ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΒΙΟΞΗΡΑΝΣΗΣ

Δυναμικό παρόν έδωσε η ''ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ'' με τον επικεφαλή της Σάββας Σάββας στην ημερίδα της ΤΕΔΚΝΑ και της ΠΟΕ ΟΤΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Παράλληλα ο Σάββας Σάββας έθεσε ξανά στο δημοτικό συμβούλιο Φυλής το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Κατηγορηματικά και με τον πιο επίσημο τρόπο, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της ημερίδας για τη διαχείριση απορριμμάτων, ο επικεφαλής της ''ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ'' Σάββας Σάββας ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος στη λειτουργία των δύο εργοστασίων βιοξήρανσης στην περιοχή του νέου Δήμου Φυλής.

Επεσήμανε ότι η περιοχή έχει υποστεί 
τεράστια περιβαλλοντική υποβάθμιση και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες επιστημονικές μελέτες. Πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, αναφέρθηκε σε όλες τις πολύπλευρες περιβαλλοντικές επιπτώσεις που διαχρονικά έχει υποστεί η περιοχή.

Μαζί του ήταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της ''ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ'' Φωτεινή Γιαννοπούλου και Βαγγέλης Βάθης.



Μάλιστα ο Σάββας Σάββας , η Φωτεινή Γιαννοπούλου και ο Βαγγέλης Βάθης, αντέδρασαν έντονα όταν αναφέρθηκε από ομιλητή πιθανή νέα χωροθέτηση σε περιοχή του Δήμου Φυλής, η οποία είναι αυστηρά προστευόμενη περιβαντολλογικά περιοχή.


Σε δήλωση του για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Σάββας ανέφερε τα εξής:

« Έχω επαναλάβει ότι τα όποια συμφέροντα θα μας βρουν απέναντι στην υποβάθμιση της περιοχής. Στην εποχή που οι προηγμένες χώρες, το πρόβλημα των απορριμμάτων το λύνουν στην πηγή κι εκεί που δημιουργούνται τα οικιακά απορρίμματα, με κομποστοποίηση και άλλους τρόπους, εμείς κάθε τόσο «ανακυκλώνουμε» τις «άτυχες» για εμάς, αποφάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων. Υπάρχει σταθερή και αταλάντευτη προεκλογική θέση να δοθεί οριστικό τελεσίγραφο απομάκρυνσης της χωματερής. Στην μέχρι τώρα πορεία των αποφάσεων για την διαχείριση κανείς δεν μπορεί να απαλλάξει από τις ευθύνες τους όλους εκείνους τους πολιτικούς και κυρίως αυτοδιοικητικούς παράγοντες που άσκησαν ή ασκούν διοίκηση, που ενώ μέχρι τώρα απολαμβάνουν της ασυλίας τους εμείς ζούμε τον καρκίνο και την υποβάθμιση. 

Η «ένοχη» απουσία του προέδρου του ΕΣΔΚΝΑ και δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, από την συγκεκριμένη ημερίδα σημειολογικά αποκαλύπτει πολλά. Κανονικά θα έπρεπε να είναι συνδιοργανωτής αλλά οι πρόσφατες αποκαλύψεις τον ανάγκασαν να «κρυφτεί» από τους αιρετούς της Φυλής, της Κερατέας και του Γραμματικού. Μου προκαλεί επίσης θλίψη η απουσία ΟΛΗΣ της παράταξης που διοικούσε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 το Δήμο Άνω Λιοσίων. 

Ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο οποίος συμπτωματικά διαμένει μόνιμα στο Δήμο Κηφισιάς του κ. Χιωτάκη έλαμψε και αυτός με την απουσία του, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Δεν μπόρεσε, άραγε, κανείς από ολόκληρη παράταξη να δώσει το παρόν σε ένα τόσο σημαντικό θέμα; Δεν θα ανεχτούμε νέα υποβάθμιση της περιοχής μας. Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι σε περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής και της υγείας των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής.»

Την ομιλία του Σάββα Σάββα και τις αντιδράσεις, αλλά και τις σημαντικότερες τοποθετήσεις των ομιλητών της ημερίδας, μπορείτε να τις δείτε στο site www.savvassavvas.gr στην ενότητα ''video'' όπου παρουσιάζονται αυτούσιες μαγνητοσκοπημένες.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής θα έρθει σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Σε αυτή τη δέσμευση προχώρησε, για δεύτερη φορά, ο δήμαρχος Φυλής κ. Μπουραίμης μετά από σχετική ερώτηση και παραίνεση του Επικεφαλής της ''ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ'' Σάββα Σάββα.

Η παρέμβαση αυτή του κ. Σάββα έγινε στο πλαίσιο του ελέγχου της Δημοτικής Αρχής στα προ ημερησίας θέματα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Μπουραίμης επεσήμανε ότι προηγουμένως θα φέρει στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των ορίων του νέου Δήμου Φυλής, θέμα που – όπως ανέφερε- έχει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι συναφές με τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας