' και ΣΤ' Πειραιά, Δ' Πειραιά, Σαλαμίνας, Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου.* Αχαΐας: τα τμήματα Β', Γ' και Δ' εξόδων της ΔΟΥ Γ' Πατρών.* Ηρακλείου: το Β' τμήμα εξόδων της ΔΟΥ Α' Ηρακλείου.* Θεσσαλονίκης: των εφοριών Α', Β', Θ', Ζ', Ε' και Η' Θεσσαλονίκης, Νεάπολης, Λαγκαδά, Τούμπας, Αγίου Αθανασίου.* Ιωαννίνων: τα τμήματα Α' και Β' εξόδων της Β' Ιωαννίνων.* Καβάλας: στη Β' ΔΟΥ Καβάλας.* Μαγνησίας: της ΔΟΥ Β' Βόλου. * Ξάνθης: της ΔΟΥ Β' Ξάνθης.* Πιερίας: της ΔΟΥ Β' Κατερίνης.* Χανίων: της ΔΟΥ Β' Χανίων. Με την ίδια απόφαση ορίζεται ότι τα τμήματα «Εξόδων και Λογιστικό» των εφοριών Γρεβενών, Ηγουμενίτσας, Καρπενησίου, Λευκάδας, Πολυγύρου και Σάμου, μετονομάζονται σε τμήματα «Εξόδων».

Κύριοι της Διοίκησης, κάντε κάτι... Ότι καλό υπάρχει για τους δημότες μας το παίρνουν, και έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα στα οικονομικά του κάθε ένα η απομάκρυνση της ΔΟΥ είναι σημαντική απώλεια και η ταλαιπωρία του να πηγαίνουμε στους Αγ. Αναργύρους θα είναι σημαντική.
Σε λίγο θα είμαστε ένας Δήμος χωρίς χρήσιμες υπηρεσίες, και για το μόνο που θα καμαρώνουμε θα είναι η χωματερή....

Σ.Σ. Η "ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" είχε θέσει ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον κ. Μπουραϊμη εαν είναι ενήμερος για τις προθέσεις του Υπουργείου να απομακρύνει την ΔΟΥ και να την μεταφέρει στο ιδιόκτητο κ΄τηριο του Υπουργείου στους Αγ. Αναργύρους. Τότε είχε πει ο Δήμαρχος πως ''δεν τίθεται τέτοιο θέμα" και είχε δηλώσει άγνοια.
Ο Σάββας Ι. Σάββας τότε του είχε προτείνει να ενδιαφερθεί να μάθει και αν χρειάζεται να πάρει απόφαση το Δ.Σ. και να παραχωρηθεί στην ΔΟΥ  Δημοτικό κτήριο προκειμένου να παραμείνει στην περιοχή.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

12 Οκτωβρίου - Η Αθήνα γιορτάζει το τέλος της γερμανικής κατοχής


Πλήθος κόσμου ξεχύθηκε στους δρόμους της πρωτεύουσας, γιορτάζοντας την απελευθέρωσή της. Ήταν 12 Οκτωβρίου του 1944και η γερμανική κατοχή είχε τελειώσει. «Βρήκαμε τους δρόμους γεμάτους από ανθρώπους σε τόσο πυκνή διάταξη που το αμάξι μας προχωρούσε σπρώχνοντας με δυσκολία», θυμόταν ένας Γερμανός αξιωματούχος που εγκατέλειπε την πόλη την ημέρα εκείνη. Ήδη, από νωρίς το βράδυ, μικρά γερμανικά στρατεύματα είχαν αρχίσει να υποχωρούν προς το Βορρά. Στις 06:30 το πρωί άρχισε η αποχώρηση του κυρίως σώματος και δύο περίπου ώρες αργότερα, οι ελάχιστοι Γερμανοί που είχαν απομείνει, συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου σε μία βιαστική τελετή, ο στρατηγός Φέλμι κατέθεσε στεφάνι. Το τέλος της γερμανικής κατοχής σήμανε και ουσιαστικά με την υποστολή της ναζιστικής σημαίας από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης από έναν στρατιώτη στις 09:15.
Οι δρόμοι της πρωτεύουσας πλημμύρισαν με χιλιάδες σημαίες και κωδωνοκρουσίες. Ένα τρελό πανηγύρι στήθηκε. «Τώρα νιώθουμε ένα μεγάλο και ασυγκράτητο λαϊκό κύμα που μας σηκώνει και μας παίρνει. Τι ακριβώς θέλει αυτή η μάζα βέβαια κανείς δεν το ξέρει, ούτε τα πιο συνειδητά μέλη της. Δεν είναι το βιομηχανικό προλεταριάτο των μεγάλων ευρωπαϊκών κέντρων με τις συγκεκριμένες οικονομικοκοινωνικές επιδιώξεις του επιστημονικού σοσιαλισμού. Εδώ έχουμε να κάμουμε με δυνάμεις αλόγιστες. Στον αέρα υπάρχει Ρωσική Επανάσταση, μα και Γαλλική Επανάσταση και Κομμούνα του Παρισιού και απελευθερωτικός εθνικός πόλεμος και ποιος ξέρει τι άλλα θολά στοιχεία που δεν τα ξεχωρίζουμε ακόμα» έγραφε ο συγγραφέας Γιώργος Θεοτοκάς.

«Στις 21 Σεπτεμβρίου 1944 με τη βοήθεια του ΕΛΑΣ δραπέτευσα κατά τη μεταγωγή μου από τις φυλακές Συγγρού και ανέλαβα αμέσως γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης του ΚΚΕ στην Καλλιθέα. Οι εφτάμισι μήνες που είχα κάνει στη φυλακή μού είχαν στερήσει τη χαρά ν' αντιληφθώ μια εντελώς καινούργια πραγματικότητα που είχε απλωθεί στην πρωτεύουσα. Ο ΕΛΑΣ είχε ουσιαστικά όλη την εξουσία στην Αθήνα. Γιατί η δύναμη του κατακτητή ήταν πια μονάχα οι στρατώνες του και όπου έφτανε η δύναμη της εμβέλειας των όπλων του σε μια περιστασιακή επιδρομή, για να επιστρέψει μετά στις βάσεις του. Παρ' όλο που και στις εξορμήσεις του τον χτυπούσαμε και του θέταμε προβλήματα. Ήταν ουσιαστικά απελευθερωμένες όλες οι περιοχές της Αθήνας πριν από την αποχώρηση των Γερμανών. Για παράδειγμα, για να πας από την Καλλιθέα στη Νέα Σμύρνη έπρεπε να περάσεις από το φυλάκιο του ΕΛΑΣ και αν δεν ήσουν κάτοικος της περιοχής σε ρωτούσε: "Ποιος είσαι; Πού πας; Τι θέλεις εδώ;". Αν δεν είχες σημείωμα από τον ΕΛΑΣ Καλλιθέας δεν μπορούσες να περάσεις. Μερικοί θα πουν ότι αυτό ήταν στρατοκρατικό μέτρο κ.λπ., αλλά ήταν υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε τις δυνάμεις μας και τον λαό από τη διείσδυση πρακτόρων του εχθρού. Όσον αφορά την Αστυνομία Πόλεων ας μην ξεχνάμε ότι ήμασταν η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου το ΕΑΜ είχε ισχυρή αντιστασιακή οργάνωση και εκεί. Ο Γιώργης Τσαπόγας ήταν επικεφαλής του ΕΑΜ στην Αστυνομία» θυμάται ο Μανώλης Γλέζος.
Έξι ημέρες μετά την απελευθέρωση καταφτάνει στην Αθήνα η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, υπό τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, αφού προηγουμένως είχε υπογραφεί η Συμφωνία της Καζέρτας, η οποία όριζε ότι «όλαι αι ανταρτικαί ομάδαι αι δρώσαι εν Ελλάδι τίθενται υπό τας διαταγάς της ελληνικής κυβερνήσεως εθνικής ενότητος» στην οποία συμμετείχαν το ΕΑΜ και το ΚΚΕ. «Η ελληνική κυβέρνησις» θα έθετε τις ανταρτικές δυνάμεις «υπό τας διαταγάς του Βρετανού στρατηγού Σκόμπι» που ονομάστηκε από τον ανώτατο συμμαχικό διοικητή της Μεσογείου «ως στρατηγός διοικών τας δυνάμεις εν Ελλάδι». Η ευφορία της απελευθέρωσης θα κρατήσει μόλις 45 ημέρες. Στις 3 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους ξεσπούν τα Δεκεμβριανά.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ένας χρόνος "ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ - θετικός ο απολογισμός για μας, αρνητικός για την Διόκηση"

ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ:    
"Εμείς από τώρα και κάθε χρόνο, στον Κοινωνικό Απολογισμό της παράταξής μας, θα αποτυπώνουμε όλα τα βήματα-δράσεις που έχουμε υλοποιήσει, τα οποία αποτελούν πηγή δικαίωσης και έμπνευσης για τη συνέχιση της προσπάθειάς μας να συμβάλλουμε καθημερινά σε ένα καλύτερο αύριο. 
Σαν παράταξη, κρατήσαμε ενεργό ρόλο πολιτικά και αντιπολιτευτικά στις τακτικές συνεδριάσεις του Δ..Σ. Είχαμε πάντα μελετημένη παρουσία στις συνεδριάσεις με απόψεις και θέσεις για όλα τα σημαντικά ζητήματα Είχαμε ενεργό συμμετοχή στις επιτροπές του Δήμου.
Κάναμε πάρα πολλές επερωτήσεις, τις οποίες η Διοίκηση είτε δεν έφερνε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε ο Δήμαρχος σκοπίμως δεν απαντούσε.
Απλώσαμε το χέρι και συνεργαστήκαμε αρμονικά με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις





Η εμπειρία αυτού του χρόνου, από την δημιουργία της Παράταξης μέχρι την παρουσία μας στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φυλής ήταν πέρα για πέρα Θετική.
Όσο αφορά όμως τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων έχουμε μια σειρά από ενστάσεις.

Δεν μπορεί οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να αποτελούν αφορμή επικοινωνιακών μονολόγων του δημάρχου, ο οποίος εκμεταλλευόμενος έναν αναχρονιστικό κανονισμό μιλούσε στην κυριολεξία το 80% του χρόνου της κάθε συνεδρίασης. Αντίθετα με τους συμβούλους της συμπολίτευσης που ''δεν ένιωθαν την ανάγκη να πουν τίποτα'' (ακόμα και όταν κατείχαν κάποιο αξίωμα) παρά μόνο "να ψηφίσουν να τελειώνουμε….."

Οι επερωτήσεις της αντιπολίτευσης δεν ερχόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο παρά σε πολύ μικρό ποσοστό, και πιθανόν με κριτήριο το αν η δημοτική αρχή μπορούσε και ήθελε να απαντήσει. 

Οι επιτροπές που έφτιαξε το Δημοτικό Συμβούλιο δεν λειτούργησαν παρά μόνο περιστασιακά. 
Η αντιμετώπιση στις λιγοστές συνεδριάσεις των επιτροπών ήταν της λογικής «Άντε να τελειώνουμε…»

Στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.τα θέματα ερχόταν χωρίς καμία ιεράρχηση, τα σημαντικά θέματα χαμένα μέσα σε δεκάδες θέματα ρουτίνας. Το αποτέλεσμα ήταν να μην συζητούνται όπως πρέπει τα σοβαρά θέματα όπως η παραβατικότητα και η χωματερή  αφού «κρύβονταν» μέσα στα θέματα ρουτίνας.
Αλλά και όταν παίρναμε αποφάσεις η Διοίκηση "ποιούσε την νήσσαν" και αυτές οι αποφάσεις μείναν ανεκτέλεστες. 

Η αντιπολίτευση αντιμετωπιζόταν από τη δημοτική αρχή σαν «de facto απέναντι», με συνέπεια την εκ προοιμίου απόρριψή κάθε πρότασης της, και με μια λογική «… πείτε ότι θέλετε είναι περιττό, εμείς έχουμε την πλειοψηφία, εμάς ψήφισε ο λαός…».

Στην πρόταση μας για ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων στο διαδίκτυο, αν και μεταδίδαμε με δικά μας έξοδα επί 9 μήνες, πέρασε στο τελευταίο Δ.Σ. απόφαση με την στήριξη του ΚΚΕ πως: " θα σας φέρω «ζωντανή» την τηλεόραση του ΞΕΝΙΟΥ"(!!!!!). Ας φροντίσουν καλύτερα πριν, να εξοφλήσουν τους εργαζόμενους, να λειτουργήσει το πολύπαθο ραδιόφωνο που σιωπά 9-10 μήνες τώρα που είναι διοίκηση ο κ. Μπουραϊμης και μετά συζητάμε οτιδήποτε."

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τον χαιρετισμό του στα μέλη της "ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ"  στην Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου σε μια φιλική συνάντηση,  όπου με αφορμή του ενός έτους της Παράταξης ''ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ'' έκανε απολογισμό για τα πεπραγμένα.

Στοιχεία κόστους μισθοδοσίας υπαλλήλων δημοτικών επιχειρήσεων - Ο Δήμος Φυλής δεν απέστειλε στοιχεία

Ένα νέο χάρτη – αποτύπωση του μισθολογικού κόστους  για τους  υπαλλήλους των Δημοτικών Επιχειρήσεων, για πρώτη φορά έχει στα «χέρια» του, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μετά την πρωτοβουλία του Υφυπουργού κ. Ντίνου Ρόβλια για απογραφή του ετήσιου μισθολογικού κόστους αυτών.

Εν όψει των ρυθμίσεων του νέου βαθμολογίου - μισθολογίου ζητήθηκαν για πρώτη φορά από τους Δήμους και συγκεντρώθηκαν στοιχεία για το κόστος μισθοδοσίας του τακτικού προσωπικού (μόνιμοι υπάλληλοι και αορίστου χρόνου) των δημοτικών επιχειρήσεων. Στα επανειλημμένα έγγραφα του Υπουργείου ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα 230 από τους 325 Δήμους. Κατάλογος των 95 Δήμων που δεν απάντησαν επισυνάπτεται στο τέλος.

Από το ασφαλές δείγμα (άνω του 50%) προκύπτουν τα εξής στοιχεία σχετικά με τις ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές των υπαλλήλων των δημοτικών επιχειρήσεων:
α) Άνω του 60% των υπαλλήλων του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΠΕ.
β) άνω του 53% των υπαλλήλων του κλάδου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΤΕ.
γ) Άνω του 55% των υπαλλήλων του κλάδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΔΕ.
δ) Άνω του 62% των υπαλλήλων του κλάδου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΥΕ.
            Επίσης, παρατηρούνται πολλές ατομικές περιπτώσεις υπερβολικά υψηλών ετήσιων αποδοχών και μάλιστα σε Δήμους με κακό δείκτη οικονομικής κατάστασης.
     Αναλυτικά, τα συγκεντρωθέντα στοιχεία έχουν ως εξής:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ ΚΛΑΔΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΛΑΔΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ
ΣΥΝΟΛΟ ΕΤΗΣΙΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ
ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟΥ
Μ.Ο. ΕΤΗΣΙΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2010
ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΣΕ "ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ" ΔΗΜΟΥΣ
ΣΕ "ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ" ΔΗΜΟΥΣ
ΣΕ "ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ" ΔΗΜΟΥΣ
ΠΕ
>26.800 €
61,60%
43.105,95 €
10,02%
15,40%
74,58%
>36.000 €
44,91%
47.391,42 €
9,16%
15,52%
75,32%
>48.000 €
17,26%
56.998,12 €
7,29%
15,23%
77,48%
ΤΕ
>25.000 €
53,30%
36.621,97 €
11,40%
14,66%
73,94%
>36.000 €
27,48%
41.824,06 €
13,20%
12,66%
74,05%
>48.000 €
3,30%
50.977,57 €
5,26%
5,26%
89,48%
ΔΕ
>22.000 €
55,77%
30.676,69 €
10,38%
14,93%
74,69%
>36.000 €
9,64%
40.872,86 €
13,31%
13,31%
73,38%
>48.000 €
0,75%
53.791,13 €
0,00%
8,00%
92,00%
ΥΕ
>19.000 €
62,72%
27.048,23 €
15,26%
15,76%
68,98%
>36.000 €
3,72%
39.582,16 €
6,78%
5,08%
88,14%
>48.000 €
0,13%
55.940,19 €
50,00%
0,00%
50,00%

ΟΙ ΔΕΚΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2010
ΑΝΑ ΚΛΑΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΛΑΔΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ
ΔΕΙΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ
ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 2010
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΠΕ
Κορινθίας
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
87.325,00
Πιερίας
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
83.767,13
Έβρου
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
83.442,59
Ηρακλείου
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
82.624,47
Ιωαννίνων
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
80.719,16
Κερκύρας
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
78.947,70
Έβρου
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
76.709,22
Θεσπρωτίας
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
76.495,96
Αιτωλοακαρνανίας
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
75.948,61
Πιερίας
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
75.843,44
ΤΕ
Μαγνησίας
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
56.619,89
Έβρου
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΕ
55.138,75
Λέσβου
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
54.393,14
Ξάνθης
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ
54.070,00
Ιωαννίνων
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
53.322,00
Ηρακλείου
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
53.053,68
Καβάλας
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
52.329,15
Λέσβου
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
52.132,74
Κεντρικού Τομέα Αθηνών
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ
51.216,72
Καβάλας
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
49.571,97
ΔΕ
Θεσσαλονίκης
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
77.466,49
Θεσσαλονίκης
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
67.209,81
Πιερίας
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΗΣ
61.092,25
Κορινθίας
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΕΡΓΟΔΗΓΟΣ
60.482,94
Λασιθίου
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
58.741,56
Σερρών
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
56.011,64
Ηρακλείου
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΕΡΓΟΔΗΓΟΣ
55.409,56
Αιτωλοακαρνανίας
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΕΡΓΟΔΗΓΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ
54.441,05
Ημαθίας
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΛΟΓΙΣΤΗΣ
53.857,98
Καβάλας
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΛΟΓΙΣΤΗΣ
52.543,23
ΥΕ
Ρόδου
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΕΡΓΑΤΗΣ
56.703,89
Ηρακλείου
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ
55.176,49
Αργολίδας
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ
47.736,47
Ευβοίας
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ
45.346,38
Ευβοίας
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ
45.268,04
Μεσσηνίας
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΟΔΗΓΟΣ
44.663,18
Μεσσηνίας
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΟΔΗΓΟΣ
44.591,14
Μεσσηνίας
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΤΗΣ
44.298,85
Ηρακλείου
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ
43.149,18
Κοζάνης
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΕΡΓΑΤΗΣ
43.088,65

Τα στοιχεία προέρχονται από τις απαντήσεις που έστειλαν οι υπηρεσίες των Δήμων ηλεκτρονικά σε συνέχεια σχετικών επιστολών του Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Αφορούν επιχειρήσεις από 165 Δήμους, από το σύνολο 325 Δήμων.
Από τους 325 Δήμους, οι 95 δεν ανταποκρίθηκαν, ενώ οι 230 Δήμοι ανταποκρίθηκαν.
Από τους 230 Δήμους που ανταποκρίθηκαν, οι 12 δεν διέθεταν δημοτικές επιχειρήσεις το έτος 2010 και οι 9 είχαν επιχειρήσεις χωρίς τακτικό προσωπικό.
Από τους 230 Δήμους οι 44 δεν έστειλαν τα απαιτούμενα στοιχεία σύμφωνα με το υπόδειγμα της εγκυκλίου.

ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ  ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Αγίου Ευστρατίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Αγράφων, Άκτιου-Βόνιτσας, Αλμυρού, Αμάριου, Αμοργού, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, Άνδρου, Αντιπάρου, Αργιθέας, Αριστοτέλη, Αρριανών, Αρταίων, Βέλου-Βόχας, Βισαλτίας, Βορείων Τζουμέρκων, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Γαύδου, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Γορτυνίας, Δέλτα, Δελφών, Διονύσου, Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, Δυτικής Αχαΐας, Ελευσίνας, Εορδαίας, Ερυμάνθου, Ευρώτα, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Ζωγράφου, Θάσου, Θερμαϊκού, Θέρμου, Ιάσμου, Ιητών, Ιθάκης, Ιστιαίας-Αιδηψού, Καισαριανής, Καντάνου-Σέλινου, Καρπενησίου, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κηφισιάς, Κιμώλου, Κόνιτσας, Κορυδαλλού, Κύμης-Αλιβερίου, Κω, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Μεγίστης, Μετσόβου, Μυκόνου, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Ναυπλιέων, Νέας Σμύρνης, Νέστου, Νικολάου Σκουφά, Νότιας Κυνουρίας, Νοτίου Πηλίου, Παλαιού Φαλήρου, Παλλήνης, Παξών, Παπάγου-Χολαργού, Πάργας, Περάματος, Περιστερίου, Πύλης, Πύργου, Πωγωνίου, Ραφήνας-Πικερμίου, Ρήγα Φερραίου, Σαλαμίνας, Σερβίων-Βελβεντού, Σερίφου, Σίφνου, Σκιάθου, Σκύρου, Στυλίδας, Σύμης, Τανάγρας, Τρικκαίων, Φαρκαδόνας, Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος, Φλώρινας, Φυλής, Χαλκηδόνος, Χάλκης, Χίου, Ωραιοκάστρου, Ωρωπού.

Τα συγκεντρωθέντα στοιχεία θα διαβιβαστούν στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Εσωτερικών, με το οποίο θα υπάρξει και συνεννόηση για το θέμα των Δήμων που δεν απέστειλαν στοιχεία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας