ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Υπέρ της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα ο Σόιμπλε

Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε και ο πρόεδρος των Βιομηχάνων Κάιτελ είναι ένθερμοι υποστηρικτές της ανάπτυξης των ΑΠΕ στην Ελλάδα και της δυνατότητας που ανοίγεται για την τροφοδοσία της Ευρώπης με καθαρή ενέργεια προερχόμενη από την Ελλάδα.

Η απόφαση για την διακοπή λειτουργίας των Πυρηνικών εργοστασίων στην Γερμανία και η αναμενόμενη επέκταση σε όλη την Ευρώπη ανοίγει νέους ορίζοντες για την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Ο συνδυασμός του ενδιαφέροντος των Γερμανών για τις ΑΠΕ και τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας λόγω του μεγάλου Αιολικού δυναμικού και της μεγάλης ηλιοφάνειας, μπορούν να αποτελέσουν την λύση στο αναπτυξιακό πρόβλημα της Ελλάδος.

Την ίδια περίοδο σημαντικό έργο επιτελεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) η οποία με γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις αδειοδοτεί σε χρόνο ρεκόρ τις νέες επενδύσεις και συμβάλει σημαντικά στο να ανατραπεί το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΡΑΕ, κύριο Ν. Βασιλάκο η ΡΑΕ έχει ένα και μόνο στόχο να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας, στην ανατροπή του επενδυτικού κλίματος και με αντικειμενικά και αδιάβλητα κριτήρια να χορηγεί με γρήγορες διαδικασίες τις απαραίτητες άδεις στους επενδυτές.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Τι κερδίσαμε απο την διαπραγμάτευση στην σύνοδο κορυφής της 21Ιουλίου

- Μείωση του δημοσίου χρέους κατά 55 δισ. ευρώ.
- Μαξιλάρι ρευστότητας 35 δισ. ευρώ για τις τράπεζες και ανάσα 145 δισ. ευρώ στα χρεολύσια που θα πρέπει να καλύψει το δημόσιο έως το 2020.
- Συμπίεση του μέσου κόστους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους κάτω από 5% για τα επόμενα 40 χρόνια.
- Απελευθέρωση κονδυλίων προς όφελος της ανάπτυξης με υποβοήθηση από την ευρωπαϊκή Task Force που συγκροτείται για αυτό το λόγο, φέρνουν οι αποφάσεις της χθεσινής Συνόδου Κορυφής σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις του IIF για εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Τα αποτελέσματα κωδικοποιούνται ως εξής:

- 145 δισ ευρώ λιγότερα χρεολύσια έως το 2020.
- Οι συνολικές λήξεις ομολόγων έως το 2020 φτάνουν τα 205 δισ ευρώ. Από αυτά όμως οι ιδιώτες θα ανταλλάξουν εθελοντικά ομόλογα συνολικής αξίας 135 δισ ευρώ με άλλα ομόλογα διάρκειας έως και 30 ετών.
- Σε συνδυασμό με τις επαναγορές ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά που θα πραγματοποιήσει ο EFSF, όπως υπολογίζει αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, το ελληνικό δημόσιο έως το 2020 θα κληθεί να καλύψει λήξεις μόλις 60 δισ ευρώ, ομολόγων που κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες. Με τον τρόπο αυτό, το ελληνικό δημόσιο παίρνει μια ανάσα 145 δισ. ευρώ, μέρος των οποίων μπορεί να κατευθύνει για την τόνωση της ανάπτυξης.
- 10 χρόνια χωρίς δόσεις. Περαιτέρω ελάφρυνση προκύπτει καθώς το νέο πακέτο βοήθειας που θα δοθεί στην Ελλάδα θα έχει δεκαετή περίοδο χάριτος (η Ελλάδα θα αρχίσει να ξεπληρώνει από το 2021 και μετά).
- Περίοδος χάριτος θα υπάρξει και για το αρχικό πακέτο των 110 δις ευρώ(οι τεχνικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σήμερα το μεσημέρι στις Βρυξέλλες).
- Λιγότεροι τόκοι. Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό , τα 109 δισ. ευρώ του νέου πακέτου βοήθειας, δεδομένου ότι δίνονται με επιτόκιο κατά δύο μονάδες χαμηλότερο σε σχέση με το πρώτο πακέτο των 110 δισ. ευρώ, οδηγούν σε 3 δισ. ευρώ λιγότερων τόκων το χρόνο, για τα επόμενα τρία χρόνια.
Το μέσο κόστος εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους είναι κάτω από 5% για τα επόμενα 40 χρόνια.
Μείωση του δημοσίου χρέους.
- Το δημόσιο χρέος μειώνεται κατά ποσοστό 12% του ΑΕΠ εξαιτίας της εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών και κατά επιπλέον 12% εξαιτίας των χαμηλότερων επιτοκίων και της χρονικής επιμήκυνσης . -- Το 24% του ΑΕΠ αντιστοιχεί σε ποσό 55 δισ. ευρώ και έτσι το δημόσιο χρέος από τα 354 δις ευρώ χαμηλώνει στα 300 δισ. ευρώ.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Και άλλο «μαχαίρι» στις συντάξεις από 1η Αυγούστου

Από την 1η Αυγούστου θα τεθεί σε ισχύ η αυξημένη εισφορά στις συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.700 ευρώ. Διπλά χαμένοι είναι όσοι συνταξιούχοι είναι κάτω των 60 ετών, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν μία ακόμα εισφορά.
Σε εγκύκλιο του ΙΚΑ προβλέπεται πως η ειδική εισφορά καθορίζεται :
- Στο 3% για συντάξεις από 1.400 έως 1.700,01 ευρώ
- Στο 6% για συντάξεις από 1.700,01 έως 2.000 ευρώ
- Στο 7% για συντάξεις από 2.000,01 έως 2.300 ευρώ
- Στο 9% για συντάξεις από 2.300,01 έως 2.600 ευρώ
- Στο 10% για συντάξεις από 2.600,01 έως 2.900 ευρώ
- Στο 12% για συντάξεις από 2.900,01 έως 3.200 ευρώ
- Στο 13% για συντάξεις από 3.200,01 έως 3.500 ευρώ
- Στο 14% για συντάξεις άνω των 3.500,01 ευρώ

Σε όσους συνταξιούχους είναι κάτω των 60 ετών επιβάλλεται και δεύτερη εισφορά. Η εισφορά αυτή είναι 6% για συντάξεις από 1.700 έως 2.300 ευρώ, 8% για συντάξεις από 2.300,01 έως 2.900 ευρώ και 10% για συντάξεις άνω των 2.900,01 ευρώ
Στην εγκύκλιο επισημαίνεται πως «η ανωτέρω παρακράτηση διακόπτεται τον επόμενο μήνα από τη συμπλήρωση του 60ου έτους ηλικίας». Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως η εισφορά αυτή υπολογίζεται στο συνολικό ποσό της σύνταξης, όπως αυτό διαμορφώνεται κατόπιν της παρακράτησης της Εισφοράς Αλληλεγγύης συνταξιούχων.

Πρέπει να σημειωθεί πως εξαιρούνται της επιπλέον μηνιαίας εισφοράς όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί λόγω αυτοδίκαιης λύσης της εργασιακής τους σχέσης ή αποστρατεύθηκαν με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας και οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας ή γήρατος που λαμβάνουν το Εξωϊδρυματικό Επίδομα ή Επίδομα Απολύτου Αναπηρίας ή το επίδομα ανακανότητας ή πρόκειται για θύματα τρομοκρατικών ενεργειών ή βίαιων συμβάντων.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Η Ελλάδα πολεμάει (ΞΑΝΑ!) μόνη της, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το μέλλον....

Όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την Ελλάδα, καθώς το κοινοβούλιό της ψήφισε ένα διχαστικό πακέτο μέτρων λιτότητας το οποίο θα μπορούσε να έχει κρίσιμες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
Ισως προκαλεί έκπληξη που αυτή η μικρή άκρη της χερσονήσου των Βαλκανίων συγκεντρώνει τόση προσοχή. Σκεφτόμαστε συνήθως την Ελλάδα ως την πατρίδα του Πλάτωνα και του Περικλή, με την πραγματική της σημασία να βρίσκεται βαθιά στην αρχαιότητα.
Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που για να κατανοήσεις το μέλλον της Ευρώπης χρειάζεται να στραφείς μακριά από τις μεγάλες δυνάμεις στο κέντρο της ηπείρου και να κοιτάξεις προσεκτικά όσα συμβαίνουν στην Αθήνα.
Τα τελευταία 200 χρόνια η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της Ευρώπης.

Στη δεκαετία του 1820, στη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία από την οθωμανική αυτοκρατορία, η Ελλάδα έγινε ένα πρώιμο σύμβολο δραπέτευσης από τη φυλακή της αυτοκρατορίας.
Για τους φιλέλληνες, η παλιγγενεσία της αποτελούσε τον πιο ευγενή αγώνα. “
Στο μεγάλο πρωινό του κόσμου”, έγραψε ο Σέλεϊ στο ποιημά του “Ελλάς”, “το μεγαλείο της Ελευθερίας τινάχθηκε και έλαμψε! “
Η νίκη θα σήμαινε τον θρίαμβο της ελευθερίας όχι μόνο επί των Τούρκων αλλά και επί όλων των δυναστών που κρατούσαν υπόδουλους τόσο πολλούς ευρωπαίους. Γερμανοί, Ιταλοί, Πολωνοί και Αμερικανοί έτρεξαν να πολεμήσουν υπό την γαλανόλευκη σημαία της Ελλάδας για χάρη της δημοκρατίας. Και μέσα σε μια δεκαετία, η χώρα κέρδισε την ελευθερία της.
Στη διάρκεια του 20ου αιώνα ο ριζοσπαστικός νέος συνδυασμός της συνταγματικής δημοκρατίας και του εθνικισμού που ενσάρκωσε η Ελλάδα εξαπλώθηκε στην ήπειρο και κορυφώθηκε στην “ειρήνη που τερμάτισε κάθε ειρήνη” στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν τρεις αυτοκρατορίες, η οθωμανική , εκείνη των Αψβούργων και η ρωσική, κατέρρευσαν και αντικαταστάθηκαν από έθνη-κράτη.
Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα άνοιξε και πάλι τον δρόμο για το μέλλον της Ευρώπης.
Μόνο που τώρα ήταν η σκοτεινή πλευρά της δημοκρατίας που βγήκε στο προσκήνιο.
Σε έναν κόσμο εθνικών κρατών, εθνοτικές μειονότητες όπως ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Ελλάδας και οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Μικράς Ασίας ήταν μια συνταγή για διεθνή αστάθεια.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, έλληνες και τούρκοι ηγέτες αποφάσισαν να ανταλλάξουν τους μειονοτικούς πληθυσμούς τους, εκτοπίζοντας περί τα δύο εκατομμύρια χριστιανούς και μουσουλμάνους προς χάριν της εθνικής ομοιογένειας.
Η ελληνο – τουρκική ανταλλαγή των πληθυσμών ήταν η μεγαλύτερη οργανωμένη μετακίνηση προσφύγων στην ιστορία μέχρι τότε και μοντέλο που οι ναζιστές και άλλοι θα το επικαλούνταν αργότερα για να εκτοπίσουν ανθρώπους στην ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ινδία.
Είναι ειρωνικό, λοιπόν, που η Ελλάδα ήταν επίσης στην πρωτοπορία της αντίστασης στους ναζιστές.
Τον χειμώνα του 1940-41, ήταν η πρώτη χώρα που αντεπιτέθηκε αποτελεσματικά κατά των δυνάμεων του Αξονα, ταπεινώνοντας τον Μουσολίνι στον ελληνο – ιταλικό πόλεμο ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη επευφημούσε την Ελλάδα.
Και πολλοί χειροκρότησαν πάλι λίγους μήνες αργότερα όταν ένας νεαρός αριστερός αντιστασιακός ονόματι Μανώλης Γλέζος σκαρφάλωσε στην Ακρόπολη ένα βράδυ με έναν φίλο και κατέβασαν τη σημαία με την σβάστικα που οι Γερμανοί είχαν πρόσφατα υψώσει.
Σχεδόν 70 χρόνια αργότερα, η ελληνική αστυνομία θα έριχνε δακρυγόνα στον κ. Γλέζο ο οποίος διαδήλωνε κατά του προγράμματος λιτότητας.


Αλλά στο τέλος, η Ελλάδα υπέκυψε στη γερμανική κατοχή.
Η κυριαρχία των ναζιστών έφερε μαζί της την πολιτική κατάρρευση, την μεγάλη πείνα, και μετά την απελευθέρωση, την βύθιση της χώρας σε έναν εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στις κομμουνιστικές και τις αντικομμουνιστικές δυνάμεις.


Μόλις λίγα χρόνια μετά την ήττα του Χίτλερ, η Ελλάδα βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της ιστορίας, ως μέτωπο του Ψυχρού Πολέμου.
Το 1947, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν χρησιμοποίησε τον κλιμακούμενο εμφύλιο στην Ελλάδα για να πείσει το Κογκρέσο να στηρίξει το Δόγμα Τρούμαν και την ειρηνική δέσμευση αμερικανικών πόρων για τον αγώνα κατά του Κομμουνισμού και την ανοικοδόμηση της Ευρώπης.
Ανυψωμένη ξαφνικά σε έναν διατλαντικό αγώνα, η Ελλάδα συμβόλιζε τώρα μια πολύ διαφορετική Ευρώπη – μία Ευρώπη που είχε αυτοκαταστραφεί, και που ο μόνος δρόμος εξόδου από την ανέχεια των μέσων της δεκαετίας του 1940 ήταν ως μικρότερος εταίρος της Ουάσινγκτον.
Καθώς τα δολάρια άρχισαν να ρέουν, αμερικανοί σύμβουλοι έλεγαν στους έλληνες πολιτικούς τι να κάνουν και αμερικανικές βόμβες ναπάλμ έκαιγαν τα ελληνικά βουνά καθώς οι κομμουνιστές αντάρτες τρέπονταν σε φυγή.
Η πολιτική και οικονομική ένωση της Ευρώπης υποτίθεται ότι θα έβαζε τέλος στις αδυναμίες και την εξάρτηση της διχοτομημένης ηπείρου.
Και εδώ η Ελλάδα έγινε σύμβολο μιας νέας φάσης στην ευρωπαϊκή ιστορία.
Η πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας το 1974 δεν έφερε στη χώρα μόνο την πλήρη ένταξη σε αυτό που θα γινόταν η Ευρωπαϊκή Ενωση.
Προανήγγηλε επίσης (μαζί με τη μετάβαση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στη δημοκρατία την ίδια εποχή) το παγκόσμιο κύμα εκδημοκρατισμού της δεκαετίας του 1980 και του ’90, πρώτα στη Νότια Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία και μετά στην Ανατολική Ευρώπη.
Και έδωσε στην Ευρωπαϊκή Ενωση την όρεξη για διεύρυνση και τη φιλοδοξία να εξελιχθεί από ένα μικρό κλαμπ πλούσιων δυτικοευρωπαϊκών κρατών σε φωνή για ολόκληρη την προσφάτως εκδημοκρατισμένη ήπειρο, η οποία εξαπλώθηκε κατά πολύ στο νότο και την ανατολή.
Και τώρα, σήμερα, αφότου έσβησε η ευφορία της δεκαετίας του ’90 και μια νέα ταπεινοφροσύνη χαρακτηρίζει τους Ευρωπαίους, ο κλήρος πέφτει και πάλι στην Ελλάδα ως χώρας η οποία θα προκαλέσει τους μανδαρίνους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα θέσει το ερώτημα: “ποιό θα είναι το μέλλον της ηπείρου;”
Η Ευρωπαϊκή Ενωση υποτίθεται ότι θα ένωνε μια κατακερματισμένη Ευρώπη, ότι θα ενίσχυε τις δημοκρατικές της δυνατότητες και ότι θα μεταμόρφωνε την ήπειρο σε μια ανταγωνιστική δύναμη στην παγκόσμια σκηνή.
Είναι ίσως ταιριαστό που ένα από τα αρχαιότερα και πιο δημοκρατικά έθνη – κράτη της Ευρώπης βρίσκεται στην καινούργια εμπροσθοφυλακή, όσων θέτουν εν αμφιβόλω όλα αυτά τα επιτεύγματα.
Γιατί είμαστε όλοι μικρές δυνάμεις τώρα, και για άλλη μια φορά η Ελλάδα πολεμάει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το μέλλον.
* Βρετανός ιστορικός και συγγραφέας, 
καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ.
ΠΗΓΗ: ”Τhe New York Times”

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Μνημόνιο για τους υπερχρεωμένους δήμους


         Λύση στο πρόβλημα των υπερχρεωμένων δήμων, που υπολογίζονται σε 58 και με συνολικό χρέος που αγγίζει το 1,8 δισ. ευρώ, προσπαθεί να βρει η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινώσει τη διαδικασία κατάρτισης των κριτηρίων για την ένταξη των δήμων αυτών σε καθεστώς μνημονίου. Μια λύση, που θα επιχειρηθεί να είναι εκτός της λογικής των σημαντικών τριβών με τις δημοτικές αρχές και χωρίς να έχει σοβαρές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες.
        Ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, ενημερώθηκε από δημάρχους προσκείμενους στην κυβερνητική παράταξη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, κατά τη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά και για τα θέματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του «Καλλικράτη», όπως η γραφειοκρατία, η ανάγκη για μεγαλύτερη ευελιξία στις αποφάσεις που αφορούν στα οικονομικά των δήμων κ.λπ..
        Παράλληλα, το Υπουργείο Εσωτερικών προκρίνει την επιλογή να μην μπουν στο ίδιο τσουβάλι όλοι οι δήμοι, αλλά να υπάρξει μια διαβάθμιση στην αντιμετώπιση των υπερχρεωμένων δήμων, με την αναλυτική καταγραφή των χρεών τους, των ετήσιων δανειακών τους υποχρεώσεων, αλλά και των βεβαιωμένων εσόδων τους.
         Πιέσεις για την εξυγίανση των υπερχρεωμένων δήμων άσκησε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετά το πρόσφατο περιστατικό με τους Δήμους Ζωγράφου και Αχαρνών, όταν λόγω της μη εξόφλησης δανειακών υποχρεώσεών τους προς ξένες τράπεζες, το Δ.Ν.Τ. απείλησε, έστω και προσχηματικά, να μην εκταμιεύσει την πέμπτη δόση του δανείου προς τη χώρα μας.
         Στόχος των δύο πλευρών, του υπουργείου και των δήμων, είναι η διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας των τελευταίων με την έγκριση δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών έως και 25 χρόνων, για την αποπληρωμή του, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δανειακές υποχρεώσεις τους και να φύγει από πάνω τους η θηλιά της στάσης πληρωμών.
        Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δήμοι θα έχουν την υποχρέωση να συντάξουν προγράμματα εξυγίανσης, ενώ θα έχει προηγηθεί λεπτομερής έλεγχος από ορκωτούς λογιστές και στη συνέχεια θα τεθούν υπό τον άμεσο έλεγχο της Ελεγκτικής Επιτροπής σε μηνιαία βάση. Στην Ελεγκτική Επιτροπή, που θα παρακολουθεί στενά την ακριβή τήρηση των προγραμμάτων εξυγίανσης, θα μετέχουν ένας σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως πρόεδρος, ο γενικός διευθυντής Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και ένας εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ.
          Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα εξυγίανσης μπορούν να υπαχθούν δήμοι ύστερα από αίτησή τους ή ακόμη και από διαπιστωτική πράξη του υπουργού Εσωτερικών, στην περίπτωση που οι ετήσιες υποχρεώσεις τους σε τοκοχρεολύσια υπερβαίνουν το 20% των τακτικών τους εσόδων ή το συνολικό τους χρέος υπερβαίνει το σύνολο των τακτικών τους εσόδων, όπως προέβλεπε και το σχέδιο που είχε ο προηγούμενος υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

Υπέρβαση ορίου όζοντος σε Λιόσια και Περιστέρι

Σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας παρατηρήθηκε σήμερα υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης κοινού στις τιμές του όζοντος.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν οι εξής υπερβάσεις:

Στο σταθμό Λιόσια, στις 14:00, με τιμή 193 μg/m³

Στο σταθμό Περιστέρι, στις 14:00, με τιμή 223 μg/m³

Για τον λόγο αυτό, από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού: «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Tο όριο ενημέρωσης κοινού είναι το 180 μg/m³ και το όριο συναγερμού το 240 μg/m³.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Στην περιοχή μας θα γίνει το κέντρο Πρόνοιας της Αρχιεπισκοπής, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δίπλα στον χώρο της Χωματερής...


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, παρέδωσε σήμερα συμβόλαιο παραχώρησης έκτασης 25 στρεμμάτων, στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την κατασκευή πολυχώρου. Το οικόπεδο των 25 στρεμμάτων βρίσκεται στο δήμο Ανω Λιοσίων και ο μελλοντικός πολυχώρος που θα κατασκευάσει εκεί η Αρχιεπισκοπή Αθηνών θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, κέντρα πρόνοιας για πάσχοντες από Αλτσχάιμερ και παιδιά με νοητική υστέρηση.

"Βρισκόμαστε σε δύσκολους καιρούς ... πρέπει να δουλέψουμε από κοινού για να συμβάλουμε στην εμπέδωση ενός αισθήματος κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και λειτουργίας αποτελεσματικών δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης. Το κάνετε με επιτυχία Μακαριότατε, και από την πλευρά μας προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε αυτή την αποστολή", τόνισε ο Π. Μπεγλίτης.

Από την άλλη μεριά ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι πρέπει να "βρουμε το δρόμο της πανστρατιάς για να ξεφύγουμε από την κατάσταση που είμαστε σήμερα. Να πάψουμε να λέμε αυτά είναι δικά μου, αυτά είναι δικά σου. Αυτά είναι δικά μας".

Βρε την Τινα μας...Βολεύτηκε πάλι...Η μάλλον την βόλεψε ο Γ.Α.Π.

Μετά την απομπομπή της από το Υπουργείο Περιβάλλοντος η Τίνα Μπιρμπίλη δεν θα μείνει άνεργη αφού αποκαταστάθηκε, όπως φαίνεται στον ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου έχει αποφασίσει να χρίσει την πρώην υπουργό, ως πρέσβειρα της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τοποθέτηση της κ. Μπιρμπίλη στη θέση της Πρέσβειρας της χώρας αποτελεί ειλημμένη απόφαση του πρωθυπουργού, που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θέση αυτή αποφέρει και ιδιαίτερα σημαντικές απολαβές, ύψους 300.000 ετησίως και για πέντε χρόνια, ενώ ο εκάστοτε εκπρόσωπος της χώρας στον ΟΟΣΑ διαμένει σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του ελληνικού κράτους, σε ιδιαίτερα καλή συνοικία του Παρισιού.

Η τοποθέτηση της κ. Μπιρμπίλη στη συγκεκριμένη θέση φαίνεται ότι εντάσσεται στα πλαίσια αποκατάστασης, καθώς ο Δημήτρης Δρούτσας, μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Εξωτερικών, διαδέχθηκε τον Σταύρο Λαμπρινίδη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Από τους πλουσιότερους της Ευρώπης οι Έλληνες Βο(υ)λευτές...

Οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές ενός βουλευτή σύμφωνα με τα στοιχεία του “Τύπου της Κυριακής” ανέρχονται σε 8.500 χιλιάδες ευρώ.

Την ίδια στιγμή, οι Ισπανοί συνάδερφοί τους παίρνουν 4.000 ευρώ, οι Γερμανοί βουλευτές 7.668 ευρώ και οι πιο καλοπληρωμένοι είναι οι Ιταλοί βουλευτές με τις μηνιαίες τους απολαβές να φτάνουν τα 11.704 ευρώ.

Το ποσό αυτό βεβαίως, προσαυξάνεται, και μάλιστα σε αρκετά μεγάλο βαθμό, από τις συνεδριάσεις των ειδικών επιτροπών στις οποίες μετέχει ο κάθε βουλευτής. Έτσι, δεν είναι απορίας άξιον γιατί ξεσηκώθηκε τόσο μεγάλος θόρυβος από την στιγμή που ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε πριν από λίγες ημέρες πως δεν θα εισπράττει το συγκεκριμένο ποσό που αναλογεί σε κάθε παρουσία του- συμμετοχή του στις επιτροπές των οποίων είναι μέλος, ενώ ενδεικτική του κλίματος είναι και η πρόταση του προέδρου της Βουλής, η οποία έγινε αποδεκτή για δραστική μείωση των χρηματικών ποσών των συγκεκριμένων α[αποζημιώσεων. Έτσι, δεν θα είναι διόλου παράδοξο, μολονότι στις συνεδριάσεις της Βουλής σε πάρα πολλές περιπτώσεις ο αριθμός των εθνοπατέρων μας να είναι σημαντικά μειωμένος, εντούτοις στις συνεδριάσεις των επιτροπών να δίνουν παρόν, αφού με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να αντισταθμίζουν τα χρηματικά ποσά που «χάνουν» από τις περικοπές που έχουν αποφασισθεί.

Στο ποσό των 8.400 ευρώ θα πρέπει να προστεθεί και το ποσό των 3.000 ευρώ για ανανέωση ηλεκτρονικού εξοπλισμού για βουλευτές που έχουν πάνω από μία θητεία, ενώ για τους βουλευτές της περιφέρειας προβλέπεται επίδομα ενοικίου ή πληρωμένο ξενοδοχείο της τάξεως των 1.000 ευρώ. Επιπλέον, οι βουλευτές της περιφέρειας που στην περιοχή στην οποία εκλέγονται υπάρχει αεροδρόμιο, δικαιούνται 104 αεροπορικά κουπόνια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας