ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ευχές για καλή Ανάσταση...

Με αφορμή την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου αλλά και την Μεγάλη Ανάσταση, ο επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών ΣΑΒΒΑΣ Ι. ΣΑΒΒΑΣ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

''Οι φετινές γιορτές του Πάσχα, βρίσκουν τη χώρα και τους πολίτες στην κορύφωση μιας ιδιαίτερα κρίσιμης και δύσκολης περιόδου.

Η παγκόσμια κρίση δημιούργησε νέους συσχετισμούς στην οικονομία και στην κοινωνία και μετατόπισε τις προσδοκίες μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Υπάρχουν προβλήματα πολλά, αλλά πάντοτε θα υπάρχουν και λύσεις και τρόποι να τα καταφέρουμε...
Εκείνο που φαίνεται πια με τον πλέον πρόδηλο τρόπο, είναι ότι πρέπει να διαμορφωθούν νέοι όροι στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή.

Ο κόσμος μας χρειάζεται μια άλλη δυναμική για να προσεγγίσει αρχές και αξίες που θα θεμελιώνουν την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και τη συνύπαρξη ανθρώπων, κοινωνιών και κρατών.

Η χρονιά που διανύουμε, εκτός από δύσκολη χρονιά για τον τόπο μας, ας ελπίσουμε ότι θα είναι και χρονιά μεγάλων αλλαγών και κυρίως Ανάστασης προσδοκιών.

Ας αναδειχτεί μέσα από την κρίση, ένα αναθεωρημένο και υγιές σύστημα που θα μπορεί να δημιουργήσει σταθερές βάσεις για το αύριο όλων μας και ειδικότερα των παιδιών μας...
Χρόνια πολλά, με υγεία, αντοχές και ελπίδα...

Καλή Ανάσταση σε όλους...''

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο παρωδία ετοιμάζει η Διοίκηση την Μεγάλη Τρίτη 19/04



* Ιδού η "Δημοκρατική" συμπεριφορά της Διοίκησης του Δήμου Φυλής και ιδού η άποψή της και ο σεβασμός, στις διαδικασίες και στα θέματα που απασχολούν άμεσα τους Δημότες του Δήμου.
  
* 11ο θέμα ορίσανε το θέμα της διαχείρησης απορριμάτων που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο το σύνολο της Αντιπολίτευσης ενώ θα έπρεπε να το έχουν τουλάχιστον πρώτο εαν όχι ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ...

* Η διοίκηση του κ. Μπουραϊμη το έβαλε "παρέα" με άλλα 10 θέματα και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μαζί....!!!!!!
  
* Στις 20.30 η Έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου...!!!!!

Η Αντιπολίτευση, στο σύνολό της κατέθεσε πρόταση με αριθμό Πρωτοκόλλου από την 1η Απριλίου, να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο κατ' αποκλειστικότητα το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρησης των απορριμάτων.
Εκεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, να κατατεθούν ξεκάθαρα οι απόψεις όλων και να παρθούν οι αποφάσεις εκείνες που θα προφυλάξουν την περιοχή μας, εμάς και τα παιδιά μας από τον καρκίνο των εργοστασίων, η ότι άλλο σχεδιάζουν να φέρουν εδώ επιχειρηματικά συμφέροντα, χρησιμοποιώντας για ακόμη μια φορά, μετά τις δυσκολίες που συνάντησαν στο Γραμματικό και την Κερατέα, το δόγμα: 

''ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ;;;; ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ''...

Άν και βάσει του Ν. 3852/2010 θα έπρεπε εντός 6 ημερών να γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο και να ικανοποιηθεί το αίτημα της Αντιπολίτευσης, η Διοίκηση του κ. Μπουραϊμη, ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, αγνόησε επιδεικτικά, όπως συνηθίζει άλλωστε, κάθε νομιμότητα και διάθεση για συνεργασία.
Ο κ. Μπουραϊμης και η Διοίκησή του, θέλησε να φέρει το θέμα μετά την πάροδο των 6 ημερών που λέει ο Νόμος.
Και πάλι όμως, όχι μόνο του, όπως είχε ζητήσει η Αντιπολίτευση, αλλά με άλλα 10 θέματα, εξίσου σοβαρά.
Μεταξύ αυτών και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, όρισαν για έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου την 20.30 βραδυνή, ακριβώς για να μην μπορέσουν οι κάτοικοι να παρακολουθήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο αφού καλά ξημερώματα ακόμη θα συνεδριάζουμε λόγω της ανάλυσης του Τεχνικού Προγράμματος αλλά και της σπουδαιότητας του θέματος της διαχείρησης των απορριμάτων...
Αυτή είναι η Δημοκρατικότητα που διαπνέει την διοίκηση και με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζουν θεσμούς και διαδικασίες...

Να μην μπορέσουμε να δούμε αναλυτικά το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου...

Να μην μάθουμε ποτέ τις ξεκάθαρες απόψεις τους για το μείζον θέμα της χωματερής...

Να μην πάρουμε ποτέ σοβαρές αποφάσεις ΣΥΝΟΛΙΚΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ-και να οδηγούμαστε πάντα από την πυραμίδα λαθών που μας ακολουθεί από το παρελθόν...
Αδιαφορώντας εάν με αυτό το τρόπο κι αυτή τη τακτική, η συγκεκριμένη Διοίκηση, βάζει υποθήκη το μέλλον και την υγεία μας αλλά και το μέλλον, και κυρίως την υγεία των παιδιών μας για τα επόμενα πάρα πολλά χρόνια...

Θεωρεί ο κ. Μπουραϊμης και η Διοίκησή του, τον εαυτό τους αποκλειστικούς γνώστες του Θέματος;

Θεωρεί ο κ. Μπουραϊμης και η Διοίκησή του πως μόνοι τους, μπορούν να διαχειριστούν επιτυχημένα και προς όφελος των κατοίκων, το τεράστιο θέμα της διαχείρησης των απορριμάτων στην Αττική;

Πιστεύει ο κ. Μπουραϊμης, λέγοντας για το θέμα της διαχείρησης των απορριμάτων, άλλα εδώ κι άλλα εκεί, στέλνοντας επιστολές non paper στον Πρωθυπουργό, παροτρύνοντας τον μάλιστα με την φράση «Δώστε ένα ζωντανό παράδειγμα (Σ.Σ ΜΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ;;;;) για να σταματήσει να φοβάται η Ελλάδα τους ΧΥΤΥ», πως οι απόψεις όλων των άλλων περιττεύουν...;;;

Η μήπως υπάρχουν και άλλες, συνετές φωνές, που έχουν άλλη άποψη Διοίκησης; Άλλο τρόπο διαχείρησης τέτοιων τεράστιων προκλήσεων για τον Δήμο μας. 
Που πιστεύουν κι επιζητούν την συναίνεση και την συνεργασία όλων.

Ερώτηση κάνουμε...

Την απάντηση θα την πάρουμε την Τρίτη...
Την Τρίτη της εβδομάδας των Παθών...
Την Μεγάλη Τρίτη...

Κι αλήθεια, ελπίζουμε οι αποφάσεις τους να μην είναι τραγικές σαν τις ημέρες που ζούμε....
Ελπίζουμε να μην ζήσει ο τόπος μας άλλα πάθη...

Θέλω να ξυπνήσω, να θυμηθώ, να πιστέψω - Γράφει η Χάρις Αλεξίου

Πρώτα σε κόβουν από την δουλειά, ύστερα σε ρίχνουν σε ένα καναπέ, σου δίνουν ένα τηλεκοντρόλ και σε πλακώνουν σε ένα ατέλειωτο τίποτα.

Ναι, η χώρα μου είναι σε κρίση, το λένε και οι Θεοί του κράτους οι καημένοι, και αυτό φαίνεται πρώτα όχι από τα άδεια πορτοφόλια αλλά από τους λόγους που αδειάζουν τα πορτοφόλια για αγαθά που δεν είναι Αγαθά.

Πώς θα σε στείλουν αλλού από το «Εδώ» που «δεν λέει»;

Πώς θα σε πάρουν από το «Τώρα» που μυρίζει;

Αυτοί ξέρουν τι είναι καλό για μένα και τα έχουν κανονίσει όλα.

Λέω «για να δω τι παίζει στον κόσμο»; Ανοίγω την τηλεόραση και βλέπω τον αχταρμά.

Φωτιές, καταστροφή, πείνα, απελπισία, θάνατος, κάμερες παντού, έγκλημα, έγκλημα, έγκλημα, Βουλή με ατάκες, Παρλιάρος με μους λεμονιού, Στρος-Καν με σκατά, τραπεζοδάνεια-μούφας, Τυχαίο; Δεν νομίζω. Το νέο κινητό που δίνει πίσω χρήμα, γιαούρτι για κάθε είδους έντερο, έναν με μπλε καπέλο (που έχει χρυσό σκούφο) να βρίζει κάποιον πως είναι ανεπρόκοπος γι’ αυτό δεν πάει καλά το μαγαζί, μία όμορφη να σκάει στο κλάμα (μάλλον από την χαρά της γιατί της πέτυχε το «Πακέτο») και διάφορους «τίποτες» από κανάλια που δεν τα βλέπει κανείς, να τους κάνουν διάσημους άλλοι διάσημοι «κάτιδες».

Όλα, για μια ψυχαγωγία που δεν σου αφήνει τίποτα, που δεν σε πάει πουθενά, που όταν κλείνεις και πας για ύπνο είσαι πιο χάλια από πριν.

Κι εκεί που πετυχαίνεις κάτι για σένα , ώπα σε κόβει πάλι ένας ηλίθιος φουσκωτός που στρώνει κοιλιακούς, κι αν τηλεφωνήσεις «Τώρα» θα γίνεις κι εσύ ηλίθιος.

Η τηλεόραση χάλασε, λεω. Πρέπει να πάρω άλλη. Μια 3D. (δεν είμαι καλά). Χρειάζομαι ό,τι μου προτείνει το τελεμαρκετινγκ.

Είναι ανάγκη να έχω μαλλιά Μενεγάκη …δεν υπάρχει!

Είναι ανάγκη για πολύ ψηλά τακούνια …μιλάμε, δεν υπάρχει!

Είναι ανάγκη να ξέρω να φτιάχνω μους λεμονιού …δεν έχει!

Είναι ανάγκη να ξέρω ποιος επώνυμος χορεύει καλύτερα tango …τέλειο;

Είναι ανάγκη να ξέρω πόσους κόμπους έχει ένα καλό χαλί …καλό;

Να μάθω τι πρέπει να κάνει ένα μοντέλο για να γίνει next top …δεν λεει!

Λεω κι άλλα Να…να, να, να…

και μετά­­­…

Θέλω να πάω στο θέατρο – Υπάρχει

Θέλω να ακούσω μουσική που δεν παίζει η τηλεόραση – Υπάρχει

Θέλω ραδιόφωνο που δεν παίζει από λίστα ­­­- Υπάρχει

Θέλω να γνωρίσω τους νέους ποιητές – Υπάρχουν

Θέλω να δω 25ρηδες να λένε τις ειδήσεις – Υπάρχουν

Θέλω να ξυπνήσω!

Θέλω να θυμηθώ!

Θέλω να πιστέψω κάποιον απ’ αυτούς που δεν χαμογελούν ποτέ! Γίνεται;

Κάποιον από αυτούς που γελάνε με το παραμικρό. Γίνεται;

Θέλω να Ξυπνήσω…

Ο κόσμος δεν είναι αυτός…

Αυτό είναι η φόρμα του κέικ της Εξουσίας, το Κράτος, το Αλλού και το Κάπου, δεν είναι η αλήθεια…

Δεν νυστάζω πάλι, παρ’ όλη την κούραση…

Μου ζητήσατε να γράψω κάτι, δεν ξέρω γιατί μου βγήκε αυτό…

Λέτε να φταίει και λίγο το μπέρδεμα μου για το Zeitgeist;

Άργησα λίγο, αλλά το έζησα κι αυτό!

Αυτά για σήμερα…

aixmi.gr
http://www.palmografos.com/

Χρήσιμες πληροφορίες για τις ημέρες του Πάσχα

Έκτακτα μέτρα υιοθετεί η Τροχαία προκειμένου να πραγματοποιηθούν ομαλά η έξοδος για το Πάσχα αλλά και η επιστροφή στα αστικά κέντρα. 

Στο μεταξύ, άνοιξαν τη Μεγάλη Πέμπτη τα Τέμπη, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι την Κυριακή του Θωμά, γεγονός που θα διευκολύνει όσους εκδρομείς επιλέξουν τη Β. Ελλάδα για τις Πασχαλινές τους διακοπές.

Ταλαιπωρία περιμένει όμως όσους κινηθούν στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών μετά την Κόρινθο, καθώς σε πολλά σημεία η κίνηση θα διεξάγεται μόνο σε μία λωρίδα λόγω έργων. 

Οδικά έργα πραγματοποιούνται σε ακόμα σε τέσσερα σημεία της Εθνικής Οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης, στην Υλίκη, σε δύο τμήματα της Εγνατίας Οδού, σε δύο τμήματα της Αθηνών-Ιωαννίνων, σε ένα τμήμα της Αντιρρίου-Ιωαννίνων και σε ένα σημείο της οδού Τρίπολης-Καλαμάτας.

Σε ισχύ έχουν τεθεί από τη Μεγάλη Πέμπτη, οι περιορισμοί στην κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 στο εθνικό δίκτυο, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκδρομείς του Πάσχα.

Τη Μ.Παρασκευή για το ρεύμα εξόδου από 6.00-16.00 ισχύουν οι απαγορεύσεις:

* Στη Νέα Εθνική Οδό (ΝΕΟ) και στην Παλιά Εθνική Οδό (ΠΕΟ) Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα διόδια του Ρίου εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800 (κόμβος Ρίου).
* Στη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι τη κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
* Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν.Μουδανιών από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιομ.
* Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Τη Δευτέρα του Πάσχα για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από 15.00-22.00 θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

* Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα διόδια του Ρίου μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800.
* Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).
* Στην Εθνική Οδό Ν.Μουδανιών-Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιομ μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
* Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

* Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας.
* Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
* Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως(ΦΔΧ) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
* Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
* Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (ΦΔΧ) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών από τα διόδια του Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
* Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων, και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.
* Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τις ημέρες του Πάσχα

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια του συνόλου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έχουν προγραμματιστεί για τις ημέρες του Πάσχα.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ - ΤΡΟΛΕΙ

Το Μ.Σάββατο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα αποσύρονται από την κυκλοφορία σταδιακά ώστε να λήξει η βάρδια στις 23:00, ενώ τόσο το Μ. Σάββατο, όσο και την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιούνται δρομολόγια αργίας. Τη Μ.Παρασκευή θα πραγματοποιούνται δρομολόγια Σαββάτου.

Ενισχυμένες σε δρομολόγια θα είναι οι λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν λιμάνια, σταθμούς τρένων και υπεραστικών λεωφορείων καθώς και το αεροδρόμιο.

ΜΕΤΡΟ

Οι ώρες αναχώρησης των τελευταίων συρμών κατά τη διάρκεια του διημέρου Μ.Παρασκευή-Μ.Σάββατο διαμορφώνονται ως εξής:

Μ.Παρασκευή

Aπό Αγιο Αντώνιο προς Αγιο Δημήτριο 00:06
Αγιο Δημήτριο προς Αγιο Αντώνιο 00:08
Αιγάλεω προς Δουκ.Πλακεντίας 00:09
Δουκ.Πλακεντίας προς Αιγάλεω 23:59
Σύνταγμα προς Αγιο Αντώνιο, Αγιο Δημήτριο, Αιγάλεω Δουκ. Πλακεντίας 00:20

Μ.Σάββατο

Aπό Αγιο Αντώνιο προς Αγιο Δημήτριο 22:46
Αγιο Δημήτριο προς Αγιο Αντώνιο 22:47
Αιγάλεω προς Δουκ. Πλακεντίας 22:49
Αιγάλεω προς Αεροδρόμιο 21:57
Δουκ. Πλακεντίας προς Αιγάλεω 22:39
Αεροδρόμιο προς Αιγάλεω 22:05
Σύνταγμα προς Αεροδρόμιο 22:05
Σύνταγμα προς Αγιο Αντώνιο, Αγιο Δημήτριο, Αιγάλεω, Δουκ. Πλακεντίας 23:00

Την Μ.Παρασκευή και το Μ.Σάββατο δεν θα ισχύσει το βραδινό ωράριο λειτουργίας, ενώ την Κυριακή του Πάσχα δεν υπάρχουν αλλαγές στα δρομολόγια.

ΗΣΑΠ

Τη Μ.Παρασκευή τα τελευταία δρομολόγια του ΗΣΑΠ θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Καλλιθέα-Κηφισιά 00:24
Καλλιθέα-Ομόνοια 00:39
Πειραιάς-Φάληρο 00:45
Φάληρο-Πειραιάς 01:02
Κηφισιά-Καλλιθέα 00:15
Κηφισιά-Ομόνοια 00:30

Το Μ.Σάββατο τα τελευταία δρομολόγια των συρμών του ΗΣΑΠ θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Καλλιθέα-Κηφισιά 22:24
Καλλιθέα-Ομόνοια 22:39
Πειραιάς-Φάληρο 22:45
Φάληρο-Πειραιάς 23:02
Κηφισιά-Καλλιθέα 22:15
Κηφισιά-Ομόνοια 22:30

Την Μ.Παρασκευή και το Μ.Σάββατο δεν θα ισχύσει το βραδινό ωράριο λειτουργίας, ενώ την Κυριακή του Πάσχα δεν υπάρχουν αλλαγές.

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

Ακυρώσεις δρομολογίων θα έχουμε το Μ. Σάββατο στον προαστιακό. Συγκεκριμένα:

Αεροδρόμιο–Α.Λιόσια: Ακυρώνονται 3 δρομολόγια από Αεροδρόμιο με αναχώρηση στις 22:00, 22:31 και 23:00.
Ανω Λιόσια-Αεροδρόμιο: Ακυρώνονται 3 δρομολόγια από Ανω Λιόσια με αναχώρηση στις 22:35, 23:06 και 23:35.

Οι τροποποιήσεις της Κυριακής είναι οι εξής:

Αεροδρόμιο-Ανω Λιόσια: Ακυρώνονται 10 δρομολόγια από Αεροδρόμιο με αναχώρηση στις 05:31, 06:00, 06:31, 07:00, 07:31, 08:00, 08:31, 09:00, 09:31, 10:00.
Ανω Λιόσια-Αεροδρόμιο: Ακυρώνονται 10 δρομολόγια από Ανω Λιόσια με αναχώρηση στις 06:06, 06:35, 07:06, 07:35, 08:06, 08:35, 09:06, 09:35, 10:06, 10:35

Πειραιάς-Κιάτο: Ακυρώνονται 3 δρομολόγια από Πειραιά με αναχώρηση στις 04:36, 06:44 και 16:44.
Κιάτο-Πειραιάς: Ακυρώνονται 4 δρομολόγια από Κιάτο με αναχώρηση στις 06:36, 08:36, 14:36 και 18:36.

Δύο ακυρώσεις έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα του Πάσχα:

Πειραιάς-Κιάτο: Ακυρώνεται 1 δρομολόγιο από Πειραιά με αναχώρηση στις 04:36.
Κιάτο-Πειραιάς: Ακυρώνεται 1 δρομολόγιο από Κιάτο με αναχώρηση στις 06:36.

ΤΡΑΜ

Τη Μ.Παρασκευή τροποποιούνται οι συχνότητες των δρομολογίων σε 20 λεπτά (από 15') για όλες τις γραμμές. Το Μ.Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα τροποποιούνται οι συχνότητες των δρομολογίων σε 25 λεπτά (από 15') για όλες τις γραμμές. Υπενθυμίζεται στο επιβατικό κοινό ότι το ΤΡΑΜ θα λειτουργεί όλο το 24ωρο τόσο τη Μ.Παρασκευή όσο και το Μ.Σάββατο.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και την ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.oasa.gr

Εορταστικό ωράριο στα καταστήματα

Τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα στην Αθήνα θα λειτουργήσουν 13:00 - 19:00, ενώ το Μεγάλο Σάββατο από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι. Την ημέρα του Πάσχα και την Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Στη Θεσσαλονίκη τα εμπορικά καταστήματα τη Μεγάλη Παρασκευή θα ανοίξουν στις 13.00 μετά το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 19.00, ενώ το Μεγάλο Σάββατο, τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 10.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 16.00 το απόγευμα.

Με σύμμαχο τον καιρό ο εορτασμός του Πάσχα

Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-04-2010

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και την Θεσσαλία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Πίνδου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην Στερεά, την Εύβοια και την βόρεια Πελοπόννησο. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το βράδυ. Άνεμοι στο Αιγαίο αρχικά από ΝΑ διευθύνσεις μέτριοι, στο Ιόνιο από ΒΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ μέτριους έως ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 01 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από 02 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από 06 έως 19 βαθμούς, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από 09 έως 23 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 14 έως 24 βαθμούς.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να σημειωθεί ασθενής βροχή στα δυτικά του νομού. Άνεμοι αρχικά από ΝΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι αρχικά από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ ασθενείς και θερμοκρασία από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Ψύχρα τις βραδυνές ώρες.

Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 03-04-2010

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο έως ισχυροί, σταδιακά στο Ιόνιο θα στραφούν σε ΔΒΔ ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 01 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά από 02 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά από 06 έως 21 βαθμούς, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από 10 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 13 έως 23 βαθμούς.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες στα ορεινά του νομού. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά του νομού. Άνεμοι από Β διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ του ΠΑΣΧΑ 04-04-2010

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Αργά το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στα δυτικά και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι στο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Καρπάθιο έως ισχυροί, στο Ιόνιο από ΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 02 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά από 03 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά από 08 έως 21 βαθμούς, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από 13 έως 23 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 20 βαθμούς.

Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά του νομού. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ του ΠΑΣΧΑ 05-04-2010

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 00 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά από 00 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από 05 έως 20 βαθμούς, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από 10 έως 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 14 έως 24 βαθμούς.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι από Δ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ του ΠΑΣΧΑ 06-04-2010

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο >700μ. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -01 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από -02 έως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 04 έως 18 βαθμούς, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από 10 έως 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 20 βαθμούς.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι από Δ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Μ. Εβδομάδα

Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Πέμπτη, σύμφωνα με το πασχαλινό ωράριο λειτουργίας.

Τη Μεγάλη Παρασκευή τα μαγαζιά θα λειτουργούν από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ, και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. 

Τη Δευτέρα του Πάσχα, 25 Απριλίου, τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Άρειος Πάγος: Δεν υπάρχει απαγόρευση μονιμοποίησης των συμβασιούχων και τα δικαστήρια μπορούν να κρίνουν σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία


Υπέρ της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου τάχθηκε, με 26 ψήφους υπέρ και 19 κατά, η Ολομέλεια του Άρειου Πάγου, δικαιώνοντας συμβασιούχους καθαρίστριες του ΟΠΑΠ που εργάστηκαν από το '91 έως το '98. Η απόφαση αποτελεί πυξίδα για την εξέλιξη παρόμοιων υποθέσεων σε κατώτερα δικαστήρια.

Ο Άρειος Πάγος κλήθηκε την Πέμπτη να αποφανθεί για το αν θα υπάρχει δυνατότητα μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου από τα δικαστήρια, με την παραδοχή ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι Αρεοπαγίτες έκριναν ότι πριν την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001, δεν υπάρχει απαγόρευση μονιμοποίησης των συμβασιούχων και τα δικαστήρια μπορούν να κρίνουν σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία (νόμοι 2112/1920, 3239/1954, κλπ), εάν συντρέχουν λόγοι και προϋποθέσεις για την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Στην προκειμένη περίπτωση, οι καθαρίστριες του ΟΠΑΠ εργάστηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, από το 1991 έως το 1998 και κατέθεσαν αγωγές πριν τη συνταγματική αναθεώρηση του 2001.

Mετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, το άρθρο 103 απαγορεύει ρητά τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. H απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου δεν καλύπτει τους συμβασιούχους που απασχολήθηκαν μετά το 2001.

Περίπου 1.500 άτομα συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από τον Άρειο Πάγο. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ακολούθησε πορεία των συμβασιούχων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Άρειο Πάγο προς το δημαρχείο Αθηνών, στην πλατεία Κοτζιά, της οποίας προηγείτο μηχανοκίνητη πομπή.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, όσο και ο αρεοπαγίτης, Ανδρέας Δουλγεράκης, κατά τη συζήτηση της υπόθεσης τάχθηκαν υπέρ της μη νομιμοποίησης των συμβασιούχων. Και οι δύο είχαν υποστήριξαν ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος και εν όψει της διατύπωσης του άρθρου 103, απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όπως και η μετατροπή των απασχολουμένων με σύμβαση έργου.

Όσον αφορά στη σημερινή συνεδρίαση του Αρείου Πάγου, το Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «η μεγάλη κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας από τους συμβασιούχους αλλά και από τους μονίμους συναδέλφους τους, δείχνει ότι το σύστημα το οποίο μας απειλεί και μας «τρομάζει», ίσως δεν είναι τίποτα περισσότερο από γίγαντα με πήλινα πόδια. Επιμένουν να επικαλούνται τη δήθεν συνταγματική απαγόρευση. Ε λοιπόν, αυτά να τα απευθύνουν στους αφελείς! Εδώ και καιρό μένει αναπάντητο το ερώτημα που έχουμε θέσει προς την Κυβέρνηση, πώς προσπέρασαν τη Συνταγματική αυτή απαγόρευση και μονιμοποίησαν τους 270 συμβασιούχους της Βουλής, εκ των οποίων μερικές συμβασιούχες γυμνάστριες με προϋπηρεσία μόλις 6 ημερών. Όταν θα απαντήσουν πειστικά στο ερώτημα αυτό, τότε κι εμείς ίσως πεισθούμε για την «Συνταγματική απαγόρευση».

«Η εξέλιξη στον Άρειο Πάγο δημιουργεί μια νέα φάση που δεν επιτρέπει σε κανέναν και πρώτα απ’ όλα στην Κυβέρνηση να μην αναζητήσει άμεση πολιτική λύση για την δικαίωση του αγώνα χιλιάδων νέων ανθρώπων που για χρόνια είχαν εμπλακεί σε περιπέτεια και ομηρία. Οι εργαζόμενοι οι οποίοι διαχρονικά αποτέλεσαν τα θύματα του πελατειακού κράτους και των αλληλόχρεων λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων πολιτικών δυνάμεων που εναλλάσσονταν στην Κυβέρνηση, πρέπει επιτέλους σήμερα να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό και δίκαιο τρόπο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας