ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

'' Μια προσωπική μου περιπέτεια που δεν εύχομαι σε κανέναν να την ζήσει''...

Γυρίζοντας στο σπίτι μου, ο απέναντι αθίγγανος γείτονας Α.Μ είχε παρκάρει το αυτοκίνητο του μπροστά από το ιδιωτικό μου Parking. Του ζήτησα να το πάρει και να το κάνει δύο μέτρα πίσω για να μπω στο Parking.
Πέρασαν πέντε λεπτά. Τίποτα, καμία αντίδραση.
Φώναξα, αλλά και πάλι τίποτα.
Κάποια στιγμή, μετά από λίγο, βγήκε έξω βρίζοντας ο Π.ΕΥΓ. ιδιοκτήτης του ΕΙΧ υπ αριθ. ΥΧ... 71... μάρκας MITSUBISHI.
Του είπα: ‘’Δεν είναι ανάγκη να βρίζεις χρονιάρα μέρα δύο μέτρα πίσω να κάνεις σου ζήτησα, έχει χώρο.’’ Τότε κινήθηκε εναντίον μου. Βγήκα από το αυτοκίνητο μου και έτρεξα να μπώ στο σπίτι μου. Τη στιγμή που ξεκλείδωνα την πόρτα μου, έπεσαν επάνω μου από πίσω και με χτυπούσαν με γροθιές ο Π.ΕΥΓ. ο Μ.Π ο Χ.Μ και ο Π.Μ.

Με πέταξαν κάτω, μου πήραν τα κλειδιά και ο Χ.Μ ερχόμενος από πίσω, ύπουλα, με χτύπησε δυνατά στο κεφάλι. Επίσης μου αφαίρεσαν τη χρυσή αλυσίδα και το σταυρό που φορούσα.
Άλλα 5-6 ατόμα που βγήκαν από άλλο σπίτι ανέλαβαν τον υιό μου που είχε τρέξει να με βοηθήσει.
Μας χτυπούσαν συνεχώς για 10 λεπτά και ενώ προσπαθούσαμε να ανοίξουμε την πόρτα να μπούμε μέσα να σωθούμε.
Η γυναίκα μου φώναζε: ‘’Bοήθεια’’.
Η νύφη μου και τα εγγόνια μου φώναζαν ‘’βοήθεια, τους σκοτώνουν’’ και έκλαιγαν.
Η γυναίκα μου τότε έκανε ‘’το λάθος’’ να ανοίξει το γκαράζ να μπούμε μέσα. 
Αυτό ήταν η αφορμή να εμπλέξουν κι εκείνη στον καυγά.

Τρείς ‘’παλικαράδες’’ (ένας μεγάλος σε ηλικία και δύο παιδιά, ο Π.Μ και ο Π.Μ) τη χτύπησαν με ένα ξύλο στο στήθος και με μπουνιές στα πλευρά.
Αφού πέρασαν περίπου 10 λεπτά (με ξύλο) καταφέραμε να μπούμε μέσα. (Δεν θυμάμαι εάν μπήκα από την πόρτα ή το γκαράζ), πήρα τηλέφωνο το 100 και τους είπα ‘’βοήθεια’’ τους έδωσα τη διεύθυνση ενώ αυτοί επέμεναν: ‘’Δώστε μας καθαρά το όνομα σας’’. Έκλεισα το τηλέφωνο κι έτρεξα έξω.
Μαινόμενα, 15 άτομα περίπου, χτυπούσαν τα κάγκελα και τα αυτοκίνητα της οικογένειας ενώ 2-3 επιχείρησαν να μπούν μέσα. Πήρα τηλέφωνο στο τοπικό τμήμα και ήρθαν μετά από 15 λεπτά. (Άν και το τμήμα απέχει 200 μέτρα από την διασταύρωση που μένουμε).
Ήρθαν, αλλά ήρθαν όμως σαν απλοί παρατηρητές.
Το περιπολικό σταμάτησε, στη διασταύρωση 50μ. μακριά από το συμβάν και όταν φώναξα στους 4 αστυνομικούς: ‘’Ελάτε να τους πιάσετε, εδώ είναι ακόμα’’αυτοί παρέμειναν ακίνητοι κι απαθείς.

Έτρεξα κοντά τους και ζήτησα απελπισμένος βοήθεια, ενώ οι κύριοι επιδρομείς συνέχιζαν να βρίζουν και να χτυπούν το αυτοκίνητο μου.
Τότε παρά την τραγική κατάσταση μου τους είπα (αλήθεια που βρήκα το θάρρος)”:‘’Ελάτε παιδιά, μη φοβάστε.’’
Κόκκαλο το περιπολικό, ακίνητο.
‘’Ελάτε τους ξανά λέω, δεν υπάρχει τώρα κίνδυνος, απομακρύνθηκαν. Ότι ξύλο φάγαμε το φάγαμε .’’

Μετά από πολλά παρακάλια διέσχισαν σιγά σιγά, τα 50 μέτρα που μας χώριζαν και ήρθαν κοντά. Οι δράστες όμως είχαν κρυφτεί. Κατέβηκαν 2 αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εμπλοκής με τους αθίγγανους και βγήκαν από το περιπολικό και οι άλλοι δύο.
Μας ρώτησαν τι συμβαίνει τους είπαμε πως μας χτύπησαν, και τότε μας έδωσαν τη μεγάλη συμβουλή: ‘’Κάντε τους μήνυση’’. Και με αυτή τους την παρότρυνση μας άφησαν πίσω μόνους μας.
Μόλις έφυγαν, όμως, ξανά βρισιές και ξανά απειλές από τους αθίγγανους για να μην κάνουμε μήνυση, ''αλλοιώς θα μας σκοτώσουν και θα μας κάψουν το σπίτι.'' 
Τους λέω: ‘’Θα φωνάξω το 100’’ και όλοι μας επιδείκνυαν ένα ορισμένο σημείο του σώματος τους.
Μετά από ώρα βαρέθηκαν και έφυγαν.

Τότε βγήκαμε έξω και πήγε, ο υιός μου και η γυναίκα μου στο νοσοκομείο. Εγώ παρά τα χτυπήματα έμεινα στο σπίτι μήπως επιτεθούν και πάλι, λόγω ελλείψεως αστυνομίας, οι παλικαράδες.
Στο νοσοκομείο πήγα την άλλη μέρα το πρωί με μώλωπες, χτυπημένο κεφάλι, χέρι και πολλές εκδορές.
Μετά το νοσοσκομείο, πήγα στο τμήμα και έκανα μήνυση. Ρώτησα για το αυτόφωρο (ίσχυε μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ ενώ η μήνυση έγινε Κυριακή στις 13:00 το μεσημέρι.)
Όταν πήγα σπίτι μου, ο δράστης του ξυλοδαρμού και κλέφτης της αλυσίδας ήταν εκεί, στην γειτονιά. Πήρα τηλέφωνο στο τμήμα και το ανέφερα. Μου απάντησαν: ‘’Καλώς, θα στείλουμε περιπολικό.’’
Μετά από μια ώρα, ήρθε ένα φορτηγό, ο δράστης φόρτωσε κάτι ρούχα και έφυγαν.
Μετά από μιάμιση ώρα, είδα ένα jeep της αστυνομίας να ρωτάει κάτι σε ένα άλλο σπίτι. 
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ).
ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ…

ΖΗΤΩ:
ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ,
ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,
ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ,
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΗΤΩ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.
ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΘΡΕΨΟΥΝ.

Δυστυχώς δεν έχω την οικονομική άνεση να φύγω απο το σπίτι που έχτισα με κόπους μιας ζωής για να ζήσω ανθρώπινα, αλλά από την άλλη δεν δέχομαι και να με αναγκάζουν να φύγω από το σπίτι μου.
2 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ. 7 ΑΤΟΜΑ.

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που έχω υποστεί τέτοιες καταστάσεις έξω από το σπίτι μου κι επειδή η ασφάλεια των ανθρώπων μου είναι πιο σημαντική από την δική μου υγεία η ταλαιπωρία και χωρίς να έχω άλλο τρόπο αντίδρασης για να δείξω το πρόβλημά μου, πολύ σύντομα θα σας ανακοινώσω, ημερομηνία και τόπο (μάλλον στην πλατεία του δήμου) που θα κατέβω σε απεργία πείνας έως ότου δοθεί μόνιμη λύση και δικαίωση σε έναν αγώνα, για ήρεμη και ασφαλή συνύπαρξη τηρώντας όμως ΟΛΟΙ τους νόμους.
Έως ότου δωθεί λύση στα προβλήματα αναρχίας που μαστίζουν,δυστυχώς, ολόκληρη την περιοχή κι όχι ΜΟΝΟ εμένα προσωπικά.
Πρέπει με κάποιον τρόπο να αναγκάσουμε την αστυνομία να εφαρμόσει τους νόμους παντού, σε όλη την περιοχή. Σε λίγες ημέρες οι καταγγελίες που έχω κάνει από το 2005 και μέχρι σήμερα θα ανέβουν στο διαδίκτυο. Με ονόματα.
Ζητώ βοήθεια από το κόσμο. (ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ!!!)
Σε λίγο, ακόμα κι αν δεν έχετε τώρα πρόβλημα, σύντομα το πρόβλημα θα έρθει και στο σπίτι σας.

Κι εάν με αυτά που γράφω, κάποιος με πει ρατσιστή θα του απαντήσω πως:
1/ Εάν ζητώντας ισονομία,
2/ Εάν ζητώντας μια γειτονιά ελεύθερη, καθαρή, χωρίς ναρκωτικά – όπλα – φασαρίες κλειστούς δρόμους, μεγάφωνα όλο το 24ωρο,
3/ Εάν ζητώντας τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου να μην φοβούνται να βγουν στο δρόμο, με χαρακτηρίζετε ρατσιστή, ε τότε ΝΑΙ, ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ.

Σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε μαζί μου κι εύχομαι ΚΑΝΕΙΣ και ΠΟΤΕ να μην βρεθεί στην θέση μου.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Β.Κ

ΥΓ. Ξέχασα να πω, πως κατά την διάρκεια του ξυλοδαρμού, η εγγονή μου, σε κατάσταση υστερίας από τον φόβο της με τις σκηνές που διαδραματίζονταν μπροστά στα μάτια της φώναζε συνεχώς:
‘’Μην βαράτε τον μπαμπά μου, μην βαράτε τον παππού μου’’.
Την αγωνία και τον φόβο αυτού του παιδιού την κάνω δώρο στην Αστυνομία.
Εάν κάποιος ψυχολόγος θέλει, άς έρθει να βοηθήσει τα εγγόνια μου.
Τα ψυχολογικά τραύματα αυτού του παιδιού χάρισμα στους κρατικούς λειτουργούς.

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Η ''ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ'' πρωτοπορεί.

Η ''ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ'' πρωτοπορεί στις διαδικασίες διαφάνειας και λειτουργίας, αν και είναι η νεότερη παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ήδη έχουμε καταθέσει με αρ. Πρωτ. αιτήματα για: 1/Tην μετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής μέσω live streaming μέσα από το site της παράταξης www.savvassavvas.gr ή www.savvas2010/gr, 2/ Την παραχώρηση χώρου και γραφείων της παράταξης μέσα στο δημαρχείο και στελέχωσής τους, όπως αυτό προβλέπεται από την τον Καλλικράτη για την διευκόλυνση στο έργο της Αντιπολίτευσης, καθώς και 3/ Τα πρακτικά των δημαιρεσιών της Κυριακής 02-01-2011.












Η ΠΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΤΑ...
Τα νέα της γραφεία είναι Λεωφόρο Αθηνων 18
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 2472229

ΑΝΑΦΟΡΑ - ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ




ΑΝΑΦΟΡΑ - ΈΝΣΤΑΣΗ

ΘΕΜΑ: ''ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ''

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2 Ιανουαρίου 2011 στο πλαίσιο των δημαιρεσιών έλαβαν χώρα περιστατικά τα οποία καθιστούν άκυρη την εκλογή των μελών της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ. Συγκεκριμένα, μετά την εκλογή του Προεδρείου και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, παραβιάστηκε η διαδικασία που προέβλεπε η εγκύκλιος, του εγγράφου με αριθμό 71351/14-12-2010 (Εγκύκλιος 41/2010) του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η οποία είχε κοινοποιηθεί αρμοδίως από την Περιφέρεια με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2010.

Σύμφωνα λοιπόν με την εγκύκλιο, (στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ, σελίδα 21) οι θέσεις της μειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι συγκεκριμένες και προκύπτουν από εκλογική διαδικασία ανάμεσα στις παρατάξεις της μειοψηφίας και ΜΟΝΟ. Σύμφωνα, μάλιστα, με το άρθρο 3 του Δ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, η ψηφοφορία είναι μυστική.

Η διαδικασία αυτή πραγματοποιήθηκε και ψηφίστηκαν από την αντιπολίτευση οι κκ: ΠΑΠΠΟΥΣ Χ. ΚΑΜΠΟΛΗΣ Δ. και ΒΑΒΟΥΛΑΣ Κ.

Όμως κατά τη διάρκεια της εκλογής των μελών από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας παραβίασαν την εγκύκλιο ψηφίζοντας τους δημοτικούς συμβούλους ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ Μ. ΚΟΚΚΟΡΙΑ Κ. και ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Φ. που δεν είχαν θέσει υποψηφιότητα και δεν είχε υποδείξει κατά την διαδικασία η αντιπολίτευση, γεγονός παράτυπο σύμφωνα με την εν λόγω εγκύκλιο η οποία στην σελίδα 25 αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σημειώνεται ότι η εκλογή αυτή γίνεται για τις θέσεις που αντιστοιχούν στη μειοψηφία, ΜΟΝΟ ανάμεσα στους εκλεγέντες υποψηφίους που αναδείχτηκαν κατά τη διαδικασία που περιγράφεται ανωτέρω και δεν μπορεί να υπάρξει άλλη υποψηφιότητα για τις θέσεις αυτές από άλλους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους».
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην εν λόγω εγκύκλιο (Παράρτημα 1,6 σελίδα 43) περιγράφεται ακριβώς πως πρέπει να είναι συνταγμένο το πρακτικό εκλογής μελών της Οικονομικής Επιτροπής, το οποίο πρέπει να είναι όπως ακριβώς το υπέδειξε η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ».
Αρμοδίως το πρακτικό δεν μπορεί να συνταχθεί σωστά και άρτια, αφού τα γεγονότα δεν έλαβαν χώρα όπως στο τυπικό τους μέρος περιγράφονται στο καθ΄ υπόδειξη πρακτικό.
Η παρατυπία αυτή αποτελεί πραξικοπηματική παρέμβαση της νέας διοίκησης του Δήμου Φυλής στη νέα «Αρχιτεκτονική για την Αυτοδιοίκηση – Πρόγραμμα Καλλικράτης» , αφού δεν σεβάστηκε τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών.
Επίσης ουσιαστικά προσπάθησε να φιμώσει τις παρατάξεις τις μειοψηφίας με την προσπάθεια να απολέσουν το κεκτημένο δικαίωμα της επιλογής των μελών από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Εκτός από το τυπικό του θέματος υπάρχει μία σαφέστατη αλλοίωση της δημοκρατικής φιλοσοφίας του προγράμματος νέα «Αρχιτεκτονική για την Αυτοδιοίκηση – Πρόγραμμα Καλλικράτης» .

Αξίζει να τονίσουμε πως έχουμε με τον υπ' αριθ. Πρωτ. 98/4-1-11 του δήμου Φυλής ζητήσει τα πρόχειρα πρακτικά αλλά και το επίσημο πρακτικό της συνεδρίασης που θα αποσταλλεί σε εσάς και για τα οποία έως σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.

Κατόπιν των ανωτέρω, ζητούμε να ακυρωθεί η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Φυλής, καθώς η διεξαγωγή της διαδικασίας έγινε κάτω από μη συμβατές με το δημοκρατικό σύστημα και τη νέα «Αρχιτεκτονική για την Αυτοδιοίκηση – Πρόγραμμα Καλλικράτης» παραβιάζοντας την εγκύκλιο που σαφέστατα και συγκεκριμένα διέπει τον κανονισμό λειτουργίας της ειδικής συνεδρίασης εκλογής των συλλογικών οργάνων των Δήμων.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Σάββας Ι. Σάββας – Επικεφαλής Παράταξης
Φωτεινή Γιαννοπούλου
Κώστας Βάβουλας
Ευάγγελος Βάθης

ΕΥΧΕΣ ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων, ο επικεφαλής της παράταξης ''ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ''  του Δήμου Φυλής δήλωσε τα εξής:

'' Βρεθήκαμε ήδη στις πρώτες ημέρες του νέου έτους και σε μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης.

''...Φωνὴ Κυρίου ἐπὶ τῶν ὑδάτων βοᾷ λέγουσα· Δεῦτε λάβετε πάντες, Πνεῦμα σοφίας, Πνεῦμα συνέσεως, Πνεῦμα φόβου Θεοῦ, τοῦ ἐπιφανέντος Χριστοῦ...''

Αυτή η φράση πάντα με συγκινούσε όταν την άκουγα στον Μεγάλο Αγιασμό, στη γιορτή των Θεοφανείων, κατά την επίκληση του Αγίου Πνεύματος για τον καθαγιασμό του ύδατος από τον ιερέα.

Και ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από ποτέ, χρειάζεται να θυμόμαστε πως η πίστη στο Πνεύμα μας, έχει κρατήσει τα όνειρά μας ζωντανά για πολλές γενιές, κόντρα σε πολλές δυσκολίες.

Αυτό το Πνεύμα, σήμερα, είναι απαραίτητο περισσότερο από ποτέ άλλοτε, σε όλους όσοι παίρνουν αποφάσεις που επηρεάζουν με κάθε τρόπο την ζωή μας.
Είτε συμμετέχει στην κεντρική διοίκηση, είτε στην διοίκηση του Δήμου, ή ακόμα και στις αποφάσεις που παίρνει ο καθένας απο εμάς ξεχωριστά για την ζωή του και την οικογένειά του.

Γιατί πάντοτε θα μπορούμε να δούμε φωτεινές ημέρες μπροστά μας, ακόμα και όταν οι προκλήσεις θα είναι μεγαλύτερες από τώρα, αρκεί ο καθένας από εμάς να έχει το θάρρος και την αποφασιστικότητα να  αποφασίζει με γνώμονα το κοινό καλό και να συμμετέχει.

Η έμπνευση και η συμμετοχή όλων μας είναι η προϋπόθεση για να πετύχουμε και να βγούμε από τα δύσκολα. Και όταν λέω συμμετοχή, δεν εννοώ συμμετοχή σε νέα βάρη ή ευθύνες. Εννοώ συμμετοχή στις μεγάλες αποφάσεις που χρειάζεται η Ελλάδα αλλά και η τοπική μας κοινωνία.

Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες και καλή Φώτιση".



ΣΑΒΒΑΣ Ι. ΣΑΒΒΑΣ
Επικεφαλής της Παράταξης ''ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ''

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΟΔΗΓΟΣ: Πως θα χρησιμοποιήσετε τις αποδείξεις στη φορολογική σας δήλωση

Τα μυστικά στο «σαφάρι» των αποδείξεων

Υπάρχουν δύο τρόποι για να τις στείλουμε στην Εφορία: 
Eίτε με ειδική ηλεκτρονική φόρμα είτε σε κλειστό φάκελο.

Έφτασε η ώρα να οργανωθούμε γιατί η Εφορία «καραδοκεί». 
Το 2010 τέλειωσε και φέτος όσο ποτέ άλλοτε είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε μια «σούμα» στις αποδείξεις που μαζέψαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Το νέο σύστημα φορολόγησης επιβάλλει να καταγράψουμε όλες τις αποδείξεις που έχουμε για να βγάλουμε το συνολικό ποσό, αλλά και τον αριθμό τους. Το πιο σημαντικό είναι ο τρόπος που θα τις παρουσιάσουμε στην Εφορία ώστε να γίνουν δεκτές, καθώς και οι..... λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε για να μη βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει ορίσει μέσω εγκυκλίων την ακριβή διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να γίνουν δεκτές οι αποδείξεις που θα προσκομίσουμε.

Στόχος όλων των φορολογούμενων είναι η κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου, και στην περίπτωση που το υπερβούμε να έχουμε επιπλέον έκπτωση φόρου. Σύμφωνα με τον νέο φορολογικό νόμο το αφορολόγητο όριο καθορίστηκε στα 12.000 ευρώ και συνδέεται με την προσκόμιση αποδείξεων για τα έξοδα του κάθε φορολογούμενου.

Για εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ δεν χρειάζεται η κατάθεση αποδείξεων.
Από εκεί και πάνω ο φορολογούμενος, ανάλογα με το εισόδημά του, θα πρέπει να καταθέσει αποδείξεις συγκεκριμένου ύψους για να τεκμηριώσει τις δαπάνες.

Για εισόδημα από 6.000 έως 12.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις είναι ίσες με το 10% του εισοδήματος. Όταν το εισόδημα είναι πάνω από 12.000 ευρώ, πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις ίσες με το 10% του εισοδήματος για τα 12.000 ευρώ συν το 30% του εισοδήματός του για το ποσό που υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

Προσοχή στις φθαρμένες αποδείξεις

Σύμφωνα λοιπόν με τις εγκυκλίους που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών, μαζί με τη φορολογική δήλωση για το 2011 που θα αποστείλουμε, θα πρέπει να καταθέσουμε και το σύνολο των αποδείξεων που θα έχουμε μαζέψει όλο το 2010. Πρέπει να τις κοιτάξουμε μία-μία και στο τέλος να σημειώσουμε τον αριθμό τους και το συνολικό ποσό. Στη συνέχεια υπάρχουν δύο τρόποι για να τις στείλουμε στην Εφορία: είτε με ειδική ηλεκτρονική φόρμα είτε σε κλειστό φάκελο. Αν επιλέξουμε την τελευταία οδό, πρέπει πάνω στον φάκελο να αναγράφονται απαραιτήτως το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ μας, ο αριθμός των αποδείξεων και το συνολικό τους ποσό.

Ο φάκελος θα παραμείνει κλειστός στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων και στη συνέχεια θα ανοιχτεί μαζί με τους υπόλοιπους φακέλους και θα γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίπτωση που κάποια από τις αποδείξεις έχει φθαρεί. Αν δεν φαίνεται καθαρά το τελικό ποσό ή το όνομα της επιχείρησης, ή το ΑΦΜ της ή ημερομηνία έκδοσής της, για να γίνει δεκτή η απόδειξη, είμαστε υποχρεωμένοι να τα επαναλαμβάνουμε ώστε να μπορούν να διαβαστούν.

Ποινές και μπόνους

Σε περίπτωση που το σύνολο των αποδείξεων που θα καταθέσουμε δεν καλύπτει το όριο που έχει τεθεί για το αφορολόγητο, υπάρχει ποινή. Θα πρέπει να πληρώσουμε φόρο που αντιστοιχεί στο 10% του εναπομείναντος ποσού. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει εισόδημα 20.000 ευρώ πρέπει να υποβάλει αποδείξεις αξίας 3.600 ευρώ για να κατοχυρώσει το αφορολόγητο. Αν όμως υποβάλει αποδείξεις 2.600 ευρώ, η διαφορά των 1.000 θα φορολογηθεί με συντελεστή 10% και θα πληρώσει 100 ευρώ.

Αντίθετα, αν το ποσό των αποδείξεων που θα καταθέσει είναι μεγαλύτερο από το απαιτούμενο, επιβραβεύεται με μείωση φόρου με συντελεστή 10% στο ποσό πάνω από τις 12.000 ευρώ. Ως ανώτατο όριο αποδείξεων ορίστηκαν τα 15.000 ευρώ για τον άγαμο και έτσι θα μπορεί να υπάρχει το μέγιστο 300 ευρώ μείωση από τον φόρο. Για τους συζύγους ορίστηκαν τα 30.000 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι και οι δυο «πιάνουν» το απαιτούμενο αφορολόγητο.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ αυξάνεται. Αυτό συμβαίνει όταν ο γονέας βαρύνεται με τα έξοδα ενός ή περισσότερων παιδιών. Έτσι, για τον γονιό που τον βαρύνει ένα παιδί, το αφορολόγητο διαμορφώνεται στα 13.500 ευρώ, αν έχει δύο παιδιά ανεβαίνει στα 15.000 ευρώ, αν έχει τρία το αφορολόγητο είναι 23.500 ευρώ, και αν έχει τέσσερα, 25.500. Από εκεί και πάνω το αφορολόγητο αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Αντίθετα, υπάρχουν φορολογούμενοι οι οποίοι δεν πρέπει να καταθέσουν αποδείξεις, γιατί δεν δικαιούνται το αφορολόγητο. Πρόκειται για τους κατοίκους του εξωτερικού που αποκτούν εισόδημα στην Ελλάδα, με εξαίρεση όμως τους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δικαιούνται το αφορολόγητο.

Ποιοι δικαιούνται το αφορολόγητο

Το φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει ότι όσοι ανήκουν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες δεν θα χρειαστεί να προσκομίσουν αποδείξεις για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο. Σε όσους μένουν σε οίκο ευγηρίας κατ’ αρχήν αναγνωρίζεται αυτόματα το αφορολόγητο και το ίδιο ισχύει για τους φυλακισμένους. Επίσης αποδείξεις δεν χρειάζεται να καταθέσουν όσοι Έλληνες πολίτες εργάζονται σε συγκεκριμένες υπηρεσίες στο εξωτερικό.

Πρόκειται για τους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν στο εξωτερικό και τους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών και των υπόλοιπων δημόσιων πολιτικών υπηρεσιών. Επίσης, οι υπάλληλοι του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού της Μόνιμης Αντιπροσωπίας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες και οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στο εξωτερικό, καθώς και οι υπάλληλοι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Εθνικού Οργανισμού Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων και της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών που υπηρετούν στα οικεία αντιπροσωπευτικά γραφεία τους στις Βρυξέλλες.

Οι κάτοικοι σε χώρες που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποκτούν εισόδημα στην Ελλάδα το οποίο ξεπερνάει το 90% του συνολικού τους εισοδήματος δεν χρειάζεται να προσκομίσουν αποδείξεις για να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο.

Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για όσους κατοικούν μόνιμα σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων. Σε αυτή την περίπτωση το αφορολόγητο είναι αυξημένο κατά 50% και προβλέπεται ότι γι’ αυτή την προσαύξηση δεν χρειάζεται να προσκομίσουν επιπλέον αποδείξεις.

ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ!
Ποιες να βάλετε και ποιες όχι

Στον φάκελο με τις αποδείξεις που θα αποστείλουμε στην αρμόδια ΔΟΥ κατ’ αρχήν πρέπει να βάλουμε τις αποδείξεις που τεκμηριώνουν το αφορολόγητο. Μπορούμε να συμπεριλάβουμε αποδείξεις από κοινόχρηστες δαπάνες και αγορά πετρελαίου θέρμανσης και αποδείξεις από καταστήματα ειδών διατροφής όπως σουπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ.
Επίσης από εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, καφενεία, κέντρα διασκέδασης, fast food και οποιονδήποτε άλλο χώρο εστίασης και ψυχαγωγίας.

Υπολογίζονται και οι αποδείξεις από αγορές ρούχων, παπουτσιών και επιδιόρθωσής τους, καθώς και από αγορές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, επίπλων και επισκευής τους. Το ίδιο και για τα βιβλία, τα χαρτικά, τα σχολικά είδη, τα παιχνίδια και τα είδη δώρων γενικά, αποδείξεις των ΕΛ.ΤΑ., εταιρειών courier, πινακίδια χρηματιστηριακών εταιρειών για την αμοιβή των παρεχόμενων υπηρεσιών μόνο.

Δεκτές γίνονται και οι αποδείξεις από την επισκευή και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού των κατοικιών και πολυκατοικιών, καθώς επίσης από έξοδα σε τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα.

Μπορούμε ακόμη να συμπεριλάβουμε και τις αποδείξεις από ελεύθερους επαγγελματίες: υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές και γενικά τα επαγγέλματα που αφορούν την επισκευή και τη συντήρηση των οικοδομών, λογιστές φοροτεχνικούς, μεσίτες ακινήτων, αισθητικούς, διαιτολόγους, διατροφολόγους, ομοιοπαθητικούς, λογοθεραπευτές και μασέρ. Το ίδιο και από κομμωτήρια, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, ωδεία και σχολές μουσικής, σχολές χορού και ρυθμικής, σχολές πολεμικών τεχνών, ινστιτούτα ή κέντρα αδυνατίσματος και αισθητικής.

Δεκτές γίνονται τέλος οι αποδείξεις που αφορούν δαπάνες δεξιώσεων γάμων, βαπτίσεων και άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων, έξοδα για μαθήματα οδήγησης, ενοικίαση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και για παροχή υπηρεσιών επισκευών και συντηρήσεων.

Μόνο για έκπτωση φόρου

Υπάρχει και μια κατηγορία αποδείξεων οι οποίες δεν «μετράνε» για την κατοχύρωση του αφορολογήτου, αλλά είναι ιδιαίτερα χρήσιμες γιατί οδηγούν σε εκπτώσεις από τον φόρο ή σε μείωση του εισοδήματος. Είναι οι αποδείξεις από γιατρούς, δικηγόρους, φροντιστήρια, ενοίκια κύριας κατοικίας ή ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν στο εσωτερικό, τόκους στεγαστικών δανείων, ασφάλιστρα, εγκατάσταση συσκευών φυσικού αερίου και εισφορές.
Πρόκειται γενικά για έξοδα που προβλέπονται από τα άρθρα 8 και 9 του ΚΦΕ.

Ποιες δεν μετρούν

Στον φάκελο που θα στείλετε στην εφορία δεν μπορείτε να συμπεριλάβετε αποδείξεις από τους λογαριασμούς σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.
Το ίδιο και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ. Δεν υπολογίζονται επίσης τα έξοδα για την αγορά ακινήτων, αυτοκινήτων, σκαφών και αεροσκαφών και γενικά για αγορές μεγάλων περιουσιακών στοιχείων, καθώς και τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων.
Ακόμη δεν «περνάνε» τα έξοδα για την απόκτηση εισιτηρίων σε λεωφορεία, τρένα, αεροπλάνα και πλοία, το κόστος αγοράς κρατικών λαχείων, τα χρήματα που δαπανώνται για τη συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια και η δαπάνη εισόδου σε καζίνο.

Όταν τα κράτη σέβονται τους πολίτες τους!

Στην Ελλάδα που έφτιαξαν για μας, χωρίς ποτέ να μας ρωτήσουν, η τουλάχιστον χωρίς ποτέ να θέσουν το ερώτημα εάν θέλουμε να την πατρίδα μας τη χώρα της υπερβολής και απλά να μας έχουν ακολουθητές και χειροκροτητές κάθε είδους πολιτικής ανοησίας και να ζούμε εδώ και πολύ καιρό το θέατρο του παραλόγου σε όλο του το μεγαλείο υπάρχει μια κοινή διαπίστωση.
Πως η πατρίδα μας δεν μας σεβεται και δεν μας εκτιμά.

Οσα συζητούμε στις παρέες μεταξύ μας, οι υποτίθεται ξυλοκόποι του βορρά, οι "βάρβαροι" Ισλανδοί, όταν βρέθηκαν σε παραπλήσια κατάσταση με την δική μας στην οικονομία τους, δεν αρκέστηκαν στα δάκρυα και την οργή, αλλά έκαναν πραγματικότητα την κοινή λογική. 

Απαίτησαν και πήραν απαντήσεις.

Για το τι έφταιξε, ποιοι ευθύνονται και τι πρέπει να γίνει για να μην ξανασυμβεί παρόμοια κρίση. Μόλις 15 μήνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η εξεταστική επιτροπή που συνέστησε το Κοινοβούλιο από ανεξάρτητους ειδικούς έβγαλε πόρισμα 2.400 σελίδων, με το οποίο όχι μόνο καταλόγισε ευθύνες, αλλά και τις προσωποποίησε.

Κατονομάζονται ο πρώην πρωθυπουργός Γκέιρ Χάαρντε, τρεις πρώην διοικητές της κεντρικής τράπεζας, υπουργοί, ενώ ποινικές ευθύνες καταλογίζονται σε στελέχη των τριών ιδιωτικών τραπεζών. Ήδη ο εισαγγελέας έβγαλε διεθνή εντάλματα σύλληψης, καθώς πολλά golden boys διέφυγαν στο εξωτερικό, κάνοντας μία μέρα πριν από την εκδήλωση της κρίσης τεράστιες αναλήψεις από τους λογαριασμούς τους. Τρεις συνελήφθησαν και κρατούνται.

Η νέα κυβέρνηση έκανε μηνύσεις και ζητάει πίσω τα κλεμμένα.

Η εξεταστική επιτροπή είχε στη διάθεσή της 80 υπαλλήλους, δικό της προϋπολογισμό και δικαίωμα να ζητήσει -ακόμη και να κατασχέσει στοιχεία από κρατικές υπηρεσίες και ιδιώτες.
Επίσης, ανεξάρτητη επιτροπή ετοιμάζει συστάσεις για να γίνουν μεταρρυθμίσεις ώστε να αποφευχθεί παρόμοια κρίση στο μέλλον.

Στο πλαίσιο της διαφάνειας, αναρτήθηκε τον Απρίλιο στον ιστότοπο της Βουλής: http://sic.althingi.is το πλήρες κείμενο που η κυβέρνηση ονομάζει «Έκθεση της αλήθειας» και οι Ισλανδοί αποκαλούν «Μαύρο πόρισμα» καθώς και εκτεταμένη περίληψη στα αγγλικά. Κανείς, ούτε καν οι κατηγορούμενοι, δεν αμφισβήτησαν την αμεροληψία των συντακτών του πορίσματος.

Το βράδυ της ανακοίνωσης 45 ηθοποιοί συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο του Ρέικιαβικ και διάβασαν επί πέντε συνεχόμενα 24ωρα, σε μια κατάμεστη αίθουσα, ολόκληρη την έκθεση. Για τους περήφανους, πλην εξαπατημένους απογόνους των Βίκινγκς, ήταν μια ομαδική ψυχανάλυση, μια
διαδικασία κάθαρσης.

Ηλίας Καϊσιμος
Οικονομολόγος

Παραθέτω και το πλήρες κείμενο της Είδησης...


   (This is a fully functioning and democratic state that respects its
citizens.)

      SERIOUS CONSEQUENCE OF STATE!

      The lumberjacks are supposed to north, the "barbarians" here's what Icelanders done for collapse of the economy,:

      The Icelanders were not content to tears and anger. They demanded and got answers. For what went wrong, who is responsible and what should be done to prevent similar crisis happened. Just 15 months after the outbreak of the crisis, the Selection Committee Parliament recommended by independent experts took 2,400 pages of findings, which not only attribute responsibilities, but also the personified.
Named former Prime Minister Geir Haarde, three former governors central bank ministers, charged with criminal liability to executives of the three private banks.

Already, the prosecutor took an international arrest warrant, as many golden boys fled abroad, making a day before the crisis huge withdrawals from their accounts. Three were arrested and detained.

The government has made complaints and requests back stolen. The board is available to 80 employees, its own budget and the right to ask, and even confiscate items from government agencies and individuals.  Also, an independent committee to prepare recommendations for reforms to prevent
similar crisis in future.

In the context of transparency, posted in April on the website of the House  http://sic.althingi.is/ the full text of the government calls "Report the truth" and the Icelanders call "Black conclusion" and an extended
summary in English. Nobody, not even the defendants have not challenged the impartiality of the conclusion of the authors.

On the evening of Communication 45 actors gathered at the Municipal Theatre of Reykjavik and read for five consecutive 24-hour in a crowded room, the entire report. For the proud, deceived than the descendants of the Vikings, was a collective psychoanalysis, a process of catharsis.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Συγκεντρωτική η νέα διοίκηση του Δήμου Φυλής - Αρνήθηκαν την συναίνεση στο προεδρείο της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων

Έκπληξη προκάλεσε στους Δημότες αλλά και στο σύνολο της αντιπολίτευσης η στάση των συμβούλων της διοίκησης της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων κατά την πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου χθες το μεσημέρι.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης «Νέα Εποχή» όσο και ο εκπρόσωπος της «Ενότητας Πολιτών» Δημήτρης Ανυφαντάκης πρότειναν, στα πλαίσια της πολιτικής συναίνεσης που απαιτείται ώστε να βαθύνουν οι τομές και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η πόλη, η θεσμική θέση του Αντιπροέδρου της Δημοτικής Κοινότητας να δοθεί στην αντιπολίτευση.

Ο εκπρόσωπος μάλιστα της «Ενότητας Πολιτών» είπε χαρακτηριστικά: «Στις δύσκολες μέρες που διανύουν οι πολίτες και η χώρα τα μικροκομματικά και μικροπολιτικά συμφέροντα πρέπει να περάσουν στο περιθώριο και ότι η συναίνεση και η κοινή δράση προς όφελος του λαού, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, είναι ανάγκες επιτακτικές που πρέπει να αποτελούν τη βάση της σύγχρονης πολιτικής σκέψης και πρακτικής κάθε ανθρώπου που ασχολείται με τα κοινά και τη συλλογική προκοπή».

Τόνισε, ακόμα, ότι «η λέξη συναίνεση στην πολιτική είναι συνώνυμη της προόδου, της δημιουργίας και της προοπτικής». Την πρόταση απέρριψε κατηγορηματικά η παράταξη της πλειοψηφίας, που θέλοντας να λειτουργήσει απόλυτα συγκεντρωτικά διατράνωσε τις προθέσεις της να γράψει στα «παλιά της υποδήματα» οποιαδήποτε έννοια συνεργασίας με τις υπόλοιπες παρατάξεις, θέτοντας ουσιαστικά διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων της διοίκησης και των …Άλλων.

Νωρίτερα, σαν πράξη πολιτικού πολιτισμού, συναίνεσης, αναγνώρισης των Δημοκρατικών αρχών της πλειοψηφίας και σεβασμού της λαϊκής ετυμηγορίας, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εκτός αυτής του ΚΚΕ, υπερψήφισαν την προτεινόμενη από την πλειοψηφούσα παράταξη (Δύναμη Συμμετοχής) Σύμβουλο κ. Καλανίδου για τη θέση της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων.

Οι επιλογή των δύο συμβούλων της συμπολίτευσης για τη στελέχωση των δύο θεσμικών θέσεων απέδειξε περίτρανα τις προθέσεις της διοίκησης, αλλά και του Δημάρχου, ο οποίος χθες ουσιαστικά προέδρευσε της διαδικασίας (λόγω άγνοιας του νέου νόμου «Καλλικράτης» από τους εκπροσώπους της διοίκησης και την Πρόεδρο, οι οποίοι στο μόνο που ήρθαν δασκαλεμένοι ήταν τα ποια πρόσωπα θα ψήφιζαν) να απομονώσουν την αντιπολίτευση και να καλλιεργήσουν κλίμα καθεστωτικό με σκληρή γραμμή, έλλειψη ουσιαστικής λογοδοσίας των οργάνων της διοίκησης και φυσικά πλήρη αποδυνάμωση του πολιτικού διαλόγου, μέσω του παραγκωνισμού των εκπροσώπων της μειοψηφίας και την λήψη κάθε είδους αποφάσεων με την απλή πλειοψηφία των 3/5 που προβλέπει ο νόμος.

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

'ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΜΠΟΥΡΑΙΜΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ''

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του νέου Καλλικράτειου Δήμου Φυλής για την ανάδειξη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Μπουραίμης και η δημοτική του ομάδα ενώ ήταν γνώστες της εγκυκλίου που έχει εκδώσει το Υπουργείο Εσωτερικών, προέβη σε παρατυπίες στην διαδικασία οι οποίες καθιστούν άκυρη την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς ήταν να αποχωρήσουν από το δημοτικό συμβούλιο οι παρατάξεις του ΣΑΒΒΑ Ι. ΣΑΒΒΑ και του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ
καταγγέλλοντας τη διαδικασία.

Με έκπληξη οι συνδυασμοί της μειοψηφίας είδαν τον υποψήφιο δήμαρχο του ΚΚΕ κ. Τσιουμπρή να παραμένει στη διαδικασία και να λειτουργεί σαν δεκανίκι του δημάρχου κ. Μπουραίμη …

Από την αρχή της διαδικασίας ο κ. Μπουραίμης και η παράταξή του αν και γνώριζε ότι η ψηφοφορία ήταν μυστική την παραβίασαν κατάφωρα. Μόνο μετά από παρέμβαση της ''ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ'' ολοκληρώθηκε η εκλογή Προέδρου , Αντιπροέδρου και Γραμματέα σχετικά ομαλά.

Μετά την εκλογή του Προεδρείου και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, οδήμαρχος Δημήτρης Μπουραίμης παραβίασε κατάφωρα τη διαδικασία που προέβλεπε η εγκύκλιος, αν και ήταν γνώστης του εγγράφου με αριθμό 71351/14-12-2010 (Εγκύκλιος 41/2010) του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αφού του είχε κοινοποιηθεί αρμοδίως από την Περιφέρεια στο γραφείο του στο δημαρχείο του πρώην δήμου Φυλής με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2010.

Σύμφωνα λοιπόν με την εγκύκλιο, (στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ, σελίδα 21) οι θέσεις της μειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι συγκεκριμένες και προκύπτουν από εκλογική διαδικασία ανάμεσα στις παρατάξεις της μειοψηφίας καιΜΟΝΟ. Σύμφωνα, μάλιστα, με το άρθρο 3 του Δ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, η ψηφοφορία είναι μυστική.

Η διαδικασία αυτή πραγματοποιήθηκε και ψηφίστηκαν από την αντιπολίτευση οι κκ: ΠΑΠΠΟΥΣ Χ. ΚΑΜΠΟΛΗΣ Δ. και ΒΑΒΟΥΛΑΣ Κ.

Όμως κατά τη διάρκεια της εκλογής των μελών από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίαςπαραβίασαν την εγκύκλιο ψηφίζοντας ους δημοτικούς συμβούλους ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ Μ. ΚΟΚΚΟΡΙΑΣ Κ. και ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Φ.που δεν είχαν θέσει υποψηφιότητα και δεν είχε υποδείξει κατά την διαδικασία η αντιπολίτευση, γεγονός παράτυπο σύμφωνα με την εν λόγω εγκύκλιο η οποία στην σελίδα 25 αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σημειώνεται ότι η εκλογή αυτή γίνεται για τις θέσεις που αντιστοιχούν στη μειοψηφία, ΜΟΝΟ ανάμεσα στους εκλεγέντες υποψηφίους που αναδείχτηκαν κατά τη διαδικασία που περιγράφεται ανωτέρω και δεν μπορεί να υπάρξει άλλη υποψηφιότητα για τις θέσεις αυτές από άλλους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους».
Ο δικηγόρος κ. Κάρλος που παρίστατο στη διαδικασία κατ’ εντολή της διοίκησης ενώ αναγνώρισε την εγκύκλιο, υποστήριξε ότι η απόφαση θα εκπέσει κατά τη διάρκεια του ελέγχου από την Επιτροπή Νομιμότητας, χωρίς να υποστηρίξει την ισχύ της εγκυκλίου.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Ζαφείρης φέρει ακέραια την ευθύνη για την παράτυπη διαδικασία που ακολουθήθηκε και απόφαση που λήφθηκε.
Την παράτυπη αυτή διαδικασία, κατήγγειλαν οι δύο παρατάξεις της μειοψηφίας του ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΑ και του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν αφού δεν ήθελαν να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία η οποία δεν είναι νόμιμη.
Παρέμεινε μόνο η παράταξη του κ. ΤΣΙΟΥΜΠΡΗ (ΚΚΕ) σε μία προσπάθεια νομιμοποίησης της παράνομης διαδικασίας, καρπούμενη την εκλογή τους στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» και ο υποψήφιος δήμαρχος ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ καταθέτουν ένσταση κατά της διαδικασίας εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην εν λόγω εγκύκλιο (Παράρτημα 1,6 σελίδα 43) περιγράφεται ακριβώς πως πρέπει να είναι συνταγμένο το πρακτικό εκλογής μελών της Οικονομικής Επιτροπής, το οποίο πρέπει να είναι όπως ακριβώς το υπέδειξε η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ».

Η Παιδική Πορνογραφία στο διαδίκτυο (μέρος 1ο)

Ορισμός ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ως «Ηλεκτρονικό Έγκλημα» θεωρούνται αξιόποινες εγκληματικές πράξεις που τελούνται με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και συστημάτων επεξεργασίας δεδομένων και τιμωρούνται με συγκεκριμένες ποινές». Η πληροφορική, η τεχνολογία, κατέστησε δυνατή τη διάπραξη εντός φάσματος εγκληματικών πράξεων οι οποίες απαιτούν εξειδίκευση και αυξημένη κατάρτιση. Ανάλογα με τον τρόπο τέλεσης, διαχωρίζονται σε έγκλημα τελούμενο με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών (computer’s crime) και σε κυβερνοέγκλημα (syder’s crime), αν τελέστηκε μέσω του διαδικτύου.


Το διαδικτυακό έγκλημα και οι μορφές του:

Παιδική πορνογραφία, απάτες μέσω το διαδικτύου, (cracking και hacking), διακίνηση-πειρατεία λογισμικού, κλοπή πιστωτικών καρτών, διακίνηση ναρκωτικών, έγκλημα στα chat rooms.
Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά του κυβερνο-εγκλήματος και σε τι διαφέρει από τα άλλα εγκλήματα:
Είναι γρήγορο, διαπράττεται σε χρόνο δευτερολέπτων και πολλές φορές δεν το αντιλαμβάνεται ούτε το ίδιο το θύμα. Είναι εύκολο στη διάπραξή του –φυσικά για όσους το γνωρίζουν- ενώ τα ίχνη που αφήνει είναι ψηφιακά. Για την τέλεσή του απαιτούνται άριστες και εξειδικευμένες γνώσεις. Μπορεί να διαπραχθεί χωρίς τη μετακίνηση του δράστη, ο οποίος ενεργεί από το γραφείο ή το σπίτι του, χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή του. Δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με ιδιαιτερότητες, όπως οι παιδόφιλοι, να επικοινωνούν γρήγορα ή και σε πραγματικό χρόνο, χωρίς μετακίνηση, εύκολα, ανέξοδα, να βρίσκονται πολλοί μαζί στις ίδιες ομάδες συζητήσεων (new groups) ή μέσα σε chat rooms.
Οι «εγκληματίες του κυβερνοχώρου» πολλές φορές δεν εμφανίζονται με την πραγματική τους ταυτότητα, αποστέλλουν ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) με ψευδή στοιχεία. Είναι έγκλημα χωρίς πατρίδα και τα αποτελέσματά του μπορεί να πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε πολλούς τόπους και σε διαφορετικές χώρες, ενώ είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί ο τόπος τέλεσής του. Η αστυνομική διερεύνησή του είναι πάρα πολύ δύσκολη, απαιτεί άριστη εκπαίδευση και εξειδικευμένες γνώσεις. Η καταγραφή της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, διότι ελάχιστες περιπτώσεις εγκλημάτων του κυβερνοχώρου καταγγέλλονται, όχι μόνο στον ελληνικό, αλλά και στο διεθνή χώρο. Κατά συνέπεια, ο σκοτεινός αριθμός της εγκληματικότητας στο χώρο του διαδικτύου είναι ακόμη πιο σκοτεινός, απ’ ό,τι στον κοινό εγκληματικό χώρο.

Οι παιδόφιλοι

Ποιοι είναι παιδόφιλοι: Οι παιδόφιλοι –αυτός ο κανόνας είναι μέσα από την εμπειρία των 12 χρόνων- είναι άτομα υπεράνω υποψίας, δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν τη θέση τους, αλλά και τη σχέση τους (π.χ. συγγενείς, διευθυντές), για να ικανοποιήσουν το αρρωστημένο πάθος τους. Δεν έχουμε ποτέ συλλάβει για παιδοφιλία έναν αγρότη, έναν ψαρά, έναν εργάτη, έναν άνθρωπο που είναι στην εργατική τάξη. Αυτοί που ασχολούνται με το έγκλημα αυτό ανήκουν στις άλλες τάξεις. Οι ηλικίες που έχουν απασχολήσει την Υπηρεσία μας είναι άνδρες από 15 έως 72 ετών, ενώ τα θύματα είναι από δύο μηνών.
Ποια είναι η νομοθεσία των διαδικτυακών εγκλημάτων στη χώρα μας:
Στη χώρα μας εδώ και δύο χρόνια σχεδιάζεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης η ποινικοποίηση συγκεκριμένων συμπεριφορών στο διαδίκτυο. Στην ελληνική νομοθεσία δεν υπάρχει νόμος που να αναφέρεται αποκλειστικά σε θέματα διαδικτύου και ειδικότερα να ρυθμίζει τη συμπεριφορά των χρηστών του διαδικτύου από άποψη Ποινικού Δικαίου. Η Ελλάδα συνεργάζεται με τα άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς και με άλλους διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση των σχετικών θεμάτων.
Τέθηκε σε ισχύ το π.δ.47/2005 από την Α.Δ.Α.Ε (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών), το οποίο αφορά στις διαδικασίες, τεχνικές και οργανωτικές εγγυήσεις για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και τη διασφάλισή του και σύντομα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η Συνθήκη της Βουδαπέστης που υπεγράφη στις 23.11.2001. Στη Συνθήκη που υπέγραψε, μεταξύ άλλων χωρών, και η Ελλάδα, υπάρχουν επεξηγήσεις και ρυθμίσεις για όλα τα ηλεκτρονικά εγκλήματα.

Παιδική πορνογραφία: είναι η οποιαδήποτε απεικόνιση με οποιαδήποτε μέσα ενός παιδιού που συμμετέχει σε πραγματικές ή εικονικές σεξουαλικές δραστηριότητες, με κίνητρο πρώτιστα την ικανοποίηση σεξουαλικών σκοπών, αλλά και το οικονομικό όφελος. Σύμφωνα με το άρθρο 348 Α του Ποινικού Κώδικα «όποιος από κερδοσκοπία παρασκευάζει, κατέχει, προμηθεύεται, αγοράζει, μεταφέρει ,διακινεί ή θέτει με οποιοδήποτε τρόπο σε κυκλοφορία πορνογραφικό υλικό, τιμωρείται με φυλάκιση ενός έτους και χρηματική ποινή», ενώ επιβαρυντική περίπτωση τιμωρούμενη με κάθειρξη συνιστά η διακίνηση πορνογραφικού υλικού συνδεόμενου με την εκμετάλλευση της ανάγκης ή της πνευματικής αδυναμίας. 

Αυτή τη στιγμή υπάρχει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης μία νομοπαρασκευαστική ομάδα, που κοιτάζει να τροποποιήσει αυτό που λέμε «κερδοσκοπία», γιατί η λέξη αυτή μας έχει φέρει μεγάλα εμπόδια στις υποθέσεις. Ακόμη και αν αποδείξουμε ότι κάποιος είναι παιδόφιλος, πρέπει να αποδείξουμε ότι κερδοσκοπεί, προκειμένου να τιμωρηθεί.

Ανήλικος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 121 του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτό τροποποιήθηκε, είναι κάθε πρόσωπο ηλικίας από 8 έως 18 ετών, ενώ οι μικρότερες ηλικίες υπάγονται στην έννοια του παιδιού.

Παιδική πορνογραφία μέσω internet:

Οι παιδόφιλοι απ’ όλες τις χώρες του κόσμου βρίσκονται στο internet και σε chat rooms, για ανταλλαγή videos με ερωτικές πράξεις ανηλίκων και ζωντανές ερωτικές επιλογές.

Μέσω των chat rooms και μέσω της online ψηφιακής επικοινωνίας έχουμε το αποτέλεσμα: ο παιδόφιλος που έχει ένα παιδί π.χ. για βιασμό, το βγάζει στο διαδίκτυο σε κάποια sites και οι άλλοι παιδόφιλοι συμμετέχουν οικονομικά στο να αγοράσουν το παιδί ή να το πληρώσουν για να κάνει αυτά που κάνει και συμμετέχουν απ’ όλες τις χώρες ταυτόχρονα, βλέποντας και δίνοντας τα χρήματά τους οι χρήστες του internet –αυτοί οι «ανώμαλοι»- που θέλουν να δουν το μικρό παιδί να το βιάζουν.

Με λίγα λόγια, έχουμε online βιασμούς μέσω chat που μπορεί κάποιος να τα παρακολουθήσει, αφού πρώτα δώσει με την πιστωτική του κάρτα ένα ποσό, το οποίο αρχίζει από 1.000, 2.000 ευρώ, ανάλογα με την ηλικία του μικρού παιδιού. Τα εκατομμύρια και τα δισεκατομμύρια είναι αρκετά. Κάποιες έρευνες μιλούν για 1.000.000.000 ευρώ. Μετά τα ναρκωτικά είναι η παιδική πορνογραφία είναι η πλέον επικερδής δραστηριότητα.

Η Παιδική Πορνογραφία στο διαδίκτυο (μέρος 2ο)

Οι διαδικασίες έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ

Το βασικότερο είναι ο εντοπισμός των ηλεκτρονικών ιχνών, των ψηφιακών αρχείων για τα οποία γίνεται έρευνα μέσω ειδικών προγραμμάτων έρευνας και ανάλυσης. Σε κάθε διαδικτυακή έρευνα γίνεται προσπάθεια εντοπισμού του ηλεκτρονικού ίχνους του δράστη, το οποίο για κάθε χρήστη του internet είναι μοναδικό και αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την αποδεικτική διαδικασία στο δικαστήριο.

Με δύο λόγια από τη στιγμή που ο χρήστης συνδέεται στο διαδίκτυο έχει ένα μοναδικό ηλεκτρονικό ίχνος. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση δύο άτομα να έχουν τα ίδια ίχνη σε όλο τον κόσμο. Άρα, εδώ μιλάμε για δακτυλικό αποτύπωμα. Όπως έχουμε μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα, έτσι έχουμε και μοναδικό ηλεκτρονικό αποτύπωμα. Εφόσον εντοπιστεί το ηλεκτρονικό ίχνος, μετά η διαδικασία εντοπισμού είναι μονόδρομος. Ανάλυση ηλεκτρονικών ιχνών μέσω ISP. ISP είναι τα internet services providers. Δηλαδή τα ίχνη που θα βρούμε αντιστοιχούν σε κάποιο φυσικό πρόσωπο ή σε εταιρεία. Στην Ελλάδα ISP είναι η ΟΤΕNET, η Forthnet, Nichol κλπ.

Αυτά τα ίχνη ανήκουν σε μία από τις εταιρείες αυτές. Άρα, από τη στιγμή που θα έχει γίνει άρση απορρήτου μέσω του Δικαστικού Συμβουλίου, τότε με την άρση απορρήτου και με τα ίχνη μαζί απευθυνόμαστε στην ΟΤΕΝΕΤ ή FORTHNET, η οποία θα μας πεί, ότι αυτά τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στο τάδε φυσικό πρόσωπο. Δεν υφίσταται ακόμη νομοθεσία στη χώρα μας που να υποχρεώνει τους ISP στη χρονική διάρκεια τήρησης ψηφιακών αρχείων που απαιτούνται για τη διαλεύκανση ηλεκτρονικών εγκλημάτων που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου.

Επίσης, οποιεσδήποτε πληροφορίες από τους φορείς, παρέχονται κατόπιν δικαστικού βουλεύματος, σύμφωνα με το π.δ.47/2005. Άρα, δεν τους υποχρεώνει κάποιος νόμος να κρατούν τα αρχεία. Μπορεί να πάμε μετά από έξι μήνες και να μας πουν «κύριοι, αυτά τα ψηφιακά αρχεία τα έχουμε διαγράψει». Είθισται, όμως, να τα κρατούν ένα χρόνο.

Δράσεις-επιχειρήσεις που έχει κάνει το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:
α) Επιχείρηση Storn και
β) Επιχείρηση pyrity.


Επιχείρηση Storn. 

 Με ψηφιακή ανάλυση στον παγκόσμιο ιστό για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας και μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προέκυψε η εμπλοκή είκοσι χρηστών που ήταν σε κύκλωμα online εμπορίας υλικού παιδικής πορνογραφίας. Οι χρήστες για κερδοσκοπία διακινούσαν το υλικό της παιδικής πορνογραφίας, το οποίο εικονιζόταν media σε σεξουαλικές δραστηριότητες ακόμα και με ζώα. Χρησιμοποιούσαν ζώα, που βίαζαν παιδιά ηλικίας δυο και τριών ετών. Στο κύκλωμα αυτό συμμετείχαν και τέσσερα άτομα σε οργανωμένη και σε διαρκή δράση ομάδα, οι οποίοι διατηρούσαν επιχείρηση τηλεπικοινωνιών.

Η διακίνηση εντοπίστηκε στις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ελασσόνα, Δράμα, Νάουσα, Βέροια, Σέρρες, Άγιος Νικόλαος και Χανιά Κρήτης. Σε αυτή την επιχείρηση έγιναν πέντε συλλήψεις στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ για τους υπόλοιπους δεκαπέντε, σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία. Οι διακινητές προέρχονταν από διάφορους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι δράστες, προκειμένου να επιτύχουν τους σκοπούς τους, είχαν στρατολογήσει μέσω chat rooms τρεις ανήλικους, οι οποίοι ενεργούσαν για λογαριασμό τους, διακινώντας μέρος του άσεμνου υλικού.

Επιχείρηση pyrity: 

Μετά από ψηφιακή συνεργασία ηλεκτρονικών ιχνών προέκυψε η εμπλοκή ογδόντα Ελλήνων χρηστών internet σε διεθνές κύκλωμα online εμπορίας υλικού παιδικής πορνογραφίας. Τα αρχεία αυτά ήταν σκληρό αρχείο παιδικής πορνογραφίας, τα οποία ήταν προσβάσιμα σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο χρήστη του internet. Από όλους αυτούς τους ογδόντα, μόνο για τους είκοσι επτά βρήκαμε στοιχεία, εφόσον τα άλλα είχαν διαγραφεί. Οι κατηγορούμενοι ήταν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Μύκονο, Λάρισα και Δράμα. Είχαμε οκτώ συλλήψεις και για τους υπόλοιπους δεκαεννιά σχηματίστηκαν δικογραφίες, ενώ πέντε προφυλακίστηκαν.

Εκτός από την παιδική πορνογραφία είχαμε κατοχή ναρκωτικών ουσιών, οπλοκατοχή, αποπλάνηση ανηλίκων και ασέλγεια μεταξύ συγγενών (πατέρα με κόρη). Στα chat rooms έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Το έγκλημα αυτή τη στιγμή παίζεται μέσα στα chat rooms. Τι είναι τα chat rooms: είναι κωνικά δωμάτια συνομιλίας, όπου κάθονται στη μία μεριά ο ανήλικος και στην άλλη κάποιος άλλος που ίσως του έχει παρουσιαστεί ανήλικος, συνομήλικος κλπ. Μέσα στα chat rooms διακινούνται ναρκωτικά.

Έχουμε υποθέσεις σωματεμπορίας, αποπλάνησης, ναρκωτικών. Ο ανήλικος μπορεί ευκολότερα να αποπλανηθεί. Ο ανήλικος εθίζεται στα chat. Υπάρχουν περιπτώσεις μαθητών -οι γονείς δεν μπορούν να κάνουν καλά τα παιδιά τους- που εγκατέλειψαν τα σχολεία τους για να είναι συνέχεια στα chat rooms.

Άρα, με λίγα λόγια, ελέγχουμε και βάζουμε χρονικά όρια στα chat rooms. Είναι η τάση της εποχής. Υπάρχη και ένα άλλο φαινόμενο. Παρατηρείτε διακίνηση ερασιτεχνικών ερωτικών videos στο διαδίκτυο με πρωταγωνιστές μαθητές διαφόρων σχολείων. Η Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τα σχολικά videos εντόπισε δύο κυκλώματα σε Αθήνα και Λαμία, τα οποία διακινούσαν για κερδοσκοπία τα videos αυτά, που προμηθεύονταν από τους μαθητές.

Μέτρα πρόληψης:

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών ανακοίνωσε, έχοντας δεδομένο ότι η προστασία της παιδικής ηλικίας τελεί κατά τη συνταγματική επιταγή υπό την προστασία του κράτους, τη σύσταση μίας επιτροπής σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, η οποία θα έχει ως σκοπό τη λήψη μέτρων καταπολέμησης της διάδοσης της παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου. Η επιτροπή αυτή θα έχει ως έργο να διερευνήσει την ανάγκη τροποποίησης του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, χωρίς παράλληλα να περιοριστεί η ελευθερία διακίνησης των πληροφοριών.

Η επιτροπή αυτή θα εισηγηθεί συγκεκριμένα μέτρα άμεσης εφαρμογής. Δηλαδή, με λίγα λόγια, προσπαθεί το Υπουργείο Μεταφορών -που έχει και την ευθύνη του internet να κόψει στη ρίζα την παιδική πορνογραφία στη χώρα μας.
Υπάρχουν τρόποι-μεθοδεύσεις. Ήδη στην Ιταλία ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος και σε άλλα κράτη και αυτή τη στιγμή η χώρα μας επεξεργάζεται νόμο, που πιστεύω ότι κόβει την παιδική πορνογραφία από τη ρίζα. Έτσι, στη χώρα μας δεν θα μπορεί να εισέλθει η παιδική πορνογραφία. Σιγά σιγά λοιπόν, βλέπουμε ότι το κλίμα αλλάζει.

Ειρήνη Αυγουστάκη

Για να έχουμε μέλλον.

 Η δυναμική η οποία αναπτύσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ των κατοίκων στις περιοχές που έχουν επιλεγεί να φιλοξενήσουν ΧΥΤΑ είναι ζηλευτή. Βροντοφωνάζουν όχι και αγωνίζονται να μην πάει στον τόπο τους η βρώμα και ο καρκίνος.

Αγωνίζονται να κρατήσουν την αξία της περιουσία τους υψηλά και να μη την υποτιμήσουν. Το πάθος αυτό που διακατέχει τους κατοίκους του Γραμματικού και της Κερατέας μου δημιουργεί συναισθήματα θαυμασμού και θλίψης συγχρόνως. Θαυμασμό για τον αγώνα που άνοιξαν και θλίψης, γιατί συγκρίνω το πάθος αυτό με την απάθεια των συνδημοτών μου, που τόσα χρόνια ανέχονται να είμαστε το μοναδικό αποχωρητήριο όλης της Αττικής.

Φέρνω στη σκέψη μου τις μέρες της Διαδημοτικής. Τότε που όλοι έπρεπε να είχαμε κατέβει στους δρόμους και να διεκδικήσουμε την απομάκρυνση της χωματερής αλλά δυστυχώς ήταν και πάλι οι λίγοι ρομαντικοί, που έφαγαν ξύλο και προπηλακίστηκαν. Ο μεγάλος όγκος; Κρυμμένος στα καβούκια του αποστασιοποιημένος λες και δεν ζει σε αυτόν το τόπο.

Ο σημερινός Δήμαρχος; Υπέγραφε φαρδιά πλατιά την παραμονή της στον τόπο μας.

Πολλές φορές, ανταλλάσσοντας σκέψεις με φίλους, έχω υποστηρίξει ότι μας κυβερνούν αυτοί που μας αξίζουν. 
Ο αντίλογος αντιτείνει, ότι ο λαός δεν ευθύνεται διότι οι πολιτικοί μας είναι διεφθαρμένοι. 
Δεν συμφωνώ.

Έχουν μάθει χρόνια τώρα, τηλεοράσεις, εφημερίδες, διασκεδαστές σαν τον Λαζόπουλο, να χαϊδεύουν τα αυτιά του λαού. Γι’ αυτό και κατάντησε κωφός και τυφλός. Οι πολιτικοί είναι σάρκα από την σάρκα μας και είμαστε εμείς όλοι αυτοί που με την ψήφο μας τους δίνουμε εξουσία. 
Είμαστε συνυπεύθυνοι γιατί συναλλασσόμαστε μαζί τους. Είμαστε αυτοί που τους ζητάμε ρουσφέτια, διορισμούς στο Δημόσιο. Είμαστε εμείς αυτοί που πληρώνουν γρήγορο-σήμα στις Δημόσιες υπηρεσίες, φακελάκια στους γιατρούς δωράκια στις πολεοδομίες για το αυθαιρετούλη. 

Ακόμα και τώρα, που το κράτος πτώχευσε δεν έχουμε καταλάβει ότι τα χρόνια των διορισμών τέλειωσαν και ήρθε η ώρα της πραγματικής οικονομίας και της δουλειάς. Αν αυτοί λοιπόν είναι διεφθαρμένοι τότε στο κομμάτι που μας αναλογεί είμαστε και εμείς.

Καλή Χρονιά λοιπόν, σε όλους τους συνδημότες με την ευχή για πραγματική αλλαγή στην νοοτροπία και τις συνήθειές μας. Για ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο μας και τα παιδιά μας, που μόνο εμείς μπορούμε να το χτίσουμε.

Για την Ενότητα Πολιτών

Βιρβίλης Πέτρος
Οικονομολόγος

Περί ηλεκτρονικής - γραφειοκρατικής - συνταγογράφησης

ΠΡΟΣ
ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Κοινοποίηση: ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
26/12/2010

Αγαπητή κυρία Αντωνοπούλου γεια σας,
Με ευκαιρία την διευκρινιστική εγκύκλιο Ι.Κ.Α Αρ.Πρωτ .: Γ55/816 την οποία κυκλοφορήσατε στις 20 Δεκεμβρίου 2010 και που αφορά την θεώρηση των συνταγών,

«Με το παρόν διευκρινίζεται ότι η θεώρηση των συνταγών των οποίων το κόστος ξεπερνά τα 150,00 ευρώ καθιερώθηκε με τον Ν. 3846/2010 και ισχύει για όλες τις συνταγές που υπερβαίνουν το εν λόγω ποσό ανεξάρτητα από το είδος των συνταγογραφούμενων φαρμάκων».

θα ήθελα να σας πληροφορήσω, ότι σε δύο περιπτώσεις που αντιμετώπισα σαν ασφαλισμένος του Ι.Κ.Α μέχρι αυτή τη στιγμή την απόφαση του παραπάνω νόμου, οι ελεγκτές γιατροί του Ι.Κ.Α δεν μου υπέγραφαν την συνταγή ζητώντας μου να πάω στο φαρμακείο πρώτα, να μου γράψει την αξία των φαρμάκων ο φαρμακοποιός και μετά να την θεωρήσουν.

Δεν μπορώ να κρίνω το περισσότερο θλιβερό. Οι ελλιπείς διευκρινήσεις που δίνεται σαν διοίκηση, η η διαστροφή που επικρατεί γενικά στο Ελληνικό Δημόσιο που σαν μόνιμο σκοπό και στόχο έχει να βασανίζει αυτούς που τολμούν να συναλλάσσονται μαζί του;

Είμαι εργαζόμενος και δυστυχώς για μένα πάσχω από μια ασθένεια που απαιτεί την συνεχή λήψη φαρμάκων. Όπως ελπίζω να καταλαβαίνετε, δεν είναι καθόλου εύκολο να παίρνω συνεχώς άδεια από την εργασία μου για να ικανοποιήσω την επιθυμία του κάθε υπαλλήλου σας. Δηλαδή να πηγαινοέρχομαι στους ελεγκτές και το φαρμακείο κάθε φορά που συνταγογραφούν. Δεν πιστεύω δε ότι ισχύει αυτό και ότι ο νομοθέτης είναι τόσο κουτός. 

Αντίθετα πιστεύω ότι οι ελεγκτές γιατροί δεν έχουν ενημερωθεί σωστά από την Διοίκηση τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ασκούν τον έλεγχο. Δηλαδή, από ποια επίσημη πηγή του Ι.Κ.Α πρέπει να πληροφορούνται την αξία των φαρμάκων. Διαφορετικά δεν ασκείται κανένας έλεγχος και δεν έχει κανένα νόημα η υπογραφή του ελεγκτή αν τις τιμές των φαρμάκων τις αναγράφουν οι φαρμακοποιοί.

Συνεχίζοντας, θα ήθελα να σας πω, ότι και αυτό το μέτρο του νόμου το κρίνω απόλυτα αναποτελεσματικό και γραφειοκρατικό. Είναι χάσιμο χρόνου γιατρών και ασθενών. Τον έλεγχο θα πρέπει να τον επικεντρώσετε στις ποσότητες των φαρμάκων και στην συχνότητα που διακινούνται κατά πρώτο και κατά δεύτερο λόγο στην αξία. 

Οι μεγάλες ποσότητες διαμορφώνουν και μεγάλες αξίες. Αυτού του είδους ο έλεγχος όμως δεν μπορεί να διενεργηθεί σ’ αυτό το στάδιο από τον ελεγκτή γιατρό ο οποίος επιπρόσθετα, δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αυθεντία του συναδέλφου του για τα φάρμακα τα οποία χορηγεί στον ασθενή του, ειδικά όταν πρόκειται και για γιατρούς με τελείως διαφορετικές ειδικότητες.

Με τιμή

Βιρβίλης Πέτρος
Οικονομολόγος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας