ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την Τουρκία για τις δηλώσεις που έκανε κατά της Τουρκίας

Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με αφορμή τα όσα είπε περί "Βαρβάρων Τούρκων. Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπούλιας είχε αναφέρει πως «Αρμένιοι της Τουρκίας και Έλληνες του Πόντου έχουν υποφέρει από τους ίδιους βαρβάρους υπέστησαν την ίδια καταστροφή από τις τουρκικές ορδές.
Η Τουρκία με δριμεία ανακοίνωση που εξέδωσε με την οποία υποστηρίζει ότι «Οι παρατηρήσεις του Έλληνα προέδρου Παπούλια που στόχευαν την Τουρκία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα του Αρμενίου προέδρου, διαστρέφουν ιστορικά γεγονότα, δεν ανταποκρίνονται στην κοινή λογική και δεν αρμόζουν στο σεβαστό θεσμό από τον οποίον εκστομήθηκαν», αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.


«Η τουρκική και η ελληνική κυβέρνηση κάνουν από κοινού ότι μπορούν για να δώσουν νέα ώθηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», προσθέτει η ανακοίνωση και συνεχίζει ότι «είναι συνεπώς λογική προσδοκία να περιμένει κανείς ότι θα αποφεύγονται δηλώσεις που αναμοχλεύουν το κοινό μας παρελθόν και εξετάζουν ιστορικά γεγονότα χωρίς να τα διαστρέφουν, ενώ αναλύουν προσεκτικά την υφιστάμενη κατάσταση».


Είναι σαφές ότι στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αρχίζουν να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα, ακόμα και τον αρχηγό του ελληνικού κράτους ως υποτελείς δορυφόρους οι οποίοι πρέπει να μαστιγώνονται και να επανaφέρονται στην τάξη έστω και αν αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα, όπως έκανε ο Κάρολος Παπούλιας.

Ερώτηση: Ο κ. Νταβούτογλου στο βιβλίο του ''ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΑΘΟΣ - Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ'' εκφράζει επεκτατικές τάσεις; Δημιουργεί ''εικόνες'' που δικαιώνουν τον λόγο του πρώτου Έλληνα Πολίτη;

''Υπήρξε ολέθριο σφάλμα που τα Δωδεκάνησα δεν καταλήφθηκαν από τους Τούρκους μετά την αποχώρηση των Γερμανών (όπως τους το πρότειναν με τη λήξη του Β΄ παγκ. πολέμου), διότι δεν ήθελαν να δυσαρεστήσουν τους Άγγλους, λέει. Διαμαρτύρεται εν συνεχεία για το ότι η Ελλάδα τα έχει στρατιωτικοποιήσει, παραβιάζοντας τη συνθήκη των Παρισίων του 1946. Κατά τον τρόπο αυτό προβαίνει σε μια νύξη νομιμότητας για μια επέμβαση της χώρας του εκεί (εάν συνυπάρξουν και πρόσθετοι παράγοντες), θεωρώντας την κρίση των Ιμίων (Καρντάκ) «το πικρό τιμολόγιο» της πληρωμής των σωρευμένων λαθών της πολιτικής του παρελθόντος (σελ.244).''


«Το διηνεκές κράτος των Οθωμανών καταστράφηκε από τους δυτικούς βαρβάρους», λέει κατόπιν (σελ.303)


Επικεντρωμένος σε Αιγαίο - Κύπρο, η Τουρκία που ο άμεσος ορίζοντάς της φτάνει στο Σουέζ, δεν μπορεί να δεχθεί τη Ρωμαίικη  (Ελληνιστική) διοίκηση της Κύπρου (σελ.267). Τα νησιά του Αιγαίου τα κατατάσσει σε ομάδες – στρατηγικά περάσματα μεγάλης γεωπολιτικής αξίας, από του οποία η Τουρκία βρίσκεται ζωσμένη και απειλούμενη. Η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας από 6 σε 12 μίλια αποκόπτει εντελώς την Τουρκία στις θαλάσσιες διεξόδους, μπλοκάροντας τις προοπτικές της, από μια Ελλάδα που ενώ θα έπρεπε να είναι πολύ ευχαριστημένη με αυτά που έχει, την περιορίζει ασφυκτικά και άλλο, και βάσει των νησιών αυτών ακόμη και από αέρος. Τα νησιά του Αιγαίου τα αποκαλεί «πολιορκία της Τουρκίας» (σελ.269), την κρίση των Ιμίων αποτυχία της Τουρκικής διπλωματίας που εμφανίστηκε με μη ξεκάθαρη θέση με αποτέλεσμα να βγουν κερδισμένες οι ΗΠΑ, ενώ η στάση της Ελλάδας ήταν κωμική για την κρίση που η ίδια είχε προκαλέσει (σελ.273). Θεωρεί τις μεσολαβητικές -  ειρηνευτικές αποστολές των ΗΠΑ ως μια νεα τύπου πολιτική ισχυροποίησής τους.

Έτσι για να μην νομίζουμε πως ξαφνικά η Τούρκικη εξωτερική πολιτική άλλαξε τροπάριο, πως μας αγάπησαν και ήρθαν να μας βοηθήσουν σαν καλοί γείτονες....

Πάντως με 24 ώρες καθυστέρηση το υπουργείο Εξωτερικών με δήλωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρη Δελαβέκουρα σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ σημείωσε πως:

«Η ιστορία δεν ξαναγράφεται, δεν παραγράφεται. Η ιστορία διδάσκει πως μπορούμε να χτίσουμε μέλλον ειρήνης, αρκεί να τη σεβαστούμε και να εργασθούμε με συνέπεια για αυτό το σκοπό. Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα στην προσπάθεια βελτίωσης των διμερών τους σχέσεων. Όμως τα πιο μεγάλα και τα πιο δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας. Η διαδρομή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αποδεικνύει την καταλυτική προσφορά του στην προσπάθεια ελληνοτουρκικής συνεννόησης. Με τη στάση και τις πράξεις του επιβεβαιώνει καθημερινά ότι οι λαοί της περιοχής μπορούμε να ελπίζουμε και να πετύχουμε ένα μέλλον ειρήνης και συνεργασίας». Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...Μια ανακοίνωση που περισσότερο μοιάζει με απολογία...

Την ίδια ώρα το συνδικαλιστικό όργανο των τουριστικών πρακτόρων της γείτονος χώρας απειλούν να μην στείλουν προς τα εδώ τους ''σκαφάτους'' Τούρκους, όπως έγινε πέρυσι μετά την άρση της ταξιδιωτικής βίζας για τους Τούρκους που κάνουν ταξίδια στο Αιγαίο με ιδιωτικά γιώτ κι έσωσαν κυριολεκτικά τον Ελληνικό Τουρισμό...

Διαβλέπουμε μια "υπεύθυνη και σταθερή στάση'' από τους γείτονες, που άν κι έχουν άδικο, αμύνονται συντεταγμένα...Εμείς τι κανουμε;;;;


Θοδωρής Τσέλας

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

''Άντε ρε Καραγκιόζη...''

Διαβάζω στους τίτλους των ειδήσεων:
«Χωρίς θέρμανση, λόγω περικοπών, τα σχολεία στην Κοζάνη»
«Έρχεται η τρόικα την Πέμπτη»
«Πρόωρες εκλογές «βλέπει» ο Γ. Καρατζαφέρης»

Την ίδια ώρα…
«Πάνω από 800.000 οι άνεργοι το Δεκέμβριο του 2010. Οι 151.045 από αυτούς δεν αναζητούν εργασία, απογοητευμένοι από τις ανύπαρκτες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και την τραγική κατάσταση της αγοράς (Λουκέτα και Απολύσεις).»

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας η μαύρη εργασία στη χώρα μας φθάνει το 25% και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΟΟΣΑ το 28,2% με αποτέλεσμα η εισφοροδιαφυγή να φτάνει στο ποσόν των 10 δις ευρώ.»

Κι ενώ ο κόσμος χάνεται…

«Πίσω από την Κούλα τρέχει πάλι ο Γιάννης και κάτω από το θυμό και την οργή είναι εμφανές το άσβεστο πάθος του ζευγαριού που γνωρίσαμε μέσα από τις εκπομπές της Αννίτας Πάνια. Για την ιστορία, ο Γιάννης ζηλεύει τον Πακιστανό εραστή γυναίκας του...»

Αυτό όμως που με πείραξε περισσότερο κι ας φαίνεται απίστευτο (κι με συγχωρήσουν οι ξυλιασμένοι μαθητές των σχολείων, όπου δεν έχουν θέρμανση λόγω «περικοπών, ας με συγχωρήσει και η Κούλα) ήταν η είδηση:

«Σούργελα έγιναν χτες στο δελτίο ειδήσεων του Μega με το να τσακώνονται οι δημοσιοκάφροι του με τον πολιτικάντη, βουλευτή της Ν.Δ Κ. Τζαβάρα, για το ποιος είναι μεγαλύτερος καραγκιόζης.»

Εξανίσταμαι με μερικούς που έχουν το θράσος να απευθύνουν τον χαρακτηρισμό για βρισιά και να συγκρίνουν τον Καραγκιόζη κι ότι αυτός συμβολίζει, αιώνες τώρα, με γραφικά πρόσωπα.
'' Ένθεν κι ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν του γραφείου''...

Ο καραγκιόζης ήταν κάποιος που είχε να τα «φέρει βόλτα» με γυναίκα και παιδιά.
Που έμενε σε ένα παλιόσπιτο.
Που τον έκοβε η λόρδα αλλά πάντα, ευτυχώς, τα κατάφερνε να τους βολέψει όλους…
Που είχε κι έναν κρυφό έρωτα…!!! Κι έναν φίλο που βοήθαγε…
Λίγο μπατίρης, πειραχτήρι, λαϊκός φιλόσοφος που όλα "τα πιάνει" τα σχολιάζει και τα σατιρίζει!
Που τα παιδιά του ήταν καταδικασμένα όταν μεγαλώσουν να γίνουν κι αυτά σαν τον μπαμπά τους…
Οικογενειοκρατία θα μου πείτε…
Ναι, αλλά με άλλον τρόπο….
Τα παιδιά του καραγκιόζη δεν θα γίνονταν ΠΟΤΕ Δεληγκέκας…
Όχι. Καραγκιόζηδες ΜΟΝΟ θα τους επέτρεπαν να γινόταν. Όχι παραπάνω…

Σας θυμίζει κάτι η ζωή του καραγκιόζη, ε;
Σας θυμίζει την δική μας ζωή και το δικό μας κυνηγητό ζωής.
Σας θυμίζει μήπως τα όνειρα που έκανε ο καθένας μας παλιότερα και με ποια ανασφάλεια ζούμε τώρα.
Εάν θα έχουμε δουλειά αύριο, χρήματα να καλύψουμε τα απολύτως βασικά.
Και ποιο θέλαμε να είναι το μέλλον του παιδιού μας και που πάει τώρα όλο αυτό.

Νομίζω πως όλοι εμείς είμαστε «ο Καραγκιόζης» της ιστορίας.
Όχι με την έννοια που δώσαμε στην λέξη.
Γιατί στην εποχή μας πολλές έννοιες παρερμηνεύονται.
Και ο Καραγκιόζης, από λαϊκός ήρωας και φτωχός οικογενειάρχης, μετατρέπεται σε κάτι προσβλητικό για τις ανάγκες μιας διαφωνίας, ενός καυγά. Κρατάμε μόνο την πλευρά του χαρακτήρα του τη δουλική, την κατεργάρικη, την μπαμπέσικη και την χρησιμοποιούμε ως προσβολή.

Όμως κανείς δεν δικαιούται να θίγει τον καραγκιόζη και να τον ανακατεύει στις βρωμο-δουλειές του.

Αλλά όλα γίνονται για κάποιον λόγο.
Γιατί στο «γύρω γύρω όλοι» συνήθως στην μέση είναι «ο Μανώλης», αλλά τον τελευταίο καιρό και το νοιώθουμε λίγο πολύ όλοι αυτό, στην μέση (και μάλιστα του πουθενά) βρισκόμαστε εμείς…
Γιατί το θέατρο σκιών ήταν πάντα στο αίμα μας. Μόνο που τώρα εμείς είμαστε στο φώς της ανάκρισης και του φοροκυνηγητού κι εκείνοι στην σκιά…

Κι αν κάποιοι θίγονται στην λέξη «καραγκιόζης» οι υπόλοιποι καταλαβαίνουν... Προσπερνούν τον θυμό και συμφωνούμε…
Η ίσως διαφωνούμε, αλλά σίγουρα λίγο λίγο καταλαβαίνουμε τι γίνεται και πως παίζεται το παιχνίδι στην πλάτη μας…

Τώρα καταλάβαμε γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση"…

Καταλάβαμε γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΑΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ).

Γιατί έκαψαν στην δεκαετία του ‘80 (αν θυμάμαι καλά σε διάστημα λίγων μηνών) μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ.)
Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα μεγαλοκαταστήματα, που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά....

Καταλάβαμε τώρα γιατί μας δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες…
Για να μας πάρουν το πατρικό. Το σπιτικό μας… 
Κι εμείς αγοράζαμε όμορφα σπίτια αλλά δεν αγοράζαμε «σπιτικό».
Γιαυτό και δεν μπόρεσαν στις περισσότερες περιπτώσεις να μας κρατήσουν μέσα τους αγαπημένους....

Με νούμερα εικονικά τις περισσότερες φορές, μας πήραν και μας παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.
Όσα απέμειναν.

Τώρα καταλάβαμε γιατί μας "χώσανε" στο χρηματιστήριο.
Γιατί όταν ο πρωθυπουργός τής χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.
Καταλάβαμε τώρα πως κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο μας, τον ιδρώτα μας, με αέρα…

Καταλάβαμε τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά"…
Καταλάβαμε τώρα γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες"…
Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι' εμάς πιο δυστυχισμένους.

Καταλάβαμε τώρα γιατί μας πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια…
Για να μας κάνουν να τρώμε κουτόχορτο στα λιβάδια των τούρκικων σήριαλ.

Για να μας πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.

Καταλάβαμε τώρα γιατί μας έδιωξαν από το χωριό και από τη γη μας, αφού ελέω ευρωπαϊκής ένωσης δεν μπορούμε ούτε να σπείρουμε ούτε να πουλήσουμε μόνοι μας τα προϊόντα μας. Πήραμε όμως μια θέση στο "δημόσιο" ως «κοπρίτες». Άσε που διαφθείραμε και τους πολιτικούς μας.

Καταλάβαμε τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα... 70 του
Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.
Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή μας. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό προωθούν την υπογεννητικότητα.

Καταλάβαμε τώρα γιατί στη Βουλή δεν υπάρχει σχεδόν κανένας σοβαρός άνθρωπος.
Επειδή δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν οι ντόπιοι τοποτηρητές μαζί με τις "άγιες οικογένειες" τού τόπου.
Έτσι, στην Βουλή, που παίρνει αποφάσεις για το μέλλον μας, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες.
Επειδή δεν είναι θεατρίνοι!

Καταλάβαμε τώρα γιατί μας κάνουν να ζούμε με έναν φόβο ριζωμένο και μια ανησυχία.
Τον φόβο της πτώχευσης, τον φόβο του Μαρτίου, τον φόβο της καταστροφής του κόσμου το 2012…

Αν μπορούσε λοιπόν ο καραγκιόζης να μιλήσει σήμερα θα μας έλεγε: ΕΣΕΙΣ ΓΕΛΑΤΕ Μ' ΕΜΕΝΑ ΚΙ' ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ"....

Γιατί προσωπικά με ανησυχεί περισσότερο ότι όλα όσα πρεσβεύει, όλα τα προβλήματα που θίγει(φτώχια, δουλικότητα, βόλεμα, οικογενειακά θέματα, ρουσφέτια, ταξικές διαφορές, πλούσιοι και φτωχοί κτλ) είναι απολύτως επίκαιρα κι ας κοντεύει η ιστορία του 200 χρόνια στην Ελλάδα. Κι όχι μόνο βήματα προς το αισιόδοξο μέλλον δεν κάνουμε, αλλά οδεύουμε στο γκρεμό με βήμα ταχύ λέγοντας ο ένας τον άλλον ..."Άντε ρε Καραγκιόζη!"

Θοδωρής Τσέλας

Η ''ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ μετέδωσε ''ζωντανά'' μέσα απο το www.savvassavvas.gr τις επαναληπτικές δημαιρεσίες μεσω live streaming

Η Ενότητα Πολιτών, πρωτοπόρα και στις νέες τεχνολογίες, μετέδωσε μέσω της νέας τεχνολογίας live streaming, σε απευθείας μετάδοση, μέσα από το www.savvassavvas.gr, το δημοτικό συμβούλιο και τις απαναληπτικές δημαιρεσίες για την εκλογή των μελών της οικονομικής επιτροπής, στο πλαίσιο που της δίνει ο Καλλικράτειος Νόμος περί διαφάνειας, προσπαθώντας να φέρει τις διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου όσο πιό κοντά γίνεται στους Πολίτες του Δήμου Φυλής.

Να θυμίσουμε, σε όσους απορήσουν, πως η επανάληψη των δημαιρεσιών έγινε χτές Πέμπτη 20/01/01, αφού δικαιώθηκε η ένστασή της ''ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ'' από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για τον τρόπο που είχαν διεξαχθεί οι δημαιρεσίες στις 02/01/2011, όπου τότε η Παράταξη είχε αναγκαστεί να διακόψει, να καταγγείλει και να αποχωρήσει από το δημοτικό συμβούλιο.

Η διαδικασία μετάδοσης ''παρεμποδίστηκε'' από τεχνικά προβλήματα στην ροή της που δημιουργούσε η έλλειψη ενέργειας, γιατί αν και είχαμε ενημερώσει επίσημα και εγκαίρως από τις 03/01/2011 με αριθμό πρωτοκόλλου 99/04-01-2011 πως πλέον θα καλύπτουμε με δικά μας ηλεκτρονικά μέσα, τα δημοτικά συμβούλια δεν υπήρχε ''διαθέσιμη'' μια σταθερή παροχή ρεύματος!!!

Μεταδώσαμε λοιπόν με όση ενέργεια υπήρχαν στις μπαταρίες του laptop και της κάμερας και για αυτό συνέβαιναν διακοπές στην μετάδοση. Την επόμενη φορά όμως, αποσπάσαμε την δέσμευση πως θα λυθούν τα προβλήματα ενέργειας κι ελπίζουμε πως θα συνεργαστούμε όλοι καλύτερα...

Στην Οικονομική Επιτροπή πάντως και μετά από 3 εκλογικές διαδικασίες και αφού τηρήθηκε το γράμμα του Νόμου στο ακέραιο, υπό τον φόβο των ενστάσεων και των καταγγελιών εκλέχθηκε από την ''ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ'' ο κ. ΒΑΒΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και αναπληρωματικό μέλος η κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ.

Η ''ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ'' σας ευχαριστεί για την υποστήριξη σας και την ανταπόκριση σας, αλλά και για την συμμετοχή σας σε όσα δύσκολα και καινοτόμα εφαρμόζουμε.

Και συνεχίζουμε...

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Απ ευθείας μετάδοση των επαναληπτικών δημαιρεσιών από το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής αύριο Πέμπτη 20/01/2011 στις 8 το βράδυ μέσα από το site www.savvassavvas.gr

Η ''ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ'' για μια ακόμη φορά πρωτοπορεί.
Ανοίξτε υπολογιστές και ηχεία και ''παρακολουθείστε από οπου κι αν βρίσκεστε'' το Δημοτικό συμβούλιο Φυλής. ''Συντονιστείτε'' στο www.savvassavvas.gr και δείτε αύριο Πέμπτη 20/01/2011 στις 8 το βράδυ ''ζωντανά'' από τον υπολογιστή σας το δημοτικό συμβούλιο στις επαναληπτικές δημαιρεσίες για την οικονομική επιτροπή.

Οι δημαιρεσίες είχαν γίνει στις 02/01/2011. Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ τότε είχε εκφράσει ένσταση για την διαδικασία κατ' επανάληψη και είχε αποχωρήσει εκφράζοντας την δυσαρέσκεια της στην προκλητική καταστρατήγηση των διαδικασιών, των κανονισμών και των διατάξεων του Νόμου. Η ένστασή μας έγινε δεκτή από την Περιφέρεια ενώ είχε κοινοποιηθεί εκτός από την Περιφέρεια Δ. Αττικής, στο Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Η ''ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ'', η μόνη παράταξη που είναι πραγματικά ανεξάρτητη κι αδέσμευτη από οποιαδήποτε αγκύλωση, εκπροσωπεί τους χιλιάδες ψηφοφόρους της με την ηθική και την ποιότητα που επιβάλλεται σε έναν δήμο με πολλά προβλήματα και μεγάλες ανάγκες, και συνεχίζει τον αγώνα της για την επίλυση θεμάτων καθημερινότητας αλλα και ποιότητας ζωής που για άλλους δήμους είναι δεδομένα και αυτονόητα.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ κοντά στους Πολιτιστικούς κι Εξωραϊστικούς Συλλόγους.

Άσχημες οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν έξω από τον χώρο που έγινε η εκδήλωση την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, αλλά ιδιαίτερα «θερμό» ήταν το κλίμα κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίττας του νεοσύστατου Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Πανοράματος, σε αίθουσα του Προολυμπιακού Πάρκου Πάρνηθας.
Για τους στόχους του Συλλόγου μίλησε ο Πρόεδρος Νικηφόρος Δαδάνης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως ο Σύλλογος είναι ένας φορέας των κατοίκων που διεκδικεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την εκάστοτε διοίκηση του Δήμου, την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.
Υπογράμμισε δε, πως πάνω από όλα είναι απαραίτητο οι δημότες της περιοχής να «γνωριστούν» μεταξύ τους, να γίνουν ξανά γείτονες με όλη την σημασία του όρου και μέσα από κοινές προσπάθειες και αγώνες να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί τα θέματα που αφορούν την περιοχή και τον τόπο γενικότερα, ενώ επεσήμανε πως, σε καμιά περίπτωση, ο Σύλλογος δεν νομοθετεί, δεν ασκεί εξουσία, δεν υπογραφεί συμβάσεις έργου και ασφαλώς δεν διοικεί…
«Προωθήσαμε ζητήματα που αφορούσαν τους κατοίκους του πανοράματος όπως ο καθαρισμός των ρεμάτων, η αύξηση και το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων, η αστυνόμευση κα. Άλλοτε μπορώ να πω εισακουστήκαμε άλλοτε όχι. Συμμετείχαμε στις Διασυλλογικές συναντήσεις με τους άλλους συλλόγους για θέματα που αφορούσαν συνολικά τον Δήμο, μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση αφού τα προβλήματα συνεχίζονται και διογκώνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δαδάνης.
Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο ανάπλασης του πανοράματος που εξελίσσεται, με την ευχή να ολοκληρωθεί το συντομότερο, καθώς έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από τους σκαμμένους δρόμους, τις λακκούβες και την λάσπη και ζήτησε από την νέα Δημοτική Αρχή να δώσει ιδιαίτερη σημασία στην καθαριότητα και την αποκομιδή μπαζών από την περιοχή, που αποτελούν εστίες μόλυνσης.
Αναφέρθηκε στην χωματερή και στην πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ για την μεταφορά της λυματολάσπης στον ΧΥΤΑ Φυλής από την Ψυτάλλεια, λέγοντας μάλιστα πως δεν μπορεί ένας Δήμος που δέχεται τα απορρίμματα όλης της αττικής και της Πελοποννήσου να στέκεται ως απλός παρατηρητής και κάλεσε την νέα Διοίκηση του Δήμου Φυλής να «αντιδράσει» για όλα αυτά που συμβαίνουν…
Ο κ. Δαδάνης έκανε λόγο για καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής, για την εφαρμογή των νόμων του κράτους προς όλες τις κατευθύνσεις, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΙΚΑ που βρίσκεται στον Δήμο και την μεταφορά όλων των Διοικητικών Υπηρεσιών στο υπάρχων κτίριο, την κατασκευή γυμνασίου και πολιτιστικού κέντρου στην περιοχή και ζήτησε την κατάργηση δημοτικών τελών για τους πολύτεκνους, τρίτεκνους και ΑΜΕΑ…
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από την ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ο Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων Δημήτρης Ανυφαντάκης ενώ μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης ''ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ'' Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής Σάββας Ι. Σάββας που αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και τα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν τους πολίτες και υπεραμύνθηκε στην λογική που λέει πως ''φταίξαμε εμείς για την κρίση'' και ζήτησε από την κυβέρνηση να μην περνάει τους πολίτες μεταξύ ''σφύρας και άκμωνος''.
Ε'ιπε ακόμη πως ο νέος ''Καλλικράτειος Νόμος '' μεταξύ άλλων δίνει την δυνατότητα να υπάρχει ευρύτερη συνεργασία δημοτών, ενεργών πολιτών, συλλόγων για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και την ανάδειξη λύσεων που θα κάνουν την ζωή όλων ευκολότερη και καλύτερη και υποσχέθηκε πως η ''ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ'' με την εκπροσώπησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο θα θέσει βάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Την Πρωτοχρονιάτικη Πίττα ευλόγησαν οι Πατέρες Συμεών & Νικόλαος.


Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ βρέθηκε και στην κοπή της πίττας του Συλλόγου Αρκάδων Άνω Λιοσίων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας