ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένοι Ενεργοί Πολίτες


Είναι πια καιρός να σοβαρευτούμε όλοι μας. Χωρίς κραυγές και μικροκομματικές σκοπιμότητες να συνεργαστούμε και να εργασθούμε, για  να βγάλουμε την χώρα από την κρίση. Από αγανακτισμένοι να μεταμορφωθούμε σε ενεργοί  πολίτες.

Δεν είναι εύκολο. 

Τα τόσα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τα ίδια πρόσωπα και τις οικογένειες τους με τις γνωστές συνταγές των διορισμών και της ρουσφετολογικής λογικής, μας έχουν μετατρέψει σε συνενόχους που δύσκολα εναντιωνόμαστε στους «ευεργέτες μας». 

Να καταγγείλουμε την Μακιαβελική πολιτική,  που ακολουθεί, από καιρού εις καιρόν ο όχι κατά την γνώμη μου αυτόφωτος αλλά ετερόφωτα καθοδηγούμενος αντιπρόεδρος που μέχρι ενός σημείου τα είχε καταφέρει να μας κάνει να αισθανόμαστε συνυπεύθυνοι στην κατρακύλα που μας οδήγησαν οι πολιτικοί μας. Να καταγγείλουμε  όλους τους πολιτικούς  όλων των πολιτικών χώρων μη εξαιρουμένης και της αριστεράς. 

Όλοι είναι υπεύθυνοι για το τέρας που εξέθρεψαν. Αν δεν αισθάνονται συνυπεύθυνοι, να παραιτηθούν τώρα!! 
Ποιος έχει ξεχάσει την συγκυβέρνηση και το βρώμικο 89; Ποίος ξεχνά τις συμπεριφορές των συνδικαλιστών τους, που μόνο για το δίκιο του εργάτη δεν αγωνίζονται.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, ότι το Ελληνικό χρέος είναι χρέος που δημιουργήθηκε από το ακριβό, αναποτελεσματικό, γραφειοκρατικό κράτος που πληρώνουμε χρόνια τώρα και που σαν σκοπό είχε την αναπαραγωγή και μόνο ψηφοφόρων.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες του προς τους πολίτες ήταν πάντα ελλειμματικές.
Ανύπαρκτη παιδεία, βρώμικα σχολεία και Α.Ε.Ι, ανεπαρκείς καθηγητές. Έχουμε εναποθέσει την  δευτεροβάθμια εκπαίδευση στους φροντιστές.

 ΕΣΥ, το σύστημα υγείας που καρκινωβατεί. Αν δεν βάλεις το χέρι στην τσέπη έχεις πεθάνει. Το σύστημα το οποίο θα έπρεπε να είχε υποκαταστήσει όλους τους υπολοίπους κλάδους υγείας των ασφαλιστικών ταμείων λειτουργώντας  ευέλικτα και με χαμηλό κόστος. Άντ’ αυτού όμως, βιώνουμε ένα ακριβό και αναποτελεσματικό σύστημα.

Συγκοινωνίες, εφορίες, πολεοδομία, ασφαλιστικά ταμεία. Δημόσιοι οργανισμοί  που μπάζουν από παντού. Αναποτελεσματικότητα ακόμη και στις πρώην Τράπεζες του Δημοσίου των οποίων οι υπάλληλοι δεν μπορούν να αποτινάξουν την νοοτροπία αυτή. Η διαφθορά και η  συναλλαγή  έχει διογκώσει τη ροή μαύρου χρήματος στην χώρα. 

Αυτό όμως δημιουργεί επιπρόσθετο πρόβλημα εκτός του Δημοσιονομικού, στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, γιατί όπως δείχνουν οι στατιστικές, η ροπή προς κατανάλωση του μαύρου χρήματος στρέφεται  σε ακριβά εισαγόμενα καταναλωτικά αγαθά.

Τα πράγματα όμως δείχνουν ότι αλλάζουμε. Όλο και περισσότεροι συνέλληνες σηκώνονται από τον καναπέ τους και κατεβαίνουν να διαδηλώσουν ειρηνικά ερήμην των κομματικών μηχανισμών και των Δημοσιογραφικών φερέφωνων τους που βλέπουν ότι δεν προλαμβάνουν πια τις εξελίξεις . Που; Στο Σύνταγμα!!! Να το εκλάβουμε σαν σημάδι; 

Το πρώτο Σύνταγμα της απελευθερωμένης από την Τουρκοκρατία Ελλάδας κερδίσθηκε εκεί. Από εκεί λοιπόν θα ξεκινήσει  η Νέα Ελλάδα;
Μακριά από οτιδήποτε παλιό και φθαρμένο. Ξεχνάμε αρρωστημένες  πρακτικές και αναβαπτιζόμαστε.
Εκλέγουμε, νέους άφθαρτους πολιτικούς από όποιο πολιτικό χώρο εκφράζει τον καθένα από εμάς, μακριά από οικογένειες και οικογενειοκρατίες, με καθαρή εντολή την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμφωνία με τους Δανειστές μας, στη βάση υγιούς ανάπτυξης, με στόχο νέες επενδύσεις, την δημιουργία πραγματικών θέσεων εργασίας (Τέλος στα ψευτο- διλήμματα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου) και φυσικά, μείωσης του κράτους και των κρατικών δαπανών, για να μην επιστρέψουμε ποτέ εκεί μας οδήγησαν οι κυβερνήσεις   των «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ».

Μείωση των αμυντικών δαπανών. Τα σύνορά μας αποτελούν σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία θα πρέπει έμπρακτα να εγγυηθεί γι’ αυτά. Δυναμικά, θα πρέπει να τονίσουμε στους ετέρους μας  Γερμανους και Γάλλους ότι μέρους του χρέους μας δημιουργήθηκε από τις αγορές των αμυντικών εξοπλισμών μας και τα λεφτά πήγαν σ’ αυτούς.

Χάραξη μεταναστευτικής πολιτικής και αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών με ενεργή συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι όταν δημιουργούνται προβλήματα στα σύνορα ενός κράτους μέλους δημιουργούνται προβλήματα σε όλους.

Εμπρός λοιπόν αγανακτισμένοι συνέλληνες επιτέλους να αφυπνισθούμε και να παλέψουμε ενεργά με στόχο και σκοπό. Η πρόκληση των καιρών είναι εκεί έξω και μας περιμένει.

Βιρβίλης Πέτρος
Οικονομολόγος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας