ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Πώς βρέθηκε η ΑΕΚ στο κλειστό γήπεδο της Ζωφριάς;

Είναι πλέον πραγματικότητα.

Εδώ και λίγες μέρες η επαγ-γελματική ομάδα μπάσκετ με την επωνυμία ΚΑΕ ΑΕΚ μετακόμισε από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ελληνικού στο κλειστό γήπε-δο μπάσκετ της Ζωφριάς, ιδιοκτησίας του Δήμου Φυλής (πρώην Δήμος Άνω Λιοσίων).

Για το πώς η «άστεγη» Ανώνυμη Εταιρεία βρέθηκε να προπονείται και να αγωνίζεται σε γήπεδο περιουσίας του λαού των Άνω Λιοσίων είναι γνωστό στην πλειοψηφία των πολιτών (επιφυλάσσομαι να δημοσιεύσω συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα όταν και αν προκύψουν έμπρακτα στοιχεία) οι οποίοι βρίσκονται και πάλι στο ίδιο έργο θεατές, καθώς και στο παρελθόν η συγκεκριμένη ΚΑΕ είχε ξαναχρησιμοποιήσει ως έδρα της το κλειστό της Ζωφριάς, με αποτέλεσμα βανδαλισμούς στα γύρω σπίτια και αυτοκίνητα από οπαδούς της ομάδας και καταστροφές στο εσωτερικό του γηπέδου έπειτα από αγώνες.

Ποιος όμως θα μας απαντήσει τι είδους συμφωνία έγινε μεταξύ της νέας Δημοτικής αρχής και της ΚΑΕ ΑΕΚ για την παραχώρηση του γηπέδου;
Μήπως ο Δήμαρχος;
Μάλλον όχι, αφού σε ερώτηση σχετική με το θέμα, που του έθεσε Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 26/01, ο κ. Μπουραϊμης απαξίωσε να απαντήσει, λέγοντας πως αυτό, όπως και άλλα ερωτήματα που του τέθηκαν από την αντιπολίτευση, είναι χαμηλής σημασίας και άρα ανάξια απάντησης.
Με όλο το σεβασμό όμως κ. Δήμαρχε, αλλά εγώ, όχι μόνο με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου της Κοινότητας Άνω Λιοσίων, αλλά κυρίως ως πολίτης, θα ήθελα να γνωρίζω το πώς διαχειρίζεστε τη δημοτική περιουσία και αν οι δημότες θα έχουν οφέλη από τους χειρισμούς και τις πολιτικές σας.
Μέχρι τώρα πάντως, κύριοι της διοίκησης, το μόνο που καταφέρατε με την παραπάνω απόφασή σας είναι να στερήσετε ένα ιδανικό χώρο άθλησης από τα παιδιά των Άνω Λιοσίων, όπου υπό την αιγίδα του Δήμου θα μπορούσαν να εφαρμοστούν άρτια προγράμματα μαζικού αθλητισμού και φυσικά συμπιέζεται αφόρητα το πρόγραμμα ωρών χρήσης του γηπέδου με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές ώρες προπονήσεων από το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του ΔΑΣ Άνω Λιοσίων που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α1, φέρνοντας συνεχώς τίτλους και διαφημίζοντας την περιοχή μας, καθώς και από τα χαμηλότερων ηλικιών τμήματα του ΔΑΣ μέχρι και τις ακαδημίες που αγωνίζονται και προπονούνται στο συγκεκριμένο χώρο.

. Ποιος, αλήθεια, κ. Δήμαρχε μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των περίοικων και των περιουσιών τους σε περίπτωση επεισοδίων που θα προκληθούν από χούλιγκαν;

. Ποιος θα αποζημιώσει τυχόν φθορές του γηπέδου και των γύρω χώρων;

. Ποιο το όφελος οικονομικό ή κοινωνικό για το Δήμο της χρήσης του γηπέδου ως έδρα της ΑΕΚ;

. Μήπως γνωρίζετε τους λόγους (σίγουρα τους γνωρίζετε) που η συγκεκριμένη ομάδα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προηγούμενη έδρα της;
Θέτω ως απαραίτητο στοιχείο διαφάνειας της διοίκησης, κ. Δήμαρχε, άμεσα να ενημερώσετε με στοιχεία το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής και το Κοινοτικό Συμβούλιο Άνω Λιοσίων για τους λόγους της παραπάνω ενέργειάς σας, ώστε να πληροφορηθούν και οι πολίτες τις αιτίες των αποφάσεών σας.

Τέλος, σας θυμίζω κ. Δήμαρχε ότι η δημοτική περιουσία ανήκει στο λαό που πλήρωσε με τον ιδρώτα του για να αποκτηθεί και δεν είναι αντικείμενο εξυπηρέτησης μικροπολιτικών ή μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. 


Δημήτρης Ανυφαντάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Κοινότητας Άνω Λιοσίων
Εκπαιδευτικός Π.Ε. (Δάσκαλος)

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

Είναι φανερό πια ότι στον τόπο μας βιώνουμε την κυβερνητική εμπειρία μιας ιδιότυπης ολιγαρχίας η οποία έχει γαντζωθεί στην εξουσία και λυμαίνεται την χώρα.
Τα ίδια πρόσωπα, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους πρωταγωνιστούν στην πολιτική σκηνή της χώρας εδώ και χρόνια.

Το τίμημα της εναλλαγής της εξουσίας μεταξύ συγκεκριμένων φατριών πληρώνουμε τώρα με το μνημόνιο.

Οι κρατούντες, χρησιμοποιούν την έλλειψη παιδείας του Ελληνικού λαού και με διάφορες συνταγές βολέματος που εφαρμόζουν από καιρού εις καιρόν κρατούν εγκλωβισμένη την εκλογική τους πελατεία. Τα μέσα επικοινωνίας παίζοντας το παιχνίδι τους επί χρόνια, διαφθείρουν την συνείδηση της Ελληνικής οικογένειας με τα σκουπίδια που σερβίρουν καθημερινά. 
Έτσι, τα πάντα έχουν γίνει εύπεπτα και απλά. 

Η πληροφόρηση είναι κατευθυνόμενη και όποιος δημοσιογράφος τολμήσει να παρεκκλίνει τον τρώει το σύστημα. Οι αξίες έχουν χαθεί και δυστυχώς τα όνειρα ενός μέρους της νεολαίας μας εξαντλούνται
στο να επιδιώκουν να γίνουν οι σταρ του επόμενου Χ-Factor για να πλουτίσουν εύκολα και γρήγορα. 

Η περηφάνια, η μπέσα και το φιλότιμο αξίες που χαρακτήριζαν την ράτσα μας, τσαλακώθηκαν από την καθημερινότητα. Τις κατάπιε ο αγώνας δρόμου για την απόκτηση των υλικών αγαθών που με αφθονία προσφέρει ο Δυτικός πολιτισμός. Έτσι λοιπόν τη μπέσα την αντικατέστησε η αρπαχτή και η περηφάνια χάθηκε στους διαδρόμους και τα γραφεία των πολιτικών. Για χρόνια τώρα με ρουσφέτια τα οποία ντύνουν με τον μανδύα της κοινωνικής υπηρεσίας οι πολιτικοί μας μολύνουν. 

Διεφθαρμένοι, ανεπάγγελτοι, άπειροι από τον στίβο της ζωής, αποκλεισμένοι στον γυάλινο κόσμο τους μας κυβερνούν ανήμποροι να αφουγκραστούν τον πόνο του εργαζόμενου που μοχθεί για το καρβέλι.
Δεν γνωρίζουν την κακή ποιότητα των υπηρεσιών που παράγει το Δημόσιο γιατί δεν έχουν συναλλαχθεί ποτέ με αυτό. 
Δεν έχουν σταθεί μπροστά σε γκισέ, δεν έχουν μπει σε Λεωφορείο, ούτε έχουν εξετασθεί από γιατρό του Ι.Κ.Α. 
Κατάφεραν έτσι, να κρατήσουν το Club κλειστό και να απομονώσουν τα υγιή στελέχη του τόπου μας τα οποία επιπρόσθετα, βλέποντας την κατάντια, δεν δέχονταν να ανακατευτούν για να μη χαρακτη-ρισθούν και οι ίδιοι λαμόγια. Έτσι λοιπόν είχαν μείνει να παίζουν μπάλα μόνοι τους σε άδειο τέρμα
και να έχουν το θράσος να μας κατηγορούν ότι τους διαφθείραμε. 
Μας έχουν διαφθείρει.
Είναι αυτοί που γαλούχησαν και έθισαν γενιές ολόκληρες στο ρουσφέτι με αντάλλαγμα την ψήφο μας.

Αλήθεια όμως διέξοδος από την αλλοφροσύνη που επικρατεί υπάρχει; 
Επειδή από την φύση μου είμαι αισιόδοξο άτομο, πιστεύω ότι όλη αυτή η ιστορία με το μνημόνιο τελικά θα αφυπνίσει συνειδήσεις και θα ενεργοποιήσει τα υγιή στελέχη της κοινωνίας μας.

Ελπίδα μου δίνει και η ανταπόκριση που είχε και έχει στον κόσμο του Δήμου μας, η κίνηση της Ενότητας Πολιτών. Η ανεξάρτητη παράταξη μας για τον Δήμο Φυλής. 
Το 22% των συνδημοτών που μας ψήφισε αξίζει καλλίτερα. Τώρα δε που οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτονται, οι πραγματικές προθέσεις και τα ψέματα των σκουπιδανθρώπων, αυτοί που δεν μας εμπιστεύτηκαν θα απεγκλωβιστούν και θα ενώσουν τις φωνές τους με την δική μας σε κοινή διαμαρτυρία για τα κακά που μας ετοιμάζουν.

ΒΙΡΒΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Άρχισαν ήδη τον έλεγχο για την μη καταβολή του ΦΠΑ με το πιλοτικό πρόγραμμα ''ELENXIS''

Από την Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, το Υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε την διενέργεια προσωρινών ελέγχων ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, σε μια σειρά από μεγάλες επιχειρήσεις.

Οι έλεγχοι αυτοί θα γίνουν πιλοτικά με τη χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος ELEN-XIS και η επιλογή των δέκα πρώτων υποθέσεων ελέγχου έγινε μέσω της ηλεκτρονικής στόχευσης του συ-στήματος αυτού, αξιοποιώντας τε-χνικές ανάλυσης κινδύνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το αρχικό βήμα της διαδικασίας έγινε στις 14 Ιανουαρίου, όταν ελεγκτές του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου (ΔΕΚ) Αθηνών, καθώς και ελεγκτές της Ε΄ ΔΟΥ Αθηνών έδωσαν στις μεγάλες επιχειρήσεις που επιλέχτηκαν, δεκαήμερη προθεσμία αναμονής για εθελοντική συμμόρφωση.

Σε μια χαρακτηριστική περίπτωση, μάλιστα, υποβλήθηκε στο μεσοδιάστημα περιοδική δήλωση ΦΠΑ και φόρος πάνω από 600 χιλιάδες ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, η διενέργεια των προσωρινών ελέγχων υποστηρίζεται από το λογισμικό του ELENXIS, με την χρήση υπηρεσιακών φορητών υπολογιστών. Συγκεκριμένα, μέσω φορητού υπολογιστή, οι ελεγκτές έχουν ασύρματη πρόσβαση στις βάσεις φορολογικών δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Έτσι, οι ελεγκτές έχουν στη διάθεσή τους πλήρη εικόνα για την ελεγχόμενη επιχείρηση, όπως τα πλήρη στοιχεία του φορολογικού μητρώου της, το ιστορικό παραβάσεων, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τα αποτελέσματα διασταυρώσεων, την εικόνα των συμμετεχόντων σ’ αυτή φυσικών ή νομικών προσώπων, τα αριθμητικά και λοιπά δεδομένα των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί, τα βιβλία και τα στοιχεία που έχουν νόμιμα θεωρηθεί, τα οχήματα που έχει στην κυριότητά της η ελεγχόμενη επιχείρηση και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή.

Στη συνέχεια, μέσω του συστήματος ELENXIS, αφού εντοπιστούν οι όποιες διαφορές φόρων, εκκαθαρίζονται οι κύριοι και πρόσθετοι φόροι, συντάσσονται εκθέσεις ελέγχου και καταλογιστικές πράξεις, υπολογίζεται το ελεγκτικό έργο με το είδος και το ύψος των διαφορών και ανατροφοδοτείται η αποθήκη δεδομένων (data warehouse) του ELENXIS, ενημερώνοντας συνεχώς την εικόνα του φορολογούμενου με το ιστορικό ελέγχων του. Τέλος, το σύστημα παρέχει στη διοίκηση του υπουργείου Οικονομικών τη δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης της κατάστασης και της πορείας των διενεργούμενων ελέγχων.

Ειρήνη Αυγουστάκη

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Η Ενότητα Πολιτών έκοψε την πίτα της. Σάββας Ι. Σάββας: ''Εδώ δεν περισσεύει κανείς''

Γέμισαν τα γραφεία της ''ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ'' από πλήθος κόσμου, φίλων και μελών της Παράταξης, στην κοπή της πίτας.

Η σεμνή εκδήλωση ξεκίνησε με τον Αγιασμό των γραφείων της Παράταξης.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της Παράταξης κ. ΣΑΒΒΑΣ Ι. ΣΑΒΒΑΣ ο οποίος μίλησε για Ενότητα:

H ''ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ'' τιμώντας την εμπιστοσύνη των δημοτών της Φυλής δήλωσε στον πως θα παραμείνει ανεξάρτητη και αδέσμευτη παράταξη, πιστή στον προγραμματικό της λόγο και θα υπερασπίζεται από την θέση της αντιπολίτευσης τις αγωνίες όλων των δημοτών και τότε κάποιοι χαμογελούσαν.

Λέω λοιπόν τώρα, που είμαστε εδώ, πως ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ πως θα παλέψουμε στην προσπάθεια επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων του Δήμου.

Έχουν περάσει 2 μόνο μήνες από τότε που η Παράταξη ''έχασε'' με το μεγαλύτερο όμως ποσοστό που πήρε παράταξη που ήρθε 3η στην Ελλάδα, κι ενώ κάποιοι περίμεναν από εμάς ο καθένας να πάει σπίτι του, ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ.

Η Παράταξη οργανώνεται, με καταστατικό, με δημοκρατικές διαδικασίες χωρίς να αποκλείει κανέναν.

Καθημερινά ενημερώνουμε το www.savvassavvas.gr και το savvassavvas.blogspot.com όπου εκεί η Παράταξη δημοσιεύει κάθε απόφασή της, κάθε δράση της, αλλά και απόψεις των μελών της.

Ήδη σε μόλις 25 ημέρες Διοίκησης του νέου δήμου, οι δράσεις και οι παρεμβάσεις της Παράταξης προς όφελος της διαφάνειας και της νομιμότητας έχουν στεφθεί από απόλυτη επιτυχία. Και αυτή η επιτυχία είναι μια δουλειά ομαδική. Η ομιλία έκλεισε με την χαρακτηριστική φράση του επικεφαλής της Παράταξης κ. ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ πως: ''Εδώ δεν περισσεύει κανείς''.

Αμέσως μετά έδωσε ''βήμα'' για έναν σύντομο χαιρετισμό στον Κ. ΒΑΒΟΥΛΑ εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο Άνω Λιοσίων, στην κ. Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο Ζεφυρίου, στον κ. Β. ΒΑΘΗ, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο Φυλής, αλλά και στους εκλεγμένους Συμβούλους της Παράταξης στις Δημοτικές Κοινότητες Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής κ. Δ. ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗ, κ. Α. ΠΙΤΕΛΗ και Κ. ΜΠΡΕΜΠΟ αντίστοιχα.


Όλες οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων ήταν στον άξονα της Ενότητας γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και η Ενότητα επιβεβλημένη.

Λίγο αργότερα έγινε η κοπή και το μοίρασμα με το φλουρί να πέφτει στην νεότερη φίλη της Παράταξης που είναι μόλις 4 ετών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο δημοτικός σύμβουλος Φυλής με την παράταξη ''ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ'' κ. Δ. ΠΑΝΑΓΟΣ και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης κ. Π. ΞΥΔΟΥΣ αλλά και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού κι Εξωραιστικού Συλλόγου Πανοράματος κ. Νικηφόρος ΔΑΔΑΝΗΣ και πολλοί άλλοι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας