ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Έφτασαν μόλις 75 μέρες για να καταλογιστεί ευθύνη στον ίδιο τον Χριστόφια. Εδώ;


Η Κύπρος, τελικά, είναι ένα σοβαρό κράτος.

Πριν από 2,5 μήνες έζησε μια τραγωδία, την έκρηξη των πυρομαχικών στο Μάρι. Σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι. Προκλήθηκαν σοβαρότατες καταστροφές τόσο στο στρατόπεδο όπου ήταν παρατημένα τα πυρομαχικά, όσο και στη διπλανή μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που αποτελεί και τη μεγαλύτερη επένδυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ολόκληρη η χώρα πέρασε και περνάει μεγάλη ψυχική αλλά και οικονομική δοκιμασία αφού μες το κατακαλόκαιρο και την καρδιά της τουριστικής περιόδου, έμεινε χωρίς ρεύμα και μέτραγε νεκρούς και ευθύνες.

Η καταστροφή στο Μάρι μαζί με την πτώση του αεροπλάνου της "Ήλιος" ήταν οι χειρότερες στιγμές της Κύπρου μετά την εισβολή του Αττίλα το 1974.

Όμως τραγωδίες συμβαίνουν στα κράτη. Αλλά η διαχείριση τους είναι αυτή που τα διαχωρίζει σε σοβαρά και φαιδρά.

Και η Κύπρος έχει κάθε λόγο να εντάσσεται στα σοβαρά. Γιατί αμέσως μετά την τραγωδία παραιτήθηκαν δύο κορυφαίοι υπουργοί ως έχοντες την άμεση πολιτική ευθύνη. Αυτές οι παραιτήσεις όμως δε χρησιμοποιήθηκαν ως κινήσεις εκτόνωσης όσο κι αν η κυβέρνηση προσπάθησε να τις αξιοποιήσει ως τέτοιες.

Αναγκάστηκε να συγκροτήσει μηχανισμό για να ερευνήσει τα αίτια και να καταλογίσει τις ευθύνες. Και αν και πολλοί πίστεψαν ότι η κίνηση αυτή ήταν προσχηματική, γρήγορα φάνηκε ότι σε ένα σοβαρό κράτος υπάρχουν και υπεύθυνοι κρατικοί λειτουργοί που μπορούν να ορθώσουν ανάστημα και να πάνε κόντρα στην εξουσία.

Μόλις ένα μήνα την καταστροφή εκλήθη και κατέθεσε ακόμα και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο κι αν προσπάθησε να αποφύγει αυτή τη δοκιμασία. Μέσα σε 2,5 μήνες κατέθεσαν και όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι ,υπέβαλαν τις αναφορές τους οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες, συντάχθηκε πόρισμα και παραδόθηκε στη Βουλή. Πόρισμα πραγματικό, όχι της συγκάλυψης! Πόρισμα που απέδωσε ευθύνες στον ίδιο τον πρόεδρο Χριστόφια.

Που συνάγει από τις καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων ότι τόσο αυτός όσο και η κυβέρνηση του γνώριζαν το πρόβλημα και τους κινδύνους αλλά δεν το αντιμετώπισαν. Οι πολιτικές εξελίξεις προοιωνίζονται σοβαρές σε μια περίοδο που Κύπρος βρίσκεται σε ιστορική καμπή με την έρευνα για το φυσικό αέριο στο περιβόητο οικόπεδο 12. Όμως ούτε αυτό δεν εμπόδισε την ανάδειξη της αλήθειας.

Τους παραλληλισμούς που κάνετε όση ώρα διαβάζετε αυτές τις γραμμές καλώς τους κάνετε.

Στην Κύπρο μέσα σε 75 ημέρες αποδόθηκαν ευθύνες σε εν ενεργεία αρχηγό του κράτους.

Στην Ελλάδα τα τελευταία...75 χρόνια ή δε φταίει κανείς πολιτικός , ή όποιος εντοπιστεί να φταίει δεν τιμωρείται γιατί έχει υπάρξει παραγραφή.

Για αυτό τελικά τούτους τους καιρούς παραγράφεται η εθνική μας κυριαρχία.

Eξιχνιάστηκε η ληστεία στην Alpha Bank του αεροδρομίου - Είχαν συνεργό "από μέσα" - Όλο το χρονικό

Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, μετά από μεθοδική αστυνομική έρευνα, η ληστεία που έγινε την 2-10-2011 σε υποκατάστημα της Alpha Bank στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, τα οποία σχεδίασαν, οργάνωσαν και συμμετείχαν στη διάπραξη της ληστείας. Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς, ηλικίας 23, 43, 30 και 23 ετών (γυναίκα), και έναν 30χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διευκρινίστηκε επακριβώς, για καθένα από τους συλληφθέντες, η ειδικότερη συμμετοχή, ο ρόλος και η εμπλοκή τους, σε όλες τις φάσεις του σχεδιασμού, των προπαρασκευαστικών ενεργειών, της οργάνωσης και της διάπραξης της ληστείας.

Ειδικότερα, ο 23χρονος συλληφθείς, υπάλληλος του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, έχοντας σχεδιάσει τη ληστεία από τις αρχές του καλοκαιριού, ζήτησε τη βοήθεια του 30χρονου ημεδαπού, ο οποίος τον έφερε σε επαφή με τον 30χρονο Αλβανό.

Για την οργάνωση και τις προπαρασκευαστικές ενέργειες της ληστείας, υπήρξαν αλλεπάλληλες μεταξύ τους συναντήσεις, όπου ο 23χρονος τους ενημέρωσε επακριβώς για τον τρόπο λειτουργίας, τους εσωτερικούς χώρους και τα μέτρα ασφαλείας του υποκαταστήματος, ενώ υπέδειξε ως κατάλληλη ημέρα για τη διάπραξη της ληστείας την Κυριακή και ώρες απογευματινές.

Την 16-9-2011, καθ’ υπόδειξη του 23χρονου συλληφθέντα υπάλληλου ο οποίος γνώριζε εσωτερική αλληλογραφία της τράπεζας για επικείμενες τεχνικές εργασίες, ο 30χρονος Αλβανός, προσποιούμενος υπάλληλο της Διεύθυνσης Περιουσίας της Τράπεζας, ενημέρωσε τηλεφωνικά τον υπεύθυνο του υποκαταστήματος, για μετάβαση δύο τεχνικών την 18-9-2011, ημέρα Κυριακή.

Εκτιμώντας ο 30χρονος αλλοδαπός ότι την 18-9-2011 δεν διασφαλιζόταν η διαφυγή του από τον χώρο, επικοινώνησε εκ νέου - σε συνεννόηση με τον 23χρονο και τον 30χρονο ημεδαπό - την 30-9-2011 με το υποκατάστημα, ανανεώνοντας την μετάβαση των τεχνικών για την Κυριακή 2-10-2011. Επιπλέον ενημέρωσε το υποκατάστημα για τα στοιχεία ταυτότητας των δύο «τεχνικών» και ότι θα έφεραν φόρμες εργασίας και ταυτότητες της τεχνικής εταιρείας.

Την 2-10-2011 ο 30χρονος Αλβανός μετέβη μόνος του στο αεροδρόμιο με ταξί και προσποιούμενος, σύμφωνα με το σχεδιασμό, τον υπάλληλο τεχνικής εταιρείας, ζήτησε από τον 23χρονο υπάλληλο να του επιτρέψει την είσοδο στο υποκατάστημα.

Μετά την είσοδο του στο υποκατάστημα, ο 30χρονος Αλβανός προσποιείτο ότι ενεργούσε μετρήσεις του χώρου, ενώ μετά από 10 λεπτά περίπου, ο 23χρονος υπάλληλος άνοιξε την πόρτα του δωματίου, όπου γινόταν η καταμέτρηση χρημάτων στα χρηματοκιβώτια, προφασιζόμενος ότι ζητά διευκρινήσεις από τους συναδέλφους του.

Στη συνέχεια ο 30χρονος Αλβανός, ώθησε βίαια τον 23χρονο υπάλληλο εντός του δωματίου, όπως είχαν σχεδιάσει, και με την απειλή περιστρόφου ακινητοποίησε τους υπαλλήλους, κάλυψε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με ένα μαντήλι και φόρεσε χειρουργικά γάντια.

Αφού ανάγκασε του υπαλλήλους να του παραδώσουν τα χρήματα που υπήρχαν στα χρηματοκιβώτια, ζήτησε από τον 23χρονο υπάλληλο να τοποθετήσει τα χρήματα σε σάκο και σε εργαλειοθήκη που έφερε μαζί του και να δέσει τις άλλες δύο υπαλλήλους.

Έχοντας αφαιρέσει συνολικά (1.481.374) ευρώ, εξήλθε του υποκαταστήματος και επιβιβάστηκε σε ταξί, που τον μετέφερε στην περιοχή των Εξαρχείων, πλησίον της οικίας του.

Τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, ο 30χρονος ημεδαπός μετέβη στην περιοχή των Εξαρχείων και παρέλαβε από τον 30χρονο Αλβανό το χρηματικό ποσό των (450.000) ευρώ, το οποίο ήταν η συμφωνηθείσα αμοιβή για τον 23χρονο συλληφθέντα υπάλληλο. Μεγάλο μέρος του ποσού απέκρυψαν σε υπόγειο πάρκινγκ στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Τα βράδυ της Τρίτης (4-10-2011), ο 30χρονος Αλβανός μετέφερε για φύλαξη το υπόλοιπο αφαιρεθέν ποσό στην οικία του 43χρονου ημεδαπού, στην περιοχή των Εξαρχείων, ο οποίος γνώριζε για την ληστεία και είχε εκτυπώσει την κάρτα που χρησιμοποίησε για την είσοδο του στο υποκατάστημα ο 30χρονος Αλβανός.

Η 23χρονη συλληφθείσα ημεδαπή διέμενε στην ίδια οικία με τον 30χρονο Αλβανό, γνώριζε για την ληστεία και βαρύνεται με τις κατηγορίες της παρασιώπησης εγκλήματος και υπόθαλψης εγκληματία.

Χθες (7-10-2011) το απόγευμα και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, εντοπίστηκε αρχικά ο 30χρονος Αλβανός στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου, ενώ οι υπόλοιποι στην περιοχή των Εξαρχείων.

Προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου, μετά την ολοκλήρωση των αστυνομικών ερευνών και προανακριτικών ενεργειών, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για την κατά περίπτωση συμμετοχή τους στην υπόθεση της ληστείας.

Ο 30χρονος Αλβανός αναγνωρίστηκε από τους υπαλλήλους του υποκαταστήματος της τράπεζας, ως ο δράστης της ληστείας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και σε επαγγελματικό χώρο που διατηρεί ο 30χρονος Αλβανός, στην περιοχή των Εξαρχείων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Το χρηματικό ποσό των (7.795) ευρώ.
Ένα πιστόλι των 7,65 mm
( 100 ) φυσίγγια των 9 mm .
Τρεις (3) αντιασφυξιογόνες μάσκες.
Μία συσκευή πλαστικοποίησης.
Τέσσερα (4) στιλέτα και ένα ρόπαλο.
Μία εργαλειοθήκη, μία κουκούλα full - face , ένα σκούφο και ένα κράνος.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 43χρονου ημεδαπού, στην περιοχή των Εξαρχείων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
739.530 ευρώ.
31.066 δολάρια Η.Π.Α.
1.770 δολάρια Καναδά
200 Ελβετικά φράγκα
280 δολάρια Αυστραλίας
10.000 γιεν Ιαπωνίας
8.990 λίρες Αγγλίας
Ένα πιστόλι των 0,22 mm με γεμιστήρα.
622 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
Δύο (2) γεμιστήρες πιστολιών.
Ένας ηλεκτρικός εκκενωτής ρεύματος.
Ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Επίσης ο 30χρονος ημεδαπός οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στο πάρκινγκ στο Παλαιό Φάληρο και τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 293.880 ευρώ.

Συνολικά βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό του (1.041.205) ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθεία δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ


Aγαπητέ  Αντιδήμαρχε
Κ.  Γεωργιάδη, 

Αγαπητέ  Διευθυντή 
της Τεχνικής  Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής.

Εδώ   και   καιρό   σας   έχουμε   αποστείλει  ένα  έγγραφο  με τα  προβλήματα  που απασχολούν  την Πολεοδομική  ενότητα  ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ   και  εμπίπτουν  στην αρμοδιότητα  σας  , όπως  για  παράδειγμα  καθαριότητα πλατειών ,  καθαριότητα και απολύμανση  κάδων , καθαρισμός  ρεμάτων εν όψει  και  του χειμώνα  , συντήρηση  παιδικών χαρών  και αποκατάσταση  ζημιών  που έχουν προκληθεί.

Επίσης  εκρεμμεί  μια δέσμευση σας  ,να μας  καλέσετε  όλους τους  συλλόγους  , όπως μας είχατε  υποσχεθεί  για  να  μας  ενημερώσετε  τις  ενέργειες  σας  στα ζητήματα που είχαμε συζητήσει  στον Πολιτιστικό  Σύλλογο  " ΣΤΕΓΗ ΠΟΝΤΙΩΝ'.

Αναμένουμε  Πρόσκληση σας  , ενώ  παρακάτω σας  παραθέτουμε   εικόνες  από  την πλατεία Ανοιξης που δείχνει εικόνα  εγκατάλειψης παρά  τις  φιλότιμες  προσπάθειες  του Συλλόγου μας  να την συμμαζέψει  κατά κάποιον τρόπο .

Ετσι  λοιπόν θα διαπιστώσετε  και σεις  πως  η  ΠΑΙΔΙΚΗ  ΧΑΡΑ είναι  ελλειπής  ( έχουν κλαπεί οι κούνιες)  και   ενώ  ο πρώην  αντιδήμαρχος  Κ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ    μας  έχει  ενημερώσει  ότι στις  αποθήκες  του ΔΗΜΟΥ υπάρχουν  κούνιες  θα  θέλαμε να μεριμνήσετε να ξανατοποθετηθούν.








ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΝΟ

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΝΟ

ΘΑ  ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ  ΚΑΠΟΤΕ???
Τέλος   οι  φανοστάτες  που  πλαισιώνουν την εν λόγω πλατεία  οι  μισοί  ειναι κατεστραμμένοι  , άλλοι  δεν ανάβουν τα βράδια  με αποτέλεσμα  η πλατεία  να γίνεται  στέκι  περίεργων θαμώνων , ενώ το τραγικότερο  όλων  είναι   τα  εκτεθειμένα  ηλεκτροφόρα  καλώδια  που βρίσκονται  σε άμεση  πρόσβαση   όλων.

ΚΑΙ  ΜΗΝ  ΞΕΧΝΑΤΕ  ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ  ΔΕΚΑΔΕΣ  ΠΑΙΔΑΚΙΑ  ΠΑΙΖΟΥΝ  ΔΙΠΛΑ  ΣΤΑ ΓΥΜΝΑ  ΚΑΛΩΔΙΑ  ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ  ΤΗΣ ΖΩΗΣ  ΤΟΥΣ .

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ  ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ  ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ  ΣΑΣ

ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΑΔΑΝΗΣ  ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

http://panoramafilis.blogspot.com/2011/10/blog-post_03.html

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Τα άκρως απόρρητα έγγραφα από τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»


Σε συνέχεια της μεγάλης αποκάλυψης του περιοδικού «Επίκαιρα» με τα άκρως απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα…

για το θέμα της ελληνορωσικής προσέγγισης και της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τα «Επίκαιρα Online» θα δημοσιεύουν αποσπάσματα από αυτά τα αποκαλυπτικά έγγραφα που έχουν συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη.

Το άκρως απόρρητο έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου 2006 παρουσιάζει τις εξελίξεις και τις αμερικανικές θέσεις σε σχέση με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ:

Scan 2
Scan 2
Scan 1

Ξεκινά τις περιπολίες η φρεγάτα «Υδρα»

http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2011/10/hydra_frigate12.jpg
Nοτίως της Ρόδου ξεκινά το πρωί τις ΝΑΤΟικές περιπολίες της η φρεγάτα «Υδρα» που απέπλευσε σήμερα από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Αντικείμενο της αποστολής της στην Ανατολική Μεσόγειο είναι έλεγχοι για ύποπτα πλοία για «τρομοκρατικές δράσεις»- μεταφορά παράνομων φορτίων όπλων, ύποπτων για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα,κλπ.

Στην περιοχή που θα κινείται κάνουν περιπολίες και ελέγχους παγίως τα ελληνικά πολεμικά κατά την συμμετοχή τους στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ που φέρει την ονομασία «ACTIVE ENDEAVOUR» και εξελίσσεται για πολλά χρόνια .

Η αποστολή της φρεγάτας αναπτύσσεται σε θαλάσσια περιοχή εντός των ορίων του FIR Aθήνας και είναι διάρκειας 20 ημερών.

Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι η ανάληψη καθηκόντων από την φρεγάτα κατά την περίοδο αυτή εξυπηρετεί και εθνικούς σκοπούς καθώς δηλώνεται η ελληνική παρουσία στην Αν. Μεσόγειο.

Bild: “Πόσα παίρνουν οι χρεοκοπημένοι Έλληνες πολιτικοί”


Η εφημερίδα επικρίνει τους Έλληνες ότι δεν παραδέχονται τη χρεοκοπία και δεν “κόβουν” βουλευτικά προνόμια.

Στις αποδοχές των Ελλήνων Βουλευτών εστιάζει χρησιμοποιώντας σκληρή “γλώσσα” η γερμανική εφημερίδα Bild, σε επικριτικό άρθρο που παραθέτει στην ηλεκτρονική έκδοσή της, στο οποίο επίσης αναφέρει τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

“Η εικόνα της Ελλάδας κάνει την Ευρώπη να αμφιβάλλει, ότι οι έλληνες θέλουν τις μεταρρυθμίσεις”, αναφέρει η η εφημερίδα σχετικά με τα επεισόδια και σχολιάζει ότι “οι έλληνες δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Θα έπρεπε αντί να είναι πάντα “υπ’ατμόν” για νέες απεργίες και διαδηλώσεις, να καταργήσουν τα προνόμια των πολιτικών τους”.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει επίσης “γελοίες” τις μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις, καθώς “οι αποδοχές των Βουλευτών για τις Επιτροπές μειώθηκαν από 250 ευρώ στα 150”.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται επίσης στο όνομα του Θεόδωρου Πάγκαλου, του οποίου οι αποδοχές δημοσιοποιούνται ανοιχτά από την εφημερίδα. “Ο ΑντιπρόεδροςΘόδωρος Πάγκαλος υποστήριξε δημοσίως ότι δεν μπορεί να πληρώσει τον από την κυβέρνηση προσφάτως επιβληθέντα φόρο των ακινήτων.
Και αυτό παρόλο που ο κ. Πάγκαλος μέσω κληρονομιών έχει στη διάθεση του 640.000 ευρώ ετησίως και κατέχει περισσότερα από 50 ακίνητα”, αναφέρει η εφημερίδα.

Τέλος η Bild παραθέτει με ακρίβεια τα προνόμια των ελλήνων πολιτικών σε έναν πίνακα:

• Βουλευτικός μισθός: 8594 ευρώ τον μήνα
• Επίδομα γραφείου 778 ευρώ/μήνα, το κράτος πληρώνει επιπλέον έξοδα (ενοίκιο, ρεύμα)
• Επιπλέον αμοιβές τα Χριστούγεννα (500 ευρώ), το Πάσχα (250 ευρώ) και στις διακοπές (250 ευρώ)
• Τέσσερεις γραμματείς καθώς και έναν σύμβουλο
• 200 ευρώ/μήνα συνολικά για χρήση κινητού τηλεφώνου
• 3300 ευρώ/χρόνο για χρήση τεσσάρων σταθερών γραμμών τηλεφώνου
• 150 ευρώ επιπλέον για κάθε συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές
• Δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία, τρένα και πλοία
• Μέχρι 60 δωρεάν αεροπορικές πτήσεις το χρόνο για τους βουλευτές της επαρχίας
• Ανάληψη δαπάνης δόσεων λίζινγκ για αυτοκίνητο
• Η αποζημίωση για τις θερινές συνεδριάσεις εκπίπτουν της φορολογίας
• Επίδομα 1000 ευρώ/μήνα για κατοικία ή ξενοδοχείο
• Σε υπηρεσιακά ταξίδια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 5 αστέρων και επιπλέον αποζημίωση 150 ευρώ ημερησίως
• Ατελής είσοδος σε δημόσια ιδρύματα, π.χ. μουσεία
• Άτοκα δάνεια – π.χ. για την οικοδόμηση ιδιόκτητης κατοικίας
• Οι βουλευτές που εξελέγησαν στη Βουλή πριν από το 1993, λαμβάνουν από το 55ο έτος διπλή σύνταξη
• Όλοι οι βουλευτές, που είναι μεγαλύτεροι των 65 ετών, λαμβάνουν και βουλευτική αποζημίωση και σύνταξη
• Οι βουλευτές δικαιούνται σύνταξης μετά από θητεία μόλις 4 ετών
• Συνέχιση καταβολής της σύνταξης στην σύζυγο και τις ανύπαντρες θυγατέρες αποθανόντος βουλευτή
• Οι πολιτικοί μπορούν να αρνηθούν μερικώς να δώσουν πληροφορίες για τα περιουσιακά τους στοιχεία

Υπάρχουν κι αυτοί οι Γερμανοί! Διαβάστε μια ομιλία από το Γερμανικό Κοινοβούλιο για την Ελλάδα



Προσωπική δήλωση στην οποία προέβη ο κ. Andrej Hunko, μέλος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής του κόμματος DIE LINKE στις 29/09/2011 ενώπιον της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής στο πλαίσιο της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για την διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Απόσπασμα από τα πρακτικά της ολομέλειας της Γερμανικής Βουλής 29/9/2011

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι! Προβαίνω σε μία προσωπική δήλωση αναφορικά με την ψηφοφορία του EFSF και το κάνω ως κάποιος που κατάγεται από την ευρωπαϊκή πόλη του Aachen, ως κάποιος που μεγάλωσε στο τριεθνές αυτό σημείο ανάμεσα στο Βέλγιο την Ολλανδία και την Γερμανία και που συμμετέχει ενεργά στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αλλά και ως μέλος της Attac, μιας πανευρωπαϊκής οργάνωσης που πολύ νωρίς απαίτησε, μεταξύ άλλων, την φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Αυτή η συζήτηση που κάνουμε σήμερα, όμως, δεν έχει τίποτα να κάνει με φιλοευρωπαϊκά ή αντιευρωπαϊκά αισθήματα, το ζητούμενο εδώ είναι ποιος πρέπει να πληρώσει το κόστος της κρίσης.

Καταψήφισα το EFSF πρώτον, διότι είναι, ουσιαστικά, ο αερόσακος για τη χρηματοπιστωτική βιομηχανία αλλά και για τους κερδοσκόπους και τους χρηματοπιστωτικούς καρχαρίες, των οποίων η διάσωση πρόκειται να γίνει από φορολογικά έσοδα. Και αντί οι πιστωτές να συνεισφέρουν στα έξοδα που προκλήθηκαν από την κρίση, εγκαθιδρύεται ένας μηχανισμός κάλυψης κινδύνων για τα οφέλη που προκύπτουν από την κερδοσκοπία, ένας μόνιμος αγωγός από χρήματα των φορολογουμένων προς τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο το απορρίπτω είναι ότι τα προγράμματα λιτότητας που συνδέονται με το EFSF οξύνουν ακόμα περισσότερο την κρίση σε χώρες όπως ακριβώς η Ελλάδα. Αντί να γίνονται - για παράδειγμα στην Ελλάδα - περικοπές στις κοινωνικές παροχές και η δημόσια περιουσία να βγαίνει στο σφυρί, θα ήταν αναγκαίο για την Ελλάδα ένα κοινωνικο-οικολογικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, χρηματοδοτούμενο από την συμμετοχή πιστωτών, μια γενναία φορολόγηση επί του κεφαλαίου και η μείωση των υπέρογκων στρατιωτικών δαπανών.

Τρίτον, απορρίπτω το EFSF διότι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει αποδημοκρατικοποίηση - και ειδικά απέναντι στο κοινοβούλιο μιας χώρας, της Ελλάδας, που είναι το λίκνο της δημοκρατίας στην Ευρώπη. Ειδικά τώρα με την κρίση θα ήταν αναγκαίο να οδηγηθούμε σε περισσότερη δημοκρατία - όπως για παράδειγμα στη συμμετοχή των πολιτών στη βάση δημοψηφισμάτων, όπως στην Ισλανδία όπου αποφασίστηκε με ψηφοφορία ποιος οφείλει να αναλάβει το κόστος της κρίσης στην υπόθεση της τράπεζας Icesave- Bank. Στην κρίση χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία, και όχι αποδημοκρατικοποίηση.

Η κρίση του ευρώ συνδέεται με την υπέρογκη αύξηση του ιδιωτικού πλούτου που, ουσιαστικά, αντιστοιχεί στο συνολικό δημόσιο χρέος σε επίπεδο Ε.Ε., καθώς και με τις τεράστιες αποκλίσεις του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μέσα στον χώρο του ευρώ. Προκειμένου να επιλυθεί η κρίση πρέπει το δημόσιο χρέος να μειωθεί με μια γενναία φορολόγηση επί της περιουσίας, το πλεόνασμα των γερμανικών εξαγωγών να εξισορροπηθεί με βιώσιμες αυξήσεις μισθών και να υπάρξει επιτέλους ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών. Τίποτα από όλα αυτά δεν προβλέπεται στο EFSF.

Ιδιαίτερη ντροπή αισθάνθηκα διαβάζοντας την επιστολή του Έλληνα Προέδρου της Βουλής, η οποία κοινοποιήθηκε σε όλους μας προχθές. Ζητεί την αναγνώριση και την εκτίμησή μας για τις περικοπές στον κοινωνικό τομέα, τις οποίες και απαριθμεί λεπτομερώς: περικοπές συντάξεων, περικοπές στον δημόσιο τομέα κ.ο.κ. Γνωρίζετε τον κατάλογο. Δεν μπορώ να εκφράσω εκτίμηση απέναντι σε μια τέτοια πολιτική.

Ούτε να ανταποκριθώ μπορώ σε αυτήν την πολιτική. Το αντίθετο: η υλοποίηση αυτού του προγράμματος δεν εκφράζει ούτε το άτομό μου, ούτε την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της Αριστεράς - Die Linke. Αντίθετα αναγνωρίζω και εκτιμώ τη αντίσταση που προβάλλει ο ελληνικός λαός ενάντια στην κοινωνική βαρβαρότητα που εκδηλώνεται στην χώρα του και ενάντια στην οικονομική ανοησία.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

Μπεγλίτης:"Απαράδεκτους όρους θέτει ο Σάφα". Ζητούν φρεγάτες.


Για εκβιαστικά αιτήματα έκανε λόγο ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης στο θέμα των ναυπηγείων! 
Σύμφωνα με δηλώσεις του από τη πλευρά της ιδιοκτησίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά “τίθενται όροι απαράδεκτοι, τους οποίους αρνήθηκα και συνεχίζω να αρνούμαι να κάνω αποδεκτούς. 
Όπως, παραδείγματος χάριν, ότι, προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και προκειμένου να αναβιώσουν την καταγγελθείσα τον περασμένο Μάιο υποκατασκευαστική συμφωνία με τη γερμανική εταιρεία HDW,που είναι θυγατρική της Thyssen Krupp, θα έπρεπε να δεσμευτούμε άμεσα περί νέων παραγγελιών, με πρώτη παραγγελία τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των φρεγατών τύπου MEKO”!

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης μετά από τη συνάντηση με τον επίτροπο Χοακίν Αλμούνια, έκανε μία περιγραφή του αδιεξόδου που έχει προκύψει χωρίς καμία λύση. Και το κυριότερο; Αν θα δώσει στις 17 Οκτωβρίου τα 100.000.0000 ευρώ που ζητάει η ιδιοκτησία των Ναυπηγείων Σκαραγκά,αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και κλεισίματος του Ναυπηγείου.

Ο Ισκαντάρ Σάφα χρησιμοποιεί ως επιχείρημα ότι “δεν μου είχατε πει ότι το ναυπηγείο θα ήταν αμιγώς στρατιωτικό” και ο ΥΕΘΑ μετά από την συνάντηση με τον Αλμούνια προσπάθησε να αντεπιτεθεί:

“Μέσα από τις διαπραγματεύσεις και αφού είχε προηγηθεί στην Ελλάδα η υπερψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής της αγοράς πλέον των Ναυπηγείων από την Abu Dhabi Mar κατέληξαν σε μια απόφαση, η οποία χαρακτηρίζεται στο λεκτικό της Επιτροπής ως «στρατιωτική απόφαση» της 1ης Δεκεμβρίου 2010.

Αυτή η απόφαση επαναβεβαίωνε την απόφαση του Ιουλίου του 2008 περί επιστροφής των χρημάτων και στην περίπτωση που τα χρήματα αυτά δεν μπορούσαν να επιστραφούν, προέκυπταν δύο μείζονες υποχρεώσεις: πρώτον, τα Ναυπηγεία υπό τη νέα ιδιοκτησία θα ήταν αποκλειστικά ναυπηγεία για στρατιωτικούς σκοπούς, εξαιρουμένης της δραστηριότητας κατασκευής των εμπορικών πλοίων για μια 15ετία και δεύτερον, τα μη αναγκαία για στρατιωτικούς σκοπούς τμήματα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θα έπρεπε μέσα από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό να πουληθούν και το ποσό που θα συγκεντρωνόταν από το διαγωνισμό να επιστραφεί στο ελληνικό κράτος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε έτσι περιθώριο με την απόφαση του Δεκεμβρίου να υλοποιηθεί η ανάκτηση από το Ελληνικό Δημόσιο των μη στρατιωτικής χρήσεως τμημάτων των Ναυπηγείων εντός εξαμήνου, δηλαδή μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2011.

Δυστυχώς, η νέα διοίκηση των Ναυπηγείων, προφασιζόμενη διάφορες δικαιολογίες, κατόρθωσε να ολοκληρωθεί το εξάμηνο χωρίς να προχωρήσει σε διαγωνισμό”,υποστήριξε ο κ.Μπεγλίτης.

Παράλληλα, μια προσπάθεια του Υπουργείου Άμυνας να υλοποιηθεί η δυνατότητα να πάρει το Δημόσιο τα μη στρατιωτικής χρήσεως τμήματα των Ναυπηγείων προσέκρουσε στην άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και βρεθήκαμε μπροστά στο γεγονός της καταγγελίας της Ελλάδας και της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο από την πλευρά της Επιτροπής.

“Γίνεται αντιληπτό ότι αυτή, η διασταλτική ερμηνεία, ουσιαστικά καταστρέφει κάθε προοπτική βιωσιμότητας των Ναυπηγείων, γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν αποκλειστικά και μόνο με τις παραγγελίες του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας μας. Ασφαλώς καμία αμυντική βιομηχανία ή ναυπηγείο δεν μπορεί να επιβιώσει μ΄ αυτό τον τρόπο στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
Δυστυχώς για τη χώρα μας, τα τελευταία σαράντα χρόνια ουσιαστικά οι αμυντικές βιομηχανίες επιβίωσαν κατά τρόπο κρατικοδίαιτο, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σήμερα στο απόλυτο αδιέξοδο και σε οριακές καταστάσεις.

Ζήτησα, λοιπόν -αφού αποστείλαμε με τον συνάδελφό μου Υπουργό Οικονομικών, κ. Βενιζέλο, στις 26 Αυγούστου 2011 κοινή επιστολή προς τον κ. Αλμούνια σε απάντηση δικής του επιστολής του Ιουλίου- να συναντηθώ με τον κ. Αλμούνια, για να συζητήσουμε επί της επιστολής μας αυτής, αλλά και για να δω τις δυνατότητες που έχει η Επιτροπή, δυνατότητες νομικές κατ’ αρχήν, τις οποίες σεβόμαστε απολύτως, αλλά και «πολιτικές»: για να μπορέσουμε να υπερβούμε το αδιέξοδο αυτό. Διότι η νέα διοίκηση των Ναυπηγείων ζητά τη βοήθεια του ελληνικού κράτους στη σχέση και τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εκτίμηση αυτής της διασταλτικής ερμηνείας που ουσιαστικά ακυρώνει κάθε προοπτική των Ναυπηγείων και βεβαίως, συγχρόνως από την πλευρά της διοίκησης, τίθενται όροι απαράδεκτοι, τους οποίους αρνήθηκα και συνεχίζω να αρνούμαι να κάνω αποδεκτούς. 
Όπως, παραδείγματος χάριν, ότι, προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και προκειμένου να αναβιώσουν την καταγγελθείσα τον περασμένο Μάιο υποκατασκευαστική συμφωνία με τη γερμανική εταιρεία HDW,που είναι θυγατρική της Thyssen Krupp, θα έπρεπε να δεσμευτούμε άμεσα περί νέων παραγγελιών, με πρώτη παραγγελία τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των φρεγατών τύπου MEKO”,αποκάλυψε ο Μπεγλίτης.

“Εάν η Επιτροπή ανακαλέσει τη διασταλτική ερμηνεία για τα 15 χρόνια απαγόρευσης στα στρατιωτικά πλοία τρίτων χωρών, λύνεται ένα πολύ σημαντικό ζήτημα με δύο τρόπους: πρώτον, αφαιρούμε την επιχειρηματολογία από τη διοίκηση των Ναυπηγείων ότι δεν φέρνει επενδύσεις, όπως δεσμευόταν στην αρχή, γιατί εμποδίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την απόφασή της. Δεύτερον, δοκιμάζεται η ειλικρίνεια της διοίκησης των Ναυπηγείων ως προς τις επενδύσεις που έλεγε ότι είχε έτοιμες να φέρει. Δηλαδή, ένας αποτρεπτικός παράγοντας ακυρώνεται, και ανοίγει ο δρόμος και σε παραγγελίες τρίτων χωρών στα στρατιωτικά, πλέον, Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Η άμεση απαίτηση για ανάκτηση των χρημάτων ουσιαστικά θα ισοδυναμούσε με κλείσιμο των Ναυπηγείων. Κανένας επενδυτής δεν θα έβγαζε από την τσέπη του 539 εκατ. ευρώ για να τα δώσει, πέραν του άλλου κόστους επένδυσης, για επιστροφή κρατικών ενισχύσεων στο Ελληνικό Δημόσιο. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το κάνει, γιατί θα ήταν ένα επενδυτικό αντικίνητρο. Γι’ αυτό και βρέθηκε, με τη συνεργασία της Επιτροπής, αυτή η φόρμουλα, με την απόφαση του Ιουλίου του 2008.

Αν ανατρέξει κάποιος στην ιστορία του προβλήματος, αυτό έχει βάθος χρόνου και βάθος χειρισμών. Αν ανατρέξει κανείς στην απόφαση του Ιουλίου του 2008, θα δει ότι, ήδη, η τότε Κυβέρνηση, είχε αποφασίσει να μην ζητήσει την ανάκληση σε χρήμα. Αλλά πήγαν σε άλλες μορφές ανάκλησης αυτών των κρατικών ενισχύσεων και από εκεί το πήραμε το θέμα, τον Οκτώβριο του 2009, με όλες τις επιβαρύνσεις, για να το φτάσουμε μέχρι την απόφαση αυτή, του Δεκεμβρίου του 2010.

Μπορώ να σας πω ότι αυτές οι μη στρατιωτικές υποδομές είναι χρήσιμες. Εμείς, θα μπορούσαμε να τις πάρουμε ως Υπουργείο Άμυνας, γιατί είναι πολύ χρήσιμες για το Πολεμικό μας Ναυτικό και για τις εργασίες εκσυγχρονισμού στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Αυτό όμως μπορεί να γίνει, σύμφωνα με την Επιτροπή, μόνον εάν αποτύχει ο διεθνής διαγωνισμός”,κατέληξε ο Μπεγλίτης.

Όλο το νομοσχέδιο για τους μισθούς στο δημόσιο.Τι λέει για στρατιωτικούς

Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία στον δημόσιο τομέα, και με βάση το οποίο σχεδόν αλλάζουν τα πάντα στον δημόσιο τομέα, όπως τον ξέρουμε σήμερα τουλάχιστον. 

αναφέρει το σχέδιο νόμου, ο βασικός μισθός ορίζεται στα 780 ευρώ, ενώ ο ανώτατος κυμαίνεται περίπου στα 2.700 ευρώ και εξαρτάται, εκτός των άλλων, και από την επίτευξη προκαθορισμένων δημοσιονομικών στόχων, που αποτελούν προϋπόθεση για τη χορήγηση του «πριμ παραγωγικότητας».



Επισημαίνεται ότι για τους υπαλλήλους, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσιακές μονάδες οι οποίες έχουν πετύχει πάνω από 80%, τους ποσοτικοποιημένους στόχους που έχουν τεθεί με βάση το σύστημα αξιολόγησης, είναι δυνατή η καταβολή Κινήτρου Επίτευξης Στόχων (ΚΕΣ) που όμως δεν μπορεί να υπερβαίνει το 3% του συνολικού μισθολογικού κόστους του φορέα κατά το προηγούμενο έτος. Το ΚΕΣ που καταβάλλεται στους υπαλλήλους μπορεί να ισούται με προσαύξηση μέχρι 10% του ετήσιου βασικού τους μισθού, εφόσον επέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό μέχρι και 90% και 25% του βασικού τους μισθού, εφόσον επέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό από 90% και πάνω.



Στους υπαλλήλους των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ που υπηρετούν σε υπηρεσιακές μονάδες που έχουν ως κύρια αρμοδιότητά τους την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, την είσπραξη εσόδων του δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΟΚΑ καθώς και τον προγραμματισμό και έλεγχο αντιστοίχων δαπανών καταβάλλεται το Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων (ΚΕΔΣ), ενώ σημειώνεται ότι οι υπάλληλοι υπηρεσιών που επέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό άνω του 90% καταβάλλεται προσαύξηση 15% του μηνιαίου βασικού τους μισθού.

Ποιοι εξαιρούνται από τις νέες ρυθμίσεις:



-Ένστολοι (ένοπλες δυνάμεις, σώματα ασφαλείας)

-Δικαστικοί


-Διπλωμάτες

-Ανώτατοι κληρικοί

-Πανεπιστημιακοί

-Διευθυντές και Επιμελητές ΕΣΥ

Αυτά είναι τα αποκαλούμενα ειδικά μισθολόγια τα οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, θα μπουν στο νέο μισθολόγιο σε δεύτερη φάση.



Πως διαμορφώνονται οι νέοι εισαγωγικοί μισθοί:

-Υποχρεωτικής εκπαίδευσης: από 711 στα 780 ευρώ


-Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: από 830 στα 858 ευρώ

-Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: από 938 στα 1.037 ευρώ

-Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης: από 985 στα 1.092 ευρώ



Παρά την σχετική αύξηση που παρατηρείται στους νέο μισθολόγια υπάρχει το “ψαλίδισμα” σε πληθώρα επιδομάτων που για πολλούς δημοσίους υπαλλήλους φτάνουν και τα 1.700 ευρώ. Από εκεί μπορούμε να καταλάβουμε πως προκύπτει το μεγάλο ποσοστό των απωλειών. 

Μάλιστα, θα υπάρχει πλαφόν στο νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων στα 3.000 ευρώ και θα ισχύσει το ίδιο και για εργαζόμενους στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και στις ΔΕΚΟ όπου το μέσος κατά κεφαλήν κόστος των αμοιβών δεν θα ξεπερνά τα 1.900 ευρώ, με εξαίρεσει τα διευθυντικά στελέχη.

Τα επιδόματα που διατηρούνται:



- Επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (150 ευρώ)

- Απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών (100 ευρώ)

- Εορτών και Αδείας (1000 ευρώ)

- Οικογενειακή παροχή (50 ευρώ για το πρώτο παιδί)



Τα επιδόματα θέσης ευθύνης διαμορφώνονται ως εξής:



- Προϊστάμενοι Γενικών Διευθύνσεων Διοίκησης (700 ευρώ)



- Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Διοίκησης (400 ευρώ)

- Προϊστάμενοι Τμημάτων Διοίκησης (250 ευρώ)

- Προϊστάμενοι Παιδικών Σταθμών (100 ευρώ).

Καταργείται το γνωστό κίνητρο απόδοσης που λάμβαναν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και θεσμοθετείται το επίδομα επίτευξης στόχων που θα είναι έως +10% του ετήσιου βασικού μισθού και +25% για επίτευξη στόχου πάνω από το 90%.

Παράλληλα, μπαίνει ένα καινούριο επίδομα επίτευξης δημοσιονομικών στόχων που θα είναι στο +15% μηνιαίου βασικού μισθού για επίτευξη άνω του 90%.



ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Παραλλήλως, τριμελές συμβούλιο, που θα απαρτίζεται από έναν εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ και δύο γενικούς διευθυντές οι οποίοι θα ορίζονται από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, θα καταγράφει τις υπηρεσιακές ανάγκες σε όλους τους τομείς και φορείς του δημοσίου ανά κλάδο, κατηγορία και ειδικότητα του προσωπικού.



Οι μόνιμοι και οι αορίστου χρόνου υπάλληλοι θα μπορούν να μετακινούνται σε υπηρεσίες που υπάρχουν ελλείψεις με κοινή απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του εποπτεύοντος υπουργού.

Για όσους ενταχθούν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας προβλέπεται ότι θα αμείβονται με το 60% του βασικού μισθού, σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο, ενώ η ένταξή τους στο νέο καθεστώς δεν θα επηρεάζει τη λήψη του εφάπαξ για όσους το δικαιούνται.

Επίσης, για την εργασιακή εφεδρεία και συγκεκριμένα για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, προβλέπεται ότι οι οργανικές θέσεις των υπαλλήλων στο δημόσιο (περιλαμβανομένων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ) καταργούνται αυτοδικαίως με την παρέλευση ενός μηνός από την έναρξη ισχύος του νόμου, ενώ οι υπάλληλοι τίθενται σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα από την κατάργηση της θέσης και μέχρι τη συμπλήρωση 35ετούς πραγματικής συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας και του 55ου έτους της ηλικίας.



Στις ρυθμίσεις αυτές δεν υπάγονται οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων μέχρι την ολοκλήρωση του τρέχοντος σχολικού έτους, το νοσηλευτικό, παραϊατρικό και ιατρικό προσωπικό στο ΕΣΥ, οι κληρικοί, οι υπάλληλοι των οποίων ο σύζυγος ή η σύζυγος ή το τέκνο έχει αναπηρία 67%, καθώς και οι πολύτεκνοι. Επίσης, οι φύλακες φυλακών και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, το ένστολο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος και όσοι κατέχουν θέση προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης.

Επίσης, για το προσωπικό που τίθεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας προβλέπεται η ένταξή του σε πίνακες κατάταξης από το ΑΣΕΠ, με βάση αντικειμενικά κριτήρια, όπως τα τυπικά προσόντα, η εμπειρία, η οικογενειακή κατάσταση, η ηλικία, η προϋπηρεσία, οι ειδικές γνώσεις κλπ. Το προσωπικό αυτό θα λαμβάνει το 60% του βασικού μισθού για 12 έως 24 μήνες.


Ρέσλερ:"Αφήστε τώρα τις αποζημιώσεις..."


“Πρόσκομμα” που θα δυσκολέψει τη διαχείριση της κρίσης χαρακτήρισε αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ, το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αλλά και του δανείου που είχε πάρει με το ζόρι η χώρα του από την Ελλάδα,κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.

«Έχω την βεβαιότητα ότι αυτή η συζήτηση θα αποτελέσει ένα πρόσκομμα. Να επικεντρωθούμε στην κρίση”…μας συμβούλευσε ο αντικαγκελάριος. Προφανώς την ίδια άποψη έχει και η ελληνική κυβέρνηση ,αφού ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης δεν είπε λέξη για το θέμα!

Μήνυμα S.O.S. εκπέμπει η Ομάδα ΔΙΑΣ

Μήνυμα απελπισίας της μηχανοκίνητης Ομάδας ΔΙΑΣ μέσω της σελίδας της στο Facebook. Οι περικοπές και η αδιαφορία της Κυβέρνησης έχουν περιορίσει την δράση και την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών που την αποτελούν.
Παραθέτουμε αυτούσια την δημοσίευση…

Επανερχομαι ξανα στο θεμα που μας απασχολει ολους. Η δυναμη μας εχει μειωθει κατα 30 -40%. Αρκετοι συναδελφοι τραυματιες, και αλλοι που εφυγαν ειτε με μεταθεση ειτε οικειοθελως. Οι μηχανες μας ακινητοποιουνται η μια μετα την αλλη χωρις service και λαστιχα. Η εγκληματικοτητα αυξανεται ολοενα και παραπανω καθημερινα. Ηδη μπαινουν ανενοχλητοι στα σπιτια ληστευοντας και τραυματιζοντας πολιτες. Ολοενα και περισσοτερες οι ενοπλες συμπλοκες που βιωνουμε καθημερινα. Βρισκομαστε σε πολεμο με την εγκληματικοτητα και παλευουμε χωρις οπλα…

http://www.facebook.com/omada123

Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος: «Μην πληρώνετε το χαράτσι»


Με εγκύκλιο που έστειλε προς το ποίμνιο της επαρχίας του ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος καλεί τους πιστούς να μην πληρώσουν τον ειδικό φόρο για τα ακίνητα μιλώντας ταυτόχρονα για «σπασμωδικές αποφάσεις των υπευθύνων διαχειριστών της ζωής».
Αφορμή για την εγκύκλιο, όπως λέει ο ιεράρχης, ήταν «σωρεία τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων πολιτών της περιοχής, που ζητούν απεγνωσμένα μία παρέμβαση και κάποια συμπαράσταση στο οικονομικό τους αδιέξοδο».
«Οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπηκαν», αναφέρει, μεταξύ άλλων ο κ.κ. Νικόλαος και προσθέτει: «Αρκετοί απολύθηκαν, οι άνεργοι πληθύνονται, πολλοί στέγνωσαν οικονομικά. Και ξαφνικά μας ζητείται απειλητικά και εκβιαστικά να πληρώσουμε, επί πλέον φόρο για το σπίτι που μένουμε σαν να είναι το κράτος πλέον φτωχότερο από τους φτωχούς. Φτάσαμε, αντί τα έξοδά μας να γίνονται για το φαγητό, το σπίτι και τις ανάγκες μας, ό,τι ξοδεύουμε να πηγαίνει σε δύο φοβερές λέξεις: σε φόρους και σε χρέη»…
Ο Νικόλαος στην εγκύκλιο σχολιάζει με καυστικό τρόπο τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και απευθύνεται στους πιστούς ζητώντας τους να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν
Προς τους ευσεβείς χριστιανούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως:
Αγαπητοί μου αδελφοί,
Η χάρις και η ευλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού εύχομαι να σκεπάζει όλους σας, την κοινωνία, το έθνος και την Εκκλησία μας.
Σκέφθηκα πολύ για να συντάξω αυτή την εγκύκλιο και να την απευθύνω στην αγάπη σας. Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήμουν σίγουρος αν έπρεπε να το κάνω. Τις τελευταίες όμως μέρες, μέσα στην κατάσταση του γενικευμένου πανικού που επικρατεί στην πατρίδα μας, των σπασμωδικών αποφάσεων των υπευθύνων διαχειριστών της ζωής και του μέλλοντός μας, την επαναλαμβανόμενη εναλλαγή υποσχέσεων και διαψεύσεων που έχουν τραυματίσει το ηθικό και την αξιοπρέπεια μας, τον καταιγισμό των χωρίς τέλος φορολογικών επιβαρύνσεων, δέχθηκα σωρεία τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων πολιτών της περιοχής μας που ζητούν απεγνωσμένα μία παρέμ-βαση και κάποια συμπαράσταση στο οικονομικό τους αδιέξοδο και δράμα.
Οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπηκαν, αρκετοί απολύθηκαν, οι άνεργοι πληθύνονται, πολλοί στέγνωσαν οικονομικά. Και ξαφνικά μας ζητείται απειλητικά και εκβιαστικά να πληρώσουμε, επί πλέον φόρο για το σπίτι που μένουμε σαν να είναι το κράτος πλέον φτωχότερο από τους φτωχούς. Φτάσαμε, αντί τα έξοδά μας να γίνονται για το φαγητό, το σπίτι και τις ανάγκες μας, ό,τι ξοδεύουμε να πηγαίνει σε δύο φοβερές λέξεις: σε φόρους και σε χρέη.
Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το αίσθημα πνιγμού που διακατέχει ίσως και την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, σίγουρα και αρκετούς από μας. Ποιός μπορούσε να φαντασθεί ότι ο υπέροχος και υπερήφανος λαός μας θα έφτανε σε αυτό το κατάντημα; Να έχει δώσει και την τελευταία σταγόνα του ιδρώτα του, του κόπου του, της αξίας του, και παρά ταύτα να έχουμε ως λαός διασυρθεί παγκοσμίως; και τώρα χωρίς καμία ελπίδα και εγγύηση να διεκδικεί το κράτος μας πιεστικά τα δάκρυα και το αίμα μας;
Είναι αυτονόητο ότι δεν αντέχουμε άλλο. Δεν είναι υπερβολή αυτό. Πρέπει όμως να το πούμε. Να το φωνάξουμε στα αυτιά των αρμοδίων: «Ως εδώ! Δεν μπορούμε άλλο. Βρέστε άλλες λύσεις. Ίσως πιο δύσκολες, αλλά πιο αποδοτικές, πιο έξυπνες και σίγουρα πιο ανθρώπινες. Αν δεν μπορείτε, ομολογήστε την αδυναμία σας. Δεν είναι ντροπή να μην μπορεί κανείς.
Είναι όμως απαράδεκτο να επιμένει στην ευθύνη της γενικευμένης καταστροφής μας. Μας φτιάξατε ένα κράτος που προσφέρει στον λαό πολύ λιγότερα από όσα του απαιτεί. Πρέπει να το καταλάβετε, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε. Αφού δεν καταφέρνετε την εθνική σωτηρία μέσα από πολιτική συνεργασία, αυτή θα προκύψει αναγκαστικά μέσα από λαϊκή απαίτηση και πρωτοβουλία».
Αγαπητοί μου αδελφοί,
Ήρθε η ώρα που πρέπει ο λαός να δείξει το διαμέτρημα της δύναμής του, να κάνει γνωστά τα όριά του. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες μας. Όσο παραμένουμε αδρανείς, όσο μένουμε υποτελείς σε εσφαλμένες ή αβάσταχτες επιλογές, τόσο καθιστούμε τον εαυτό μας συνυπεύθυνο στον αργό αλλά βέβαιο υπαρκτικό εκφυλισμό μας. Αν δεν ξυπνήσουμε, τελειώσαμε. Δεν θα υπάρχει συνέχεια!
Καιρός πλέον να ξεσηκωθούμε. Τα πάντα πρέπει να αλλάξουν. Και επειδή δεν θα τα αλλάξουν κάποιοι άλλοι, πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι όλοι. Όποιος πονάει για την κατάσταση και αγαπάει την αλήθεια έχει θέση σε αυτή την αλλαγή. Κανείς δεν περισσεύει. Όλες οι ανατροπές, όλες οι μεγάλες αλλαγές έγιναν από ηρωικούς ανθρώπους, κυρίως νέους. Όχι από συμβιβασμένους ούτε από αγανακτισμένους, αλλά από υγιώς επαναστατημένους. Όλοι μαζί και πρέπει και μπορούμε και επιβάλλεται να αλλάξουμε με δική μας πρωτοβουλία το μέλλον μας. Όχι με βία, αλλά με δύναμη και αποφασιστικότητα. Όχι με μηδενιστικές επιλογές, αλλά με καθαρότητα, ηρωισμό και εξυπνάδα.
Σίγουρα και η δική μας ευθύνη ως λαού δεν είναι καθόλου μικρή. Συμφωνήσαμε με τις μικρονοϊκές πολιτικές επιλογές και τις κάναμε συνήθειες και νοοτροπία μας. Η ανειλικρίνεια, η αδιαφορία, το βόλεμα, το εύκολο κέρδος, η προσβολή των θεσμών, η ύβρις κατά της πίστης και παράδοσής μας, η ασέβεια κατά του κράτους και των νόμων, οι αλόγιστες διεκδικήσεις αποτέλεσαν κομμάτια της ζωής του νεοέλληνα που δεν μας τιμούν καθόλου.
Δεν μας φταίνε μόνον οι άλλοι είτε αυτοί λέγονται κερδοσκόποι είτε ξένα συμφέροντα είτε πολιτικοί. Το δικό μας μερίδιο ευθύνης για το σημερινό μας κατάντημα δεν είναι ευκαταφρόνητο. Η λύση της μετάνοιας και αλλαγής είναι μονόδρομος. Τους άλλους δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε. Τη δική μας όμως νοοτροπία και ζωή έχουμε και τη δυνατότητα και την ευθύνη να τις διορθώσουμε. Ας αρχίσει ως επανάσταση αυτή η αλλαγή από τους εαυτούς μας. Αυτό είναι το πιο ηρωικό.
Ομολογώ ότι και ως Εκκλησία μας κάνανε κομμάτι του καταρρεόντος κρατικού συστήματος. Γι’ αυτό και συχνά μας παρερμηνεύει ο λαός. Αγκαλιάσαμε το κράτος, στηριχθήκαμε σε αυτό και τραυματίσθηκε η βαθειά σχέση μας με τον λαό. Τον υπηρετήσαμε μεν ως πονεμένο και φτωχό, αλλά δεν τον αγκαλιάσαμε ως κομμάτι της υπόστασής μας.
Τουλάχιστον δεν καταφέραμε να μας νοιώσει έτσι. Μολύνθηκε το γάλα της μάνας του, της Εκκλησίας, και απέστρεψε το πρόσωπό του από το στήθος της. Αυτό είναι ο,τι χειρότερο υπάρχει. Ο λαός είναι ό,τι ιερώτερο έχουμε μετά τον Θεό και η Εκκλησία στη φύση της είναι η ανάσα του λαού. Αυτήν την ανάσα τελευταία στερηθήκαμε. Ήρθε η ώρα να ξαναρχίσει ο ζωτικός θηλασμός.
Δεν αμφισβητώ βέβαια ότι είμαστε και θύματα. Κάποιοι μας ξεγέλασαν. Κάποιοι διαχειρίσθηκαν τα θέματά μας με ένοχη ανικανότητα. Κάποιοι μας διέσυραν διεθνώς και μας οδήγησαν στα στόματα των θηρίων αυτού του κόσμου είτε από επιπολαιότητα είτε ενδεχομένως και από ύποπτες σκοπιμότητες. Και να πού φτάσαμε! Ισοπεδωθήκαμε στο μηδέν της περιουσίας μας και στο τίποτα της αξιοπρέπειάς μας. Παρά ταύτα δεν ψάχνουμε για ενόχους.
Τώρα επειγόμαστε για λύσεις. Λύσεις όμως που δεν πατάνε τον λαό, αλλά ανασταίνουν την τιμή του. Ήρθε η ώρα που θα πρέπει όσοι παίρνουν αποφάσεις να καταλάβουν τι συμβαίνει στα σπίτια, στους δρόμους, στα μαγαζιά και στην καθημερινότητα. Τι συμβαίνει στις ψυχές μας. Αυτό δεν θα το μάθουν από την τρόϊκα ούτε από τις μεταξύ τους διαβουλεύσεις. Θα το μάθουν από τον λαό. Πρέπει την φωνή μας να την ακούσουν. Δεν γίνεται αλλιώς.
Θα ήθελα λοιπόν να πω σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν την λεγόμενη «έκτακτη εισφορά ακινήτων» να μη φτάσουν σε απόγνωση. Να ξέρουν ότι θα βρεθούμε όλοι ενωμένοι στο πλευρό τους και θα φωνάξουμε μαζί: «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Ας καταλάβουν ότι δεν έχουμε. Δεν μπορούμε. Φτάσαμε στα όριά μας, αλλά αρνούμαστε να μας τελειώσουν. Αν αδρανήσουμε δεν θα το καταλάβουν.
Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προφήτευσε πριν από διακόσια πενήντα χρόνια λέγοντας: «Θα σας βάλουν βαρύ και δυσβάσταχτο φόρο ακόμη και στα παράθυρα και στα κοτέτσια, αλλά όμως δεν θα προλάβουν». Πράγματι, δεν θα προλάβουν! Μη λυγίσετε μπροστά στην οικονομική χρεωκοπία. Αυτήν ήδη τη ζούμε. Αρνηθείτε τη χρεωκοπία της αξιοπρέπειας, της ιστορίας, της εθνικής συνείδησης. Αυτά μπορούμε και πρέπει να τα διεκδικήσουμε μέχρι τελευταίας ρανίδας. Έστω τώρα, την τελευταία στιγμή.
Τα Μεσόγεια και η Λαυρεωτική είναι μια ευλογημένη περιοχή που μέχρι πρότινος έσφυζε από ανάπτυξη και ευημερία. Τον τελευταίο όμως καιρό όλο και πληθαίνουν αυτοί που με απόγνωση στρέφονται στην Εκκλησία η όπου βρουν, και εκλιπαρούν για συμπαράσταση και βοήθεια. Πολλοί έχουν λυγίσει, έχουν οικονομικά γονατίσει.
Δεν μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους. Έχασαν τον ύπνο τους. Ζουν την απειλή του παρόντος και με τον φόβο του μέλλοντος. Έχουν ιδιοκτησίες, αλλά δεν έχουν χρήματα. Αυτοί πως θα πληρώσουν; Πού να τα βρουν; Θα τους πάρουν το σπίτι; Θα τους κόψουν το ρεύμα; Είναι δυνατόν να βυθίσουν στο σκοτάδι την Κερατέα η το Λαύριο που φιλοξενούν το μεγαλύτερο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην πατρίδα μας;
Ό,τι και να συμβεί, αδελφοί μου, θα ήθελα να ξέρετε ότι η τοπική Εκκλησία μας θα δώσει τα πάντα για να σταθεί στο πλευρό σας. Αν σε έναν κόψουν το ρεύμα, εμείς θα το κόψουμε σε όλους τους ναούς. Θα κάνουμε γάμους με κεριά στα χέρια και λειτουργίες με δάκρυα στα μάτια. Με κανέναν τρόπο δεν θα δεχθούμε, τη στιγμή που νοικοκυριά είναι βυθισμένα στο σκοτάδι, οι ναοί να λειτουργούν με αναμμένους τους πολυελαίους.
Όλοι μαζί λοιπόν τώρα, οφείλουμε να πιέσουμε τους εκπροσώπους μας περισσότερο από όσο τους πιέζουνε οι δανειστές. Γιατί η ανάγκη μας για επιβίωση ξεπερνάει την ανάγκη τους να κυριαρχήσουν πάνω μας. Γιατί η αξιοπρέπειά μας αξίζει περισσότερο από τα πάσης φύσεως συμφέροντα. Γιατί η εθνική μας υπερηφάνεια στηρίζεται σε μια ιστορία που όλοι τους ζηλεύουν. Γιατί την Ευρώπη την βλέπουμε περισσότερο ως οικογένεια που κατανοεί την δυσκολία των λαών παρά ως θηλιά που οδηγεί σε ασφυξία τις κοινωνίες.
Δεν μας έμεινε τίποτε άλλο από το να μεταμορφώσουμε ξανά την Ελλάδα σε πατρίδα μας, την ιστορία της σε ταυτότητά μας, τα παραδείγματα των προγόνων μας σε βιώματά μας και να επιστρέψουμε από τον ασύνετο νεοπλουτισμό στην αξιοπρεπή λιτότητα και ολιγάρκεια, από τις υποτελικές υποχωρήσεις στον ηρωισμό και από τον παγκόσμιο διασυρμό στην εθνική υπερηφάνεια και τον πανθομολογούμενο θαυμασμό.
Έτσι, ο Θεός, όπως λέγει και ο λαός, δεν θα μας αφήσει, γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν θα Τον έχουμε κι εμείς αφήσει.
Με πατρικές ευχές και την ελπίδα της αφύπνισης,
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

Δημήτρης Ανυφαντάκης: Σε καθεστώς πολυετούς ομηρίας οι κάτοικοι στο Τσουκλίδι


Την Παρασκευή 30/9 στην συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων συζητήθηκε έπειτα από έγγραφη παρέμβαση του συμβούλου της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, Δημήτρη Ανυφαντάκη το θέμα της ένταξης της περιοχής του κάτω Τσουκλιδίου στο σχέδιο πόλης.
Ο κ. Ανυφαντάκης ήδη από το Μάιο του 2011 είχε καταθέσει έγγραφο προς το προεδρείο της Δημοτικής Κοινότητας με τίτλο: «Ένταξη της περιοχής του Τσουκλιδίου στο σχέδιο πόλης» (αριθμ. πρωτ. 19716/19-5-2011), ζητώντας να συζητηθεί το θέμα ως επείγον στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, κάτι που δεν έγινε μέσα στο καλοκαίρι, καθώς το συγκεκριμένο έγγραφο χάθηκε μέσα στο Δήμο και ξαναβρέθηκε μετά από νέα έντονη παρέμβαση του ίδιου, με αποτέλεσμα να συζητηθεί τελικά με 4 μήνες καθυστέρηση.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικου και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Τσουκλιδίου «Η Ένωση» κ. Μάκης Δαραμούσκας, ο οποίος μάχεται καθημερινά για τα προβλήματα της περιοχής και ενημέρωσε το σώμα για την διαμορφωμένη – απαράδεκτη κατάσταση στην περιοχή η οποία ξεπερνάει πια χρονικά τις 3 δεκαετίες.

Ο Δημήτρης Ανυφαντάκης, ο οποίος είχε επισκεφτεί και περιοδεύσει στο Τσουκλίδι τον περασμένο Μάιο και δεσμεύτηκε να προωθήσει το θέμα αναδεικνύοντάς το μέσω των οργάνων του Δήμου ως μείζον για τη ζωή των κατοίκων, έκανε την ακόλουθη εισήγηση – τοποθέτηση:

«Οι συνδημότες μας στο κάτω Τσουκλίδι βρίσκονται σε καθεστώς πολυετούς ομηρίας. Οι δημοτικές αρχές διαχρονικά εγκλημάτησαν εναντίον των κατοίκων της περιοχής, εγκλωβίζοντάς τους σε μια κατάσταση ψυχοφθόρας αναμονής με ανυπολόγιστες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Στην πρόσφατη επίσκεψή μου στην περιοχή διαπίστωσα την φριχτή καθημερινότητα που βιώνουν 250 οικογένειες, εγκαταλειμμένες στην τύχη τους.

Έλλειψη δρόμων, φωτισμού, συγκοινωνίας και καθαριότητας σε συνδυασμό με χόρτα, σκουπίδια, μπάζα, ποντίκια, φίδια και εγκαταλειμμένα βιομηχανικά κτίρια – εστίες μόλυνσης και παραβατικής δράσης περιθωριακών στοιχείων, συνθέτουν ένα σκηνικό κατά πολύ μακριά από τις συνθήκες ζωής που επιβάλλονται σε μια σύγχρονη ευρωπαική χώρα. Αυτοί οι δημότες όμως, κύριοι συνάδερφοι, είναι απόλυτα εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Δήμο και το Κράτος.

Πληρώνουν δημοτικά τέλη χωρίς να απολαμβάνουν καμία απολύτως δημοτική παροχή. Θα κληθούν τους επόμενους μήνες να πληρώσουν φόρο για την ακίνητη περιουσία που κατέχουν στην περιοχή, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, για κατοικίες οι οποίες πρακτικά είναι αυθαίρετες, παρότι για να τις αποκτήσουν δούλεψαν σκληρά, στερήθηκαν και σήμερα δεν μπορούν να τις πουλήσουν ή να τις μεταβιβάσουν.

Στο τεχνικό πρόγραμμα που ψηφίσαμε τον Μάρτιο προβλεπόταν και πάλι, όπως και τα τελευταία 20 χρόνια, η μελέτη για την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο. Επειδή, όπως βλέπω, το θέμα και πάλι δεν προχωράει με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να νιώθουν απελπισμένοι και οργισμένοι, προτείνω κυρία Πρόεδρε να υπερψηφίσετε την πρότασή μου, ώστε το θέμα να παραπεμφθεί προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ως επείγον και κατά προτεραιότητα, προκειμένου να δεσμευτεί η διοίκηση για άμεση λύση του, μέσα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας